C.HEI♥.) 發表於 2014-3-7 04:21:11

第六章:

個堆不明來歷既人,手中都拎住把刀仔,頭上都包上毛條。想必是太息林地出了名的山賊。
禢 : 喂!你地到底糸邊個?。山賊頭領 : 我地就糸鼎鼎大名既太息林地山賊黨!禢 & 言 & 玥 & 俊 & 豬:  哼!看招。
然後拒地每人使出一招看家本領。山賊黨即刻落荒而逃。然後,明月鎮既人都張拒地當成大英雄。慢慢,慢慢,拒地開始忘記左拒地黎明月鎮既真正目的。
- 家-
禢 : 玥玥(冇人應)禢 : 玥玥玥玥玥(都糸冇人應)禢 : 玥!!!玥!!!玥 :  咩事啊。禢 : 你. .今日去左邊?玥 :  . . .咪. .咪去左打統 . .統領囉。禢 :  哦. . .你同光明之家既沐三娘咩關係?玥 : 你 . .你講緊咩啊?!禢 : 今日有人見到你同沐三娘糸明月城依依泣泣。玥冇拉拉發勁大脾氣 : 咁講到底姐糸你吾信我姐。禢 : 吾糸吾信你 我只糸想問下姐。
然後,玥同禢就不停咁嘈。直到,
玥 : 你吾信我姐糸吾愛我。咁一齊黎做咩。禢 : 岩既。原來你真糸吾愛我,哈哈。我地離婚拉。
然後,禢就跑左出去。
玥 : 發乜_野癲= =算拉,拒都會自己死番黎。
然後,禢自己跑左去紅娘度,搞掂一堆煩瑣既文件,完成離婚手續。
之後拒一個人糸明月城度行,行下行下,又行到初初玥同拒求婚既地方。禢坐左糸一堆軟綿綿既云上面。一面望住大大既月亮,一面糸度喊。
禢 :  糸你話要同我一生一世  點解依家要反口?糸咪我吾夠好 吾夠溫柔 定糸我太過任性 太過強悍 吾識得妥曲求全?!點解會咁?點解當我以為你糸真心愛既時候竟然要被我知事實既真相.點解要被我知真相?我情願我吾知啊!!!
禢呆左咁望住個月亮,然後腦袋不禁回憶起當日既情境...
禢 : 啦啦啦啦啦~~等我出去買野煮飯比玥玥食先!!然後 禢由屋企開始行去食品店,然後拒經過一個亭。咦,點解個個咁似玥玥既?點解會有個女人同拒一齊既,禢心諗。冇理由既,玥話去太息打統領嫁嘛!禢心諗。然後禢就繼續行去食品店。但行行下,禢都糸敵吾過自己既好奇心,於是走埋去亭附近棵樹度偷聽同偷睇。咦,真糸玥玥黎!禢心諗。
玥 :  三娘><好掛住你啊!三娘 : 傻豬豬黎既我咪又糸。玥 : 我好掛住個晚同你既個三百回合大戰:$依家諗起到...流哂口水{:mx036:}!三娘 : 咁你今晚黎我度再慢慢..{:mx020:}三娘 : 不過講番正經事先。魔嘯天大人叫你做既事你做好未?!玥 : 哈,依家明月鎮既人已經信哂我同豬,相信冇咩大問題。三娘 : 做得好,但糸你個幾個白痴朋友你搞點未?玥 : 個幾個白痴又點會糸我朋友?哈哈,到拒地冇利用價值既時候,再拎比你研究又點話。三娘 : 不愧糸我地魔族既人 但糸有一點我吾明 你吾會真糸愛上左個白痴妹啊?玥 : 你點會咁睇我?我同拒結婚只糸想得到更多既相信,然後糸拒地身上拎走神族既力量。
咩話!有咩可能?我地糸神族既人!禢心諗。禢一時嚇親,吾小心趺倒 : 哎呀!
玥同三娘同時 : 邊個!
尼個時候禢即刻用飛行旗飛走左..
諗到尼度,禢禢既眼淚更加淚流不止。突然 . . .
(待續)

C.HEI♥.) 發表於 2014-3-7 05:25:35

第七章 :

山賊 : 哈,夜媽媽一個度好危險wo。禢 : 糸你地!仲嫌上次打吾夠啊?!山賊 : 哈,依家得你一個,我尼度有5.6個兄弟,我怕咩?!禢 : . . . . . . . . . . .山賊 : 點啊?驚拉?上次搞到我地咁冇面!看招!
突然,有個男仔衝左過黎。男 : 停手。看招;橫掃千君!山賊又再次落荒而逃。
男 : 點啊 你有冇事?禢 : . . .朗 : 吾好意思我諗我應該黎遲左,先令你受左咁多傷害同妥屈,對吾住啊小禢。禢 : 你點知我個名?!朗 : 首先等我自我介紹。我叫朗。禢 : 我吾想知你啲野啊,你到底點知我個名!!
朗 : 好啦。我入正題。你糸神族既公主仲有你既好姐妹小言其實糸你既親生姐姐。而我就糸神族既神武尊既兒子。然後,我同我哥哥-俊,同你同小言本身情投意合。糸幾個月前本身就打婚結婚。點知,魔族發現左初云平原既一顆大水晶原來糸力量強大既力量石。然後,我地就出兵同魔族打仗。個陣我地突然收到一個消息,你地比魔嘯天既手下 : 魔玥天同魔豬天兩兄弟捉走左,於是我同俊就兵分兩路,我負責留守,而俊負責救你地。點知魔嘯天竟然狡猾到令你地失憶再製造另一段記憶比你地,要你地去張魔晶要塞入面,我地神族既力量之石毀滅。好彩,終於比我搵番你。
禢 : . . .咁言拒地有冇危險?. . 朗 : 放心,我已經搵到拒地,帶左拒地番去天空要塞既城堡。
(待續. .)

P.S 好似作到玥玥好衰-_-!!見到吾好嬲LOL JUST A STORYT_T

kalong97 發表於 2014-3-7 06:46:21

支持稀稀~留名

C.HEI♥.) 發表於 2014-3-7 06:48:08

kalong97 發表於 2014-3-7 06:46 static/image/common/back.gif
支持稀稀~留名

THANKYOU{:mx007:}

kalong97 發表於 2014-3-7 06:51:10

加油也bb{:mx020:}

玥玥仔 發表於 2014-3-7 10:03:27

算啦{:mx012:}
我都習慣做衰人

玥玥仔 發表於 2014-3-7 10:31:52

不過都5寫實既{:mx002:}
我從來都5會偷食{:mx012:}

kalong97 發表於 2014-3-7 12:28:43

講呢d@_@

玥玥仔 發表於 2014-3-7 18:49:24

5講呢D講邊D

★ˉ-WizarD` 發表於 2014-3-8 17:58:31

來搞事的 幫你個肥妹仔推下{:fun08:}

帥小餅v3v 發表於 2014-3-13 00:12:40

正啊 我同你個故仔都作到玥勁重口味 真係笑死t_t. 玥唔好嬲啦哈.

玥玥仔 發表於 2014-3-13 00:39:16

我冇嬲o.o

ben2 發表於 2014-3-21 00:54:05

加油{A006a:}
頁: 1 [2]
查看完整版本: 找數、故仔♥如夢如煙全像遊戲〝CH7:>