Honeybava 發表於 2013-3-11 22:14:57

★`原創故事〝回憶碎片(:

繼夢之開端後,另一新故.同樣原創故事(:真人真事改篇too(:★`回憶碎片.- -主要人物;`.譚程晞.女暱:小晞.葉梓言.女暱:小言.角色會不段增加.請一路關注;).序:)吾知大家有冇試過.糸一個好熟悉既地方.對住d好熟悉既朋友.但就有一種好陌生既感覺尼?.大家好.我叫譚程晞:)你地可以叫我小晞.我本身都糸住起尼個夢想小鎮到.不過早排發生左d小事.離開左尼到1年幾.今日反到黎.種感覺好奇怪但又開心.聽日我就會番我既舊校到讀書.之前我都冇通知任何朋友.吾知聽日拒地會吾會好意外尼;p原來已經12點拉.時候吾早了.我都糸訓先拉.88:)(待續...).想睇番舊文?下面有link↓http://forum.agames.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=77444&extra=page%3D10&page=1http://forum.agames.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=89597&pid=792026&page=1&extra=#pid792026

′★.hakman;D. 發表於 2013-3-12 00:26:06

.Ch1#.comeback to he。

系一個好平靜既夢想村入面
聞到好大陣麵味,
原來又系言煮煮下麵訓著左
言:呀~~~

卡,.(熄火聲)
言:以前就話有個傻婆同我睇住d火姐.(自言自語)
言食完碗麵。
點著左一支煙 系窗口望住個天.
言:吾知當日比蜜蜂傷到崩潰既你去左邊呢
言:我唸你家陣應該搵反拒 仲好開心甘生活緊啦.
言輕輕吹出一堆煙:)
言:一場夢姐.
言整熄左支煙.

言:我番學啦.
言:嗌黎都冇用啦 得我一個人住 哈哈

待續<3。

Honeybava 發表於 2013-3-12 01:01:55

-
〝ch2.重遇。
.
`
同學a:言.你知吾知今日有個插班生黎我地班啊 a_a
言:糸咩?haha:)
同學a:你吾想知會糸d咩人咩??
言:又有咩所謂丫..
同學a:好奇嘛..
同學b:聽講拒家下糸教員室bo.一齊落去睇下拉xd
同學a:好啊!!言一齊去拉.
言:下...
.
於是言就跟拒地落到去教員室..
拒見到一個熟悉既身影..
言:小晞...?
個女仔另過黎.然後望住言..
晞:小言....
言:小晞真糸你..?
晞:糸啊...
言:做咩番左黎吾同我講啊.
晞:做比個驚喜你嘛..
言:番黎就好番黎就好...t^t
晞:傻婆黎做咩喊啊t^t
言:你夠糸拉xd
同學a:乜你地識嫁= =
同學b:夠鐘上堂拉.快d番上去拉.!!
.
[課室]
老師:今日有個新既同學黎左.
老師:你就坐糸葉梓言同學格黎拉:)
...
終於落堂拉.
言:小晞.你家下住邊啊?
晞:冇啊.租屋掛.
言:搬番黎住拉.!!
晞:好啊!!!!^_^
[待續..]

′★.hakman;D. 發表於 2013-3-12 17:31:56

' Ch3#有人。無人。

狄狄茶餐廳
言:系呢 一大年你去左邊?.
稀:冇呀 阿!好耐冇食奶多啦 仲要淨要奶個隻
言:因為蜜峰你先愛上姐
稀微一微笑:)
稀:吾該要份奶多 只要奶 多士要薄既 飛邊吾該:D
伙記:okay

稀:(飲左啖水) 成大年我去左搵拒
言:蜜峰?
稀:你話呢?
言:之後呢?
稀:我搵到拒阿。
言:之後呢?系米激動到喊阿?:D
稀:系阿 不過淨系我喊炸。
言:點解阿?..
言電話響*((
稀:拒吾記得左我 拒失左憶 定拒吾想記起我 我吾知。
言行開左聽個電話。

稀用隻匙搞杯水 之後呆左甘望住杯水。
伙記:奶多一份
言:我番黎啦。
稀:嗯
言:呢一年我地屋企變左好多阿!
稀:點變?!
言:你仲記吾記得紅色個張沙發?我整走左啦,換左張...

(鏡頭拉遠)兩個少女好開心甘系到傾。。。

男: 黑冰阿吾該。
呢個男人 拒叫小鬼 言好吾like he。
鬼: 吾該 哎阿(撞到一條仔
而呢條仔叫迪。
迪: sor。
鬼: 叼 sor大晒阿?
迪: 系阿 您系米黎野阿?^^

呢兩條仔互不相識 but拒地有好大既孽緣‵
仲變埋情敵 why:D? 。

待續。

Honeybava 發表於 2013-3-12 18:00:33

-
〝CH4. MYLOVE。
.
[茶餐廳]`
.
糸拒地就黎打交既時候.
拒地一齊望到原來言糸拒地後面:o
於是...
迪&鬼:小言@@..
言:@@??
迪&鬼:乜你識尼條粉腸嫁?- -
.
(拒地互相對望住)
.
個氣氛就勁尷尬.
言:你地搞乜啊= =
跟住迪同鬼就不斷地指住對方黎鬧
@#$%^&^%$#@#$%^&*&^%$#@#$%^!!!!!!
.
晞:言.你勸住交先拉.我出去食支煙啊.
言:下...咬也也!!你地吾好嘈拉:@:@
當時既場面十分混亂x)
.
(茶餐廳門外)
.
晞就糸附近搵左公園仔坐低.
然後拎起個火機同支煙.
正諗住點火個刻...
〝我的心好冷..等著你來疼,,~~
原來糸電話響..
望一望糸邊個..
[未顯示號碼]~~
.
(待續..)

′★.hakman;D. 發表於 2013-3-12 19:50:25

-Ch5#我們都忘了怎麼快樂:-*.

我的心好冷.等著你來疼,
~~~

稀:喂?
男:吾該搵譚梓 ---晴。

------咚------.
把聲系屬於一個可以令到拒心跳停止既人。
好熟悉好熟悉但拒系邊個?。
稀:您打錯電話啦 您系?
男:哦 吾好意思 我叫黃立峰 我打比我女朋友架。
男:甘我唸我打錯喇 吾好意思!
稀:黃立峰!

稀有一句我愛你系口邊.
但佢一唸到呢個男人系一個已經吾屬於拒。

峰: UM..你系?
稀: 冇!個名好好聽阿。
峰: 哈哈 我趕住哄我女朋友阿sor byebye。
(嗶嗶嗶嗶. ....)

稀買左打藍妹 反到屋企咕嚕咕嚕甘飲晒:o
面紅耳赤甘訓左系沙發到'

咔擦(鎖時聲)

言:米跟拉 死8公 頂
鬼:吾得我中意跟你吹阿
言:出反去阿!! ... 稀!?
鬼:仲有呼吸
言:呸過您阿.緊系有
鬼:但拒發燒阿
言:下..系啵
鬼:我咩拒去醫院啦
言:甘好死?
鬼:哈 因為拒令女炸
言:系咩?
鬼:系阿 吾系吾通因為愛上左你咩?
言:哇你吾好添阿!

(醫院)
醫生:拒要留一留院啦
言:um..why?
醫生:拒燒左好耐了 但拒吾黎睇醫生
言:喔好啦..我系拒同居室友
醫生:系到簽個名同意拒入院啦
言:好.

之後言同鬼答的士反去.
之後言訓著左><
鬼系到望拒
鬼:原來吾惡個陣都幾得意既@@

之後到左言屋企
鬼:喂你到啦..喂!喂= =..吾系阿嘛 喂!!
言訓死左=3=
鬼:唉..唯有咩你番去

之後反到去言屋企拉.
鬼:你真系好重...我走啦。
言:(邊訓邊講)樂..吾好走..吾好走...
之後言隻手仲要亂摸.
鬼就面都紅晒...

待續。

Honeybava 發表於 2013-3-13 02:39:44

-
〝CH6. CHANGEMYLIFE。
.
於是鬼就坐起到睇住拒訓教拉.
一直望啊望.等啊等.
等到天到光..
言終於醒拉.
言:哇!!你做咩起度既@@!!
鬼即刻扎醒左,之後:你咁樣捉住我,我點走啊..?
言:丫...SORRY...
鬼:吾緊要..
言:但你都可以FING開我嫁嘛!
鬼:咁我吾放心你一個人嘛....
.
當時拒地就靜哂~
鬼同言塊面都紅哂~
.
過左一陣..
言:你做咩要咁對我...
鬼:咁..咁我擔心你丫嘛...
言:點解要擔心我..
鬼:因為..因為我想保護你..我想你可以比個機會我去愛你囉:@..
言:ha!!!我記得尼句野都曾經有人同我講過..但糸結果尼...
鬼:我吾理邊條粉腸呃9你:@
: 總之我想話你知,我愛你已經吾糸一朝一夕既事!
: 我黃小鬼保證我絕對吾會離開你!!
: 我相信時間會證明尼一切!!
.
於是拒地就一直對望.~
鏡頭轉番去晞個度;)
,

.
晞一個人坐起醫院個花園度
覺得好悶好悶...
之後拒就打算點支煙食下解悶拉
正諗住點個刻~
.
後面有把熟悉既聲音~
: 喂小朋友~醫院吾食得煙嫁bo xd
.
晞就另轉面,一望o左~
晞:林梓迪:o____(ps:尼個迪吾糸ch3個個迪)
梓迪:糸我啊~依家吾認得我拉?
晞:邊糸尼.你又會起度既?
梓迪:我黎探人嘛^^
晞:新女朋友啊xd?
梓迪:黎探你啊^^
晞:咪挽拉= =
梓迪:我話過我會一直糸你身邊嫁嘛^^!
晞:...你仲糸咁冇變過= =
梓迪:你知我認真嫁~你既啲野我都知道哂拉!!
: 點解你要為左拒搞到自己咁!你知吾知我會好心痛!!
晞:夠拉!見番你我好開心:)   但糸吾好再提尼啲野拉.
: 時候吾早拉.我番上去汁野。
.
晞企左起身另轉面就走
梓迪一手捉住拒~
.
梓迪:點解你永遠都吾肯去面對尼個事實!
: 拒對你點你吾好扮吾知拉!!我家下吾糸迫你就同番我一齊!
: 但我只糸想你比個機會我去保護你.照顧你.去愛你姐.
: 吾通咁都吾得咩?我知你對我仲有feel嫁!!
晞:我吾想負左你!!我更加吾想因為我而令你咁痛啊!!
: 無論我對你仲有冇feel .  但我都已經吾再相信愛情拉.你到底明吾明啊!!!!!!!!
.
(待續..)

′★.hakman;D. 發表於 2013-3-13 21:50:58

-Ch7#Goodbye my love#我到底幹什麼?。

晞甩開左梓迪隻手。
拐拐下甘行, 跌底左。
梓迪想扶拒。

晞:走開.男人.走開阿!你地仲想點阿!(喊t_t
晞:當我求下你地 吾好再玩9我 整9我拉ok?ok?
晞繼續拐下拐下甘走左。

迪就呆左甘望住拒既身邊慢慢行遠。

---------------------

鏡頭轉去黃立峰到。
峰:bb ,你想食咩阿
bb:你中意拉bb:-*
迪沖入去扯住峰件衫一拳鍾落去推開拒條女
附加多句叼你老未阿笑料鬆吾到:)
峰:邊位阿.哦.你.咩料阿?打招呼甘打架?^^
迪:對住你甘打差吾多拉下話?人渣:o)玩女hi^^
峰:講咩阿 米亂講野我同條女1年幾拉【詞語過濾】!玩女?!
迪:甘你1年前條女呢?
峰:咩阿?
迪:譚程晞! 你有冇唸過拒阿?!
峰:who阿?
迪:改lun左名既譚梓嘉阿^^記得嗎?知邊個?

----------------
鏡頭拉番去醫院(:
嗶本嗶本~~~
晞:好嘈阿..= =醫生!!
醫生:怎麼拉
晞;出面好嘈
醫生:有2個病人打架 岩岩入院 兩個皮外傷=0=
晞:好嘈阿= =
峰:醫生!條友話叫你去...(望到晞
峰:去..評理...
醫生:哦甘我去望下(走左)
峰:吾洗吾洗!!..喂!!
得反晞同峰。
峰:hi~我..都去睇下..系囉..bye...
晞:等等。
晞:我知你記得我 系米?。
峰冇出聲 成間房靜左。
晞:阻左你甘內 吾好意思 煩左你甘內吾好意思(鼻音+眼淚
晞:我淨系想問一問清楚我...我..
峰:問啦 拒地就黎番。
晞:如果你系一個玩家 甘我系米你一早就想玩既傻妹?
靜左一陣.
峰:如果我話系 你會覺得好過d 我就答系。
晞:假架?全部。 系米假架?
峰:系。(轉身走..

晞:(大聲)甘我想知玩我好吾好玩阿?
峰冇停底腳步。
晞:開吾開心?
峰照行。
晞:有冇幸福過?...
峰停底左 轉一轉身。
晞:你有冇愛過我 呢個傻系 呢個0N9?

峰:對吾住如果突然消失呢個理由吾可以令你死心
峰:對吾住 玩左你甘內 對吾住要你為左我浪費甘多眼淚:)。
晞:我憎你:)我會死心 thanks you 。

峰既身邊消失左。
晞:譚程晞聽到拉?系拒本人講。
晞喊到癲左 累到訓著左。

待續。

Honeybava 發表於 2013-3-13 22:34:54

-
〝CH8.#MAYBEMAYBEMAYBE...。
..
[個鏡頭轉番去言同鬼度)
言:丫!!死!!!
鬼:做咩?
言:今日要去接晞出院嫁.大獲!!
鬼:咁我地快啲行拉!!
.
於是拒地就急急腳咁出去.
上左架的士~~~
.
(hospital)
.
言:吾該306號病房起邊?
護士:直行轉右就糸嫁拉:)
於是言同鬼就手拖手咁行拉,
經過張長椅.言見到蜜蜂同梓迪.
但拒又吾糸好記得糸邊個
言:咁熟口面既= =唉吾理拉搵左晞先算.
鬼:你岩岩講咩話??
言:冇野~行拉;)
跟住言就拖住鬼行左入306房拉.
.
(病房)
言:晞:)
晞:咦..你地一齊左啊?  
言:糸也^^快d汁野出院拉.同你去食好野^_^
晞:嗯..好啊:)  (苦笑)
言:我岩岩糸出面見到2個好熟口面既人但就糸吾記得邊個黎,你有冇見到啊?
晞:下..可能你睇錯姐..   (晞知言見到個個同蜂同迪)
言:晞..你今日做咩怪怪地咁既..?糸咪發生左啲咩啊?
晞:冇..我有啲攰姐...
小鬼:喂~你地做咩咁多野傾嫁: x
: 快啲汁岩啲野出院拉.
: 我聽人講.尼間醫院夜晚好猛嫁:s:s:s(驚)
言: bb乜你咁細膽嫁.點保護我啊.haha~
.
於是拒地汁埋啲野,
就去辨出院手續拉.
搞掂完啲野就入左架升降機拉.
糸尼個時候...
(啊!!!吾該等埋)
之後有2個男仔就入左黎..
點知..
原來糸迪同蜂黎.
咁個陣個環境就好尷尬拉!!
大家你眼望我眼咁.
當拒地都仲未比到反應大家個陣.
.
部升降機自己關埋左!!
d燈仲關哂!!.
禁咩制都冇反應!!
就連個緊急制都冇反應!!!!!!!!!!
電話又收吾到..
仲聽到啲好淒慘既叫聲.....................
(待續...)

′★.hakman;D. 發表於 2013-3-14 23:01:10

-CH9. 生還者。

晞已經嚇到系到喊:(
緊緊抱住是但一條友。
其實晞知系邊個黎架。
甘熟悉既味道,..點會吾知:')?

峰都知道系晞架:')。
之後有把聲hahahahaha甘系到笑
峰:吾洗驚架(:有我系到..(攬得好實
之後言著左好燥底。
言:我地黎探病炸.有咩得罪你.吾好意思!

峰:sorry阿.
晞:講咩阿..
峰:我真系好愛你好中意你.知吾知由你第1日入黎間學校
:我就覺得你系我命中注定.只系命運吾比我地一齊(:
晞:殊。 比我幸福幾分鍾好冇?
晞:我覺得呢一刻我好幸福阿:D原來你冇吾記得我:)
晞:原來我系你個心都有位.可以比我坐低。
晞:老公.你永遠都系我老公。永遠都系.
晞:講經阿?講過好多次啦.我地點都要一齊嘛。
晞:我信架 我覺得好幸福啵。
晞:我同你講我個心臟系你既 你中意可以拎去..
晞:因為我成個心 都裝左你系入面。
峰:我。。
晞:殊。
峰:冇。我想講句 我愛你炸。老婆。
晞冇出聲 眼淚直流。
晞心入面好多點解 但拒忍住 拒吾知真相亦吾想知
吾想知點解峰會離開拒。
峰:那天我共你勾手指尾...
晞:答應過會更愛你:)
峰:抱緊你就有好天氣。..
晞繼續唱落去 峰冇再接落去。
晞心唸:峰應該訓著左了.:)
晞:乖乖:) (摸峰既頭)
晞心唸呢場如果系夢 吾好比我醒。

可惜 現實。
live門比人打開左.
消防員:冇事阿嘛?個男仔...
晞望一望峰 面青口唇白 但仍然系到笑。...
晞:峰?
鬼探一探拒個鼻 呆左。
晞:做咩?你做咩?喂.你做咩呆左阿?!
全場靜晒。
言既眼淚自己跌左落黎
晞:喊咩阿?.. 峰。峰。..

待。

Honeybava 發表於 2013-3-15 00:08:23

-
〝CH10.GOODBEY#請你張開雙手讓我死在懷中。

晞:峰..峰....
: 黃立風!!你應下我啊(大叫)
: 你做咩吾出聲啊!!!!!!!!
醫護人員a:小姐,你冷靜啲先拉
醫護人員b:尼個男仔已經死左。
晞:hahaha!!!!哈哈哈!!!!!!
: 點解個天要咁能樣挽9我!!?
: 你比我搵番拒,但糸個陣拒吾肯同番我一齊.
: 你比我地再次起埋一齊.但你又要拒死 (一路大聲喊,一路大聲笑)
言:晞...吾好咁拉.
晞:我冇事,我認命:)

跟住拒地跟左啲醫護人員上去check一check有冇傷.
晞就一路呆左起度望個天.
起度自言自語..

言:bb,點算啊:S
鬼:吾好咁擔心拉..
言:點吾擔心啊拒咁樣:@:@:@
鬼:hey..叫拒黎睇住晞咪得囉...(指住梓迪)
言就行埋梓迪度, :尼度交比你拉^^
之後鬼就拉左言去行街街拉><

梓迪就行去晞度..
晞:吾洗擔心我:)
梓迪:點吾擔心..
晞:吾發生都發生左,我可以點?
靜................

(鏡頭鏡番去言同鬼度)
言:哇,尼個好得意啊.haha><
鬼:你中意我咪買比你囉xd
言:吾糸幾好既..0.0
之後鬼無拉拉跪起度
言:哇.你做咩啊起番身先拉@@
鬼拎左扎好大好令既3眼仔玫瑰,
同埋一隻人咁大既3眼仔公仔出黎
言就勁驚訝o左咀咁望住拒..
鬼:我知我知,我個底好花!
: 我吾敢保證我可以令你過啲好富有既日子.
: 但我會盡我所有既能力.比到所有既幸福你.
: 我地2年後結婚,嫁比我好吾好?
尼個時候鬼拎左隻介子出黎.
言已經感動出糸咁喊答吾出,
拒只可以糸咁點頭.
之後鬼就攬住言,
幫拒帶上隻介子>3<
(待續...)

′★.hakman;D. 發表於 2013-3-15 00:49:32

CH11.#惡夢結束。

鏡頭轉反去晞個邊。
梓迪:點阿你
晞:我OK架.你走先啦.

晞系一個公園同迪呆坐左系到。
有個女人行埋黎。
女:您好阿小姐
晞:系你好...
女:我系黃立峰既媽媽。
晞:喔..有咩事阿..
女:我知你系峰仔呢世人最重要既人
女:所以我想比拒本日記仲有你地D相你。
女:拒好少寫日記 但拒本日記多數都講你..
女:所以..你拎去啦。
晞:吾該...

晞揭開。

------20XX-XX-XX 晴------
嘩@@今日有個令女汁到我本手擦!!
我怕羞到想死>///<好得意阿><~
我希望日日反學都見到拒^O^YO!~~

-------------------------
20XX-XX-XX 陰
今日好大風;同老婆傾電話傾左好內@@
我最愛既人系譚梓嘉XD
I LOVE YOU 1314><
我要同拒結婚!!但我要系結婚前扔左本日記= =
吾系就比拒發現我甘低能啦!!
--------------------------
20XX-XX-XX
我儲緊錢結婚本身!!今日我老婆睇中左隻勁大既
海綿寶寶!就冇晒d$$啦 !!~~><
----------------------------------

晞既眼淚流個不停。

20XX-XX-XX 天晴
點解系我?我好吾捨得譚梓嘉
點解個天要甘玩我?
希望D藥可以控制我既病情...
我吾想連累我最愛TTK...t_t
---------------------------

晞:拒有咩病阿..?....

20xx-xx-xx 落雨
個天陪我喊 我走啦
ttk byebye....吾好留戀我!!
我做衰人都吾想你傷心一世
我的離開也是愛...SORRY BB...
希望你永遠都吾知我得左心臟病。....
-------------------------------

心臟病。..

待。

Honeybava 發表於 2013-3-15 04:04:56

-
〝CH12.傷心過過後總會寬闊。

( 一年後)
言:bb><
鬼:bb><
晞:...= =我出一出去啊.
言:你去邊也?
晞:冇..好快番黎;)

〝碰〞關門聲。
言:你話晞做咩丫拿0.0
鬼:我地太sweet掛.
言:下..咁拒咪好hurt:(
鬼:講笑拉,可能拒有野做尼真糸.
言:希望拉.
一對小戀人好sweet好sweet咁拉.
鏡頭轉番去晞度..

晞:今日天氣真糸好:)
: 老闆娘.比扎向日葵比我丫吾該.
花店老闆:好啊.妹妹.
: 拿,送多扎比你
晞:多謝老闆娘^^

晞行出左花店,
上左架的士。
晞:司機, x x墳場啊吾該:)
~~~~~~~
司機:吾該40蚊.
晞:好,吾該:)

晞落左車,
行到山尾既個個墳度。
晞放低左扎花糸個墳前,
之後拎左條毛巾出黎,
起個墳前抹,
個墳寫住:黃立風之墓。

晞:傻瓜,你睇下今日天氣幾好:)
: 我買左你最中意既向日葵比你啊:)
: 糸咪好新鮮尼;)
: 話咁快你就走左一年拉,我真糸好掛住你啊:)
: 有時我起度諗,我糸咪天煞孤星,一生注定無伴終生。
: 你又糸咁..陽陽又糸咁...
: 我有諗住死左拒,落黎陪你。
: 但我知你吾想我咁做。
: 我知你一直起我身邊保護我陪住我嫁:)
:  拿..我帶左你最中意食既西米露黎比你啊^^

晞起個袋拎左碗心形既西米露放起峰墳前。
之後拒拎起把較剪諗住剪啲草,
無拉拉有個人大叫 [  喂!!你吾好做傻事啊 !!  )
晞呆左咁望住尼個人..= =OMG
晞:你乜水-_______________-!!!!!
(待續...)

★ˉ-WizarD` 發表於 2013-3-20 18:10:22

無見甘耐 你幾個都挺得閒.!

Honeybava 發表於 2013-3-20 18:26:11

★ˉ-WizarD` 發表於 2013-3-20 18:10 static/image/common/back.gif
無見甘耐 你幾個都挺得閒.!

家陣仲有挽?

′★.hakman;D. 發表於 2013-3-20 18:49:48

-
:Ch.13:好想每天睜開眼睛就能看到你。

晞系甘望住拒都認吾出拒系邊個
男:我系黃立峰阿!!
晞:你吾好玩拉你冇野阿嘛?好好玩- -?
男:我冇玩阿 你系我條女阿嘛..
晞:你食左屎阿?扮扮扮好好扮?好好玩阿覺得?
晞:想我打你下話
男:你捨得打我咩 TTK^^
晞:吾捨得?你阿媽:@ (一拳中落去)
男:哎阿哎阿哎阿= =~~
晞冇拉拉呆左 種感覺好熟悉
男:阿..呢到系?
晞:你系?
男:小姐你邊位。
晞:下- -
冇拉拉陰風陣陣。
男:我路過呢到 冇拉拉意識好糢糊 好似暈底左甘
男:乜記憶都冇晒.
晞:上身? 黃立峰.你系米系附近阿?
男:黃立峰?(望下個墳卑)阿!!!(驚)
晞:你吾好驚你吾好走住!!
男:阿~~你想點!!
晞:跟我去一去問米婆到!:@

鏡頭去一去言個邊B-)
言:黃小鬼!!^^
鬼:系bb
言:講樣野你知阿~
鬼:>3<??
言:我個肚生個粒好古怪既野
鬼:下@@
言:會慢慢慢慢甘大,十個月左右就會出黎:$
鬼:姐系咩黎架?
言:蠢蛋,我有左bb阿:)
鬼:下-.-
言:系米好開心呢?
言:叫咩名好阿?:$
鬼:你幾時知架
言:今日身體檢查知架:$
鬼:下-,-哦..我出一出去

本身言個口笑到合吾埋 度門山埋既同時拒個笑容都山埋左
言望住份"如何測試你男友的真心" 呆左。
不過言呢排真系成日反胃.
所以買左支驗仁棒玩下
言驗完. 一條線..
言:正常拉haha
冇拉拉第2條線慢慢呈現左出黎...

待。

★ˉ-WizarD` 發表於 2013-3-20 20:07:31

有隻人仔,少玩. 番工多 沒時間

Honeybava 發表於 2013-3-20 22:41:42

-
〝CH14.OUR GAME IS OVER NOW!!GEMILOVEYOUSOMUCH><

鏡頭轉去晞度:)
晞就一味拉住個個男仔隻手,
一路行去問米婆度拉.
條仔無拉拉fing開拒隻手.
晞呆左問望住條仔.
條仔嬲嬲地:喂.你靜糸一味咁拉住我行又吾話我知咩事,你想點啊!!
晞:.....對吾住..
條仔:唉算拉..你叫咩名?
晞:我叫譚程晞,你可以叫我小晞既,你尼?
條仔:我叫王諾楓,你咁急到底做咩事?
晞心沉一沉..楓?風?...
楓:喂!!應下我.!
晞:下..  (之後晞就張件事話比拒知)
楓:原來糸咁既.好拉我陪你去見問米婆拉^^
晞:真糸吾該哂你:)

鏡頭轉番去言度:)
鬼出左去一陣...
言電話響,,
言:喂~
鬼:糸我啊.你出一出黎海灘。
言:......好。
言一路行個心一路都好不安。
拒諗鬼叫拒出去,應該都祇有分手同落仔。

海灘:)
鬼:言..你黎拉..
言:糸...
鬼:其實我一直以黎都想同你講d野..
: 但糸我一直都吾夠膽,直至依家..
: 我覺得我要坦白..
言:我做好哂心理準備..你講拉...
鬼:我記得我就糸糸尼度溝到你^_^
言:下= =(一頭霧水)
鬼:其實我糸你前男友-陳偉樂。
: 我怕你吾肯按受番我..
: 所以我先整容改名黎溝你...
言成個人失重心向後跌。
言大叫:你點解要呃我!
之後拒暈左,鬼送左拒去醫院。
問過醫生,原來糸支驗孕棒有問題。

病房:)
言一直吾肯比鬼入去,
於是鬼就夾硬撞門入去。
言即刻推開鬼,
跑出去。
尼個時候拒撞到個人...
迪?。
(待,,,)

★ˉ-WizarD` 發表於 2013-3-20 22:43:49

ok.其實故仔已完.
【結】

′★.hakman;D. 發表於 2013-3-20 23:05:29

- CH15. 漸漸學會世界若暫停, 仍不再重要。

言: 死開D拉陳偉樂我好憎你好憎你阿.
鬼: 點解你吾肯接受反我?我好差咩.
言: 你吾差!真系吾差架!D演技幾好!
鬼: 聽我講拉好冇姐..我愛你
言: 消失拉吾該你.
鬼: 我吾會!!我賴死吾走
言: 收皮啦.聽見你把聲都克人憎阿 死8公。

迪就買左包花生睇戲啦xd.
鬼: 你別要走眼淚會收 只要一點愛我就夠。
言: 多得這些年頭我對你己無求!!

言: 你吾走 我走 你中意玩我 好!!
言是但汁起個杯 打爆左 介自己條頸。

迪: 喂!!【詞語過濾】架你??(禁住言隻手)
迪: 你走拉傻仔!!你仲想點?你真系想拒死?
鬼: OK 電聯OK?吾好比拒有事. (走左)

之後迪同言去左個冇利器既公園
言: 放心拉拒走左我吾會再做傻事
迪: 其實拒都好愛你阿
言啤住拒
迪: ohsorry...冇講過野
言:唉..唉..唉!!!
言:連個天都玩我 煩煩煩!!
言:憾頭死左去算
迪:黎吾黎我屋企坐下阿
言又啤9住拒
迪:放心拉我對你冇興趣 比你休息下炸
言:OK!!