AGAMES 討論區

標題: 懇請官方正視這問題 [打印本頁]

作者: nanaspecialyo    時間: 2014-3-31 23:03:47     標題: 懇請官方正視這問題

2000fun那邊死圖了過來這邊貼一下

作者: nanaspecialyo    時間: 2014-3-31 23:15:57

小葉貼得很中立  另一邊2000FUN文章都很溫和阿  如果是我我一定拿到所有資料貼一貼
老實說他只有貼最誇張的一張
還有很多
有在摸八十戰場的加減會知道
例如連動都不動 單單EC BUFF 能夠達到全身+0 70黃單手槌子8K攻擊

作者: fatesword    時間: 2014-4-1 06:27:42

其實好像有人回報過官方未回應
官方某方面來說在自殺
雖然玩家越來越少了
在抓就要沒有了
但是沒有遊戲平衡會流失得更快
因為樂趣越來越小
最近明白為何戰場整天在喊人開
80戰場公會? 戰場都不夠人開
P講話比較大聲?
不一定正義
然而某個笨蛋講話大聲?
大家一齊串
只因為她裝備真的比較差
但是久了才發現很多事情不能只看表面
實際上這類似於截圖的異常數值
我也常常看到
幾乎只會在P會身上看到
作者: 夢的理由    時間: 2014-4-1 08:33:25

未睇字我第一時間睇圖己經發現到個問題   個防太誇張  佢仲要靜係著一件裝方死人地唔知佢做過手腳咁樣
作者: 加斯洛    時間: 2014-4-1 10:43:58

收到~官方將會把問題轉交有關調查跟進的,如有消息將會再通知大家
作者: 高登仔1號    時間: 2014-4-1 20:13:20

原來唔只我一個人認為P會D數值過得誇張
我上次見到隻P會的78騎+9戰裝 但防禦高達1萬2
作者: nanaspecialyo    時間: 2014-4-1 20:54:29

高登仔1號 發表於 2014-4-1 20:13
原來唔只我一個人認為P會D數值過得誇張
我上次見到隻P會的78騎+9戰裝 但防禦高達1萬2 ...

逐闇o  
Cherish
Aceks
剛剛在討論開外掛 還猖狂的說沒穿裝備有一萬二 穿完要兩M了
作者: joker-kit    時間: 2014-4-2 02:27:35

改圖 我都識  你要幾多? 我多多都有

我可以講句 你地未拎到精靈樂章 輸出 竅門  
你打唔死人  人地打死你  真係要自量
唔識唔明 可以問人 OR 自己去研究
唔好係度懶地硬OK?
姐係好老實 你80戰哈哈霸霸  打D新手 一遇到高手就外掛?
輸打贏要?  大方D  你問我咪教你LO

作者: joker-kit    時間: 2014-4-2 02:29:50

nanaspecialyo 發表於 2014-4-1 20:54
逐闇o  
Cherish
Aceks

人地有幾多裝備成長  你又知唔知?
你做唔到  唔代表人做唔到
講多少少比你地知   你幾多高防 都可以有方法打得入
作者: 2003sky    時間: 2014-4-2 02:32:55

你地去唔到個數值,人地做得到,就話人地外掛呀?都幾高招喎
呢張圖擺明改圖架啦,唔洗扮野啦 貓咪的尾巴既人,你地不嬲係戰場比人殺到成隻狗咁就係咁話我地D人外掛
係呀 黃套單件係冇可能有1萬2防,張圖明顯係人地著哂成套黃裝,之後比你地改圖冇左4件,不過你唔認都唔緊要既,預左架啦。
作者: 這裡沒有人    時間: 2014-4-2 02:36:15

呢個遊戲要整外掛中難,and then以我所知只有WPE封包修改人地先睇到,可以算係攻擊服務器既一種,如果佢真係做到呢件事既,GM點會唔知?
作者: joker-kit    時間: 2014-4-2 02:47:57

我又發現到新野
作者: joker-kit    時間: 2014-4-2 02:48:44

依個又點解釋?
作者: nanaspecialyo    時間: 2014-4-2 05:55:02

joker-kit 發表於 2014-4-2 02:48
依個又點解釋?

小葉好像只差一點點防禦專精 他裝備武器有一定等級
這張一定可能是他正常數字
裝備被改過
事實會證明的
作者: 魘羲o    時間: 2014-4-2 14:04:27

好似琴日p會班人話佢地有bug wo。。。
所以空裝可以上到1m2防0.0
而家又話人改圖=.= 你地都好多藉口。
同埋貓尾之前都係戰場比人屠㗎啦-.- 又唔見佢地話人外掛
作者: 2003sky    時間: 2014-4-2 14:16:55

死啦 過萬防都比人話用外掛 宜家我90秘寶都萬3攻緊 哈哈 都係個句 你做唔到唔代表人地做唔到 做到就話人外掛 你問下之前邊個話我地既人用外掛先 就係貓尾d人出聲
作者: 魘羲o    時間: 2014-4-2 15:19:28

2003sky 發表於 2014-4-2 14:16
死啦 過萬防都比人話用外掛 宜家我90秘寶都萬3攻緊 哈哈 都係個句 你做唔到唔代表人地做唔到 做到就話人外 ...

呢位人兄你好似唔明白個重點係邊。。。
重點係空裝上到1m2防-.- 請原諒我既無知但我覺得無可能lo
又或者得p會咁神先做到又或者得p會先有呢d bug--
90秘寶1m3攻有幾出奇-0- 哇 唔通你又係空裝都可以上到1m3攻@0@?
作者: 2003skyline    時間: 2014-4-2 15:51:47

你要繼續抹黑張圖入個個人就繼續啦
JOKER都講過 你想睇呢D圖既話多多都有得你睇 佢已經講明左,1張圖唔代表D咩証明,改圖係人都識。
但不嬲貓尾D人都係成日話人外掛,係呀 1件黃裝邊有可能M2防,之前都講過,明顯人地著哂成套裝之後改走左4件裝既圖黎,你要繼續自己呃自己就慢慢/又或姐繼續幫住開POST個人都冇咩所謂
作者: 魘羲o    時間: 2014-4-2 16:11:18

我想講 我係親眼睇到有呢d奇怪數值。。
只不過我反應慢 影唔到相。 我知口講無憑-.-
但又係你地話自己有bug 跟住又話你地成長裝備。。
一時一樣。 真係好都藉口+_+
作者: 2003skyline    時間: 2014-4-2 16:15:44

魘羲o 發表於 2014-4-2 16:11
但又係你地話自己有bu ...

奇怪數值 係邊個人出現? 令外 e家根本就係五知道 係bug 定係點 同上 1個75lv戰裝+10-.-要m2防的確好易 禁又叫五叫奇怪呢= =.?.......................
作者: 魘羲o    時間: 2014-4-2 17:38:08

2003skyline 發表於 2014-4-2 16:15
奇怪數值 係邊個人出現? 令外 e家根本就係五知道 係bug 定係點 同上 1個75lv戰裝+10-.-要m2防的確好易 禁 ...

咁你又話人地改你圖 而家又話bug-.-

作者: 2003skyline    時間: 2014-4-2 17:41:43

魘羲o 發表於 2014-4-2 17:38
咁你又話人地改你圖 而家又話bug-.-

因為2者都會有可能=.=點知邊樣-.-?
改圖/場景BUG 就好似你上上有花曬個MON D野變色 一樣道理-.- 有時你點住引職 都有會有呢D 例如佢岩岩引完型.打人果時 個照 都係黑色 一樣道理
作者: 魘羲o    時間: 2014-4-2 18:06:59

2003skyline 發表於 2014-4-2 17:41
因為2者都會有可能=.=點知邊樣-.-?
改圖/場景BUG 就好似你上上有花曬個MON D野變色 一樣道理-.- 有時你點 ...

麻煩大佬睇返自己講過d咩。。
joker, 2003sky 同你都有講過好明顯係貓尾d人改圖
而家又加多個藉口話有bug? 又話點知邊樣-.-?
前後矛盾wo=.=
真係越黎越多解釋~_~
作者: 2003skyline    時間: 2014-4-2 18:14:02

魘羲o 發表於 2014-4-2 18:06
麻煩大佬睇返自己講過d咩。。
joker, 2003sky 同你都有講過好明顯係貓尾d人改圖
而家又加多個藉口話有bu ...

因為以前 dj 姐係香港第2個ser 都有呢d 情況 so 5知係邊樣-.-2都都有可能:) 你都可以番gc 果個.dj。。找一找post~
作者: 半夜落街買點    時間: 2014-4-2 18:50:48

首先好多謝你地貓咪的尾巴係百忙之中都浪費你地保貴嘅時間將d圖photoshop出黎。講明先我只係p會入面一個小小會員,我講嘅野當然代表唔到p會;但你講到咁難聽我都冇理由仲係度食花生唔出聲。

想問你玩左呢隻game有幾耐?係咪清楚哂每隻職嘅天賦配搭同裝備成長? 知唔知一隻80戰嘅職攻擊同防禦可以去到咩程度? P會好多都係舊server夢之樂章嘅時候已經有玩,技術同裝備配搭當然係比你地好,你地達唔到或者唔夠打都係正常。依加係唔係你唔夠打就=外掛?? 相信係隔離個post你都明白到比人屈嘅滋味係點,希望你都能夠明白到己所不欲,勿施於人。

樹大招風呢個道理其實我都好明白,好多人都睇P會唔順眼。光明磊落呢四個字你識講我地都識,有圖你就post,唔好話咩太多相唔post出黎。(當然係要原圖啦,唔係比你地改過果d。)
有時無知唔係罪,蠢先係。小妹妹,講到依度我送你四個字,謹言慎行。
與小葉出聲,不如你叫佢本人自己企出黎仲好,唔好係度將d說話傳黎傳去。

另外版主加斯洛唔知你依加仲有冇玩,但相信80戰你都玩過。誰是誰非你自行判斷,希望你之前敵會嘅身份唔會影響到你今次嘅處理。

是非自有公論,公道自在人心。P會嘅人從來都係真金不怕洪爐火。咁得閒係度話人外掛不如返去研究下天賦同提升裝備啦,唔好係度做鍵盤戰士,網絡英雄。

作者: 魘羲o    時間: 2014-4-2 20:28:23

半夜落街買點 發表於 2014-4-2 18:50
首先好多謝你地貓咪的尾巴係百忙之中都浪費你地保貴嘅時間將d圖photoshop出黎。講明先我只係p會入面一個小 ...

首先好多謝你幫p會講出更多既藉口。講明先我只係一個好普通既玩家亦都唔係貓尾既人,我講嘅野當然代表唔到貓尾;但你地p會近日既行為搞到影響到我呢d普通既玩家 我都冇理由仲係度食花生。

我當然知有成長裝備。 但又想問下你,你地p會一時話有bug一時話人地改圖屈你地,而家又話成長裝備。 琴日仲話因為某某人樣衰所以無這些bug。 究竟係改圖/bug/定成長裝備?  

正如我之前所講貓尾比人屠慣, 又唔見佢地話其他人。 同埋,以我所知唔淨只貓尾話你地外掛,t會同其他玩過80戰既玩家都有講過。我都有玩過80戰我都見過貓尾所講既奇怪數值。 但我無影到相無證據所以我都唔想多講。 點解咁多人講過?p會既小會員有無考慮過?難道佢地都睇你唔順眼?夾埋屈你地?難道陰謀論-0-?

而我又不覺得p會樹大。。 講樹大我本人覺得屠龍多人過你地。 僅代表個人意見。姐係貓尾改圖『如果係真既話』就話人陰險?咁你地某某會員改圖就叫光明磊落?

我都相信版主加斯洛會識分別是非,邊個講野前後矛盾。 而家外掛會好難捉因為佢地應該有所防備。

句網路英雄就留返比你地啦。你地3日唔埋就開喇叭寸人。我呢d普通玩家淨係想安安靜靜玩game。祝你地繼續做gf最強公會!
作者: jackiey    時間: 2014-4-2 20:51:16

容我亂入一句吧?(我不會等你們答)

兩邊人我也不會幫
1. 這可以是改圖 不過沒有證據100%證明這是改圖 也不能100%證明不是改圖 。
2. 如果這不是改圖;有外掛的話,讓GM查 就OK了。

盡管你們再說多少反駁多少起訴  也只沒有任何證據的留言.
對事實的真相以及真正官方的行動 也沒有任何改動。

除非,能叫出被懷疑有外掛的人交出 角色的所有數值,然後再作計數就能分清誰對誰錯。

作者: joker-kit    時間: 2014-4-2 20:57:19

魘羲o 發表於 2014-4-2 16:11
但又係你地話自己有bu ...

姐係想話你知  
好多原因 令到咁
作者: 魘羲o    時間: 2014-4-2 21:05:30

joker-kit 發表於 2014-4-2 20:57
姐係想話你知  
好多原因 令到咁

大佬。。 你地口口聲聲話貓尾改圖-.- 而家又多左幾個原因? 姐係咁如果係有好多原因點解你地話 好明顯貓尾改圖? 又話佢地屈你? 有d邏輯好wo-.-
作者: nanaspecialyo    時間: 2014-4-2 21:11:09

jackiey 發表於 2014-4-2 20:51

兩邊人我也不會幫

恩  我也是這麼跟其他人說的
資料的獲得要斟酌
也不一定是誰對誰錯

但是對於我自己 我確定我根本沒開過

作者: 半夜落街買點    時間: 2014-4-3 19:02:15

nanaspecialyo 發表於 2014-4-2 21:11
恩  我也是這麼跟其他人說的
資料的獲得要斟酌
也不一定是誰對誰錯

你咁講其實你心入面已經認定左d人開外掛,咁武斷講黎都哂氣
作者: 半夜落街買點    時間: 2014-4-3 19:11:07

魘羲o 發表於 2014-4-2 20:28
首先好多謝你幫p會講出更多既藉口。講明先我只係一個好普通既玩家亦都唔係貓尾既人,我講嘅野當然代表唔 ...

呢d唔係藉口,其實你有冇諗過有d野唔止得一個可能性呢? :(

如果整個外掛揚到個個都話見到,個個都影到會唔會傻的嗎左d呢?一個咁大嘅會係咪真係有需要為左係戰場殺人而咁做呢?   

重點我只係想講唔好將未知咩事嘅野都打為外掛姐, 咁樣係會對真係冇用外掛嘅人造成不必要嘅困擾之餘而又顯得自己衝動武斷,有乜謂呢。

p.s. 你講野又幾有point,不過我望返,同我篇野咁似嘅? 笑左

現階段再講都係口同鼻拗,希望呢d咁幼稚嘅抹黑好快會係GM嘅驗證左之後消失 :o)
作者: tungtung1    時間: 2014-4-3 19:25:10

難道親手截下的圖片都不能成為證據? 你們口口聲聲的在世頻說的"拿證據來檢舉我"
現在找到證據 然後你們一而再再而三的找藉口是怎樣
是不是想要表示 "雖然我用外掛 但只要我人夠多, 和夠無賴的話 一切證據都變得沒用處"
官方表示會檢驗所有有關的圖片 有被改過 或是沒被改過 等檢驗完就知道了
人多沒用   沒做過的事情也不用害怕
作者: fion0603    時間: 2014-4-3 19:32:22

jackiey 發表於 2014-4-2 20:51

兩邊人我也不會幫

我都覺得係咁.
雖然呢個版好耐都無咁熱鬧XD
作為一個局外人,
都唔明你地嘈咁多做咩.
官方都話跟進,
即刻就有一班人跑出黎話.可能有XXX原因,XXX原因令到D數值點點點,咪當眾人皆醉你獨醒啦好嗎-_-
鬼唔知會有好多原因令數值唔同咩-_-
而另一班人又出黎反駁.
局外人睇落就覺得洗唔洗咁大反應?咁只會無私顯見私
唔係多幾個人提出可能既原因,官方就信.
人地懷疑你地既.咁你地咪等官方比番個清白你.
唔洗即刻起曬槓咁=.=
而貓咪的尾巴,又唔洗咁激動.開幾個POST黎講.
係定唔係~佢地會查

非兩會既人,只係想少D喇叭嘈.

作者: tungtung1    時間: 2014-4-3 19:39:29

fion0603 發表於 2014-4-3 19:32
我都覺得係咁.
作為一個局外人,

大反應? 如果一個遊戲失去平衡
一方面 用外掛的去用外掛
另一方面一群玩家每天努力 升裝備升等級和專精
是不是會太過不公平? 花的時間和金錢都是白花?
作者: nanaspecialyo    時間: 2014-4-3 20:17:57

tungtung1 發表於 2014-4-3 19:25
難道親手截下的圖片都不能成為證據? 你們口口聲聲的在世頻說的"拿證據來檢舉我"
現在找到證據 然後你們一而 ...

你說出了我心裡的話>"<

作者: 半夜落街買點    時間: 2014-4-3 20:58:11

係呢班人開成幾個post咁樣指哂公會同名話外掛,好難唔出黎回應掛? 仲要實牙實齒講到真係外掛咁,好笑。

睇黎一日gm唔講野佢地都會窮追猛打。
作者: 半夜落街買點    時間: 2014-4-3 21:00:30

其實我地都唔係好多人回左post,仲要勁多人都唔係幫我地,硬係唔知點解d人成日都話我地好多人。
作者: 魘羲o    時間: 2014-4-3 22:51:04

半夜落街買點 發表於 2014-4-3 19:11
呢d唔係藉口,其實你有冇諗過有d野唔止得一個可能性呢? :(

如果整個外掛揚到個個都話見到,個個都影到會 ...

你望真d啦-.- 你戈篇同我篇格式一樣炸:)
我都係回應返你所講既野
如果似既話你就唔洗講咁多野駁返我啦:)
你地而家話好多可能性 之前又口口聲聲話人地改圖-.-前後矛盾wo-_-~
我真係唔覺得你地會好大-.-  得罪了。 但再大再細既會都會有d無賴或者無品既玩家~ 呢個世界好大難道沒有罪犯??~~~
作者: 半夜落街買點    時間: 2014-4-4 03:59:01

改圖都係其中一種可能性姐。
公會大唔大都好,比人post圖果d人我都係識嘅,好肯定地佢地對外掛冇興趣-.-
隻game走咁多人,公會大極有限la :)
作者: 魘羲o    時間: 2014-4-4 08:26:45

半夜落街買點 發表於 2014-4-4 03:59
改圖都係其中一種可能性姐。
公會大唔大都好,比人post圖果d人我都係識嘅,好肯定地佢地對外掛冇興趣-.-
隻 ...

不如你睇返之前自己講過d咩先好再po啦=.=
又話好多謝貓尾晒時間改你地圖 連用咩軟件改圖你都知-.- 實牙實齒講到佢地改圖=.=打左咁長篇野就係叫佢地做事要光明磊落d~~~ 而家又多左咁多解釋:0

又話公會樹大招風 而家又話公會大極有限=.=
笑死我咩=.=
前言不對後語 真係你地講晒._.

作者: 魘羲o    時間: 2014-4-4 08:29:33

仲有:( 咁啱我都領教過你公會d人既行為:) 不過絕對唔係你所講果d 什麼什麼光明磊落=x=

作者: 魘羲o    時間: 2014-4-4 08:37:23

fion0603 發表於 2014-4-3 19:32
我都覺得係咁.
作為一個局外人,

如果係外掛你有無諗過對其他玩家好唔公平 如果其他玩家咁啱你識得你就明白我點解咁激動

我都係睇唔過眼佢地講野前後矛盾 改人地圖._.
隻76騎爆到+15就爆專既會裝元 5k我就覺得無可能lo~
我無相所以唔想講名廢事比人話我屈人啦~
作者: fion0603    時間: 2014-4-4 12:03:22

tungtung1 發表於 2014-4-3 19:39
大反應? 如果一個遊戲失去平衡
一方面 用外掛的去用外掛
另一方面一群玩家每天努力 升裝備升等級和專精

依家件事查左出黎?
證明左有玩家有用外掛打戰場?
官方講左?
如果未有.咁你洗唔洗係咁嘈,嘈下會幫到佢地查快D?

我知道用外掛係唔公平,但件事仲查緊,你已經入曬人地罪咁.
我覺得你真係好大偏見
如果官方話係,你到時日日開POST嘈,入戰串人地公會都未遲
一個手掌拍唔響,你地係咁回應,佢地又係咁回應,
只會令件事愈描愈黑
官方都出POST話處理,你比D時間等下啦,你知佢地做野"幾快"

作者: fion0603    時間: 2014-4-4 12:24:51

魘羲o 發表於 2014-4-4 08:37
如果係外掛你有無諗過對其他玩家好唔公平 如果其他玩家咁啱你識得你就明白我點解咁激動

我都係睇唔過眼 ...

我都係睇唔過眼先出聲-0-
未證實係既事.唔好即刻話公唔公平.如果唔係,咁你覺得對人地又公平咩= =
大家都想知答案-0-唯有等下
咁你入戰場CAP番張SD比官方=0=咁咪唔洗係度開名

作者: siu_cat    時間: 2014-4-4 12:36:38

樓上果位先係人講既野
作者: siu_cat    時間: 2014-4-4 12:42:31

自己D數值去唔到人地咁高, 就話人地外掛, 又唔諗下點解人地做到, 自己做唔到
講出黎都俾人笑啦
作者: nanaspecialyo    時間: 2014-4-4 13:02:29

fion0603 發表於 2014-4-4 12:03
依家件事查左出黎?
官方講左?

逼我回你POST?
都安靜那麼久了你也要嘈

作者: 魘羲o    時間: 2014-4-4 13:39:36

47樓空裝原來可以上到1m2防@@@
我而家先知@_@ p會不愧係神會
我呢d小市民見識小._.

作者: nanaspecialyo    時間: 2014-4-4 13:50:33

魘羲o 發表於 2014-4-4 13:39
47樓空裝原來可以上到1m2防@@@
我而家先知@_@ p會不愧係神會
我呢d小市民見識小._.

裝備+90  90LV裝備成長吧0.0
作者: 魘羲o    時間: 2014-4-4 13:50:40

fion0603 發表於 2014-4-4 12:24
我都係睇唔過眼先出聲-0-
未證實係既事.唔好即刻話公唔公平.如果唔係,咁你覺得對人地又公平咩= =
大家都 ...

cap圖無用啦 又比人話改圖*_* 跟住又有一大炸藉口。。

跟住就會係度爆喇叭會話我廢啊, 自己做唔到又係度屈人啊, 又話有bug啊 仲要最好笑就係可能人地樣衰所以無bug,又話成長裝備戈d=.= 一籃子藉口=)  惡性循環。。

ps 講真你講野都幾中肯。
作者: 魘羲o    時間: 2014-4-4 13:53:42

nanaspecialyo 發表於 2014-4-4 13:50
裝備+90  90LV裝備成長吧0.0

原來是這樣@v@
我這些廢玩家做不到/_\
作者: 半夜落街買點    時間: 2014-4-4 14:21:14

fion0603 發表於 2014-4-4 12:03
依家件事查左出黎?
官方講左?

你講得岩= =依加出黎講咩都比人話矛盾,簡直係對牛彈琴。

騎發哂雙劍打過萬都得啦,+15裝=無敵? 比人打5k就要係度嘈,肉唔肉酸。
作者: 2003sky    時間: 2014-4-4 14:28:55

咁講囉,查完咪知係咪用外掛,不過

到時係冇既,攪到件事咁大既人要同promise會講返d應該講既野
作者: 魘羲o    時間: 2014-4-4 15:35:19

半夜落街買點 發表於 2014-4-4 14:21

騎發哂雙劍打過萬都得啦,+15裝=無敵? 比人打5 ...

你都幾好笑-.- 對牛彈琴?
又話空裝係因為改圖 跟住又話成長裝備一堆解釋-.-  
你又知一定發哂雙劍?仲有唔係我比人爆 就算比人爆關肉酸咩事?你又黎你公會d野玩老屈?

仲有一隻+15既會裝元開齊技仲有魔盾都比隻成長裝既76騎爆5k 咁無開魔盾就爆到5m? 你唔係唔知魔盾-100%爆傷? 仲有 元係有減傷天同專wo-.-

作者: 高登仔1號    時間: 2014-4-4 17:11:10

半夜落街買點 發表於 2014-4-4 14:21

騎發哂雙劍打過萬都得啦,+15裝=無敵? 比人打5 ...

你講騎雙劍爆過萬係得 但睇爆咩裝既人你話爆個+5裝既咁實得啦
作者: 半夜落街買點    時間: 2014-4-4 17:16:55

果然係對牛彈琴。

我寫緊嘅係比人爆5k就要大聲話果隻騎外掛,睇唔睇得明??

你有冇玩過騎? 知唔知打呢d咁高減傷嘅職發哂雙劍先會打得出個傷害?

騎用成長裝/戰裝打人又唔係話差好遠,係防同防暈嘅差別遠。佢把劍仲要+16,戰場打人痛真係唔出奇。
作者: 鏡音    時間: 2014-4-4 17:38:19

魘羲o 發表於 2014-4-4 15:35
你都幾好笑-.- 對牛彈琴?
又話空裝係因為改圖 跟住又話成長裝備一堆解釋-.-  
你又知一定發哂雙劍?仲有 ...

um-.-我有d好奇你隻元用左咩天賦,可唔可以方便話我知。
本人不是p會既會員,但玩元呢隻職玩左好耐,dj汁粒玩到落gf仲玩緊。
所以比較想知你用左咩天賦~
作者: 2003sky    時間: 2014-4-4 17:57:26

戰場仲要有火傷 -防帽之類既效果 就算真係打過m 有何出奇~
元既100%盾唔係萬能,戰場上仲有好多因素(eg 火傷 -防技),一樣可以打到死死下。
你話爆5m就冇可能架啦,90戰中左毒性散發都係最多爆到2 3m ,所以話+15裝 開埋魔盾就=唔死/人地打唔入? 唔一定既

作者: 2003skyline    時間: 2014-4-4 18:13:00

好認真戰場咩事都可以發生,你估你1P1咩
+15會裝開魔盾就會硬到打唔入?咁D減防頭減防技咪無用? 剩係騎技同減防頭都減左60%防再計埋火傷爆5K好難?
再同你講埋 佢打戰係用重武天,加埋專唔使發動75劍都已經有30%雙手武傷
究竟你發完夢未...爆5K就外掛= =
作者: nanaspecialyo    時間: 2014-4-4 18:41:06

鏡音 發表於 2014-4-4 17:38
um-.-我有d好奇你隻元用左咩天賦,可唔可以方便話我知。
本人不是p會既會員,但玩元呢隻職玩左好耐,dj汁粒 ...

我打戰場1312 鋼鐵體格2 打擊抵抗1
作者: 魘羲o    時間: 2014-4-4 18:52:24

再嘈無意思官方會查-.-
真係好佩服你地可以諗到咁多解釋。
反正我想講既野都講晒。
你地慢慢繼續~
作者: 鏡音    時間: 2014-4-4 18:52:42

nanaspecialyo 發表於 2014-4-4 18:41

法防4?
作者: 半夜落街買點    時間: 2014-4-4 19:15:15

魘羲o 發表於 2014-4-4 18:52
反正我想講既野都講晒。

緊係冇意思啦,你都認定左我地係老屈兼搵藉口。

好行夾唔送:)
作者: 鏡音    時間: 2014-4-4 19:18:57

nanaspecialyo 發表於 2014-4-4 18:41

專精點配法是?(包括超專精)
作者: 2003sky    時間: 2014-4-4 19:47:32

解釋比佢聽又話我地又多個藉口。

仲之,戰場唔係1p1,好多因素可以影響你打個個人可以扣到佢幾多血
作者: 鏡音    時間: 2014-4-4 19:57:49

啊,那個可以也把防禦總值告訴我嗎?
作者: siu_cat    時間: 2014-4-4 20:04:13

魘羲o 發表於 2014-4-4 18:52
反正我想講既野都講晒。

係唔係知道7左所以唔講喇?
唔識玩就認左佢啦, 冇人會笑你
作者: nanaspecialyo    時間: 2014-4-4 21:24:04

鏡音 發表於 2014-4-4 19:18
專精點配法是?(包括超專精)

我有貼澄清文  你可以去找找看  "原來我這樣也被說外掛 傷心欲絕"
內有清楚角色資訊
作者: 鏡音    時間: 2014-4-4 23:27:38

nanaspecialyo 發表於 2014-4-4 21:24
我有貼澄清文  你可以去找找看  "原來我這樣也被說外掛 傷心欲絕"
內有清楚角色資訊 ...

世頻有時見過你說話什麼的,所以我直接用書面語的方式打這段話吧。
總防值呢....原來你不是全身+15公會裝的元素麼= =我見前面魘羲o提到+15,然後你回覆我了,我以為你是那位有公會裝的人。打算說明一下被爆5k不是什麼外掛數值。貼子剛看了,貌似只有戰裝,排除掉異次元,戰裝你穿了總值多少左右。因為我不知道你的強化度。

一般來說,魘羲o 提到的魔法護盾這招,在我眼中,我只能說明魔盾的-100%爆傷不是=真正的100%,要是真100%了,全ser玩死靈+魔導的全是喪屍無敵了,根本不用玩。只能說這-100%只是個偽數值,我一般過往經歷有時忘記開了或者懶得開,有必要開的時候也會開來防防。但一般開了魔盾的保護下,戰場因素十分多。隊友的搭配,出技能的應用等等。即使身穿會裝或者戰裝,不代表元素必定減傷性很達標。破防果,破防頭,隊友的輔助技(秘寶破防,騎士破防,死靈的殘虐詛咒技也是破防等),還有元素的火傷等。堆疊一些後中了其實也有點吃不消,再加上對方雙重爆劍下的話(60+75),再也有可能對方包含吃力晶,劍的強化度高,隊友技輔助下等,要把一隻元素砍出個5000爆值確實沒多大的問題,因此不能說明爆個5000就=外掛。

恕我這句= =
如果80戰的情況下爆個5000就是外掛的話,那麼上了85級的5轉性魔導,再中奧義或雙重奧義(lv1+lv2)+破防+火傷的情況下,被爆的數值那不就扯淡了麼= =
作者: nanaspecialyo    時間: 2014-4-4 23:58:06

鏡音 發表於 2014-4-4 23:27
世頻有時見過你說話什麼的,所以我直接用書面語的方式打這段話吧。
總防值呢....原來你不是全身+15公會裝 ...

我說的是  重力結界....-77趴物理減傷害 90刺客兩三隻都沒打超過單下數字六千都不能秒殺
但我被"爆擊" 且傷害高達六千

作者: 鏡音    時間: 2014-4-5 00:07:07

nanaspecialyo 發表於 2014-4-4 23:58
我說的是  重力結界....-77趴物理減傷害 90刺客兩三隻都沒打超過單下數字六千都不能秒殺
但我被"爆擊" 且 ...

你確定你試過開重力結界下被90刺客兩三隻砍的效果嗎...
重力結界開後,90刺客奧義放出來,兩層效果,重力結界基本上已經快接近無效了。
我剛剛看見你跟人玩- -那原來不是75戰裝啊- -那是合金裝.....
作者: 2003sky    時間: 2014-4-5 00:24:32

講左啦 戰場有火傷 有-防 爆果 你估玩1P1?

係城度又爆唔到果,個次 又冇火傷 爆唔到有乜出奇 你試下比多次佢打 睇下你比唔比佢爆到5K以上...?哈

作者: tungtung1    時間: 2014-4-5 00:28:04

不是說好了
再討論也是沒有結果
就安安靜靜的等待官方的回覆不就可以了
作者: nanaspecialyo    時間: 2014-4-5 08:50:47

鏡音 發表於 2014-4-5 00:07
重力結界開後,90刺客奧義放出來,兩層效果,重力結 ...

是晶核套裝喔>"<
儲備的很辛苦呢
還放棄了更優質的75套裝>"<
我不喜歡打戰場的 我有一萬六聲望在身上就足夠了
作者: nanaspecialyo    時間: 2014-4-5 08:51:29

鏡音 發表於 2014-4-5 00:07
重力結界開後,90刺客奧義放出來,兩層效果,重力結 ...

還有我說的是 給兩個 三個刺客砍過 都沒砍超過兩千 千多接近兩千極限
作者: 鏡音    時間: 2014-4-5 16:43:12

nanaspecialyo 發表於 2014-4-5 08:51
還有我說的是 給兩個 三個刺客砍過 都沒砍超過兩千 千多接近兩千極限

這個可以再去測試一下,奧義開後,飛刀出多1招技能看看,絕不止2千這個數值
作者: nanaspecialyo    時間: 2014-4-5 21:15:57

鏡音 發表於 2014-4-5 16:43
這個可以再去測試一下,奧義開後,飛刀出多1招技能看看,絕不止2千這個數值

雖然不知道奧義是甚麼 但是我記得身上有幾層綠色的BUFF@@
作者: 鏡音    時間: 2014-4-6 01:45:27

nanaspecialyo 發表於 2014-4-5 21:15
雖然不知道奧義是甚麼 但是我記得身上有幾層綠色的BUFF@@

我覺得有必要重新測試一下- -你要確定是使用技能砍下來,而不是普攻性質
作者: nanaspecialyo    時間: 2014-4-6 14:48:41

鏡音 發表於 2014-4-6 01:45
我覺得有必要重新測試一下- -你要確定是使用技能砍下來,而不是普攻性質

都有=           =
作者: qwe    時間: 2014-5-5 17:55:05

作者: qwe    時間: 2014-5-5 17:55:52

作者: qwe    時間: 2014-5-5 17:56:58

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://forum.agames.hk/) Powered by Discuz! X2