小程xdd 發表於 2010-8-24 14:31:06

請大家為馬尼拉受難者至上最大既祝福

相信大家都知道 馬尼拉係琴日發生左一單驚天動地既事件 香港旅行團被一個被革職既警察綁架
到目前為止有9個人離世 希望冇事既人質可以節哀順變 面對家人離世既事實

我聽到消息之後我入左facebook某幾個群組 係關於呢件事 請大家真心祝福佢地 可以係個到開開心心咁生活

lamyulok 發表於 2010-8-24 14:33:07

我諗喪心病狂既人先至當冇耶!!
實在太慘喇!我尋日4:00左右都仲見到個18歲仔對住鏡頭笑,
點知係10點左右,佢居然係死者之一!!

小程xdd 發表於 2010-8-24 14:42:55

係囉 琴日有線搵到佢阿媽 佢喊住同d記者講唔見左3個仔女 老公就想阻止個死變態佬殺人同佢老婆仔女陰陽永格

【夜牡丹】 發表於 2010-8-24 16:29:12

我生活左廿年...第一次係一路睇住新聞直播一路喊....
好激動!!睇住果班人只係用D躝鬼槌慢慢扑,用條躝鬼繩扯門
我心急如焚,自己咩都做唔到!!
好似有親人係車上面咁...好想救佢地...

乂星乂 發表於 2010-8-24 16:44:32

當地政府署理得 唔夠好咯 失望

lamyulok 發表於 2010-8-24 20:14:53

嗯嗯,,好似睇左場電影甘,如果遲D番拍我諗都會叫班FD去睇~O~''
以後請中國妹丫!!吾好請賓妹,又邪又惡又吾令又冇品又貪錢!!(某些除外)

小程xdd 發表於 2010-8-24 21:52:12

菲警真係好無能囉 槍手開門揮手已經可以殺到佢 唉 開開心心去旅行 點知變成慘劇既事 我心自問 神點解要咁殘忍 要咁樣對d港人 唔比智慧d神槍手
反而要發生d咁既事
回丹:
我都有種好不祥 不安既感覺個種感覺攪到我覺得好無助又自己唔可以幫到手 我都有d想喊 好似有d識得既人係車到

妖樂 發表於 2010-8-24 22:33:29

這件事對很多人都有一份很大的感觸 請上帝保佑沒有送命的港人重新過新生活 接受這事實

乂星乂 發表於 2010-8-24 23:12:03

菲律賓 唉  都唔知佢地D乜特種隊來 分明玩野啦 玩挑引?定想自己國家紅下?我唸一開始個 槍手無念住殺死曬D人 恐下想政府請返佢 唔系佢都唔無條件放走老/細ga!  可惜當地政府D乜特種隊?一部一部甘搞大件事佢 又射爆架車條太"_"比任何一個俾冤枉ga都發癲啦 【詞語過濾】9  咩叫特種隊? 難度e d就是? 笑【詞語過濾】死我   當地政府有心ga 一開始用追  追死左個搶手拉  我覺得當地政府真系要反省下咯     每個香港人 見到e段新聞真系火都來   我見一開始下午個搶手 好似坐睇度  估唔到d 特種隊  遠佢黎 望住架車  望乜?我想問   你當香港人傻架 換轉香港 你睇下 本大中國 會點做啦  老賓 其實一開始曾生 已經講左要 全部都要安全 估唔到最後....

乂星乂 發表於 2010-8-24 23:16:10

年本E件事 可以和平解決GA   用腦唸下就知 !可能中國人頭腦聰明D 無計!

我覺得D特種隊有D驚!__!怕死

如果殺個搶手 真系有好多機會-_-

個垃圾特種  好傻  又廢  用錘仔 打個門 打打下 連錘都打埋入去門入面 笑死

乂星乂 發表於 2010-8-24 23:35:17

我覺得 菲律賓 睇小 香港 先甘 做  地位問題可能

sin417 發表於 2010-8-25 01:02:41

咩特種部隊呀
分明就係特蠢部隊啦

棉花糖 發表於 2010-8-25 10:28:25

換是美國人智你睇個菲律賓總統會唔會甘串 分明睇少香港當香港留架啦
甘樣救人法你3歲細老哥?

lamyulok 發表於 2010-8-25 16:11:12

可能第三次世界大戰既危機...就尼砰蕉架喇(姐係爆發)
菲律賓成日地震,最初覺得佢地好悽慘,而家覺得應該震多D囉!
不過香港同菲律賓甘近...又於心不忍~_~

乂星乂 發表於 2010-8-26 01:41:18

我為宜 可能 系 菲律賓特種隊 殺死D香港旅客==

快樂天使 發表於 2010-8-27 10:46:54

可能係菲律賓特屎隊入車果陣打死左人@@

小程xdd 發表於 2010-8-27 20:02:41

回覆 16樓 快樂天使 的帖子

我都覺得係囉 佢地e家仲要屈個槍手 槍槍都係佢打死 自己開左1槍

靈鬼 發表於 2010-8-30 19:51:41

正常應該3點幾秒要搞掂個槍手..但個幾中..仲有手指槍...不知所謂=.=

特種部隊~特別沒種部隊!!!

lamyulok 發表於 2010-8-30 20:18:08

錯...係鬼別有種部隊:yeah:
因為佢夠彊得罪米飯班主-----香港人...或者全世界,,
所以我只可以話佢地夠彊!吾可以話佢地吾夠彊!
頁: [1]
查看完整版本: 請大家為馬尼拉受難者至上最大既祝福