AGAMES 討論區

標題: 晴空補完計劃 (一) TO GM [打印本頁]

作者: label25000    時間: 2013-12-4 19:46:04     標題: 晴空補完計劃 (一) TO GM

以下有幾點想GM認真考慮下

1.其實依家呢..好似好少人打天魔, GM會唔會考慮下改番低D天魔唔好咁勁

因為我記得以前一出果時係冇咁勁, 之後出新LV 同太多人打, 而改勁左

但依家大家都有眼睇, 少人玩 , 打天魔更少人啦

可唔可以配合番隻GAME 改番低少少天魔能力

2.拍賣場收稅問題, 依家拍賣場亦都好少人放野上去買了, 簡直係少到嚇死人, 符文石都係得1版 , 神器可以得2,3個, 會唔會少得誇張左,

我好希望GM可以考慮一下, 將稅收改為1- 2%左右, 咁樣可以吸引番D人放多D 唔同既野上去賣麻, 依家5%真係太高, 無錯放平野冇影響

但係放D貴野如金寵, 時裝, 你賣幾百金收你 20幾金, 會唔會過份左==

3.目前遊戲 30LV 之前可以無限重置點數, 但大家都知, 依家遊戲進程根本就起馬到55LV開始先叫真係玩緊, 我希望GM可以考慮下將免費重置點數改為

大約 50LV左右 最好當然是55LV啦, 講真依家 30LV 重點 2轉都未去到, 可以試到D咩, 30LV 既設定係當時未出2,3轉架麻 所以呢點係有須要去更改

好啦暫時講住呢幾點先 黎緊我得閒都會去提出更多改善遊戲進程既好建議, 大家睇完覺得讚好既就留個言支持下啦

希望大家可以一齊為晴空努力啦

作者: qqaazz1998    時間: 2013-12-4 22:08:31

坐等計畫二..支持下先
作者: pgchicken    時間: 2013-12-5 12:31:08

1. 有關天魔,設定上係最強BOSS,所以難度一定有番咁上下,考慮遊戲日後會開放新職業、等級上限等,故暫無打算調整

2. 關於拍賣場,遊戲已有擺攤功能,加上港澳區特別開放多開,其中一個目的就係俾玩家可以擺攤,對於遊戲物品交易營運團隊覺得配套已十分充足,所以拍賣場稅率未有下調空間

3. 30級前無限重置點數,目的係俾玩家試下個系統係點樣,唔係俾你試隻人既配點。至於配點,玩家可利用坊間模擬器或參考其他玩家心得

作者: o路過o    時間: 2013-12-5 17:11:58

pgchicken 發表於 2013-12-5 12:31
1. 有關天魔,設定上係最強BOSS,所以難度一定有番咁上下,考慮遊戲日後會開放新職業、等級上限等,故暫無 ...

我而家先知天魔係最強boss O_O 唔怪得之難打到咁啦...
作者: Jstar    時間: 2013-12-5 17:34:48

可以出計劃二了
作者: qqaazz1998    時間: 2013-12-5 19:23:20

1. 有關天魔,設定上係最強BOSS,所以難度一定有番咁上下,考慮遊戲日後會開放新職業、等級上限等,故暫無 ...

天魔問題就是因為港服人太少..台灣果邊都是群毆天魔。所以我覺得天魔唔洗改弱,把血上限減少50%。

拍賣場講真...賣的人少,看的人更加少,所以唔洗改~

我覺得2轉送洗技水3轉應該送多個..因為多咗d技能啊~~~
作者: Jstar    時間: 2013-12-5 19:30:20

qqaazz1998 發表於 2013-12-5 19:23
天魔問題就是因為港服人太少..台灣果邊都是群毆天魔。所以我覺得天魔唔洗改弱,把血上限減少50% ...

我覺得2轉支洗技水 轉去3轉先送 一次過洗~~
作者: label25000    時間: 2013-12-5 19:46:54

GM 好強既攻擊力啊..點解今次對答得咁得體流利 我唔知點還擊........
作者: label25000    時間: 2013-12-5 19:49:33

Jstar 發表於 2013-12-5 17:34
可以出計劃二了

晴空補完計劃 (一) 徹底失敗

要快D研究下第二方案
作者: qqaazz1998    時間: 2013-12-5 19:59:11

label25000 發表於 2013-12-5 19:49
晴空補完計劃 (一) 徹底失敗

要快D研究下第二方案  ...

上吧!

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://forum.agames.hk/) Powered by Discuz! X2