AGAMES 討論區

標題: 轉職建議 [打印本頁]

作者: yugo38    時間: 2014-4-15 15:59:12     標題: 轉職建議

其實遊戲設計有無考慮過出主職轉職呢?
有好多高LV玩家想玩其它職業,不過又唔想重新升過,如果可以主職轉職就好啦?大家有無呢個想法呢??
作者: tachikoma    時間: 2014-4-15 16:04:46

一般遊戲轉職是轉到那職業更高一層的境界.
你所說的是轉到另一更好用的職業.
若根你的想法做,那時全服就只有
一兩個最受歡迎的職業存在,
你是想這樣嗎...
作者: 水月璃花    時間: 2014-4-15 20:09:14

因為最近有文章指火炮被NURF,所以出主武器轉換捲都對各玩家很好
作者: yugo38    時間: 2014-4-16 09:07:28

tachikoma 發表於 2014-4-15 16:04
一般遊戲轉職是轉到那職業更高一層的境界.
你所說的是轉到另一更好用的職業.
若根你的想法做,那時全服就只 ...

其實當然唔想出現你講既情況
不過作為一個玩家,當自己玩緊既職業俾遊戲放棄時,想試下其他職業應該都唔系好過分的要求吧。
而當自己作為一個上班族,每日玩既時間都系得1,2個鐘,重新升過真系想死。
有我呢個唸法既玩家應該不太多吧,所以應該唔會出現你講既情況出現。同埋呢個只系我既唸法,遊戲既高層睇到先算啦
作者: 白雪限定    時間: 2014-4-16 13:05:22

玩家只能屈服
作者: cskm2005    時間: 2014-4-17 02:53:49

到時人人都轉晒做斧啊,弓啊果啲咁.
又有乜意義....

一定有人會咁做...
你話唔多...又點知係咪?好似果啲炮啊,雙刀啊咁...
有人知到可以轉副武,開番舊人黎轉啊咁...
結果某職pvp由11頁變22頁

其次,有錢果班人,日日都轉個職.
你話pvp個排名又點計?

就當你轉一次,pvp分清0.
上到p場,見到個名粉紅丸,應該補屍黎.
點知今日係苦,聽日係象,後日係撿盾.

唔講呢啲,講你一日玩,1,2個鐘...返工果啲
我睇到好多人,分身都至少66lv.
或者封咗頂,玩過第二隻人.
有啲2隻過66,有啲就幾隻都66....
作者: bi0anbaby    時間: 2014-4-17 03:23:47

cskm2005 發表於 2014-4-17 02:53
到時人人都轉晒做斧啊,弓啊果啲咁.
又有乜意義....

講得好
作者: mi5842013    時間: 2014-4-17 10:31:35

比較想有得轉主源神....我想解主源神D稱號.....
作者: bi0anbaby    時間: 2014-4-17 10:33:49

yugo38 發表於 2014-4-16 09:07
其實當然唔想出現你講既情況
不過作為一個玩家,當自己玩緊既職業俾遊戲放棄時,想試下其他職業應該都唔 ...

岩 講中哂
作者: 白雪限定    時間: 2014-4-17 13:23:56

不如改易升lv D重好
作者: yugo38    時間: 2014-4-23 08:52:46

其實可以考慮出轉主職(不過限轉一次),甘應該可以限制無限轉職。希望官方高層可以考慮下萬分感謝
作者: ARCHING0V0    時間: 2014-4-23 11:48:27

洗咩出D咁既野 一陣全部轉哂做D熱門職 EC 坦依D非打手職會唔會無人玩?
其實依家都係透過唔同既更新同修正 決定邊個時期邊個主武勁架啦
好似公測起 劍琴係最勁 之後火炮 之後雙刀 之後弓 之後斧
遲早你玩個個職都會被改勁/廢 所謂風水輪流轉呀
唔洗做埋D多餘既野 限轉一次仲【詞語過濾】 不解釋
我認為個個遊戲既職業平衡係非常重要
玩悶果隻職咪開新人囉 爆VIP 1星期內點都65LV啦 但你要取捨一下係咪真係花時間同錢重升
作者: ッ吥洅純熟ッ殤    時間: 2014-4-23 12:18:34

鐮刀直接60LV真系幾鬼正
作者: hkming0258    時間: 2014-4-23 12:59:05

但最麻煩係d奧義又要再整= =
因為自己升到??lv就極少解任..
想用冒險$$買奧義都辛苦
作者: moonling    時間: 2014-4-23 13:49:51

有好多game都可以轉主職..但唔明點解神域無 定係佢仲未出????
作者: qq1433727449    時間: 2014-4-26 21:51:12

升60真系好辛苦,玩一隻號玩得多又無聊

應該每出一個新職業限時(1-3日最好系星期6、日)轉1-2次主副

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://forum.agames.hk/) Powered by Discuz! X2