好呀好呀 發表於 2020-4-17 08:26:54

到底個ser咩事

尋日更新完, 轉ser又斷線 轉地圖又斷線 咩都做唔到

米斯高 發表於 2020-4-17 10:35:49

可以提供時間嗎? 我啱啱入game睇過冇呢個問題,另外想問下其他玩家有冇同樣情況? 再問下係咪香港地區玩家?

yin1207 發表於 2020-4-17 11:51:16

由琴日更新完開始, 一直卡住 "帳號登入中, 請稍候"
有其他朋友都係一樣由琴日開始就登入唔到, 都係香港玩家

好呀好呀 發表於 2020-4-17 11:52:47

更新完之後到夜晚訓教都有咁既問題
其他玩家同樣都有係易頻討論過係有唔小人都會卡住
我係香港玩家, 其他地方既玩家冇問過唔知佢地有冇同樣問題 THX

同埋想講更新完轉人物既時候都會卡住入唔到GAME, 要熄左重新再開

噓~ 發表於 2020-4-17 11:57:28

入完揀角色以為可以入到 點知仲可以卡住係揀角色 跟住又要重開game再入{:on005:}

米斯高 發表於 2020-4-17 14:07:06

yin1207 發表於 2020-4-17 11:51 static/image/common/back.gif
由琴日更新完開始, 一直卡住 "帳號登入中, 請稍候"
有其他朋友都係一樣由琴日開始就登入唔到, 都係香港玩 ...

請問用邊間ISP公司? 另外方便既話請比你登入有問題既電腦IP位置 PM比我,我問下IT大佬

米斯高 發表於 2020-4-17 14:07:32

好呀好呀 發表於 2020-4-17 11:52 static/image/common/back.gif
更新完之後到夜晚訓教都有咁既問題
其他玩家同樣都有係易頻討論過係有唔小人都會卡住
我係香港玩家, 其他地 ...

請問用邊間ISP公司? 另外方便既話請比你登入有問題既電腦IP位置 PM比我,我問下IT大佬

米斯高 發表於 2020-4-17 14:09:01

噓~ 發表於 2020-4-17 11:57 static/image/common/back.gif
入完揀角色以為可以入到 點知仲可以卡住係揀角色 跟住又要重開game再入 ...

重入之後OK嗎? 定都係卡住? 入左去之後有冇LAG或斷?

噓~ 發表於 2020-4-17 15:38:01

米斯高 發表於 2020-4-17 14:09 static/image/common/back.gif
重入之後OK嗎? 定都係卡住? 入左去之後有冇LAG或斷?
琴日我係卡住 登入中 之後重開 卡角色 再重開先入到game 但有時轉ch/入聖城 就係會中斷(0)/(1)咁樣{:on009:}

米斯高 發表於 2020-4-17 17:05:35

噓~ 發表於 2020-4-17 15:38
琴日我係卡住 登入中 之後重開 卡角色 再重開先入到game 但有時轉ch/入聖城 就係會中斷(0)/(1)咁樣{:on009 ...

請問係咩ISP公司?另外可以PM我IP位置我問下IT大佬

你好嗎三個字 發表於 2020-4-17 21:50:02

米斯高 發表於 2020-4-17 17:05 static/image/common/back.gif
請問係咩ISP公司?另外可以PM我IP位置我問下IT大佬
目前應該係PCCW , 和記, HGC 問題? 呢3間既人都有以下情況 ~

會有以下情況

[*]卡登入 / 卡選角
[*]入聖城必斷,  要再登入多次先入到聖城
[*]轉SER / 轉角 會斷線

另外可以請米思高幫幫手追 網上買點食左錢D問題?
其實有打落去 似乎冇人聽, EMAIL亦SEND左幾次, 都係未覆過
公會亦有朋友相同情況
THANK 麻煩哂

老實講 依家都唔敢課金, EMAIL又未覆過, 依家好似仲會食錢咁{:gd23:}

米斯高 發表於 2020-4-17 23:18:32

你好嗎三個字 發表於 2020-4-17 21:50 static/image/common/back.gif
目前應該係PCCW , 和記, HGC 問題? 呢3間既人都有以下情況 ~

會有以下情況

ISP公司問題收到,會問下IT大佬

AMS會員網買左包如果冇序號
Email又過左一個工作天都係冇收到回覆
ALTA FB INBOX呢兩樣野比我,我星期一問下客服{:qq55:}
1.Email address
2.AMS會員帳號

秋子Akiko 發表於 2020-4-18 03:14:13

-.-我係出入城同轉ch都彈左4次

你好嗎三個字 發表於 2020-4-18 13:06:36

米斯高 發表於 2020-4-17 23:18 static/image/common/back.gif
ISP公司問題收到,會問下IT大佬

AMS會員網買左包如果冇序號

上ALTA 個FB PAGE INBOX就得?

5號SEND到依家都冇影{:gd05:}

米斯高 發表於 2020-4-19 10:58:18

你好嗎三個字 發表於 2020-4-18 13:06 static/image/common/back.gif
上ALTA 個FB PAGE INBOX就得?

5號SEND到依家都冇影

係~ALTA官方FB page INBOX我都會睇,或者呢都PM我都得,不過FB有彈手機通知,會應得快少少

winglee3066 發表於 2020-4-20 22:40:36

澳門到係咁.........

米斯高 發表於 2020-4-21 10:15:19

winglee3066 發表於 2020-4-20 22:40 static/image/common/back.gif
澳門到係咁.........

收到~IT大佬今日會有調整,如果調整完之後都仲係有問題,請再持續回報比我地聽

維他豆奶 發表於 2020-4-21 22:03:32

米斯高 發表於 2020-4-21 10:15 static/image/common/back.gif
收到~IT大佬今日會有調整,如果調整完之後都仲係有問題,請再持續回報比我地聽 ...

調整完之後直接卡係帳號登入中...
昨晚還是到選角才卡

你好嗎三個字 發表於 2020-4-21 22:19:20

米斯高 發表於 2020-4-21 10:15 static/image/common/back.gif
收到~IT大佬今日會有調整,如果調整完之後都仲係有問題,請再持續回報比我地聽 ...
雖然今日已經調整過~只係斷線次數變左冇咁密

但暫時仍然有發生卡登入, 卡選角

入聖城 / 過場斷線{:gd23:}

米斯高 發表於 2020-4-22 10:10:48

你好嗎三個字 發表於 2020-4-21 22:19 static/image/common/back.gif
雖然今日已經調整過~只係斷線次數變左冇咁密

但暫時仍然有發生卡登入, 卡選角

請問係咩ISP公司?同樣係PCCW同和記有問題嗎?
頁: [1] 2
查看完整版本: 到底個ser咩事