AGAMES 討論區

標題: 正金箱子系統 [打印本頁]

作者: pgchicken    時間: 2013-7-9 17:45:13     標題: 正金箱子系統

前排台灣出左正金寶箱系統就大家都知啦,以目前黎講台版都塵埃落定,咁港版就研究緊出唔出呢樣野,大家投票睇下點。

咁我先同大家分析下出左既好處同影響先
好處:
1. 當開金裝寶箱開到唔屬於你既職業時,會累積次數,去到一定數量係必中自己職業既金裝,亦即係話,儲齊一套金裝既時間比之前短
2. 如果有親友團既玩家,組到固定團,集中一個人開盒先,儲到一套金裝既時間更加縮短
3. 可以單刷金副既職業掘起(?)

影響:
1. 寶箱同金裝一樣,不是必定掉落
2. 寶箱所有人都可以骰,有機會造成爭骰事件,引起爭執,你知啦八個人爭一個盒真係幾無謂
3. 寶箱開到同隊隊友裝備時,不能交易,同隊隊友有機會因而失望

[戴頭盔]投票既意見只係參考,唔表示人多就會跟,所以唔駛開分身投喇
[/戴頭盔]

作者: namnamv3v    時間: 2013-7-9 17:59:50

吾好出!!!!因為我隻職單刷吾到xd
作者: CRonaldo    時間: 2013-7-9 18:04:14

出啦。唔好等。最好聽日就出。。。
我打左一個月零九日。第十五日出左個頭 之後落防爆都爆左。第十六日出個鞋。期間完全無重覆出過自己既金裝..姐係平均要大半個月先可能有一件。。我而家打左一個幾月得一件。而成團人每日出金既機率大多數都係得一件至兩件唔岩職既金。什至一件都冇。。

初時聽見出呢個金箱個陣。都覺得齊裝不遠。但突然話hold住 即時沉9左

好處:照計會易d齊裝
壞處:出現搶盒情況

但搶盒情況好易解決姐。而家打金副除左兩三隻打反傷王既難打外。其他都好易打。。組兩三個唔同盒&部位既人打咪得。再唔係咪叫d fd幫幫忙。淨係打需要既王幾分鐘都打完。。慢慢磨都磨死啦。。

其實有冇可能好似多人/單人副本咁比人選擇入出盒定出裝既副?㖗咪滿足到唔同人既需求。技術應該唔難做到。

最後.我係100%讚成出盒的 (用手機打.字句分隔無咁好。見諒)

另外:其實金副有冇得好似單人副咁。選擇出盒家出
兩年兩件唔岩
作者: jeff3131    時間: 2013-7-9 18:05:32

之前亦都問過...掉落機率一樣...真係唔出好過出= =
作者: CRonaldo    時間: 2013-7-9 18:06:16

namnamv3v 發表於 2013-7-9 17:59
吾好出!!!!因為我隻職單刷吾到xd

無人叫你單刷。有心組。一定組到岩既人同你打。

再唔係咪叫fd幫下。而家個個人都有幾隻分身。近暑假我諗大家都得閒d
作者: bravecollection    時間: 2013-7-9 18:07:37

出啦,唔出我d夜龍,塔王一世都組唔到人打裝
作者: sesesese    時間: 2013-7-9 18:09:48

1. 當開金裝寶箱開到唔屬於你既職業時,會累積次數,去到一定數量係必中自己職業既金裝
係咪sure係咁先
作者: CRonaldo    時間: 2013-7-9 18:09:54

唔出就真係打到2046。。。出左仲有一線生機
作者: CRonaldo    時間: 2013-7-9 18:11:36

sesesese 發表於 2013-7-9 18:09
1. 當開金裝寶箱開到唔屬於你既職業時,會累積次數,去到一定數量係必中自己職業既金裝
係咪sure係咁先 ...

講得出應該唔會呃你既。。儲番五六個盒連開應該唔難姐。。起馬有個希望。見到光明先。如果唔係真係打一件裝無了期
作者: DENNIS    時間: 2013-7-9 18:12:49

我本身賣左ac退晴架啦。因為打左一年都冇一套金裝 。見到呢個消息唔錯。應該會玩番隻新人  出呀出呀
作者: yanchon1314    時間: 2013-7-9 18:19:35

但因為件金裝冇左個朋友都幾無謂呢
作者: sesesese    時間: 2013-7-9 18:21:25

輔助職真係係咁先
作者: bravecollection    時間: 2013-7-9 18:22:17

其實最想知係…開盒果度.係分開5個位置計,定係一齊計,即係我開腳盒唔中,會唔會提高下次我開手盒的機率,定係只會提高下個腳盒的金裝率??
作者: 涼粉    時間: 2013-7-9 18:27:54

讚成轉新系統~
作者: CRonaldo    時間: 2013-7-9 18:30:10

bravecollection 發表於 2013-7-9 18:22
其實最想知係…開盒果度.係分開5個位置計,定係一齊計,即係我開腳盒唔中,會唔會提高下次我開手盒的機率, ...

分開計。同以前金副出裝一樣。不過變左出盒姐。原理同異金盒一樣。不過不可交易
作者: ms3wu7tt    時間: 2013-7-9 18:45:54

3. 可以單刷金副既職業掘起(?)

有咩含意@@?可以單刷掘起?可單刷還需掘起?
作者: sesesese    時間: 2013-7-9 19:03:08

CRonaldo 發表於 2013-7-9 18:30
分開計。同以前金副出裝一樣。不過變左出盒姐。原理同異金盒一樣。不過不可交易 ...

如果一隊入面 有2個要身
但1個抽左盒 開到果位隊友既身 就俾唔到佢
舊制 果位隊友係一定拎到件裝
作者: leekyo    時間: 2013-7-9 19:06:22

GM
我想知既係 新舊制度都會將職分成兩邊 (即武尊同塔皇 會係唔同王怪出既)
咁如果依家新制度既話 塔皇打到武尊既箱 開會唔會計累積?
作者: benny65421331    時間: 2013-7-9 19:06:40

係E到  , 我有小小問題既
一日得3次金副   ,  8人一組 先打得輕鬆小小   , 單刷難 , 辛苦 , 哂時間
8個人打同一個金副X3次 , 話哂總會出1件 係有人岩用
如果新系統 , 8個人打同一個副既話X3次 , 如果掉寶機率同上 ,姐係出1~2個盒?  
8個人搶1~2個盒 , 如果開唔中自己岩用既 咁米姐係開正金而且岩用>機率仲細1%???

咁大家唔洗用正金啦  , 用成就裝算啦
作者: lawrencecc    時間: 2013-7-9 19:09:50

出, 如果你果隊協調得好, 應該係會打快左

當然咁出, 街團係有影響, 但係online game 就係想識多D人, 如果大家入下公會 (唔一定要大公會) , 其實都唔難有固定團

至於 "因為件金裝冇左個朋友都幾無謂" , 其實如果因為你開左佢件金裝, 佢就唔同你做FD, E D 真係FD ?

最後, 其實打正金唔係一定, 如果大家真係無時間, 其實可以考慮下70/75 紫裝, online game 始終係game, 大家唔洗打得太認真, 玩得輕鬆D

作者: CRonaldo    時間: 2013-7-9 19:26:55

sesesese 發表於 2013-7-9 19:03
如果一隊入面 有2個要身
但1個抽左盒 開到果位隊友既身 就俾唔到佢
舊制 果位隊友係一定拎到件裝 ...

兩睇啦呢d 如果舊制某人出現重覆既裝。佢要硬食。但係新制佢唔使硬食可以讓比人。就算他人開唔到岩自己都可以有累計加成。總好過為了期唔知幾時先甘好彩中左自己件裝。
作者: johnson    時間: 2013-7-9 19:33:01

1.金副轉新制
2.盤點
3.估價
4.放售
5.退會
6.退晴

作者: jeff3131    時間: 2013-7-9 19:36:13

其實好認真咁講句....因為先前問過 掉落機率一樣 本人真係試過打3場金副 1件金裝都未跌過落地下(即使係唔岩職既都冇)

如果GM你咁講 出金箱既原因係為左玩家可以加快齊金裝既速度 點解唔直接提高掉落個機率呢?唔岩職都有得汁下 有得剪下 有得賣下.. e家個mainpoint係出都唔出呀

提高機率既話 我諗冇玩家會對 直接出金裝(舊制)/出金箱(新制) 有意見囉
作者: Ms哈哈    時間: 2013-7-9 19:41:33

如果係將跌盒機率提高真係冇問題既
我吾希望3場金副入面一個箱都吾跌啊
仲要同人搶箱真係冇陰公
作者: benny65421331    時間: 2013-7-9 19:46:03

GM , 其實改系統既大前提

唔係怕D人開唔到岩用裝 , 搶唔到盒 , 冇能力單刷

而係  金副掉寶機率太低 , D人係擔心E樣野
到低明唔明??

作者: CHOI8833    時間: 2013-7-9 20:02:26

作者: CRonaldo    時間: 2013-7-9 20:10:34

既然打左咁耐都未齊裝。點解唔試下新制?一成不變好事?
作者: benny65421331    時間: 2013-7-9 20:39:12

CRonaldo 發表於 2013-7-9 20:10
既然打左咁耐都未齊裝。點解唔試下新制?一成不變好事?

當出新系統   已經確實左 係難出
到時就會 好多人因唔想搶盒而升 新職(瀧)
到時 官方就會因太多人升新職 , 而去大幅度改費瀧
咁樣又令放人放棄晴空有多一個原因
到時流失玩家 , 係電玩節果時 就會 冷場:(  
真係想做到咁?   前提: 請官方提高掉寶機率
作者: butter._.    時間: 2013-7-9 20:54:32

靈仙戈啲會好慘:(
作者: benny65421331    時間: 2013-7-9 21:08:44

台灣巴哈 玩家的 良好建議

新增額外任務(金副),完成一場英雄副本(完全通關)
完成任務 , 給予一樣物品(就好像訓練場幣那種) ,
而收集夠100顆 , 可兌換該職業任何部位正金
作者: ericwong1997    時間: 2013-7-9 22:06:27

其實要諗下GM要揾錢!要你去買d明揾笨但係你都會去買既1星2星符!
如果佢提高機率佢重邊揾到錢呢~3~"

作者: andy120104    時間: 2013-7-9 22:35:21

如果係必出箱就話姐 同金裝1樣機率有咩用
作者: 99891179    時間: 2013-7-9 22:50:53

一定要改成用箱開裝的嗎?
其實重新分配王出的裝也是可以的吧?
作者: cckk2000    時間: 2013-7-9 23:29:36

GM,
請考慮玩晴空的人數,
參天/幻想神域開了都會走一堆人,至少在晴空實玩時間會少左, 掛球時間多左.
人數少了, 組固定團就難了, 野團預左個個搶盒.

請考慮玩家的心態,
舊制固團好,野團好,都基本一隊不會重覆職業,出了金裝就實拿到, 玩家心態平衡, 埋怨的只能怨運氣不佳(不出)
新制, 不單單要運氣, 要擲到盒子, 還要看EQ. 打了一個多月都擲唔到盒子的, 大多數會一怒之下不玩. 尤其在其他玩家開到你金裝的情況下, 那種憤怒想像得到, 到底是被game玩, 還是玩game?
遊戲講求樂趣, 也講求和氣, 誰喜歡閒來上遊戲來受氣呢?
而且為了裝備, 也有少部份人也難免和朋友反面.....

請考慮玩家的職業,
新制下, 都想組強攻職, 打得快省時間. 弱勢職業會顯得更弱.

一切一切最終的結果只會引致人數越來越少, 提早結業.
舊金裝雖然不好, 但新唧真係覺得還差過舊唧.

其實體諒玩家的, 真係出個金裝兌換吧.
每打一場金副, 可以要求大副本, 送一個金裝副本證明書, 100個換一個金裝.
如此都要個多月了,
覺得太少唧, 200個, 300個, 400個..... 我估大家都會舉腳贊成.....

給一個希望玩家, 讓大家知道可以通過努力就一定可以達標, 總好過一切靠運.....仲要靠爭唧.....咁就算吧啦.....
作者: cckk2000    時間: 2013-7-9 23:38:35

1. 當開金裝寶箱開到唔屬於你既職業時,會累積次數,去到一定數量係必中自己職業既金裝,亦即係話,儲齊一套金裝既時間比之前短

回覆埋你第1點.
打金裝=靠運氣
擲點數=靠運氣
舊制出了金裝=符合職的必然拿到 (誰運氣好出誰的)
新制出了盒子=比點數 (我運氣不錯, 但有7/8的人有機會運氣好過我, 最終盒子也不是我的)

儲齊一套時間比以前短? 點解我覺得係難拿左......

作者: xxx852    時間: 2013-7-9 23:53:57

pg,上次我都發表過一次完美既建議
整多個npc出黎for入金副打新制mode
原有果個照行舊制

呢個絕對係最完美方案,大家亦冇爭議
係咪技術上做唔到?
作者: IamSuper成仔v3v    時間: 2013-7-9 23:58:09

E句野姐系點?
姐系個機率提高幾多先 又冇確實數字
每開一次提高1%甘樣咪仲家難打:O
甘如果以你甘講係咪打曬26個箱其中一定中自己件裝先
作者: Ceci311    時間: 2013-7-10 00:32:23

升返隻夜龍先:)
自己幫自己刷:)
作者: Ceci311    時間: 2013-7-10 00:35:13

benny65421331 發表於 2013-7-9 21:08
台灣巴哈 玩家的 良好建議

新增額外任務(金副),完成一場英雄副本(完全通關)

呢個 ok喎~
作者: 紫紫紫    時間: 2013-7-10 00:36:24

我最想知你話出箱開到吾岩職既裝會累積次數..甘姐係要累積到咩程度先出..晴空甘多職甘多件金係咪先.會吾會開到2046都未中到..個個累積係點計先
認真講我覺得直接出金我會開心d .出箱係就俾左希望我 但係我覺得只係一場歡喜一場空
作者: YAU♥.    時間: 2013-7-10 01:24:55

投錯左添
諗深一層出好D
同同會(齊左正金幫人打)打可以吾使汁箱留番無金裝既人
如果吾好彩既好似GM你所以累積次數出正金都OK GA

作者: stupid_man    時間: 2013-7-10 08:01:23

要求公開累積次數的實際數量。
空口講白話實在沒有說服力
作者: 孤單心事    時間: 2013-7-10 09:02:50

~  即係朋友多就自然打得快d   
無人搶箱實會比以前快嫁
有人搶箱既唔見得會快過以前   甚至慢幾倍

同埋~  點解唔可以係npc到接領每日任務   完成英雄副本既獲得副本點數
收集x個副本點數可以換取金裝合成圖???     當然唔係100%成功     但係至少有得搏下  又唔會通街都係金裝
始終都會合成失敗     成功率設係40%左右   咁咪幾好  
至少好過你每日打哂d副本 1件收獲都無   好0sad嫁
作者: cckk2000    時間: 2013-7-10 09:21:48

A(玩家) : 夜瀧沒大範圍技, 帶炎裂不方便, 而且現在少了人要帶炎裂, 難賺金, 請想想辦法吧.
B(GM) : 容易極了, 我把金裝入箱, 你去帶金裝去吧.
作者: m1n2    時間: 2013-7-10 09:32:19

不如考慮出3個箱以上 唔駛一定必出 同埋增加開到自己職業正金既機會
作者: 我的媽媽    時間: 2013-7-10 09:48:02

有冇詳細機率數據提供
eg出箱機率、另外就你所說下次再抽機率大幅提升的機率? @﹏@
官方一直用好簡單文字而吾係數據,好難讓玩家進一步了解.強化裝都有個%係度喇 >3<
就以好處其中兩個例子@@
「1. 當開金裝寶箱開到唔屬於你既職業時,會累積次數,去到
一定數量(?)係必中自己職業既金裝,亦即係話,儲齊一套金裝既時間比之前短(?)
2. 如果有親友團既玩家,組到固定團,集中一個人開盒先,儲到一套金裝既時間更加縮短(?)
所指嘅一定數量即係幾多?之前短、更加縮短即係短幾多? 
深信有數可計 @﹏@ 同埋會吾會受職業一直多、機率一直降問題影響呢?
定還是與商城扭蛋40個必中無異呢?
同埋#1會吾會其實已經有少許偏側引導性質呢?
同埋連官方都有D吾客觀,覺得單刷拙起係都好事,會吾會有點先入為主?
”影響”呢2粒字係中性詞,可以包括好處同壞處.就所見又指出又失望,又冇謂,官方下方所提出的,都係”壞處”
會吾會用錯詞語,有機會令人誤解呢?
同埋你所分折嘅係官方立場分析定玩家立場分折?代吾代表官方立場呢?

一口氣問得太多添 =3=’’

作者: pgchicken    時間: 2013-7-10 10:31:19

累積次數唔會公開,因為直接汲及機率,原廠亦唔允許我地公開,希望大家理解
作者: bravecollection    時間: 2013-7-10 10:36:40

講到夜龍可以一個單刷所有金副搵錢 咁....60 LV 都得既,但E+ 異金咁平,平均1件都係幾十,
用異金好過慢慢儲正金啦......
70 LV金 我就唔多信...俾隻王暈一下都死在啦....
--------------------------------------------------------------------
講到尾,舊制下 一班+5 既仲可以組人打金,博個少少機會....因為多一個人點都好DD
新制...... 實力天下,我組多個夜龍 好過組其他打手啦...
結果一班+5既....咪沒人組打唔到金副囉...
----------------------------------------------------------------------
就算我本身75 LV齊正金既.我幫你 同你刷金,舊制你一定係出裝率再X1/13...我幫你都沒咩意義
新制我唔同你搶... 點樣睇機率都大D...

作者: pgchicken    時間: 2013-7-10 10:38:28

我的媽媽 發表於 2013-7-10 09:48
有冇詳細機率數據提供
eg出箱機率、另外就你所說下次再抽機率大幅提升的機率? @﹏@
官方一直用好 ...

係以內部數據計出黎既客觀結果,如果要講解文長,而且大家無數據睇都會睇到一舊舊,所以就免了。

至於影響,正所謂影響有分好壞
1 未見得一定係壞處喎
2 的確係壞既影響
3 寶箱開到同隊隊友裝備時,不能交易。但舊制都會跌已經有既裝啦係咪先,所以呢個影響亦未必係壞影響姐
因為我判斷用影響呢個詞,比起用壞處呢個詞更加適合

作者: m1n2    時間: 2013-7-10 10:46:33

或者按隊伍中職業隨機抽中 愈多唔同職業 抽中自己隊伍職業既金裝機會愈高 單一職業最低
作者: 小雪神神    時間: 2013-7-10 12:02:24

梗係唔出...
如果係好野.. 台灣果邊就唔會咁多人嘈多過讚啦..
開箱變左有機會開到組入面既人既裝...
到時人地開到你既裝時, 又要後悔做咩改開箱?
新制對有親友團玩家可能係1件好事..
但對街團不必係1件好事黎..
如果有人咁黑仔..打個幾月都吸唔到個盒咁點? 仲慘過舊制.
舊制最少肯打有希望, 新制肯打都未必吸到箱..

作者: 紫紫紫    時間: 2013-7-10 13:39:56

所以話點解吾開多個npc出黎俾我地簡想玩新制定舊制呢 甘咪滿足到大家需要
技術上好難做到咩?
作者: 紫凝*    時間: 2013-7-10 18:22:19

吾好出..
出完又要搶,吾係次次組到朋友團打..
當組既係街團,咁搶法根本係變相增加玩家之間的紛爭
1來累積機率從來吾知佢係點~開吾到加1%?5%?10%?
吾知..甘姐係到時1%1%甘加上去都吾定拉..

成日話增加左金裝掉率..但係依然可以3場金副先出1件金裝..
其實每次係增加掉寶率(吾理橙裝定金裝)都同時加..甘有咩分別呢..

姐係當金裝20%機會出,橙藍80%機會出
你俾我加50%掉寶率..橙裝同時提升甘有咩分別先..

作者: 龍雍    時間: 2013-7-10 18:40:04

其實金副係一定出橙裝
只係金裝唔係必出
我支持出,但真係要提升個掉金率

講到底,Gm你諗下正常係幾耐打齊金裝啦
定個底線,比人易接受
作者: F仔﹏    時間: 2013-7-10 18:44:19

不如直接增加金副次數la~
作者: 現實    時間: 2013-7-10 19:07:02

點解唔考慮番60異版金裝盒去設計70異金
60異版一直都無咩爭議,而家出正金盒係唔係無謂先
其實出番異金盒可以另到唔少職業有唔同玩法
有D正金既素質同能力真係有時唔岩其他人獨特既玩法

作者: ctb    時間: 2013-7-11 09:58:39

禁出個d肯定都系齊哂裝d粉皮 .
你都識話出箱機率同出金裝一樣 金裝跌落機率都甘q低甘邊得黎有箱汁
我好想問 60金1王條魚系米有bug 點解可以打甘耐都冇御靈鞋^^? 可以答我?_ ?條魚有bug定我ac有bug 麻煩解決下 .
btw d金裝提落機率真系低到on_9,
作者: Ms哈哈    時間: 2013-7-11 10:05:45

啲機率真得意
3場59金可以出2件吾同部位既狂衛裝...真係比你玩死
岩職又吾見你出
作者: 小氣球    時間: 2013-7-11 21:12:40

不如打金副可以儲金副金幣,自己儲錢同NPC買啦

作者: 羽蝶.♥    時間: 2013-7-11 22:50:29

出吾出都無所謂. 因為我吾打金副的XD.
作者: ctb    時間: 2013-7-12 02:27:33

cckk2000 發表於 2013-7-9 23:29
其實體諒玩家的, 真係出個金裝兌換吧.
每打一場金副, 可以要求大副本, 送一個金裝副本證明書, 100個換一個金裝.
如此都要個多月了,

甘之前打左幾個月個d呢 又要打多1個月 你仲話覺得太小就200個300個 ..真系痴線 .
解決方法: 提高金裝掉落啦  /必出隊入面既金裝 唔好煩 .
作者: 冇冇冇    時間: 2013-7-12 08:09:09

咁不如係商城出吧 1千點一件正金裝,5件4999點數

官方又有得賺,我地又快齊金裝a﹏a真係吾錯架~
作者: mbb.C    時間: 2013-7-12 12:45:41

紫紫紫 發表於 2013-7-10 13:39
所以話點解吾開多個npc出黎俾我地簡想玩新制定舊制呢 甘咪滿足到大家需要
技術上好難做到咩? ...

咁樣係最好....所有野都強制性推實有人唔滿意
作者: Tong05    時間: 2013-7-12 14:49:41

69:68 好緊張
作者: johnson    時間: 2013-7-12 18:21:42

ctb 發表於 2013-7-11 09:58
禁出個d肯定都系齊哂裝d粉皮 .
你都識話出箱機率同出金裝一樣 金裝跌落機率都甘q低甘邊得黎有箱汁
我好想問 ...

佢地會係玩新職果陣付出代價
作者: 小豬    時間: 2013-7-12 23:38:42

出啦 可以唔洗打 買箱
作者: butter._.    時間: 2013-7-13 01:26:44

小豬 發表於 2013-7-12 23:38
出啦 可以唔洗打 買箱

個箱不可交易lol
作者: johnson    時間: 2013-7-13 12:14:55

出啦 可以唔洗打 買箱

個箱不可交易: o )
作者: munwawa    時間: 2013-7-13 14:09:06

大家留意.這個系統只限正金  .唔包異裝嫁WO
作者: Ceci311    時間: 2013-7-13 16:17:52

冇冇冇 發表於 2013-7-12 08:09
咁不如係商城出吧 1千點一件正金裝,5件4999點數

官方又有得賺,我地又快齊金裝a﹏a真係吾錯架~ ...

如果會咁我選擇著紫裝 XD
作者: Ceci311    時間: 2013-7-13 16:18:41

出啦 可以唔洗打 買箱

個箱不可交易lol
作者: johnson    時間: 2013-7-13 16:41:52

TO GM                    .

作者: 小氣球    時間: 2013-7-14 10:02:57

mbb.C 發表於 2013-7-12 12:45
咁樣係最好....所有野都強制性推實有人唔滿意

你唔係咁睇得起GM下化
作者: 小氣球    時間: 2013-7-14 10:26:56

我諗左5個建議, 大家可以諗下

1.  接任打金副, 獎品係金裝箱,咁人人打一次會有一個箱,箱入面就會有自己職既裝/ 其他垃圾

2.  儲金副金幣,直接自己搵NPC買

3.  出金裝配方書, 同NPC買,之後入金副打材料自己合

4.  金副只會出入副隊內職業既裝,唔會出D 唔唔關自己組事既裝出黎

5.  汁左佢
作者: 無聊人    時間: 2013-7-14 17:35:06

家下D 70金裝勁難出啦,想打金裝多數D人都係好夜先係到,人又難搵,仲攪咁多野係咪【詞語過濾】,係出就一次過出
D金裝我家下打左幾件掛WP升爆左熟先話又想出金裝箱你有冇野呀A-GAME?

作者: 神風一號    時間: 2013-7-14 19:41:20

唔單止難出,組隊齊人打都難啦...
作者: 巧克力巧克力    時間: 2013-7-14 21:17:30

放係商城俾我地買
作者: ctb    時間: 2013-7-14 23:12:22

3場得1件金裝你玩9我?

作者: 俠1214    時間: 2013-7-15 10:14:41

打3場一件金裝都冇,唔好話岩職,唔岩職都冇,機率真係太低。。
作者: johnson    時間: 2013-7-15 11:53:48

GM你諗掂未?
作者: ChiWing    時間: 2013-7-15 12:18:22

利申: 已經齊左70金裝

70金裝問題既重點係在於掉金裝率太低

就算改左新機制, 聽台灣玩家個邊既講法

掉箱都係3場1-2個

新機制仲要多左1個機率, 就係與同隊既人搶箱既機率

或者有人會話, 儲多幾個箱一次過開米易中自己既金裝.

但可以咁做既只有單刷同親友團

但事實上有幾多個人有單刷能力或者有親友團??

加上個機率會提高幾多, 只有GM佢地知. 老實講我就唔多信

新機制底下, 對組開野團既玩家係極度唔公平.

希望GM留意最近新職已經引起玩開舊職業既玩家唔少抱怨

如果再換新機制, 加上暑假好多新GAME開, 一定引起出走潮.

要三思!

作者: 無聊人    時間: 2013-7-15 18:59:25

1. 攪好舊70金裝機率, 諗住家下攪低D果機率就想迫玩家接受新金裝箱呀? 先再出70金裝箱啦!
2. 8人搶一個金裝箱都唔知好嬲定好笑
3.下次唔該出不可交易金裝同金裝箱同時出,唔好攪到好似呃錢咁
4. 除非你一係增加每次金箱裝2個2個咁出囉
作者: johnson    時間: 2013-7-16 11:38:39

支持同反對追得好貼!!!
作者: Ceci311    時間: 2013-7-16 14:12:20

岩岩70左,但係冇固定團,入都未入過去打:(
出埋箱,個個單刷:(
作者: johnson    時間: 2013-7-16 19:00:40

Ceci311 發表於 2013-7-16 14:12
岩岩70左,但係冇固定團,入都未入過去打:(
出埋箱,個個單刷:(

咩ser ?
留ID :o)
作者: 小氣球    時間: 2013-7-16 20:15:22

其實好似以前咁咪幾好,真係無野搵野黎做
作者: Sasa.    時間: 2013-7-16 20:23:45

小氣球 發表於 2013-7-16 20:15
其實好似以前咁咪幾好,真係無野搵野黎做

不能同意更多啊
搞咁多都係會打到崩潰益唔到玩家
作者: 小氣球    時間: 2013-7-17 19:05:54

Sasa. 發表於 2013-7-16 20:23
不能同意更多啊
搞咁多都係會打到崩潰益唔到玩家

變箱呢個真係我史上見過最【詞語過濾】既諗法
裝變箱,仲要搶
相比起以前,有自己既裝就直接自動落比條友咪得

打個比喻, 你係疾風, 當你組左4個人打金副,
當埋呢ROUND會出疾風裝,
好喇,件裝變左箱比個塔汁拎左,
開左件疾風裝出黎

你會點諗

唔好同我講一早商量好,如果你一件都無,
就算商量好你要手,佢最後出左頭/衫/腳/腰, 都係會搞到你唔開心

下?拎左箱之後唔好講出黎?
咁不如改名做晴空OFFLINE,出NDS 單機GAME啦好無

作者: Sasa.    時間: 2013-7-17 22:51:25

小氣球 發表於 2013-7-17 19:05
變箱呢個真係我史上見過最【詞語過濾】既諗法
裝變箱,仲要搶
相比起以前,有自己既裝就直 ...

作者: somnus001    時間: 2013-7-18 22:42:49

對單刷金副嘅人泥講係好事

對八個人一齊打金副嘅人係壞事
作者: jeff3131    時間: 2013-7-20 14:58:39

其實意見 應該點都收集夠啦 簡單d黎講 都係個機率需要提高姐 請問e家官方咁拖落去有咩著數?

出金箱:有1班未齊裝既新玩家會退出晴空 官方根本就冇得賺$

唔出金箱:1樣會有一班打到心灰意冷既人退出晴空 官方1樣係冇得賺$ ok?

簡簡單單 快d作出回應 到底出定唔出 提定唔提高個機率仲好啦 討論左咁耐 意見收集夠啦掛? 結論係咩 你地公報個deadline係幾時? 我地係到不停發表有用?對牛彈琴?
作者: Ceci311    時間: 2013-7-21 15:45:14

johnson 發表於 2013-7-16 19:00
咩ser ?
留ID :o)

琴晚同你打左金副
多謝你,幫我出左一件 XD
作者: xxx852    時間: 2013-7-22 01:06:55

都岸狗狗既
叫左同時出兩種制度
係要選擇性失明
可以off topic啦
作者: johnson    時間: 2013-7-22 19:26:09

支持同反對追得好貼
作者: jelly2    時間: 2013-7-24 11:39:42

支持支持
作者: pgchicken    時間: 2013-7-24 13:36:06

最新消息係呢個系統暫時唔出住
作者: johnson    時間: 2013-7-24 14:18:13

pgchicken 發表於 2013-7-24 13:36
最新消息係呢個系統暫時唔出住

GM英明(跪拜)
作者: ericwong1997    時間: 2013-7-24 14:19:56

攪錯:(:(:(
作者: 萌尐喵﹑    時間: 2013-7-24 14:27:17

吾出有好處既
但希望gm可以提高個7o金裝既掉落機率
((打左成半個月出吾到1件御0金
作者: 小氣球    時間: 2013-7-25 22:28:27

johnson 發表於 2013-7-24 14:18
GM英明(跪拜)

英佢個頭,而家咪又係出左

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://forum.agames.hk/) Powered by Discuz! X2