1001997 發表於 2010-7-4 12:06:40

曙光2時間表

06-07:黃金時代
*07年5月中:外掛出現,但不常見(不接受外掛行為,怕GM封及怕俾人唱)*
08:禍根
08初-中:外掛仍未普及
08年尾掛友(06-07稱之為掛狗)開始崛起長期未封人,當時小部分新玩者見此開始使用外掛]
08年尾:掛友發現GM只會封極嚴重掛者
09-:衰敗時期
09初:某些玩家漸成上級階層,GM不管曙光加上矛盾加深(昆狗在這兩種前提下急增)
*09年初:部分老玩家接受新思維,加上人人都開始高lv,曙光開始難升,紛紛使用掛升*
*09:某些人bug錢令物價急升*(間接令昆狗加劇)
*09:高lv玩家恰新玩家,新玩家紛紛離開(元老玩家(06-07加入)大部分已離開)*
09-:人們開始離開曙光,越來越少人玩曙光

【夜牡丹】 發表於 2010-7-4 21:08:24

還記得06年當時個個都係純真地升LV,打團P
和平盛世...
點估到宜家咁...雖然我都有用過,只全因LV真係太難升...
打怪既EXP同升LV根本唔成比例!!!!想升落去,只可以用呢樣野

但我討厭昆狗,我唔明點解要用D咁既手段黎令自己財雄勢大!!
某程度上呢班小朋友係好可悲,自己都覺得自己冇料,先要用D旁門左道!
正一狗屎垃圾

1001997 發表於 2010-7-4 21:48:46

回覆丹的帖子

某d掛友都係被迫,呢樣相信唔洗講....

試想想,如果外掛根本冇出現過+冇人bug錢既話依加曙光係咪都係好似

以前咁?呢點我諗到頭都大埋.....

06-07年時相信大部分人lv數是在30lv以下,都未高lv,又未出現掛...

p.s.我玩曙光時間:07年4月至10年6月

好....

妖樂 發表於 2010-7-4 22:03:44

回覆 2樓 【夜牡丹】 的帖子

狗屎垃圾? 我覺得連呢d都不如 人渣 廢物 佢地連狗都不如!

豬XDD 發表於 2010-7-5 13:18:30

一個唔錯既post -.-
讚好

【夜牡丹】 發表於 2010-7-5 16:25:00

原帖由 1001997 於 2010-7-4 21:48 發表 http://www.agames.com.hk/images/common/back.gif
某d掛友都係被迫,呢樣相信唔洗講....

試想想,如果外掛根本冇出現過+冇人bug錢既話依加曙光係咪都係好似

以前咁?呢點我諗到頭都大埋.....

06-07年時相信大部分人lv數是在30lv以下,都未高lv,又未出現掛...

p.s.我 ...

其實曙光入面99%既人都有用啦咖啦,我都有,我認!!
手升跟本冇可能升到50以上(當然唔計用丹,用EXP加成,用寵,用盒OR其他野)
就算升到,都要好長時間,除非你唔使返工返學,一日打十幾個鐘,咁我冇野好講=-=

樓主,仲諗咁多做咩丫,隻GAME已面臨毀滅!!吹下水當笑話咪算,唔值得浪費腦力~~

P.S我同你既時期差不多06年8月-10年2月

1001997 發表於 2010-7-5 17:29:00

原帖由 【夜牡丹】 於 2010-7-5 16:25 發表 http://www.agames.com.hk/images/common/back.gif

其實曙光入面99%既人都有用啦咖啦,我都有,我認!!
手升跟本冇可能升到50以上(當然唔計用丹,用EXP加成,用寵,用盒OR其他野)
就算升到,都要好長時間,除非你唔使返工返學,一日打十幾個鐘,咁我冇野好講=-=

樓主,仲諗咁 ...

我上年...唉,人手狂爆丹升到44....由07年4月至09年7月,升得咁辛苦...

上年七月俾人爆ac,用哂我d點仲删埋同我升過超過兩年既人仔....

p.s.更新:玩曙光時間:07年4月開始-約08年4月,08年7月至09年7月,10年2月至10年6月結束(斷過)

心霜乂碎 發表於 2010-7-18 00:58:13

即使有了外掛 都唔代表易升~.~......有了外掛 大家都紛紛霸埸 甚至做成搶埸事件
引起不必要既紛爭 A_A有D玩家仲開心到拉怪搞到人地金.....所以呢...曙光搞成感,,,,外掛要負某程度上既責任...當然GM同玩家門...都有責任....

Oo滿滿oO 發表於 2010-7-18 01:43:26

原帖由 心霜乂碎 於 2010-7-18 00:58 發表 http://www.agames.com.hk/images/common/back.gif
即使有了外掛 都唔代表易升~.~......有了外掛 大家都紛紛霸埸 甚至做成搶埸事件
引起不必要既紛爭 A_A有D玩家仲開心到拉怪搞到人地金.....所以呢...曙光搞成感,,,,外掛要負某程度上既責任...當然GM同玩家門...都有責 ...
好人豬仲有一個放王0.0

大頭鬼 發表於 2010-7-19 17:09:17

講真,如果玩過曙1既人都知道曙1好玩過曙2起碼10倍

心霜乂碎 發表於 2010-7-19 19:28:07

原帖由 Oo滿滿oO 於 2010-7-18 01:43 發表 http://www.agames.com.hk/images/common/back.gif

好人豬仲有一個放王0.0
冇呀= =肥滿你放王唔好賴我 

Oo滿滿oO 發表於 2010-7-20 04:28:40

原帖由 心霜乂碎 於 2010-7-19 19:28 發表 http://www.agames.com.hk/images/common/back.gif

冇呀= =肥滿你放王唔好賴我 
今日我一行開返黎見到個王係度~_~
係唔係你放的bad peopli pig a_a

心霜乂碎 發表於 2010-7-20 19:14:08

我冇玩曙光LA 大佬滿.....!!!!
頁: [1]
查看完整版本: 曙光2時間表