AGAMES 討論區

標題: 不知道各位感覺得不到仍然很難升級。 [打印本頁]

作者: 天氣不似預期    時間: 2014-6-2 12:37:28     標題: 不知道各位感覺得不到仍然很難升級。

不知道各位感覺得不到仍然很難升級,新玩家與舊玩家距離很難追上得到。
就好似新職為例子,沒錯,一下子就 60 級,但之後呢?就卡等了,到最後沒心機繼續追等。

希望舊職擁有同樣待遇,繼續簡化 1 - 60 等級流程,同時不能讓玩家感到 60 以上難度即刻變化太大,須有難度過度期。

如果決定不開放裂縫,使希望考慮進一步優化 70 等級以下全部系統,

較繁複、長氣、難度較大、感覺人氣不大設施優化等,都應大輻調整。併將 1 - 60 LV 都視為新手村,61 - 70 LV 則為過度期。

以下是本人FF a''a

60-64 等級以下副本,+200%經永久化
65-69 等級以下副本,+100%經永久化

61-64 等級以下野外地圖 +200%經永久化

65-69 等級以下野外地圖 +100%經永久化

低等級公會任務難以組齊開波 70LV以下公會任 只須 3個人(即只須打三組怪)就可以開波。
65等級以下公會任務 + 200% 經 ,70 等級以下+100% 經

而 70 等級以下每日重複任務 優化完成任務條件, 60 - 64 等級以下 +200%經 69以下 +100%經。

70 等級以下所有合裝備武器等所需條件降低、機率上升、60 - 70 等級裝備沖裝機率 增加 +050%

仿傚暑假聖境搞新手指導員,二、三轉任務簡單化,突襲賜福大師出現次數增加,神獸之玉提升至 70 等級 放置更多新手實用物品 。

其實講咁多,都只係想講一次俾我地谷哂上 60 等級,但不再開放裂縫,
就要搵方法填補升級難度突然太大分別、簡化轉變熟手玩家的流程、難度,令佢地更易融入老手玩家之中。

作者: CookieAndMe    時間: 2014-6-2 17:05:01

吾錯不過以上提議我覺得60等以上開裂縫最好:$
作者: nbhnbh2    時間: 2014-6-3 03:43:05

希望舊職擁有同樣待遇,繼續簡化 1 - 60 等級流程
我覺得唔係幾好 因為慢慢由1LV升到60LV 都有佢既故事同樂趣
作者: di8    時間: 2014-6-3 08:05:55

我覺得用點買波掛 唔係問題 但可唔可以轉得快d…
作者: LaZyCaT    時間: 2014-6-3 11:10:21

升LV 轉2 3 轉呢D都係小問題 上+10真係難到想死
作者: 我就係你    時間: 2014-6-3 17:46:33

我覺得浪費左低LV圖果D美術設計/劇情~~
作者: 涼粉    時間: 2014-6-3 18:46:25

我就係你 發表於 2014-6-3 17:46
我覺得浪費左低LV圖果D美術設計/劇情~~

完全同意! 我相信沒有人會仔細閱讀主線任務,
只顧自地追趕角色level及套裝, 但卻忽略了劇情帶來的樂趣。
作者: 音速勾拳ToT    時間: 2014-6-3 23:51:14

涼粉 發表於 2014-6-3 18:46
完全同意! 我相信沒有人會仔細閱讀主線任務,
只顧自地追趕角色level及套裝, 但卻忽略了劇情帶來的樂趣。 ...

認同。其實"欣賞"也是晴空賣點之一。
有時候,太過急功近利,會錯過好多野。
作者: w202040    時間: 2014-6-4 01:53:06

我有仔細睇主線任
個人認為當中最慘既係花魅族主任
比人睇死花魅族出唔到勁人 又比人話佢地係北方聯軍既幫兇 :$ 不過佢把等級槍幾好用 送比我啦XD 同埋阿依慕同吉雅個段都好慘 尤其是遺忘個圖既主線有鋪排
作為一位新手 其實我基本上做哂主線 唔刷裂縫都可以直升到48 係到蒼月森林開始就變得好難升 想搵人一齊刷副本同裂縫都唔容易 一直都只好靠日任及推任及餃子及樹寶升
但每日任平均只升到5% 真的太少了 如果日任或任務都比更多既經驗就好了 試問連48lv開始咁難升 又唔上唔落 點會有心機升lv 作為一個新手 冇錢 冇人一齊玩 只係一直掛波 悶到爆 唔係真係要等級槍 但如果可以讓71前較容易升就好了
作者: pgchicken    時間: 2014-6-4 15:53:10

大家既意見我地會仔細考慮睇下有無計,另外唔經唔覺就黎三週年,我收到風有野搞
作者: 99891179    時間: 2014-6-4 18:33:22

pgchicken 發表於 2014-6-4 15:53
大家既意見我地會仔細考慮睇下有無計,另外唔經唔覺就黎三週年,我收到風有野搞 ...

又要出新BUG?
作者: addylam    時間: 2014-6-4 21:21:32

大家既意見我地會仔細考慮睇下有無計,另外唔經唔覺就黎三週年,我收到風有野搞 ...

出4轉啦, 有4轉先有心返黎玩

補充內容 (2014-6-4 21:22):
不段出新職, 真係冇心機再去升
作者: 涼粉    時間: 2014-6-6 22:35:26

晴空BBQ!!!!!
作者: w202040    時間: 2014-6-8 00:57:50

三周年稱號:O
作者: pYo洛    時間: 2014-6-8 10:43:33

金武器 ?
作者: 893378976    時間: 2014-6-11 13:28:36

我覺得唔係幾好

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://forum.agames.hk/) Powered by Discuz! X2