AGAMES 討論區

標題: lv45副本任問題 高手入 求指教 [打印本頁]

作者: liveindark    時間: 2013-8-17 20:20:53     標題: lv45副本任問題 高手入 求指教

lv45單人副本任(本人lv44 挽雙刀同雙槍)
入到去 好辛苦先打完第1隻boss
(因為我用舊notebook挽,lag爆)打吾到第2隻boss
以為系電腦lag同埋我水皮既問題
於是搵fd幫手打(我fd都有挽呢隻game 佢打得仲勁過我)
個fd 打到第2隻 打吾到第3隻
但系我啲裝除左勝利品外都35lv以上
雙刀雙槍都有強化過 刀+3槍+2
常用個3隻源神都系30lv以上
我真系諗爆頭都諗吾到究竟點解打吾到?_?

作者: man1998815    時間: 2013-8-17 21:58:41

你都好D有打過只係吾夠打
我次次打完第1隻王就彈機
但平時係出面打怪做任或者打其他副本都冇試過彈
打左3次呢個3次都彈
唉-_-..
作者: 瑩。    時間: 2013-8-17 22:12:30

我好努力咁打
我發哂脾氣咁打 我為左打呢個副 落左街買點為左換d金黎合橙裝 終於打到你點睇
BTW我係雙手杖法書
作者: man1998815    時間: 2013-8-17 22:14:53

主火炮副法書點睇?
作者: sunwaiamy    時間: 2013-8-18 02:17:48

第一果個boss: ●要避佢大技,避得要快!
                       ●要成日補血,最好將hp藥水放在藥水欄(上方/右上方會搵到),將佢設定為50%
                       ●要有好多hp藥水,好果你好少血,例如你得15000血(最少100瓶,最好140瓶)←唔係講挽,因為第二隻boss都要好多hp藥水
                       ●當你得番1/4血,一定要用源神牽制,自己要補血,再打佢
總結:第一果個boss多血挽哂

第二果個boss: ●你出左2-3招之後,一定要出必殺,因為你要睇下自己必殺可以扣到佢幾分之幾嘅血,計下自己出幾多招必殺先可以ko佢
                       ●最好避免同佢有肌膚之親,因為佢一打你,你會冇左1/4 or 1/5血(e個就係點解要錦多hp藥水嘅原因),一定一定要避佢大技(佢大技扣你1/3)血
                       ●hp藥水果到,設定為80/85%
                       ●唔打你到死都唔好用源神牽制,你都知啦(源神會比佢2-3招ko咖),錦到家就冇得用必殺。你唔用源神牽制,佢就會打你,你一定要避,唔好諗住打佢,你會冇命,等你隻源神打佢。如果時間許可,打佢1-2招係ok。
                      ●如果你隻源神死左,立刻召喚另一隻(f6/f7/f8)

總結:堅持就係王道!!!

第三果個boss: ●e隻好易打,最好你同源神一齊打/用源神牽制(系統果到係設定係,佢果d招,唔太對源神做成傷害)
                       ●唔好同佢太近

總結:放鬆慢慢黎

希望你成功啦!
作者: sunwaiamy    時間: 2013-8-18 02:20:43

sunwaiamy 發表於 2013-8-18 02:17
                       ●要成日補血,最好將hp藥水放在藥水欄(上方 ...

補充:我係雙手杖加火炮
作者: timothy1022    時間: 2013-8-18 04:04:22

我雙刀+劍盾  開完紫電 就出源神必殺 就閃技 有必要就源神牽制之後就必殺/打
作者: sunwaiamy    時間: 2013-8-18 10:46:30

man1998815 發表於 2013-8-17 21:58
你都好D有打過只係吾夠打
我次次打完第1隻王就彈機
但平時係出面打怪做任或者打其他副本都冇試過彈

你係咪
win8?
回man1998815

作者: rtqwaszx    時間: 2013-8-18 11:56:58

sunwaiamy 發表於 2013-8-18 10:46
你係咪
win8?
回man1998815

其實win8玩得仲順
作者: liveindark    時間: 2013-8-18 21:24:54

3王易打既我就吾會上黎請教禁多位啦/__\
btw有無建議用邊隻源神比較好
作者: liveindark    時間: 2013-8-18 21:25:32

瑩。 發表於 2013-8-17 22:12
我好努力咁打
我發哂脾氣咁打 我為左打呢個副 落左街買點為左換d金黎合橙裝 終於打到你點睇
BTW我係雙手杖 ...

打左幾耐wwwwwww?
作者: rzdra    時間: 2013-8-18 21:30:09

你SET   80% 血自動食水 ,  食40LVL 紅水
源神用瓦XXX(血防比其他高DD) , 間中嘲諷隻BOSS,  唔好企源神隔離
作者: 瑩。    時間: 2013-8-18 21:30:15

liveindark 發表於 2013-8-18 21:25
打左幾耐wwwwwww?

我係隻蜘蛛到死左10次之後放棄左我都知唔係好耐
之後落街買點合埋橙裝再整幾枝唔同CD嘅血水...
作者: 秒速零距離    時間: 2013-8-18 23:06:53

瑩。 發表於 2013-8-18 21:30
我係隻蜘蛛到死左10次之後放棄左我都知唔係好耐
之後落街買點合埋橙裝再整幾枝唔同CD嘅血水... ...

我44LV主雙手杖副法書,較到80%自動食40LV血水就過左
作者: 瑩。    時間: 2013-8-18 23:46:32

秒速零距離 發表於 2013-8-18 23:06
我44LV主雙手杖副法書,較到80%自動食40LV血水就過左

80%= = 80%要幾多枝水呀...
作者: dragonpax    時間: 2013-8-19 00:30:22

瑩。 發表於 2013-8-18 23:46
80%= = 80%要幾多枝水呀...

你唔80%你回唔切
其實最難係BOSS 2啫

利申: 火砲法書

用LV40武+衫
輸出就應該夠
仲係擔心既你可以升夠LV45

照上面講自己唔好打
等源神打
作者: liveindark    時間: 2013-8-19 01:36:03

dragonpax 發表於 2013-8-19 00:30
你唔80%你回唔切
其實最難係BOSS 2啫

等源神打要等佢打到天光咩/___\而且源神好快死:0)
btw今日升左上45 換過好多野 刀同槍都系去聖城度合反黎orz(洗左好多金
再加上岩岩用屋企另一部電腦down ffo開左場微光完全吾lag@@
睇下聽日有無機會用另一部電腦打 打完再上黎同各位報告@@
作者: 泉奏    時間: 2013-8-19 02:32:12

《以下廢話連篇可略過》
嘛...我來亂入一下
今天人品爆發意外地碾過了wwwww
前前後後死左6次左右...
頭幾次主要係留意BOSS既招數...死左之後諗下點安排出技OAO

個人認為...藥水冇得慳
【初級精良HP藥水】我用70%自動回都用左廿枝左右/_>\

- 將畫面拉到最遠方便自己睇走位(個人喜好
- 繞圈圈的打法
幫自己賺時間...留意血量/源神大技
(大水狠狠的點下去就對了(X)
就是跟王玩追逐PLAY的意思www(但睇住唔好走得太遠..王會回血..你懂的/_>\
- 【開BOSS前】飲定水(都係個人喜好
避免一黎就過分損血.....純粹延長壽命既小方法
- 【開BOSS前】清晒附近既小怪 (仍然係個人喜好
唔好睇小D小怪...被打中都幾痛下
死一兩次清晒呢D雜魚都冇所謂..方便自己走位姐

頭兩隻BOSS唔好太依賴源神牽制...源神領便當既速度非一般的快...
當你少過一半血再用..然後偷時間回血

我過果陣豪無技術可言...就係喪飲水wwww
另外就係...耐性吧Orz

P.S 我主法書副炮(很微妙我知道QAQ
法書輸出奇低血又薄Orz
就算有回血技都要飲唔少水...
加油吧www

作者: liveindark    時間: 2013-8-19 15:42:25

上來報告 用左45分鐘打完左了!感動到喊出黎~
2王打第2次先打得死~成個副本用左70支40LV藥水
1王SET 80% 2王SET 95% 3王SET 90%感謝以上各位高手指教QWQQ無你地比意見既話我依家應該仲未打到OTL

作者: lilylily2917    時間: 2013-8-19 17:16:04

我係法書+火炮(新奇既配合?) 個人認為幾好用
我都打左好耐==(其實好似死左2次 之後pass左
意見:
有時可以行遠D 等隻源神幫你擋怪 自己去休息/+血
其實你轉應該就轉有得+血既職@@ 咁樣自己打副本好好多
作者: qqaazz1998    時間: 2013-8-19 17:22:14

火炮雙槍風箏打
作者: TBGD    時間: 2013-8-19 19:17:40

其實D小蟲血好少..
放幾次範圍技就殺得哂..
但佢地群毆攻擊力好高..
建議一開始殺哂先
設定90%飲水
買食物飲品
+防

補師若同等減傷5X%
有接近2萬血
可以唔駛飲水
只要小情歌+再生真言+神音
就足夠補
每秒回血大概千多就OK
作者: byebyefly    時間: 2013-8-19 22:14:39

我之前打1,2王冇死過,三王死左三十幾次,用左8金買百幾支水去打,打左一個鐘終於用神走位打死左隻野
打死佢個一刻真係眼淚都出埋黎
(我雙刀副雙槍,閃爆型,不過中一下技就死,打隻野睇人品,普攻唔中就救番一命)
作者: liveindark    時間: 2013-8-19 22:27:57

byebyefly 發表於 2013-8-19 22:14
我之前打1,2王冇死過,三王死左三十幾次,用左8金買百幾支水去打,打左一個鐘終於用神走位打死左隻野{:gd04 ...

主手副手都同你一樣我反而打二王死左1次 三王易打但系我地呢啲職業真系要靠走位求生 狂走位 等源神打 真系用源神吸住隻王先打到
作者: byebyefly    時間: 2013-8-20 01:38:21

主手副手都同你一樣我反而打二王死左1次 三王易打但系我地呢啲職業真系要靠走位求生 狂走位 等源神打 真系用源神吸住隻王先打到

飛埋去,陷阱,減防,打boss專用十字斬,背擊開必殺,再放陷阱拉住黎打,閃佢d技仲爽過玩閃避球
Btw,個時自己卡左勁耐,但d fd打個時係勁易打,十分鐘就出番黎話打完
之後自己係度諗,我打咁耐仲用8金黎買水係咪有問題
作者: TBGD    時間: 2013-8-20 02:44:11

byebyefly 發表於 2013-8-19 22:14
我之前打1,2王冇死過,三王死左三十幾次,用左8金買百幾支水去打,打左一個鐘終於用神走位打死左隻野{:gd04 ...

其實...
奇蹟副本就買百幾支水...
咁你之後隻水箭龜點打= =
個隻唔係扣血..
係放血....
作者: ccg140985    時間: 2013-8-20 02:52:53

TBGD 發表於 2013-8-20 02:44
其實...

同意,雖然我超-6甘打完

by:因神級問題而打唔到玉藻前既玩家
作者: fly21997    時間: 2013-8-20 10:23:11

用阿波羅打持續走位其實唔大問題
作者: 30624700    時間: 2013-8-20 17:06:02

多謝你呀!!!
未睇你個cm之前我打左好耐 成日死
睇完你個cm之後我就再試下入去打 即刻搞掂! 真係超級多謝你
作者: liveindark    時間: 2013-8-20 23:05:37

byebyefly 發表於 2013-8-20 01:38
飛埋去,陷阱,減防,打boss專用十字斬,背擊開必殺,再放陷阱拉住黎打,閃佢d技仲爽過玩閃避球{: ...

我都好吾明點解我啲fd個個勁快就打完 吾通隻game歧視我簡雙刀雙槍?:0)
作者: sunwaiamy    時間: 2013-8-21 12:10:40

TBGD 發表於 2013-8-20 02:44
其實...

錦就打審判啦,審判好易打姐(個人認為),我一次就ok左啦=,=
佢第一隻boss-都係有血挽哂
第二隻boss-用牽制就ok,都唔係幾扣源神d血
第三隻boss-有bug位咖,有時你就算唔用源神牽制,果個啊古斯有時都會將個攻擊方向轉去源神果到。佢以為你係果到,於是狂打果個方向,但係佢打嘅只不過係「方向」,係冇指定打邊個/目標,所以源神打佢都唔會扣好多血。(e個可以話係bug),做唔到e個bug既話,都係勸你用番源神牽制啦。(佢就好似微光公主錦←都有得bug)
作者: byebyefly    時間: 2013-8-21 19:40:04

其實...
個隻唔係扣血..
係放血....

冇難度,唔用血水秒殺隻野
都係連一set就死,單人副d王易打

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://forum.agames.hk/) Powered by Discuz! X2