lamyulok 發表於 2010-8-30 08:01:22

去死啦你!!!衰人GM!

做咩又打打下入吾到牙!!!!!
我隻66戰原本虎踞升緊架!!!!!
跟住又大彈大彈!!!!!
之後我入返D低LV AC毫入到,但係就係隻66戰入吾到!
我想知咩事...我AC有隻66戰有個24弓既
24弓入到 就係隻66戰咩SER都入吾到!
而家仲未搞掂囉,我想知點解甘對我呀!
衰人GM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!睇下你搞個曙光搞成點?!多外X多昆狗,太多高LV,太少低LV,供不應求!!

SuMGoR 發表於 2010-8-30 12:49:35

你夠膽話自己人手升LV?:lol

lamyulok 發表於 2010-8-30 20:12:52

哈哈...甘又吾夠既...
但係,如果要人手升不如玩信長算..-3-

黑店掌櫃 發表於 2010-9-7 17:51:11

衰人GM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!睇下你搞個曙光搞成點?!多外X多昆狗,太多高LV,太少低LV,供不應求!!
我笑銀左,外X狗,你無用? 多高lv 少抵lv  咁人地升得有快有慢關gm咩事 ?
一句講哂 你好銀膠

惡魔榮 發表於 2010-9-13 23:53:23

唔好講gm啦  gm佢都唔想 又唔系佢的錯  d人成日罵gm,唔系有gm 我地都沒得玩曙光 玩到今日啦:o :o  成日彈機我都好嬲:@  但又唔系gm的錯呀  我都有2-3次彈死在啦

風斬冰華 發表於 2010-11-20 22:57:08

嗯 - ... - 樓上無錯 呢篇係一位GM寫自己嘅工作嘅文 兩天的休息,又要開始新一天的工作了.詛咒著昨天晚上不該睡的那麼晚,然後強睜著眼睛下去開了一下集合的會,之後就得開始工作了.

要是說的話GM的工作其實是滿枯燥的,面對著一台電腦,看著數字和漢字在屏幕上輪換著跳動,心情彷彿也在煩躁不安.還好今天沒有什麼新的問題出現,仍然是幾個頑固的老問題在絞痛著我的大腦,無奈的解決好了之後便空閒的在那詛咒著技術部門的工作人員.不過我也是知道的,任何一個小小的問題要解決的話可能都會牽扯出一大堆的關係,很有點中國政府的味道,任何一個小小的棋子的變更總會引出一片問題.我所無奈的詛咒也只不過是發發心中的牢騷罷了.只可惜的是有不少的玩家對此卻不是很了解而誤解了我們的工作,我們無奈的解釋看起來是那麼的微不足道.但是我也知道,這也是有不少玩家對航海世紀的愛護和支持才如此的吹毛求疵,對此我們只能在深表歉意的同時努力的做好自己的本職工作,儘自己的努力讓大家能夠多一分開心和歡笑.

又一個電話,因為感冒而沙啞和咳嗽的嗓子已經痛的快要說不出話了.我無力的放下了電話,填寫好了一份問題的表單,然後又提交了上去,在處理其他問題的同時等待著回复.抖了抖因長時間打字而發麻的雙手,喝了口水,看一下時間才剛過去一半,還有近六個小時的上班時間,我該做些什麼呢?
用你對眼睇清楚GM有幾辛苦! 眼殘都唔好係到怨GM 又唔係請楚人地嘅工作 咁叻你去試下管理一個遊戲 你有咩資格叫人去死

義氣仔女 發表於 2010-11-21 01:46:51

原帖由 風斬冰華 於 2010-11-20 22:57 發表 http://www.agames.com.hk/images/common/back.gif嗯 - ... - 樓上無錯 呢篇係一位GM寫自己嘅工作嘅文 兩天的休息,又要開始新一天的工作了.詛咒著昨天晚上不該睡的那麼晚,然後強睜著眼睛下去開了一下集合的會,之後就得開始工作了.要是說的話GM的工作其實是滿枯燥的,面對 ... 人講你又信:lol:lol:lol:lol
笑左;P;P;P;P;P;P;P;P;P

風斬冰華 發表於 2010-11-21 02:12:53

我唔係信 我亦都冇要求你信 問題在於 你係唔係肯定GM真係游手好閒 如果唔知道事實 你憑咩抵毀你唔知道嘅野 相比起黎 你嘅話比較無知

abg4b10 發表於 2010-11-21 11:28:02

回覆 樓主 lamyulok 的帖子

斷Ser賴GM冇用,
要賴就賴Alta 唔換新Ser
要賴就賴技術人員唔好好整好D個Ser,GM唔識整Ser的.

johnnylaw524 發表於 2010-11-21 15:40:18

腐敗既曙光早已成為階級社會,第一等(有財有勢有權)既人只會支持GM,因為佢地有權勢,有財力,佢地享受緊,係唔會明白到被昆,物價高等等既痛苦,咩叫黑暗,咩叫被逼害.:'(
不過,好在大部分受欺壓的人都離開了,剩下這群(頭等)人在曙光中等候受到教訓.現在我唔敢講所有昆狗同用掛的都是衰人,有d真係被逼先咁做的:(
另外,有d人佢地遲玩,未知道咩叫盛世....2007年既時候,曙光不知幾hit,同跑,勁舞個d齊名.不過依家,真可說是今時唔同往日了.以前d人都好友善,唔會有昆狗,掛機呢d野,物價亦唔高,都唔會有利益衝突.個個好享受組升既樂趣.依家?!唉.......搞成咁,真係有d可惜......

abg4b10 發表於 2010-11-21 17:50:21

回覆 10樓 johnnylaw524 的帖子

我唔係支持GM.都唔係D咩"有財有勢有權"既人.我09都冇玩了
至於07係曙光盛世我好讚同.我個陣都有玩.個時D物價.同心1m$張.紅草25m$/1
一到08尾.09頭開始88 Lu~

風斬冰華 發表於 2010-11-21 17:51:43

... 唔好傻 物價貴我想問關GM咩事 玩家之間嘅溝通又關GM咩事? 我必需說明 物價上升 比人昆 係關係到玩家嘅品德同埋智商 我知道你覺得可惜 但係請10樓認真諗一下 到底玩家所建立嘅遊戲風氣變壞 邊個地方關係到GM嘅行動 - _ -

johnnylaw524 發表於 2010-11-22 12:09:41

原帖由 風斬冰華 於 2010-11-21 17:51 發表 http://www.agames.com.hk/images/common/back.gif
... 唔好傻 物價貴我想問關GM咩事 玩家之間嘅溝通又關GM咩事? 我必需說明 物價上升 比人昆 係關係到玩家嘅品德同埋智商 我知道你覺得可惜 但係請10樓認真諗一下 到底玩家所建立嘅遊戲風氣變壞 邊個地方關係到GM嘅行 ...

玩家當然都有關係,不過普時GM愛理不理既態度變相縱容當時既新手放肆(某d本來自律既老手都受佢地影響),我都同意玩家都有唔岩,唔代表GM岩哂.你有幾可見GM捉人?

johnnylaw524 發表於 2010-11-22 12:12:42

原帖由 abg4b10 於 2010-11-21 17:50 發表 http://www.agames.com.hk/images/common/back.gif
我唔係支持GM.都唔係D咩"有財有勢有權"既人.我09都冇玩了
至於07係曙光盛世我好讚同.我個陣都有玩.個時D物價.同心1m$張.紅草25m$/1
一到08尾.09頭開始88 Lu~ ...

我冇話你.以上係表達我感受姐:)
上文無意攻擊任可人,請原諒

風斬冰華 發表於 2010-11-22 16:48:30

回覆 13樓 johnnylaw524 的帖子

嗯.. 咁又係。 你都有講得啱嘅地方 但係咁多人用果個 @@ 真係捉得唒咩。 而且我地所講緊嘅係物價上升同埋比人昆 咁點都唔關GM嘅事啦掛? 首先物價係由玩家決定 然後比人昆係警察處理 所以你嘅捉唔捉人唔應該打黎回覆我 因為我根本無提到外X嘅問題 - . -

靈鬼 發表於 2010-11-22 21:10:58

我相信低lv既掌握到用咩方法升會好快高上黎=.=

johnnylaw524 發表於 2010-11-23 12:12:48

原帖由 風斬冰華 於 2010-11-22 16:48 發表 http://www.agames.com.hk/images/common/back.gif
嗯.. 咁又係。 你都有講得啱嘅地方 但係咁多人用果個 @@ 真係捉得唒咩。 而且我地所講緊嘅係物價上升同埋比人昆 咁點都唔關GM嘅事啦掛? 首先物價係由玩家決定 然後比人昆係警察處理 所以你嘅捉唔捉人唔應該打黎回覆 ...

如果GM唔係乜都唔理,當時既新手點放肆?
●遊戲GM
《GM是什麼》
GM就是Game Master,遊戲管理者
GM主要的工作在於維持遊戲世界中的公平性
和處理玩家的意見問題,讓遊戲能夠順利的進行。
監控伺服器的運作,玩家的意見反應及處理;辦理線上活動等等。
GM可是要做不少事情的喔!
說到這邊可能還是有些玩家不大了解啥是GM
特別列出下面幾項項目給各位參考,讓各位能更了解GM:
1. 官方網站上沒有說明的地方,各位可以在線上詢問GM。
2. 各位玩家如遇到遊戲中bug問題,可向GM反應幫忙解決。
 例如角色卡住不能動等等。
3. 新手玩家有遊戲中操作問題,可向GM詢問遊戲基本操作介面等問題。
4. 有玩家使用外掛程式時,可向GM反應處理,讓遊戲能公平的進行。
5. 玩家的行為影響到其他大部分玩家遊戲進行時,可向GM反應處裡。
6. GM會不定期舉辦活動,促進玩家之間的互動。有時候會有獎品喔!
7. GM會在線上公告官方訊息及活動內容。曙光GM同d玩家野都冇講句,對上一次見GM捉人已經係2008年初既事....現在是2010年尾了.....
你講到GM乜都唔洗做咁....

風斬冰華 發表於 2010-11-23 15:56:16

我冇講GM乜都唔洗做好唔好 我邊句話令你咁樣諗 = _ = 你又扯左去邊

卍苦戀卍 發表於 2010-11-29 21:15:37

我覺得只要有得玩.吾好汁粒
就夠啦~

風斬冰華 發表於 2010-11-30 18:50:50

嗯。應該有好多寶貴嘅回憶係曙光 @@ 不過大概唔係心痛曙光倒閉 而係心痛'玩曙光嘅回憶'倒閉姐..
頁: [1]
查看完整版本: 去死啦你!!!衰人GM!