Honeybava 發表於 2012-11-14 15:41:25

★夢的開端續集(:

出續集拉:):):)上次個故事叫做完美咁完結左拉.如果無睇過上集既朋友.可以糸下面個網址度睇番:)★原創故事-夢的開端(:
http://forum.agames.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=77444&fromuid=276141新一集既故事內容緊糸同上一集吾同拉:)但人物都會差吾多.當然會出新人物拉-v-.!!都糸夢想入面既真人真事改篇.haha:$糸咪好期待拉.haha.自我感覺良好-v-.!!廢話吾講咁多拉^^.----------------------------------------------------------------------------------------------------------------人物介紹..葉万晴-万.譚梓嘉-膠.李啤儿-啤.關凱蓓-蓓.楊滴芯-滴.王瑋寧-寧.陳偉樂-可樂.黃立風-蜜蜂.梁夭理-梨.胡諾宜-諾宜羅浩炎-炎.羅銘黑-黑.------------------------------------------------------------------------------------------------------------序.吾知大家仲記吾記得.上一集既結局糸點拉.其實上集講到,,可樂.万;蜜蜂.膠;梨.啤:諾宜.寧終於可以開開心心.大團圓結局拉.可惜天意弄人.快樂既日子只糸過左1年幾.拒地讀緊既學校因為資金不足同太少學生既關係要汁粒q_q.之後.令到拒地既關糸大變.!!可樂同万因為簡左吾同學校.搞到個差距拉大左..關糸開始慢慢疏遠,,,而蜜蜂既媽媽就要蜜蜂去外國讀書.本來拒地仲有書信同用電腦交流.但吾知蜜蜂個邊發生咩事,,電話停左.facebook冇上過線.連信都冇回,,而梨同啤都糸因為距離而分開,,最後諾宜都同寧因為情侶之間既問題而分開左,,而万.膠.蓓.啤.寧.滴因為咁多事發生..搞到少左聯絡..到底.故事發展落去會糸點尼,,?

Honeybava 發表於 2012-11-14 16:09:18

-
第1集:).
.

[‵心事鴨仔團之終於齊人拉)
万:喂.好耐無見拉.不如我地聽日出黎眾眾拉.
膠:好主意啵(Y)
蓓:一於聽日2點糸starbucks等:-*
滴:好啊!!!
啤:到時callme:$
-
第2日.
(starbucks)
啤:喂.^^好耐冇見拉..最近點啊:)
滴:咪又糸咁^^平平淡淡.
滴:糸wo.啤啤.你條仔尼?
啤:我條仔@@?
滴:55.個個尼.好似咩啊梨啊:o
啤:哦,,我同拒散左拉,,
滴:點解既. .lol
啤:因為距離囉,,
万:唉距離尼樣野真糸好扑街!!
寧:乜你同可樂散左咩?
万:吾糸既,,只不過糸距離令到我地d關糸差左好多,,同埋我地d感情都淡左,,
寧:尼d野可以保救既,,
万:可以點姐?一個東一個西.拒band1我band3:(!!
寧:唉,,,我都吾知啊..
万:不過其實我都想放手,,但糸.只糸吾捨得:(
寧:吾好咁拉,,
万:我無野啵^^你同落宜又點啊.
寧:唉,,散左拉;')
万:下.點解啊.
寧:冇野既.嘈咪散囉.
寧:好小事姐,吾好講我個單拉.膠,你尼?
寧:聽講蜜蜂去左外國讀書bo,讀成點也?
膠:唉,,無拉拉同拒失去左聯絡..我都想知拒點也:(
膠:我問過哂拒d朋友都話無拒消息,我真糸好驚拒有事:(
膠:寄比拒d信都彈番番黎..
啤:哇.拒發生咩事啊?
膠:我都吾知啊..我諗住遲d草夠錢..飛過去睇下搵吾搵拒啊..
膠:真糸搵吾到我都吾知點算..
滴:吾好咁拉.一定有機會既.
蓓:你地吾好咁灰拉.為左個情字咁樣值得咩?><
蓓:今日出得黎就緊糸開開心心咁挽嫁拉:p
万:唉..如果可以好似以前咁就好拉..
万:日日見..一齊開開心心過日子.
滴:個時就算吾開心都有你地糸格黎:(
啤:不如我地搬出黎一齊住囉a_a
寧:好提議a_a
膠:其實我啊爹以前糸長洲買左間屋,不過已經冇人住好耐嫁拉.之後送左比我啊.
膠:吾介意既不如一齊搬去住丫.又可以慳番d屋租.
啤&蓓&寧&滴:好丫a_a!!!
万:一於咁話.今晚9點中汁齊行李.糸港澳碼頭等a_a!!
(待續,,)

炎湘 發表於 2012-11-14 16:27:08

GD><...

`★.啤酒(k). 發表於 2012-11-14 17:47:31

好攪笑xd

′★.hakman;D. 發表於 2012-11-14 18:12:22

-
第2集:).
.

我還能夠做什麼?是放手抑或淚流?
可是我越是投入越是生疏抱得再緊.
依舊止不住那流失的溫度..

萬:我知我以前D脾氣系好差好曳.但如果您番黎我身邊..我點都改...
(鈴鈴鈴鈴鈴)鬧鐘響
萬:都唔知我較鬧鐘做咩.我根本一晚都未訓過...(:
萬:我可以點姐haha..(喊:D

萬電話響;系膠打黎
萬:喂?(好大鼻音.因為喊完黎
膠:bb起左身未丫
萬:起左啦.岩岩訓醒..(好大鼻音
膠:bb你把聲做咩呀?
萬:未開聲姐..
膠:咁你整野拉
萬:恩(:

*港澳碼頭*
每一次和您分開(:身心刀被你打敗!!.
啤行行下就聽到呢首歌
啤:加油啤啤(':
付出的愛收不回;但欠你的我不能給(:...

萬:啤啤
啤:咁早既萬萬a_a
萬:做乜面口拿埋1舊阿?
啤:冇阿..
啤:喂 個個人咁似樂?
萬一另過去 diulasing(:?
見到樂同第2條女有講有笑wor(:
萬立即另番過去
啤: 喂;真系樂wow
萬:唔系黎架^^樂點會咁呢(:hhaa
啤:你望真d拉
萬:吾望..吾系樂黎(:
啤:走左拉.想望都冇得望
膠&滴&蓓&寧: HI!
萬:行拉(:

跟住佢地就上左船拉

跟住萬wtapp樂.
萬: 你有第2個(:?
樂: 下
萬: ?
樂: 講乜?
萬: 頭先邊個黎
樂: 關你乜事
萬: 叼咁分手囉?
樂: 好呀
萬: 你真系挽留下都吾制(:?
樂: o
萬: 咁byebye

萬喊到豬波咁(:
萬手機仲系save佢做超級無極可愛傻糸老公豬寶貝chu;-*.
萬吾想改.但萬唔知家陣既樂系save佢做咩(:..?
可笑多麼可笑(:

跟住有條仔冇拉拉遞紙巾比萬:o
萬: 咦?系到既您(:
某: 吾好扮開心拉得唔得(: (大聲
跟住幾姊妹望晒過黎
膠:做咩阿萬!!
啤:做咩?!
宁:咩環境!!
蓓:BB有咩唔開心要講!!

`★.啤酒(k). 發表於 2012-11-14 19:42:45

繼續出啦{:fun13:}

Honeybava 發表於 2012-11-15 00:14:32

第3集:)
.
万:我同可樂散左.......
膠:吾好咁拉,男人姐..有冇都得:)
蓓:糸囉糸囉吾好吾開心!!我地一齊住糸要開心嫁!!
啤:好!!由今日起我地幾姐妹一齊住.吾洗要男人!!!!!!
滴&寧:好!!!:')
*唯求好姐妹抱我一抱:-*
唯有我見過你對我哭訴:-**
(間屋)***
寧:哇.間屋好大啊><
膠:Haha.中意就好^^
蓓:hehe.我要同膠訓:$
万:咁我同啤:$
滴:咁我同寧yo:-*
膠:既然都未訓.不如一齊汁家私:p
寧:好哇..
(汁下汁下..)
蓓:膠膠,尼幅相入面個女人邊個黎嫁:o?
膠:下,,我都吾知也,,可能糸上一手屋主掛,,
万:間屋無人住幾耐:S
膠:好似好耐嫁拉,,
滴:吾好理拉..放去第2度繼續汁拉;)
,,,,
啤:終於汁完:$
蓓:好ya.有得訓^^
-
(訓訓下)
蓓大叫.
膠:做咩事啊:S?
蓓:我,,,
膠:做咩也@@
蓓:我發惡夢丫!!!
万:咩惡夢...
蓓:好恐怖既一個夢t_t
(待續,,,)

′★.hakman;D. 發表於 2012-11-15 19:56:58

-
第4集(:
何不講得您清我楚;從此世界沒有失望!!
上集蓓發惡夢啵..
万:咩惡夢...
蓓:好恐怖既一個夢t_t
萬:咩惡夢黎架?!
蓓:我夢到個女人`佢系咁同我講.幫我報仇幫我報仇
萬:下?點解會咁
蓓:吾知..點解要擇中我?
萬:夢黎架姐夢黎架姐;)乖;-*
蓓:膠膠訓到成隻豬咁:'(
萬:haha.我陪你出去行下:')
蓓:好.. ..

之後膠無拉拉發到個夢
女人: 幫我報仇好冇?
膠:下?您邊位阿嬸
女人:幫我報仇
膠:報咩仇姐?
女人:死男人..衰男人....幫我報仇...
膠:咩料阿
女人:死扑街..死男人..賤男人...
膠:- -????
女人:報我幫仇
膠: 不如你講下成件事?
之後個女人好似變魔法咁帶左膠去一個地方
見到個女人令過家陣好多
系化左妝
之後佢跳左樓跳左落去
後面有個男人系到嗌吾好吾好
膠望住個女人跳落去
時間好似停左咁.
D血慢慢什出黎...
女人:我死得好慘...

膠:呀!!!!(醒左)
膠:蓓呢?!呀~~~~(大叫)
膠跑去左客聽
風:呀~~~~
膠:你又呀乜春呀
風:冇呀!!我見你呀得咁開心我米呀埋一份!!
之後膠見到後面有個女人,又消失左
膠:呀!!!!!!!!!
風:呀!!!!!!!!!!
膠:哇!!!!!!!!!
風:- -做咩姐
膠攬住風:救我也!!

daydaysmileface 發表於 2012-11-16 22:30:07

{:fun12:}{:fun12:}

Honeybava 發表於 2012-11-17 02:39:53

第5集:)
-
原來膠見到蜜蜂都只糸個夢黎.
一起身.原來膠糸攬住万-0-'!!!
...
万:做咩也你又?
膠:我發左個夢.個女人話死得好慘要我幫拒報仇.
蓓:啊!!!!!
蓓:我同膠個夢好似啊..
無拉拉..有個著白袍,披頭散髮既女人行出黎......
拒地6個嚇到不停退後行...
行行下..拒地發現個女人吾見左.
望一望,原來糸拒地后面..
蓓已經驚到暈左.!
膠好燥咁講左句:你老尾.你想點啊?!
女人:吾好咁燥拉:$我無心嚇你地嫁..
女人:我叫做小倩:)我想你幫我一個姐..
膠:你話幫就幫?
倩:你吾幫既話.你啲朋友就會有生命危險.
尼個時候.小倩張万.啤.寧.滴掛左糸天台到.
倩:如果你吾幫.拒地就全部跌落街.
膠:點解要糸我.
倩:因為我既夢得你見到.本來諗住搵埋你朋友.點知拒暈左.
倩:你張尼疊野交比山上面住個女人.同拒講季小倩糸比個男人害死.
倩:如果5個鐘頭內你番吾到黎.咁就同你D朋友講88拉.
膠沖左出去.去到個山.個山有好多烏鴉:S
之後有間好陰森既城堡.
`叮噹.!!度門開左...
尼個時候有個高貴斯文既女仔行出黎..
膠:請問糸咪小樂小姐?
樂:請問你糸?
膠:我糸托一個女仔比啲野你...
膠:拒叫我話你知季小倩糸比個男人害死.
樂:糸小倩叫你黎既?
膠:嗯..
樂:尼度有封信.你拎比拒睇.睇完我信拒會明啊僅既心.
膠:好.
.
番到去.膠比左封信小倩.
拒睇完之後糸咁喊.
然後拒放左万拒地.
小倩:多謝你幫左我,你有冇野想我幫手?岩岩難為左你SORRY.
膠:吾緊要..我想你幫我搵番我男朋友黃立風..
倩:你真糸想咁做.吾後悔?
膠:真!!
倩:咁好..我只可以祝你好彩..不過有時候知道左個真相你會寧願一切咩事都吾知..
倩:你依家行入黎尼個圈.個圈會帶你去拒身處既地方.
膠:你地要等我!
万&啤&蓓&滴&寧:好!小心啲.!
.
膠入左去.拒不段諗到底小倩會點解咁講.
轉眼間..已經到左..
膠心諗:尼度糸..香港...乜蜜蜂吾糸去左外國咩?.點解..
突然膠見到一個熟悉既身影.糸蜜蜂.,,
但糸點解拒會拖住個女仔...
膠:蜜蜂..
蜜蜂:你糸?
膠:你吾記得我?.
蜜蜂:我吾識你嫁.你走開拉.
膠捉住蜜蜂吾比拒走.
蜜蜂格黎條女:你邊位啊.行開拉搞我條仔.拒都話左吾識你拉!
膠:你條仔...?
條女:糸又點啊.想溝?下世拉.
膠望住蜜蜂:你條女?點解...?
蜜蜂同條女講:你糸間吧度等我.我一陣落黎.
條女:好拉:-*
之後膠同蜜蜂走左附近個公園坐低..
蜜蜂:有咩快講.我吾得閒
膠:你真糸吾記得我..
蜜蜂:冇引象.
膠:我糸你條女譚梓嘉啊!!
蜜蜂:吾好意思.我條女得SZE一個.
膠:SZE糸岩岩個女仔?.
蜜蜂:糸
膠:你諗下拉,仲有幾日我地就2年嫁拉..你仲話你讀完書番黎會娶我嫁...
之後膠拎左拒地既合照出黎..
蜜蜂一手掃哂D相落地..
蜜蜂:記得咁又點?
膠:我搵左好耐先搵到你嫁..
膠:點解你連信都吾回電話停埋..糸咪發生左咩事同我講啊..我好擔心你..
蜜蜂:我糸外國大把野挽又多女溝.你吾糸以為我真糸一心一意中意你啊...
蜜蜂:我吾覆你糸因為我覺得你煩啊【詞語過濾】.!
膠:我吾信..你一定呃緊我.你話過會同我一生一世嫁..
蜜蜂:一生一世?仲細咩.你吾糸真糸信啊- -?
蜜蜂:我走拉.得閒飲荼拉^^
蜜蜂走左..膠一路喊一路行去答車.
D人一路望住拒既眼神都好奇怪.令到膠更加好似比人孤立咁..
之後拒上左的士.尼個時候拒聽到電台既一首歌...
`愛你實太深應不應該可否不改永遠也相愛..
一了心願才會致電但是你說真的不便..
絕美謊言如穿心箭為有心人記低分手熱線..
剛剛收聽到你現有新歡供給她的關注全球之.....
聽到尼到拒喊得仲勁...
(待續...)

`、MilKSHaKe:)! 發表於 2012-11-17 16:46:48

竟然有我wo:$!

Honeybava 發表於 2012-11-17 20:31:53

`、MilKSHaKe:)! 發表於 2012-11-17 16:46 static/image/common/back.gif
竟然有我wo:$!

你糸@@?

`、MilKSHaKe:)! 發表於 2012-11-17 20:54:26

Honeybava 發表於 2012-11-17 20:31 static/image/common/back.gif
你糸@@?

你老婆蓓:o!

Honeybava 發表於 2012-11-18 19:28:34

`、MilKSHaKe:)! 發表於 2012-11-17 20:54 static/image/common/back.gif
你老婆蓓:o!

BBG:-*當然有你拉:$

′★.hakman;D. 發表於 2012-11-18 21:11:18

蓓蓓咁索既-.-{A005a:}

′★.hakman;D. 發表於 2012-11-18 21:26:15

-

第4集:)
不想興我糾纏.擇一周最後那天..
得不到你可憐都得到休假半天^ ^
為何你會前來道別?是否一種考驗?
別叫我工作裏顯出了弱點..

何日何地情盡情斷都得好好生存
就怕淚線突發叛變 就扮作下去抽一口煙;')

膠喊到成個人震晒(:
膠:我可以點
之後膠做左人生最錯既一樣野吸毒
膠已經介左幾年
當膠迷迷糊糊既時候
個女人又出現番系膠面前
倩:心息未?
膠:Haha..

手腕竟可以忍心割損!!
膠:如果時光倒流就好拉.
膠:我吾會再咁曳.
膠:我吾會受蜂溝
膠:我吾會入過呢間學校
膠:我寧願我未做過人..
膠:我好後悔..好後悔:)
膠:如果時光可以倒流..
(喊到癲.)

倩:我俾你完成埋最後一個心願好冇?就系時光倒流..
膠:下?!
倩fing一fing手.
膠番到去間屋.
乜都冇吾同
全部人訓晒
但系膠喊個d鼻涕眼淚吾見晒
膠淨系知好眼訓好眼訓..
膠:我好眼訓阿我攰拉..蜂..我喊喇..你要掛住我阿..知冇?
膠就咁訓左落去..

叮叮叮叮叮!!!
萬:膠!我地今日第1日番學阿:$
膠:系啵系啵!入邊個社好呀^^
萬:聽講吾知邊個社多D令仔阿!
膠:咁就入個個拉!!
萬:好!!
膠:吾該我想拎表呀:)
蜂:我叫黃立蜂.你尼?(比表)
膠:譚梓嘉

膠好能呆咁望住呢幕
好熟悉好熟悉!好心痛:)
膠系咁嗌:停呀!!譚梓嘉你吾好識到佢吾好認識拒吾好愛上佢!!
膠嗌破喉嚨系咁嗌
膠:膠!!番轉頭呀!!

膠:嘻嘻:$我覺得個學長幾令仔阿B-)
萬:我頭先留意到個令仔阿^^~

樂:喂條仔幾正wor.岩吾岩?
蜂:你都痴線既~女?玩下就得- -認真?米搞我啦!
樂:情聖wow~~~!!

萬:我偷左佢本手擦阿,比你機會你去認識拒拉
膠:叫黃立蜂:$拒個名真好聽
萬:死花痴- -~~~!!!
膠:呵呵:$
之後膠就行上去蜂既課室..

膠:求下您..停低腳步..
膠醒左.原來系夢一場
倩:無能挽回就要懂得放手..
膠:(喊到跪低左)我真系..只系人一個..
倩:甘.到您幫我喇.

`★.啤酒(k). 發表於 2012-11-18 21:34:43

繼續!!我要睇><.

`、MilKSHaKe:)! 發表於 2012-11-18 21:46:32

要睇><

Honeybava 發表於 2012-11-19 20:43:41

第7集:).!!

就算冷笑冷到不是味兒:(.!!
尼個時候無拉拉有盤水淋落膠度.
膠成個人醒哂.
原來岩岩見到小倩糸因為FEEL大左:S
膠一醒見到万拒地成炸圍住拉.
膠:SSSSSSSSSSSSSS.
蓓:膠啊.你做乜又挽番啊..
膠:冇..
万:講拉..做咩事啊:@
之後膠就講哂成件事出黎...
啤:哇.咁【詞語過濾】賤:@.!!!
尼個時候有人HI拒地.
寧:你邊個.?
條友:HI.你地吾記得我地??
滴:講拉邊個.
條友:我叫炎.格黎個個我啊哥-黑^^.
炎:以前我地同班嫁尼.
蓓:好似有D引象:O
黑:糸啊.膠做咩啊?
万:吾好提.咪個PK蜜蜂:@
啤講左成件事比拒地聽.!
炎:哇..咁都得@@.
黑:不如我地離開長洲先.尼度夜晚好猛X0X
啤:咁啊...我地番入屋再傾拉..
万:行拉膠.
膠:嗯......................
(待續...)

╔輝仔╝ 發表於 2012-11-20 13:55:23

睇睇{:fun06:}
頁: [1] 2
查看完整版本: ★夢的開端續集(: