帥小餅v3v 發表於 2014-2-22 22:06:05

DEL

P.S : 拿講明先我無拎住支槍或者係刀逼你睇我篇野.
你想發癲 你主人無餵你食狗糧你都唔好黎我篇野到吠

人物介紹{:mx040:}

當然就係我地既女主角先

言(我) - 19歲 幽契媽 女
稀 - 17歲 女
幽 - 15歲 女 言個囡
糖 - 16歲 女
宁 - 20歲 女

男主角

俊 - 18歲 男
不 - 25歲 男
小時 - 18歲 男
翼 - 18歲 男

咁呢幾個主角就生於清風村:)
由細到大都係好朋友

個故仔完左 送膠圖{:mx001:}

↓血葬櫻花{:mx021:}

:D小時屋企

↓魔尊{:mx066:}

潼言潼語{:mx043:}

END:D

帥小餅v3v 發表於 2014-2-22 22:15:48

第一集{:mx040:}

(清風村)

村長:大家過一過黎呢度 我有要事同大家商討
之後幸運小兔治安員仲有賣既野食既食品店老闆
仲有其他人都過晒去喇 包括言幽稀糖宁俊不小時翼喇

稀:咩事情啊村長?
村長:我近日發現 我地村有臥底
村長:將我地老農夫辛辛苦苦種既靚菜既種法外傳
言:怪唔之得我係明月城都食到好似老農夫種既咁鮮味既菜啦

村長:仲有將我地點卡寄賣人既點卡既放售方法傳達出去:@
村長:咁我地仲點搵食?大家話係咪?

all: 係!!{:mx102:}
不了:咁我地就要唸下解決方法啦
幽:咁點算啊?遲D佢地會唔會..將我..(驚){:mx002:}
俊:放心啦幽幽bb,我保護你{:mx001:}
幽:我愛你{:mx076:}
俊:我都係{:mx031:}

跟住言同稀同不了同小時就出左去明月城度食野喇
言:唉 點算好 到底邊個係臥底
之後稀同不了同小時望住言
言:你唔係唸住我係啊嘛?-,-傻9左啊你地
稀:我知你唔會既
之後無啦啦係台底鼠左隻小飛豬出黎

言:呢隻咪係神獸小飛豬?
小飛豬:係咪好想知邊個偷你地村既秘笈呢?
不了:廢話
小飛豬:咁你地就要幫我完成一個任務!!
稀:講到你自己好勁咁喎?完成完你一定搵到真兇出黎?
小飛豬:唔信咪唔好信囉 (準備拍翼飛走)
小時:喂!!(拉住佢對翼)

小飛豬:啊!!!!!好痛啊,放手呀你地班暴力既地球人{:mx102:}{:mx069:}{:mx085:}
不了:咪扮外星人啦 咁點幫你呀?
言+稀:係囉?

續~~~~~~~{:mx055:}

匿名๑ 發表於 2014-2-22 22:21:22

滾吧..

帥小餅v3v 發表於 2014-2-22 22:37:41

第二集.

小飛豬就帶左佢地去一條村
大家都未見過呢隻村..大家當然好陌生好驚{:mx010:}

言:你到底帶我地去邊架-,-好好玩啊依家?
小飛豬心唸: ....呢個女人好惡{:mx010:}

小飛豬:其實好簡單 你地係呢條村度住一年
小飛豬:因為呢條村長期都有魔族入侵
小飛豬:好簡單佢地黎到你地就打走佢地就OK{:mx031:}

言:講咁多野原來都係借我地黎過橋{:mx088:}
不了+翼:唔講咁多 閃水{:mx077:}

小飛豬:{:mx011:}你地唔好咁喇
小飛豬:你地真係忍心睇住自己條村咁樣{:mx002:}?

之後佢地唸左唸, 都係決定留落黎.
之後小飛豬就分好左房俾佢地喇

言同稀一間木屋 入面有齊晒D傢私 仲有得睇電視同玩電腦添
之後稀一衝入去就話: 我要DL夢想世界{:mx076:}
言: DL囉{:mx088:}我訓陣先

跟住不了同翼同小時三個麻甩佬就一間木屋(間屋係言同稀隔離)
跟住佢地三個麻甩佬係間屋份面..就唔多講喇{:mx088:}...

跟住幽同俊就一間屋
當然佢地分床訓{:mx088:}
幽: 俊我訓唔著 可唔可以陪我出去行下?{:mx001:}
俊: 好呀幽幽{:mx021:}

跟住去到一個海邊
俊: 幽..其實我一直..{:mx021:}
幽: 一直咩{:mx032:}?
俊: 嗯..無野了

俊心唸:未係時候..依家要一齊挨過左呢個困境先{:mx108:}

hayharry711 發表於 2014-2-22 22:39:37

{:mx094:}

帥小餅v3v 發表於 2014-2-22 22:54:20

第三集.

幽:你做咩成日擺隻手係後面?後面收埋左d咩?{:mx055:}
幽:你係咪去完廁所無洗手{:mx085:}

跟住幽捉住佢隻手 好暴力咁拎佢出黎
原來係一朵藍玫瑰{:mx043:}

幽:俊..
俊:我岩岩係條村度汁架炸:)
幽心唸:(失望) 仲以為你要送俾我-,-{:mx088:}

俊心唸:如果你可以明白我既心意就好..

跟住佢地就一齊番左入屋教教豬喇{:mx065:}

(第2朝)

小飛豬:起身呀起身啦起身呀起身啦!!!!!! (推言)

點知言一d反應都無..

小飛豬好悲傷咁: 唔通..小言已經...{:mx099:}

呢個時候稀個口插住支牙刷出左黎{:mx088:}

稀:你唔好搞住佢訓啦{:mx088:}因住佢一陣一腳申落你到

小飛豬:佢無晒反應..{:mx099:}小言..醒下啊小言..你唔好死啊..

言:{:mx102:}做乜勁啊你 (一腳申落小飛豬到)

小飛豬打左幾個關豆之後再飛番去言度

小飛豬:d魔族打到黎啦..佢無打人..但係咁破壞我地既村莊!!
小飛豬:我知你係陰陽 係封師{:mx011:}你快D出去阻止佢地喇.

之後言就咩都無整就出左去

言:虛空禁錮{:mx102:}!!

跟住全部魔族既人都定晒係度唔郁得

言:繼續訓{:mx088:}咪再嘈住我

小飛豬心唸:呢班少年既資質真係勁..如果佢地係度住1年..班魔族就唔洗再搞住我啦..

之後稀望住小飛豬..唸到D野{:mx088:}

[俊同幽個邊]

俊:做咩出面咁嘈既?

幽:一定係我契媽係度發癲{:mx088:}

俊:我岩岩聽到言把聲{:mx065:}

幽:唔洗理...過一陣就無事{:mx088:}

之後翼同不了同小時就起左身去明月城度番工喇

老點 發表於 2014-2-22 23:01:50

又要去打工了{:mx015:}

帥小餅v3v 發表於 2014-2-23 01:08:41

第四集.

之後佢地幾條仔放工既時候就去左金大有屋企度探下佢

順便講下佢地啲近況.

金大有:咁好黎探我啊?{:mx061:}
之後翼同不了同埋小時就講晒佢地清風村既情況俾金大有知.

金大有:竟然有啲咁既事, 唔可以放縱兇手逍遙法外{:mx077:}

之後佢地一齊: 嗯!{:mx102:}

------------------------------------------------------------------------
言同稀去黎明鎮度買左好多送 準備番屋企煮送

沿途竟然見到另一隻神獸紅炎龍

紅炎龍:{:mx025:}你地好..um..我想問你地近排有無見過小飛豬?
紅炎龍:我搵極都搵佢唔到{:mx088:}

之後言同稀互望,係度唸緊守唔守呢個秘密好..
又唔知小飛豬有咩苦衷,於是佢地決定

言+稀: 無{:mx061:}無見過佢
紅炎龍:咁好啦唔該晒你地:)

之後言同稀番到條村擺低左D送之後

言就去左小飛豬間屋到 一腳申開度門
之後扯住佢對翼 吊起左佢{:mx014:}

小飛豬:{:mx100:}做咩事啊 放番我落黎先啦 好痛呀
言:你做咩要避紅炎龍{:mx088:}?
小飛豬:啊...好痛啊...放我落黎啊...

之後言放左佢落黎
小飛豬:{:mx001:}其實..我唔係有心避佢架..
言:講{:mx102:}

之後小飛豬竟然: 隔山打牛{:mx085:}

之後言就暈左.

小飛豬:唔好意思啊..{:mx001:}請你唔好咁多事

--------------------------------------------------------------

稀:喂小飛豬{:mx088:}言呢?

小飛豬:我都唔知,佢話佢出左去散散心{:mx077:}

稀望左小飛豬既眼神 又唸到D野{:mx088:}

稀: 嗯你一陣落黎食野啦 就黎煮好送啦

小飛豬: 我唔食喇 我今日有地方要去

稀覺得小飛豬實在太可疑{:mx088:}就唸住跟埋佢去

C.HEI♥.) 發表於 2014-2-23 06:04:49

作拉作拉.快出快出.

帥小餅v3v 發表於 2014-2-23 06:19:11

第五集.

跟住稀就跟住小飛豬..一直跟一直跟{:mx109:}

稀好小心翼翼咁哩係棵樹後面

見到小飛豬搵左神獸小福牛

小福牛:件事搞成點?
小飛豬:我搵到班好厲害既後生仔..我唸應該搞得掂
小福牛:{:mx088:}我同你講 1年時間你再還唔到錢 我一定殺你同你屋企人滅口
小飛豬:得啦{:mx077:}我利用佢地好快就搵到3000m{:mx065:}
小福牛:真係估唔到你會賊喊捉賊 捉到佢地老農夫種菜既秘方{:mx040:}
小福牛:仲有點於寄賣人既寄賣方法{:mx040:}依家仲話要幫佢地捉賊
小飛豬:{:mx073:}係呢 佢地咁0N9真係信先係重點{:mx048:}

之後稀聽到之後勁震驚 跌左一跌
小福牛:咩聲!!{:mx100:}
小飛豬立即拖住小福牛張開翅膀一飛

飛到稀面前
小飛豬:點解你地兩條女係都要咁多事{:mx077:}?!
之後稀好驚

但係佢都使出左一招:百喻不悟{:mx085:}
之後小飛豬既翅膀受傷就跌左落地.

以為稀咁就走得甩?noway,仲有小福牛
小福牛:臭婆娘,竟然咁唔識做!!捨身一博{:mx085:}

用完呢招大技之後小福牛都受左小小傷{:mx110:}
但係稀就比小福牛既撞擊搞到暈左{:mx061:}

之後小福牛帶住小飛豬將稀困左係一間木屋度
稀日日受盡佢地既折磨..

稀:{:mx099:}言..救我啊..

--------------------------------------------------------
另一邊

幽:覺唔覺好耐無見稀同言兩姊妹?

俊:唔出奇 佢地成日都自己飛去旅行架啦{:mx019:}

幽:但會唔會去咁耐?

俊:唉也 唔好擔心啦幽豬{:mx066:}

呢個時候神獸紅炎龍飛左過黎

紅炎龍:個兩個女術士呢!?{:mx061:}

不了:我地都好耐無見佢地 做咩事?{:mx088:}

翼:唔係出左啲咩事啊嘛{:mx088:}...!

紅炎龍沉默,之後飛左去小飛豬間屋企既後院一個密室..

紅炎龍:果然係度{:mx075:}言!起身啊,言

但係言仲係沉迷不醒

紅炎龍:佢一定係中左小飛豬既封印。{:mx014:}

紅炎龍:明鏡止水!{:mx110:}

之後言隻眼慢慢地張開..

言:做咩事{:mx032:}發生咩事..

紅炎龍: 情況危急, 稀被人捉左去!

續....

帥小餅v3v 發表於 2014-2-24 03:57:29

由於個故仔100/100%係玩野{:mx088:}絕無真實成份
我而家亦都唔想玩野啦..所以我會盡快大結局{:mx065:}

第六集.

跟住邊行紅炎龍邊同言解釋呢一切

言:你早知咁你做咩唔講?!{:mx088:}{:mx077:}

紅炎龍:sorry 我唔知會搞成咁

-------------------------------------------------------
另一邊 稀一醒就見到自己困左係間木屋度

之後傳黎一把女聲:乜你醒喇咩?食飯啦.唔食以後無得食.

之後一條女將一碗狗食都不如既飯擺左係稀面前.

稀雖然望見碗野都作嘔 但係佢真係好肚餓好肚餓..

所以三兩下功夫將碗野食清光

由於間密室黑蚊蚊,所以稀都無望條女係邊個.
只係覺得條女把聲真係好熟悉..

{:mx055:}--------------------------------------------------
(個鏡頭轉去言呢邊)

言:小飛豬{:mx102:}你無野啊?整暈我?仲要封埋我?你以為你邊位啊?
言:我同你講你封到我你-6架 廢柴{:mx102:}返鄉下種菜啦你媽媽

之後言既憤怒值爆晒燈{:mx088:}
言:魅或乾坤{:mx085:}

之後小福牛同小飛豬都暈左係度
紅炎龍:以防萬一,綁住佢喇{:mx077:}
言:嗯{:mx088:}

跟住言就衝左入去間密室度

幫稀解開左個鎖鏈

稀:言..你終於黎喇...(暈左)

言:稀{:mx100:}

跟住佢地就起行番左去清風村.

當佢地告知村長全部野已經搞掂晒之後.

村長就好開心咁話要慶祝{:mx007:}呢個結局真係好啦.

稀比神醫華陀睇過之後 情況一日比一日好轉 仲健康到白白淨淨添!!

-------------------------------------------------------------
於是村民一日一日咁繼續和平生活落去.

以為咁就完左?noway{:mx059:}

俊:幽啊 其實我有樣野真係想同你講好耐.

幽:嗯?

俊:我真係好中意你 由細細個開始 我就已經好中意你
俊:呢份中意 慢慢漸漸變成左愛 我知你成日唸埋一邊
俊:成日覺得無人中意你,但我想講,無論世界上任何人都唔中意你都好.
俊:我都會係你身邊不離不棄,你願意比我煩住你一世..跟住你一世..

俊:一世守護你?{:mx001:}
之後幽啲眼淚係咁流晒落黎{:mx001:}

幽:俊..我只係想講..
之後俊一野攬住佢{:mx001:}俊龐大既身驅一攬住幽
幽就感覺呢個男人係可以為佢遮風擋雨{:mx001:}

俊:我唔會俾你有機會拒絕我架{:mx066:}
之後俊就一野咀埋去{:mx076:}

突然全村人出晒黎{:mx088:}
村長:恭喜你地啊.
老農夫:大個仔嚕..
魯小寶:魯小貝^^我地將來都要好似俊哥哥同幽姐姐咁{:mx076:}
魯小貝:咩啊...{:mx021:}{:mx021:}邊個話要嫁俾你架
魯小寶:咩叫嫁俾你{:mx032:}?
魯小貝:哼..無野啦{:mx102:}

願呢個清風村之後都可以和和平平咁生活落去喇{:mx024:}

大結局 完~~有無人想睇番外篇之類啊 留言俾下意見個故仔啦haha{:mx020:}
另祝俊同幽新婚快樂~白頭到老{:mx066:}..

帥小餅v3v 發表於 2014-2-24 04:27:39

PUSH{:mx001:}{:mx001:}{:mx001:}

老點 發表於 2014-2-24 11:13:39

俊同幽新婚快樂xD

匿名๑ 發表於 2014-2-24 21:06:10

比利是啊唔該,,,同埋呢番話雖然佢真系好似講過,,不過本囡囡已經拒絕左,,所以你唔系作,,系改?

帥小餅v3v 發表於 2014-2-26 09:39:12

http://img545.imageshack.us/img545/2088/om3b.png\

張相耐到一個點

送俾翼同小時~~~~

帥小餅v3v 發表於 2014-2-26 14:29:51

送多張俾翼同小時

2010-11-3 17:33:02 .

龍仔~. 發表於 2014-3-1 17:20:11

留名

rood147147 發表於 2014-3-28 23:10:29

{A010:}
頁: [1]
查看完整版本: DEL