AGAMES 討論區

標題: 金裝建議(gm請入) [打印本頁]

作者: 無極獅子座    時間: 2013-9-5 17:07:15     標題: 金裝建議(gm請入)

以前未有咁多職業出時,可以理解到唔係個個王都出倒金裝,但係隨著越黎越多職業出既時候,就會變成大問題
原來機率可能係10%,多1個職既時候,就低左機率出倒你個件,例如:
而家1隻王,唔會出哂咁多件金裝,最多都係出一半職業其中一件,而家有32個唔同職業,其實每隻王最多都只係得16件(冇錯即係唔係隻王跌既職,你係100%冇份,得個陪打),再係16件再抽得中你個職業(假設隻王咁生性跌既話),即係1/16,再多1個職,就即係1/17(以每隻王計)....如此類推
(假設一隊人8個,唔同既職,但係可能打個隻王個陣,得4/16會o岩洗,甚至更低,因為唔係隊隊都咁平均每隻職都有4個去打)
如果打10次先會出倒1件裝,即係打10次先有一件未必屬於你既裝,跟著每隻王個機率其實係10%/4*16個職(每隊咁o岩平均有4個去拎倒既話),如果再開既話,即係10%/4*17.....如此類推
跟著仲要打5件先齊,其實咁打法,就算加到5次入去打金副都好,打10000次金副都齊唔倒一套

總結:
即係話而家已經難出金裝既時候而隻王又唔係必跌金裝,其實係一件好大穫既事黎,其一蝕水(每次最少都用1-2set水,有d職可能唔止),其二咁打法會令到人無耐性再去打,可能有好多玩家都係頂唔順咁低機率先會走,如果想多番d人玩,最好每隻王都有金裝跌,無論係咩職都好,最起碼隻王肯跌即係仲有機會打得齊

用以前機率去打而家既金裝,其實個機率已經進一步降低,所以係有必要更新金裝機率去迎合越黎越多職出呢個問題

P.S.跟據而家打得齊金裝既人講過,少則3個月,耐則半年都唔齊,人地聽到要咁耐,都唔會再有耐性去打

作者: 小豹哥    時間: 2013-9-5 20:37:16

無耐性打就咪唔好著金裝- -

作者: Ceci311    時間: 2013-9-5 21:36:21

而家好多人著紫裝
話有d職紫裝好過金裝
各有各好既:)
作者: qqaazz1998    時間: 2013-9-5 22:54:29

Ceci311 發表於 2013-9-5 21:36
而家好多人著紫裝
話有d職紫裝好過金裝
各有各好既:)

我懶到直接用60異紋痕金裝
作者: Ceci311    時間: 2013-9-6 01:53:17

qqaazz1998 發表於 2013-9-5 22:54
我懶到直接用60異紋痕金裝

我想知75lv術鳳狙會用60紋定係70紫 XD
作者: lawrencecc    時間: 2013-9-6 11:31:32

術J 1定係用60紋金, 因為"J炮+5%傷"
不過70正金, J 都唔會用, 因為係力, 仲係力轉命中 - -
術J 們應該等緊70異金:)

同意樓上, 無耐性打, 咪唔好著正金裝 - -
作者: 音音    時間: 2013-9-6 14:06:17

我打左半年先得2件 打到我死死下
作者: Ceci311    時間: 2013-9-6 23:18:51

音音 發表於 2013-9-6 14:06
我打左半年先得2件 打到我死死下

真係好睇運。。。
俾d心機同耐性。。。
作者: Dang    時間: 2013-9-7 12:58:51

最好好似幻想神域咁  每隻王每人都有1件裝
作者: 涼粉    時間: 2013-9-8 10:09:26

Dang 發表於 2013-9-7 12:58
最好好似幻想神域咁  每隻王每人都有1件裝

5人副還好, 8人副會變成組隊有難度
作者: jcsmjcsm    時間: 2013-9-10 10:02:29

.........話說...想當初話出正金箱個陣...五個箱必出自己職...D人一個二個都投票唔讚成出...
家下又黎講正金裝難出仲要難出到自己職...咁係唔係好矛盾??
我打正金打左3個月..到家下先得隻手....其他4件都唔知幾時先有...
又話說正金裝其他職我又見過好多次....如果一早出左正金箱...我估計我兩個月前已經齊一套了

作者: 小雪神神    時間: 2013-9-10 18:51:54

下...話出70金箱果時...
一直無講過  5個箱必出自己職

作者: butter._.    時間: 2013-9-10 19:29:17

jcsmjcsm 發表於 2013-9-10 10:02
.........話說...想當初話出正金箱個陣...五個箱必出自己職...D人一個二個都投票唔讚成出...
家下又黎講正 ...

邊度話5個箱必出自己職 -.-
作者: Ms哈哈    時間: 2013-9-11 03:01:52

表示退晴金裝都費事打.......
作者: Ceci311    時間: 2013-9-11 12:48:23

好似只係話過
每開一次唔係自己職,下一次開到既機率會上升之嗎不過上升幾多就唔知lu
晴空d機率bug黎既XD

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://forum.agames.hk/) Powered by Discuz! X2