十蘭陵王十 發表於 2008-10-2 22:31:21

儒法既小小心得[[勿踩]]

呢D心得係我自己玩落總結既,如果有咩唔岩歡迎提出,我會跟進。
==========================================================================================

其實開初玩儒既理由就係因飛輪海既辰亦儒(無奈=_=)。睇到佢冇個推薦感覺蠻心痛,唔知會唔會係後期好唔掂。但係玩落先知佢係一個超正的流派~~想知快看XDD

儒法其實追求既係終極平衡!!!法師能做到既係高輸出,而儒能做到既係自保。每樣執D,唯一正統就係佢係最純正既唔湯唔水。但你又有冇諗過,係戰場上保命等於攻擊??

首先法師既高輸出不在話下,玩儒法既一定知自己高輸出永遠比儒術更有優勢。

所以我一定會重金落訂,成粒舍利子打上頸鍊。一來頸鍊經常性被忽略,換石既錢可大大減低。二來好多攻略都係咁寫,果D攻略既作者好多都係國內數一數二既頂尖高手,信得過!!!!三來法師又點可忽視靈力??

跟住我地來講下速度同魅力。我覺得玩雙修最好,雖然咁樣都做唔到幾高。但係我認為平均比極端更有優勢–至少你一定會有剋對方既技能,即是係D唔湯唔水既技能。速度低你回血再高封有幾準,人地首先打你仲要打到你死下死下,你頭先想放既技能就唔岩用架啦。低魅你D回血封技又冇用,雙修最好。

群P小小技巧︰

儒法係群P上就係牆頭草既角色。邊一方面唔夠火侯就閃埋去幫拖,各方面都OK就係打手一名,補師開始筋疲力竭就幫手,至少要保住自己,因為儒法呢D角色某角度上係無敵。

要點1 ; 自私點,對隊伍有很大幫助
  自己自私D,隨時KEEP住自己血量有60%以上。因為自己呢D半打手半補師係一個超賺既職業。切記︰隨時注意好自己和補師的血量。

要點2 : 隨時有作戰既準備
  隨時備好藍藥準備助打手們一臂之力,打手們快斷氣時,就係你出場既時侯。

心誼 發表於 2008-10-2 23:55:47

跟住我地來講下速度同魅力。我覺得玩雙修最好,雖然咁樣都做唔到幾高。但係我認為平均比極端更有優勢–至少你一定會有剋對方既技能,即是係D唔湯唔水既技能。速度低你回血再高封有幾準,人地首先打你仲要打到你死下死下,你頭先想放既技能就唔岩用架啦。低魅你D回血封技又冇用,雙修最好。
儒法追求魅有何用?.?雙修更是花錢之舉..儒職業是集各方之長於一身.何雖再雙修。
更何況儒法自補點滿長青祭有780血回自己有必要學其他招式來回嗎?
追求儒的儒法的下埸不如追求儒術.回血量相差不在話下.速度相比更加短缺
儒的職業,殺傷力不會比其他職業少,青出的威力更是比其他職業招式之高
這都可以看出儒的法術之傷害不會少於任何一個職業。
同時儒法在群p之上不會是墻頭草,儒法的唯持力可以更高,
樓主有待再努力去看儒法的職業....畢竟現在85等級以上的儒法
全server之中,,,現今只有我一個-﹏-

十蘭陵王十 發表於 2008-10-3 19:56:23

回復 2# 的帖子

可能我有錢吧XDDD講笑

講真唔止儒法,連儒術都少。

法就有番個高攻保命

術補到但係好易死~~

感嘆一句~~儒真難玩啊!!!!

kwokut 發表於 2008-10-3 21:16:43

原帖由 心誼 於 2008-10-2 23:55 發表 http://www.agames.hk/images/common/back.gif
跟住我地來講下速度同魅力。我覺得玩雙修最好,雖然咁樣都做唔到幾高。但係我認為平均比極端更有優勢–至少你一定會有剋對方既技能,即是係D唔湯唔水既技能。速度低你回血再高封有幾準,人地首先打你仲要打到你死下死下,你 ... 你仲用青出?#98D招要梯拒效率架#98儒概效率最高概好似系中X為道同天人合一#9

十蘭陵王十 發表於 2008-10-7 16:59:38

回復 4樓 的帖子

朋友~~我未領到呀=_=

天人合人唔係個個有架

心誼 發表於 2008-10-8 07:33:25

原帖由 kwokut 於 2008-10-3 21:16 發表 http://www.agames.com.hk/images/common/back.gif
你仲用青出?#98D招要梯拒效率架#98儒概效率最高概好似系中X為道同天人合一#9
錯啦...青山每級所增加的威力是24.其他的都是加10多左右.相比之下青出11級就310威力,而天人6級也只是295威力
雖說是效率青出會偏弱,但是要注意的是青出是二段式攻擊,效率不會只是90%那麼少
我曾經找同是智系攻擊的智者樂水跟青出對比
樂水9級312威力100%效率打惡霸1600左右
青出11級310威力90%效率打惡霸1800+
可以看出青出的效率不是那麼低了吧?

kwokut 發表於 2008-10-8 15:48:47

原帖由 心誼 於 2008-10-8 07:33 發表 http://www.agames.hk/images/common/back.gif

錯啦...'''青山''''每級所增加的威力是24.其他的都是加10多左右.相比之下青出11級就310威力,而天人6級也只是295威力
雖說是效率青出會偏弱,但是要注意的是青出是二段式攻擊,效率不會只是90%那麼少
我曾經找同是智系攻擊的 ... 青山?????????????????

心誼 發表於 2008-10-8 19:06:36

打錯了-﹏-剛睡醒有點問題~是青出
頁: [1]
查看完整版本: 儒法既小小心得[[勿踩]]