sls21216 發表於 2011-12-23 12:26:36

玩家少的原因 請gm細看

係夢想入面,大家覺5覺得樣樣野都要5人組:
陣任d人通常組滿5人,而導致有50lv新手無法陣任。
打副本d人都有晒固組,同樣地又有新手不能打副。
夢想玩家數目冇可能exactly係5的倍數,往往會有玩家不能如願玩到活動。
其次,遊戲過度重於神武幣,而得到神武幣的方法只有買點or用錢收寄開包。
這個遊戲富有的人同貧窮的人,明眼人應該見到是一個循環:
1.富有的人通常是先透過買點獲得金錢,然後開工廠or升生產技能
   從而有了賺錢的良性循環 / 所謂的食軟飯。
2.貧窮的人沒有能力買點,自然沒有賺取大量遊戲金錢的能力
   從而沒有足夠的神武幣洗裝。所謂萬事起頭難,如果gm可以在這起頭給予援助,窮人必感激不盡
我認為這些就是夢想新手玩一下就走的原因。
為了有更多的玩家玩夢想,我覺得增加個人活動和增加另一種洗裝的途徑是必須的。
希望GM考慮,亦為了所有貧窮的人考慮{:fun10:}

alisonyeung 發表於 2011-12-23 12:48:31

{:fun15:}{:fun15:}{:fun15:}{:fun15:}{:fun15:}{:fun15:}{:fun15:}{:fun15:}{:fun15:}{:fun15:}{:fun15:}

aaron107 發表於 2011-12-23 13:26:21

我覺得有錢玩家只係搵神幣快d,普通玩家一樣可以通過跑天機任同洗單換五行賣比天界獲得,每個遊戲入面都要有分強弱既玩家先好玩,無弱既玩家點顯出強玩家既存在,正如玩啤牌一樣每隻牌都有分joker,king同jack,如果個個都均衡咁仲有咩意思,反而會對d肯出錢玩game既人唔公平,而且遊戲公司要靠人比錢買點維持營業,所以覺得引人買點係好合理既事

只係E+係顯示卡geforce9900同ps3時代,夢想世界相比其他game,只係一隻無質素+無特別既game,呢個先係少人玩既原因

x月神x 發表於 2011-12-23 14:11:42

{:fun02:}點會冇遊戲錢 夢境都有啦 而且一定有人陣任/副冇人固組 (除清ser)

x月神x 發表於 2011-12-23 14:12:45

仲有神武去搵統都可能有靈魂重造同五行玉果d啦

clement80777 發表於 2011-12-23 22:55:32

D活動100%冇人組= =

clement80777 發表於 2011-12-23 22:56:08

D人個個op5個ac

老點 發表於 2011-12-24 16:14:08

3人組都可以陣任 邊個話一定要5個先陣得=.=?

w9512357 發表於 2011-12-24 16:16:40

{:fun15:}{:fun15:}{:fun15:}{:fun15:}{:fun15:}

panging123 發表於 2011-12-24 16:43:21

.....講得岩{:fun03:}

wa9820wa 發表於 2011-12-24 17:46:02

我自開3個陣噶

wa9820wa 發表於 2011-12-24 17:46:34

要陣就穩我啦  要同SER阿    南瑤 63139

wa9820wa 發表於 2011-12-24 17:47:35

同埋打BOSS要5個人真系KAI左D  剛開GAME可以一人打鬧

TWK 發表於 2011-12-24 18:27:47

禁系統->解決卡機就得.

wilson0012 發表於 2011-12-24 19:16:05

你KAI架?-. 上個位-.-

TWK 發表於 2011-12-24 20:51:20

要陣就穩我啦  要同SER阿    南瑤 63139

ykk 發表於 2011-12-24 23:50:52

開5個ac未得囉{:fun74:}
頁: [1]
查看完整版本: 玩家少的原因 請gm細看