jjacky1405 發表於 2010-8-27 23:28:31

佛既玩法 xdd (i)

因為好多人都話  玩佛系夢想咁多個職最悶既....so 我就想打篇野話比大家知  玩佛好好玩架:em800_38:

最近好hit 既停39lv , 49lv , 59lv 既人 (我徒弟小楊都系)    加上最近夢想賣廣告, 5多5少都有d新人玩  順便系度教下人xd
講真, 我覺得低lv既令裝難搵 又唔值  因為點都會升lv 我就寧願上到80lv 先用令裝lo:em800_82:
不過身為一個佛 都應該講下佢地低lv選擇裝備既偏向 .  有2種佛多見d 簡單介紹下先
第一:玩高速高魅    呢d佛我叫佢地做純佛   佛既特色系加血  咁緊系要用上大量既魅力啦 :em800_101:  好似我徒弟咁59lv 有900防左右好好架la  魅大約400左右 因為59lv 之內既戰士,法c打人都5會太大力  350魅左右夠用    血就大約4500  速就要高過魅50左右  大約400  (我都系玩純佛xd)  呢d裝難搵  但系好好用  比如:件50甲  1xx防 +20魅  法抗+5上  咁就得了   最好5好低lv洗點  

第2:玩高血高魅   呢d好多時系修唔高  要多少少血來平衡番  系呢度佢地既鞋都要打血石  咁先可以去到5000-5500左右既血  

之後講下同人打既方法啦~~
單p : 佛主5洗點升既修可以話系法修了  但系單p中 5可能只用寵打  有d人打得300-500  但系寵打系人打既一倍 佛始終5系用來打人 都5系用來封人  做好自己本分  

睇下術一回回既點  攻4防4干8  一開始可用無常咒起手(只打寵) 呢招可以幫你儲起一d點來+血  如果系同戰打既  都會寵防先  用金剛咒/6道封左人之後先用自己寵打人地既寵  同法c打既就冇必要防  反正都5可以防打人就得   佛打既 都會系持久戰  係岩岩開始玩果陣  d戰同法 都好少有副修來+自己mp/fp 持久戰 可以令你既對手叫苦連天:em800_38:   

群p: 群p中佛/術士通常都系d人 sm 既對象  第一,5想比佢地9人  第2, 5想比佢地封住系度  總之 就系怕我地術士既控制力  一隊完美既低lv隊伍要1封1佛2戰1法    系群p中  點樣令自己5好做隊友既負擔,同埋保住隊友條命好重要   呢度主要用子午心燈  好好用既一招 令打你既人想死  將佢打你既攻擊減少  同時都要好好運用 推氣 , 慈悲 ,天甘,澤被蒼生      推氣通常用來儲點 出澤被蒼生呢d用點多既招  如果對手既平均速度高過你地既隊伍, 咁就要好好把握出澤被蒼生同天甘既機會   一般系隊友就死 你怕人地出快招殺左佢果陣先會出天甘  一來加血唔多 二來用唔少點  澤被蒼生就要系全隊人都扣左一定血既情況先好用  而慈悲系加血最多既一招  但呢招都要儲2-3回點先出到  睇好時機先好出  系隊伍有2個佛  而有一位隊友比人sm緊果陣  搵個高速d既子午佢 另一位佛就用慈悲加多d血   

講住咁多先  因為本人9月唔玩  想留低少少有用既野  下次再打d裝同招  thx!~~~~~~~~~~~~~~~

小鑽Babiii 發表於 2010-8-27 23:31:56

好勁呀 我接受唔到囉:Q

jjacky1405 發表於 2010-8-27 23:32:30

我打得好辛苦架:em800_27:

isaac16328 發表於 2010-8-27 23:32:51

我接受唔到囉 肥邪女:em800_18:

小楊v3v 發表於 2010-8-27 23:33:17

好似我徒弟咁59lv 有800防左右好好架la
我唔係800防;P

jjacky1405 發表於 2010-8-27 23:37:04

死仔  change左啦:em800_31:   你上次話幻左900防咁咪估算大約800左右lo :eeeee:

小楊v3v 發表於 2010-8-27 23:37:58

原帖由 jjacky1405 於 2010-8-27 23:37 發表 http://agames.hk/images/common/back.gif
死仔  change左啦:em800_31:   你上次話幻左900防咁咪估算大約800左右lo :eeeee:
果時都未轉裝:em800_82:

moonorbob0 發表於 2010-8-31 17:41:20

我40lv差超過40先到400魅啊:o

F仔﹏ 發表於 2010-9-1 16:11:50

-_-無邪   乜原來你咁勁架.........
-_-你有無參考過外地SER玩家D能力屬性?.....
同埋純佛既意思-_-....係指單修佛流派....唔係指佢既能力
佛最緊要係防修第2法抗第3先係法修-_-...
唔好另新手學壞師=-="
你咁有成意我比粒GP你= ="

jjacky1405 發表於 2010-9-2 18:25:24

回覆 10樓 F仔﹏ 的帖子

:em800_38:  多謝帥哥  不過我純佛既意思系 玩高魅佛 理解5同姐  THX :em800_05:     PS群P技術有系冇修姐:em800_27:

F仔﹏ 發表於 2010-9-3 23:26:50

回覆 11樓 jjacky1405 的帖子

你純佛既意思有點誤導~純佛既意思係指單修流派。
(內地/台海/港澳既 公認字眼)
寫攻略最好去扒一扒文參考其他玩家心得,避免唔導新的玩家。
如果你想形容魅力高既佛,你可以用魅佛黎型容。
我的只是一點寫心得經驗題示。
平心言論,你這扁攻略上載到外地的討論區會比人踩得很爛。:em800_11:

細怡﹏ 發表於 2010-9-3 23:29:25

高速高魅叫純佛...咁高血高魅既叫咩佛:em800_27: 係咪叫賣飛佛:em800_27:

細怡﹏ 發表於 2010-9-3 23:38:40

回覆 12樓 uvwx811 的帖子

我有青春痘既話多數會去搵jackeline:em800_34:

天雨流星 發表於 2010-9-4 09:42:33

樓主咁有心機 唔回都唔得:lol

諾儿 發表於 2010-9-4 11:30:53

邪媽推推推推推推推推推~
頁: [1]
查看完整版本: 佛既玩法 xdd (i)