大頭鬼 發表於 2009-8-20 18:11:55

【原創】百色界之英雄 續集 【第九章 送葬】

相信大家都知道,由癲凍凍所作ge百色界之英雄曾經風靡一時.雖然癲凍凍已經離開左我地(講左佢好似死左咁= ='),但係我相信大家都好懷念佢ge著作(又係咁).為此,我決志繼承凍先生遺下ge不撓精神,為各位帶來一點點之娛樂.

故事將會源用翻凍先生所創ge角色,但當中可能會出現大家味見過ge怪物同技能.

希望大家可以支持下我呢位新晉既作家,多謝多謝!

序章將會在這星期內推出,敬請留意

雪湘※﹏月 發表於 2009-8-20 18:18:10

加油@@
希望你可以作到個完美既續集<3

micky977〥 發表於 2009-8-20 19:17:10

好期待a_a加油加油!!!!

〝龍﹏龍〞 發表於 2009-8-20 21:08:23

支持~~~~~~
好耐冇睇過

乂無名乂 發表於 2009-8-21 13:06:34

3﹏3雖然O岩岩係台版飛緊過o黎玩 但係睇過好多著作-.-
希望樓主掂啦=.=

kennykin6280 發表於 2009-8-21 14:23:54

十卜樓主
加油喔

abg4b10 發表於 2009-8-21 15:11:57

回覆 樓主 大頭鬼 的帖子

唔好好似凍咁,就快到結局先走-_-

白羽黑尾 發表於 2009-8-21 16:22:36

佢自己唔係出到24定25啦咩-.-又唔PO出尼比人睇

大頭鬼 發表於 2009-8-21 19:26:01

序章

獸元一七五二年,由蟲族首領阿帝天率領的蟲族軍團,突然襲擊包括朝陽城在內的多個妖族邦城.

妖族軍隊隨即全力抗戰,並揭開長達三年妖族與蟲族的戰爭,而是次戰爭被後世稱為蟲亂之戰.

隨著蟲族首領阿帝天在重要據地中陣亡,蟲族軍團紛紛撤退.由於失去了領袖指揮及軍隊中出現內訌,

導致蟲族在其後的戰事中多次戰敗.最後,軍心渙散的蟲族軍團瓦解,為戰爭劃上了句號.

另一方,妖族雖然戰勝,但也是元氣大傷,在戰爭結束的四年後,各地曾飽受蹂躪的妖族邦城仍未修建完畢,

經濟低迷,商貿中斷,百廢待興.妖族人民正默默地修築家園,付出汗水和努力.但是他們卻萬萬想不到,

在三年後,他們將會面對比蟲族更大的挑戰,一股勢力在黑暗中蠢蠢欲動......

序章,必睇

但好似短左d,和有小小悶.

希望godzilla,lamxdxd同各位可以回個帖支持下我

有錯字提我= ='

〝龍﹏龍〞 發表於 2009-8-21 20:23:54

回覆 9樓 大頭鬼 的帖子

goooooooooooooooooooooood!
Next寫長d~!

大頭鬼 發表於 2009-8-21 21:22:57

原帖由 龍戰狂 於 2009-8-21 19:41 發表 http://www.agames.com.hk/images/common/back.gif
出埋前傳丫唔該a___a
咩野前傳先?= =我唔會幫凍先生寫埋24同25集,讓凍先生既形象唔會被改變ga.

乂小銀乂 發表於 2009-8-21 23:19:17

好似好好睇緊XDDDD
+油~十分期待你的下一章>.<

心霜乂碎 發表於 2009-8-22 01:39:01

=.=樓主有冇問過凍佢比唔比你續集架-_____-""
感樣幫人改/加野 又未得人同意 好似唔係太好wo..雖然我都想睇

Oo滿滿oO 發表於 2009-8-22 07:32:59

-.-
之後小魂與蟲族決戰,,

突然gm上線,,佢話:

玩家 小魂 現懷疑閣下使用外掛程式 請立即回覆 停止一切打怪動作 切勿登出

小魂唔識打字...

五分鐘後,封了ac

小魂:[#^%*&%]

小說完了^^

E度我記得係977要出gm果時打的-.-

出雲~ 發表於 2009-8-22 10:14:10

好好啊 你將會為我地帶黎故事續集 期待住你精彩既故事
不過寫作唔係一條易行既路 不過用心去行就一定會行出條康莊大道啊^^
加油
努力
我百分百支持你^^

大頭鬼 發表於 2009-8-22 12:48:41

回覆 14,15,16,17樓 的帖子

For 14樓:

凍先生都唔知去左邊,咁佢既然都成年冇覆過,佢都算係放棄左佢既作品掛,

我相信我幫佢作續集,佢唔會介意ge.

For 15,16樓:

你地果個故事好似係凍先生個長帖唔知邊個回覆到抄= ='.

For17樓,

多謝出雲既支持,我會+油ga la^^

第1章幾日後就會出ga la,敬請留意.

回多幾個帖,我就出快d.你地呢班讀者就係我既寫作動力.^-^

段天 發表於 2009-8-22 14:26:14

原帖由 大頭鬼 於 2009-8-21 07:26 PM 發表 http://www.agames.com.hk/images/common/back.gif
序章

獸元一七五二年,由蟲族首領阿帝天率領的蟲族軍團,突然襲擊包括朝陽城在內的多個妖族邦城.

妖族軍隊隨即全力抗戰,並揭開長達三年妖族與蟲族的戰爭,而是次戰爭被後世稱為蟲亂之戰.

隨著蟲族首領阿帝天在重要 ...

um.....我有意見....
阿帝天係3年前已經有人做得低佢=.=" 點解3年後又有戰爭
仲有呢~~蟲族個老大唔係蟲后咩?(都比人做低埋)何來戰爭a_a?
仲有請問依家係幾年??

大頭鬼 發表於 2009-8-22 18:56:24

回覆 19樓 段天 的帖子

問:阿帝天係3年前已經有人做得低佢=.=" 點解3年後又有戰爭?蟲族個老大唔係蟲后咩?(都比人做低埋)何來戰爭a_a?

答:你睇落下就會知點解.

問:仲有請問依家係幾年??

答:故事發生於獸元一七五九年,即打贏蟲族之戰後7年.第一章會再有交代.

多謝你的發問^^

micky977〥 發表於 2009-8-22 19:01:10

原帖由 Oo滿滿oO 於 2009-8-22 07:32 發表 http://www.agames.com.hk/images/common/back.gif
-.-
之後小魂與蟲族決戰,,

突然gm上線,,佢話:

玩家 小魂 現懷疑閣下使用外掛程式 請立即回覆 停止一切打怪動作 切勿登出

小魂唔識打字...

五分鐘後,封了ac

小魂:[#^%*&%]

小說完了^^

E度我記得係977要出gm果 ...

咩977要出gm果時打-.-???

abg4b10 發表於 2009-8-22 19:46:06

回覆 21樓 micky977〥 的帖子

咁挫擋-_-咩風吹你黎0.0?
頁: [1] 2 3 4 5 6 7
查看完整版本: 【原創】百色界之英雄 續集 【第九章 送葬】