乂小鉉鉉乂 發表於 2009-9-25 21:03:52

希望有人入黎教下我點做><"

2009年9月24日係我生命中最難忘既日子
係e日我同最愛既人分開左
分開果時我既心真係好痛..好痛
唸起同佢一起過既溫馨甜蜜既日子..
我既眼淚就會不由自主甘流落黎...
為左唔想令屋企人同埋朋友擔心
我就扮曬冇野甘同佢地去玩
同佢地去玩果時我的確可以把件事忘掉
但係反到屋企就會覺得好傷心..好寂寞..
好多人叫我去搵過第2個
唔好在唸起佢
但係..講就容易..做就難
話曬..佢係我第1個真正中意既人黎
唔係話忘記就可以忘記到既
係今日原本唸住真係決定左忘記佢
但係..6點中果時..佢既fd打電話比我..
話比我知佢同我分手既真正原因..
原來佢下個月就飛去英國讀書..讀2年..
佢為左唔想阻住我..亦唔想我等佢..
佢先會同我分手..佢其實係好中意我既..
我听到之後個心好痛
究竟我應該點做..
係應該扮曬無野甘忘記佢..
定係同佢講我既真正心意..
希望有人可以教下我點做喇><

女女 發表於 2009-9-25 21:08:24

-- 比個提示你 你同佢講你知錯啦 叫佢比次機會你

乂小鉉鉉乂 發表於 2009-9-25 21:12:24

知錯a_a?
我地2個都冇做錯野-   -"
佢只係唔想我等佢..
先同我講分手/.\"

吹水仔 發表於 2009-9-25 21:24:19

乜咁似電視劇劇情既-口-

乂小鉉鉉乂 發表於 2009-9-25 21:27:13

回覆 4樓 吹水仔 的帖子

你都覺牙-  -"
可惜e個係事實黎/____\"

吹水仔 發表於 2009-9-25 21:29:44

回覆 5樓 乂小鉉鉉乂 的帖子

我信你= =
但係我幫你唔到...

笨BE 發表於 2009-9-25 21:31:33

真正中意一個人-_- 無論分開幾遠 都吾係問題
2年..好快過姐 而且而家又可以msn 又可以cam見面
2年 當比你地2個一個挑戰  睇下大家既定力  大家係咪真係咁愛大家-0-

我都就快要出國讀3年書  但他說會等我3年-v-

乂小鉉鉉乂 發表於 2009-9-25 21:43:39

回覆 7樓 笨BE 的帖子

其實..我都有唸過e個問題..
2年..真係好快過..
我有決心同埋定力可以等2年..
因為我真係好中意佢-v-
但係..我唔知佢係點唸-_-
因為係一個月前..佢同我講過..
如果有一日我走左..唔理我去邊..
你都唔好等我..因為係我走左e段時間會發生好多變數..
我唔想你為左e段情曬左自己既時間..
到左今日我先知道佢係講e件事/.\

風樹x喵 發表於 2009-9-25 21:50:03

-V-對於我o黎講小問題bo.o" 冇女未冇女lor___r"
正經讀書la___a" 最多未暑假溝下女-.-" ...
比心機記好D maths reasons la

笨BE 發表於 2009-9-25 22:14:38

你愛佢 就要對佢有信心阿!!
如果為左分開2個地方 而放棄一齊既機會..好吾值得的

mankinhui168138 發表於 2009-9-25 22:17:51

我見意你去同佢講你想講的野 如果你唔講可能俾e加緊傷心(我講果d係個人e見 你中意就聽 唔中意就算)

乂小鉉鉉乂 發表於 2009-9-26 00:05:23

回覆 10樓 笨BE 的帖子

我未記起果段說話之前-_-
對佢係好有信心架..
不過e+就...../.\

【夜牡丹】 發表於 2009-9-26 00:10:14

樓主,唔好怪我口直心快
我覺得你未分到你宜家,究竟係唔係『愛』佢

你話你同佢分開左唔開心,扮晒冇野咁同你屋企人去玩
玩果時可以暫時忘記,但一靜下就浮現他的影子

『可以暫時忘記』?
即係如果你個腦同身體有其他野要做,就可以取代佢
咁有幾愛呀?

我想問,你同你的所謂『最愛』一齊左幾耐?

拍拖,要識得分別:愛/鍾意
鍾意係對某樣野好著緊,當你失去係會可惜會心痛,但不會死,時間過後,總會放得低
愛!係有以上幾點,當你失去時,都不會死,但比死更難受!

諗清楚你自己處於咩狀態,你自己就會識行邊一條路

乂小鉉鉉乂 發表於 2009-9-26 00:14:32

回11樓:好多謝你既見意-_-
         不過佢都唔比機會我講/.\
回12樓:係學校大聲咁講係冇用-_-
    因為佢都冇讀書-3-
          仲有佢e+避緊我-  -
          連面都見唔到-0-
          我都想當口當面甘講中意佢牙><"

魚蛋~* 發表於 2009-9-26 00:22:30

係呀,你女朋友要做出選擇了啊!! 係佢選擇學業/你  之前要令佢記住你先,2年后可以慢慢補獲呀嘛, 你反女友正都係會出去讀書的.保持聯絡!!!記住

乂小鉉鉉乂 發表於 2009-9-26 00:45:02

回覆 14樓 【夜牡丹】 的帖子

其實係今晚..
我都唸左好耐
我同佢一齊冇5年都有4年喇..
係e幾年我同佢真係過得十分開心..
但係..e種係咪真愛呢??
呢層..我都唔知..
頭先我媽咪同我分析左e段關係
我都有d頭緒喇..
到依+你分別左愛同埋中意會有咩狀態
我可以同你講^^我知道自己點做喇-v-
唔該曬你牙a_a【夜牡丹】^^

乂小鉉鉉乂 發表於 2009-9-26 00:48:03

回覆 16樓 魚蛋~* 的帖子

其實._.
我係女仔黎>V<"

【夜牡丹】 發表於 2009-9-26 00:52:22

原帖由 乂小鉉鉉乂 於 2009-9-26 00:45 發表 http://www.agames.com.hk/images/common/back.gif
其實係今晚..
我都唸左好耐
我同佢一齊冇5年都有4年喇..
係e幾年我同佢真係過得十分開心..
但係..e種係咪真愛呢??
呢層..我都唔知..
頭先我媽咪同我分析左e段關係
我都有d頭緒喇..
到依+你分別左愛同埋中意會有咩狀 ...

你已經俾我幸福千萬倍~
我初戀,只有22日
但,你有5年

傻豬,你要係你女朋友角度諗下,
如果佢選擇同你分手,而又唔話真相你知
好明顯係佢唔想你等佢,亦都係想留條後路俾自己

講真,2年,發生咩事都唔會知道,人算不如天算
既然係咁,不如一刀切,免得大家遙遠的互相猜忌2年

但,如果佢對你有信心,而佢自己亦有個堅定的信念
佢何不向你坦白?

靚仔99 發表於 2009-9-26 01:49:00

其實我真係好唔明 點解要用「唔想阻住」e個做原因= =??
乜愛一個人 係會阻住對方架咩= =??
回樓主:
你都識講佢仲好鐘意你-0-
你估佢做e個決定個心唔痛架咩
佢可能仲痛過你~
但e個係佢既決定
你可以嘗試挽留
但不成功的話
就要選擇忘記~
我亦都知唔係話忘記就可以忘記
但時間可以幫到你!!

【夜牡丹】 發表於 2009-9-26 01:54:53

原帖由 靚仔99 於 2009-9-26 01:49 發表 http://www.agames.com.hk/images/common/back.gif
其實我真係好唔明 點解要用「唔想阻住」e個做原因= =??
乜愛一個人 係會阻住對方架咩= =??
回樓主:
你都識講佢仲好鐘意你-0-
你估佢做e個決定個心唔痛架咩
佢可能仲痛過你~
但e個係佢既決定
你可以嘗試挽留
但不成功 ...

99,好明顯個女仔係留緊後路俾自己
通常講得出呢句:『唔想阻住』
潛台詞:拿,我唔想阻你,咁你都唔好阻我啦!

如果真係愛,點會咁易講得出口=-=
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 希望有人入黎教下我點做><"