AGAMES 討論區

標題: 而家街團 好多都拒絕弓手入隊 [打印本頁]

作者: colourp    時間: 2013-12-13 03:05:39     標題: 而家街團 好多都拒絕弓手入隊

乜弓手輸出低咩...範圍技又勁 只不過比雙杖低少少姐
係咁比人拒絕入組 打個異界5人都吾得

作者: dnangell    時間: 2013-12-13 05:04:25

弓箭手在很多遊戲都是很淒涼的
作者: IamAzYui    時間: 2013-12-13 10:04:58

我獨立一個既弓手!
打異界多數都唔比外人組入泥

作者: 星魂    時間: 2013-12-13 11:36:38

弓手衰在範圍CD長,起手慢,點似得杖招隕石又大範圍又高攻又CD短,而且又有冰風暴控場

不過速弓就唔知會唔會勁D

作者: ppkppkkpp    時間: 2013-12-13 11:52:42

看來GM下次更新要改改
作者: 星魂    時間: 2013-12-13 12:09:13

ppkppkkpp 發表於 2013-12-13 11:52
看來GM下次更新要改改

要改D咩係台版決定
作者: cskm2005    時間: 2013-12-13 12:41:58

星魂 發表於 2013-12-13 11:36
弓手衰在範圍CD長,起手慢,點似得杖招隕石又大範圍又高攻又CD短,而且又有冰風暴控場

不過速弓就唔知會唔會 ...

低LV又無親友,我法書低LV果陣都成日被拒.(所以果陣好少打異界,只係解5地)
??LV,有時都會咁.(極端打寶團,只為速度)

你唔比人入,又點知你係乜野弓手?(速弓?+20裝?)
所以,你依家低LV若果街團有人組,請珍惜佢地.
除咗係自信表現(唔怕死),亦係友善表現(唔會覺得你死好煩,似分身都順手帶你)

BTW:
但都有人係公會組咗4個人,
事旦請個人黎湊人頭.
佢地組得人黎,但又唔理其他人(我).
死咗唔救,自己人係到邊吹邊打.
佢地夠力打,但唔救人,唔理人,
咁你地不如拒絕好過?
(只係某公會啲人係咁,無改錯名的.其他公會啲人都好nice)

作者: lfishl    時間: 2013-12-13 16:30:05

乜弓手唔係最勁咩......
作者: 星魂    時間: 2013-12-13 17:36:30

lfishl 發表於 2013-12-13 16:30
乜弓手唔係最勁咩......

我覺得計起手傷害同總輸出始終都係拳刃,杖同雙槍,弓儲射果下都好勁,但係打一下人地已經打到第二或第三下
作者: lfishl    時間: 2013-12-13 21:48:37

星魂 發表於 2013-12-13 17:36
我覺得計起手傷害同總輸出始終都係拳刃,杖同雙槍,弓儲射果下都好勁,但係打一下人地已經打到第二或第三下 ...

咁只係你覺得...弓公認第1
儲技果下....其實係其他技出完技GCD緊果陣,
即係係唔會有人地打到第二三下既問題的
作者: moonling    時間: 2013-12-14 01:07:08

弓手
作者: 星魂    時間: 2013-12-14 11:42:27

lfishl 發表於 2013-12-13 21:48
咁只係你覺得...弓公認第1
儲技果下....其實係其他技出完技GCD緊果陣,
即係係唔會有人地打到第二三下既 ...

gcd緊咪係一樣要再慢慢儲,如果你計一下儲射既傷害就梗係弓打最多啦,但人地雙槍起手快仲有15%傷害疊加,30%打多倍,兩個地雷疊毒,冒險之路有火藥裝甲加爆擊率,槍之意念加範圍,而拳刃下下係咁爆,技能高傷又有疊毒,開氣合又有得加爆傷,你公認弓第一,但人地台版官網果邊D人唔係咁睇
作者: 風鳥院花月    時間: 2013-12-14 13:30:32

大家不用再擔心異介冇人組小弟里幾日先轉左裝本來全身異士裝單打異介當時係冇可能的事但里幾日我轉了頭同甲做噬魂防只得65%左右跑速130幾  可以的話裝都上埋飛O核心咁你單打異介5人就唔會有問題邊拉邊打    我係速弓圍技可以係咁出唔洗擔心CD問題  因為你打異介5人先一招圓圍技滿氣再出直線技滿氣再補扇型技小怪都只係得番小小血走後小小打多一箭到怪都死光光....王就只係你夠防頂到白石一王光一王同埋奇蹟尾王果一下遠攻就可以邊拉邊打之後就要睇你跑速如果你跑速可以上到140%左右其實打王係好安全王都唔會出技打到你....   
作者: 白雪限定    時間: 2013-12-14 22:42:49

試下玩弓手先
作者: colourp    時間: 2013-12-15 01:29:48

風鳥院花月 發表於 2013-12-14 13:30
大家不用再擔心異介冇人組小弟里幾日先轉左裝本來全身異士裝單打異介當時係冇可能的事但里幾日我轉了頭同甲 ...

我7萬血95閃都無人組 你就好
作者: wai-v-    時間: 2013-12-15 09:41:40

我開組基本上任職都收
作者: cooley    時間: 2013-12-15 10:29:28

組過團3弓手,效率唔差bo XD
作者: colourp    時間: 2013-12-15 11:44:22

cooley 發表於 2013-12-15 10:29
組過團3弓手,效率唔差bo XD

我成日想入雷龍團打 但係咁比人拒絕

作者: 亞瑟姆    時間: 2013-12-16 17:54:37

弓手每10%速度可以減0.1秒奮力時間。

滿速度50%只需要0.5秒。

基本上同其他職差唔多,只係需要點多D速度。

而且奮力100%就變2.2倍傷害,所以傷害值都唔洗點咁多,再加埋個狂熱,應該痛死...
作者: 星魂    時間: 2013-12-17 00:02:53

colourp 發表於 2013-12-15 11:44
我成日想入雷龍團打 但係咁比人拒絕

高lv副簡人打係好正常,但係平時日任副都要簡人打果D先係高人
作者: 星魂    時間: 2013-12-17 00:10:40

亞瑟姆 發表於 2013-12-16 17:54
弓手每10%速度可以減0.1秒奮力時間。

滿速度50%只需要0.5秒。

弓手點數應該加速閃,而裝備全著速爆閃裝,核心加些少爆傷,蓄力後會加30%爆率同2.2倍傷,咁就可以打多倍
作者: 亞瑟姆    時間: 2013-12-17 00:12:17

星魂 發表於 2013-12-17 00:02
高lv副簡人打係好正常,但係日任副都要簡人打果D先係高人

好似有幾個大公會D人都係簡人打副本。

拒絕組隊之後密語:咁廢就咪鬼入黎啦!

個次打白石地獄模式就係咁OTZ

大佬,30LV副本都要簡人,不如你單刷...

到我高LV左有神裝一定挖佢出黎單挑...

作者: 亞瑟姆    時間: 2013-12-17 00:18:05

星魂 發表於 2013-12-17 00:10
弓手應該玩速閃,而裝備全著哂速爆閃裝,核心加些少爆傷,蓄力後2.2倍再爆擊打多倍 ...

爆傷核新手負擔唔起

最多都係55LV個3件金色野...

墨菲的雙翼之鍊 蒙奇斯特的死者指環 佛倫的白羽披風

加埋都24%爆傷,再加粒6%爆傷石就30%

雖然PVP唔夠玩,但PVE應該無問題...
作者: 星魂    時間: 2013-12-17 00:24:43

亞瑟姆 發表於 2013-12-17 00:12
好似有幾個大公會D人都係簡人打副本。

拒絕組隊之後密語:咁廢就咪鬼入黎啦!

如果佢真係勁就自己單刷都得,仲洗咩組人幫佢打
作者: colourp    時間: 2013-12-17 02:35:28

星魂 發表於 2013-12-17 00:02
高lv副簡人打係好正常,但係平時日任副都要簡人打果D先係高人

異界5人同地獄都比人拒絕..自問攻擊不低
血量 防 閃足夠= =
作者: 司馬信    時間: 2013-12-17 11:46:53

弓手效率應該唔差喎
作者: colourp    時間: 2013-12-17 15:06:22

司馬信 發表於 2013-12-17 11:46
弓手效率應該唔差喎

比人印象 新職未齊裝 打得慢 易死
作者: lfishl    時間: 2013-12-17 17:00:11

星魂 發表於 2013-12-14 11:42
gcd緊咪係一樣要再慢慢儲,如果你計一下儲射既傷害就梗係弓打最多啦,但人地雙槍起手快仲有15%傷害疊加,30% ...

gcd緊果陣儲有咩問題? 唔通你gcd緊果陣可以無視gcd出技?
你果度咁多%加埋有冇120%?
計埋陷阱可能有既, 如果隻王唔識郁既話
咁講弓仲有扣防? DOT? 遠程減治療? 超大範圍技? 風靈連擊? 團隊加攻?

屈機都比你講到咁廢 - - 好難搞架喎

作者: 星魂    時間: 2013-12-17 22:59:28

lfishl 發表於 2013-12-17 17:00
gcd緊果陣儲有咩問題? 唔通你gcd緊果陣可以無視gcd出技?
你果度咁多%加埋有冇120%?
計埋陷阱可能有既, 如 ...

起手慢就已經係一大個敗點
作者: terryman7821    時間: 2013-12-18 10:44:47

我覺得你地完全理解錯哂弓手
弓手有個buff 好似係35%做成2連擊(如果%數錯誤唔好炮轟我,我唔係玩弓手)
我打天空塔有安排組隊
弓手佔左一個好重要既地位
我會叫哂d弓手做組長組哂d高攻
仲有樣野,我玩人地+20槍ac拉怪都未夠未全+20既弓手吸得勁
呢個可能係重點
弓手太大力,成日ot ,ot左之後因為弓手唔硬易死
所以令到人地覺得佢地弱
弓手絕對係一個打手團裡面既靈魂
只要佢控制一下唔ot
比你地講到弓手咁廢
我真係唔能夠理解
我打雷龍副,好多時都搵一隻弓手黎buff
我地server 第1team過漩渦25/f 成功過關裡面都有一隻弓手
唔組弓手打副既人,只係佢地本身唔夠勁,發揮唔到弓手個特點
弓手打既傷害,係我40萬裝分斧頭既5倍
你打異界會打到2百萬?

作者: ami0momo    時間: 2013-12-18 10:46:25

速攻爽好多, 我連技蓄弓可以123456一個ROUND又一個ROUND....
作者: colourp    時間: 2013-12-19 08:09:23

terryman7821 發表於 2013-12-18 10:44
我覺得你地完全理解錯哂弓手
弓手有個buff 好似係35%做成2連擊(如果%數錯誤唔好炮轟我,我唔係玩弓手)
我打 ...

弓手風靈+自身30%連擊 有點冒險之路果招就隊友有機率加多8%連擊
幫你更正一下

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://forum.agames.hk/) Powered by Discuz! X2