火少 發表於 2009-9-4 17:32:59

[轉]感冒童通宵瘋狂自瀆暈倒

【本報訊】一名患感冒男童昨在大埔住所疑沉迷自瀆,逾10小時後突然暈倒,家人發現立即報警,幸救護員到場時他已蘇醒,送院治療後無大礙。有醫生呼籲青少年及身體不適者,自瀆時要有節制,否則後果嚴重。 事主姓林(13歲)就讀中一,與家人同住富善邨善景樓一單位。
據悉,林童近日患感冒未痊癒,疑因昨日不用上課,他在家中通宵自瀆。至下午1時,52歲父親發現自瀆逾10小時的兒子突然暈倒,立即報警,救護員接報到場時事主開始蘇醒,經初步急救後獲送院,治療後無大礙。
林父:他一直在玩命
悲劇發生後,林父擔心不已,當記者問及其心情時,林父繼道:他自知患感冒也熬夜自瀆,他一直在玩命!
救護員到場男童蘇醒
全民健康動力主席勞永樂醫生指出,青少年過份沉迷自瀆,下體及四肢容易疲倦,甚至有可能因血糖低出現短暫昏迷;而螢光幕的性愛場面可能會誘發癲癇症或隱性癲癇症患者暈倒;感冒病者服藥後容易疲倦,長時間自瀆或會引致昏迷,嚴重可能會猝死。他建議青少年每自瀆一小時要休息10至15分鐘,若持續有暈倒情況應求助醫生找出原因。

http://images1.wikia.nocookie.net/evchk/images/f/f1/When_he_flu_he_still_jj.jpg

【夜牡丹】 發表於 2009-9-4 17:55:29

單料好耐啦~條傻仔係睇周萬歲小姐本野黎搞丫嘛
上晒報紙啦!
仲有訪問周萬歲小姐點睇呢件事TIM

乂無名乂 發表於 2009-9-4 20:15:16

樓主,咩叫自瀆 周萬歲小姐邊個 有人叫周萬歲小姐咩- -吾係好明

魚蛋~* 發表於 2009-9-5 17:31:27

原帖由 乂無名乂 於 2009-9-4 20:15 發表 http://www.agames.com.hk/images/common/back.gif
樓主,咩叫自瀆 周萬歲小姐邊個 有人叫周萬歲小姐咩- -吾係好明
飛機 飛機(大概)  你應該明啦

軒轅皇 發表於 2009-9-5 22:22:42

嘩!他真係傻架;P ;P 唔知段帥會唔會學他甘對周萬歲尼kkk:lol :lol

himss 發表於 2009-9-6 01:07:21

唔該..這個改文來的.......條友讀我學校=_=我認他的.....無這事的說.....

火少 發表於 2009-9-9 20:11:49

回覆 6樓 himss 的帖子

係唔係呀= =吹水??

himss 發表於 2009-9-9 23:21:40

真是改的,.........本文是打機打到暈.........

段天 發表於 2009-9-10 16:38:04

所以咪話囉= =
周秀娜是多麼的索
13歲都要拎黎睇呀
你地班愚民!!!!!!!!!!

tai0620 發表於 2009-10-6 13:04:03

好明顯改文啦= =

風樹x喵 發表於 2009-10-6 13:13:01

-.-10個鐘 sor 唔想笑___.冇可能o既事10個鐘你狂xx 你手都倦lor
1個鐘你係咁咩咩都倦la+_種要係10個鐘"
相信係改文lor___r"~~!
頁: [1]
查看完整版本: [轉]感冒童通宵瘋狂自瀆暈倒