AGAMES 討論區

標題: 海外玩家無法更新的建議解決方法 [打印本頁]

作者: 神域使者    時間: 2014-6-26 20:05:38     標題: 海外玩家無法更新的建議解決方法

海外的玩家由於因為連線問題導致自動更或會無法順利完成...而本次手動更新也有100MB之多,故會有難以更新的情況,而由於本伺服器的主要服務對象為港澳地區,故難以照顧海外的情況,希望玩家先對此見諒,而最近香港的網絡狀態也不太穩定,可能會使海外玩家更新更困難。

但我們也想幫忙海外的玩家,我們先嘗試把6/25的手動更新檔上載於GOOGLE的雲端空間,玩家可嘗試下載↓
https://drive.google.com/uc?id=0 ... OVE&export=download

如上述的方法能有效幫忙你們,也請向我們反映一下,讓我們了解,謝謝。

作者: OHMYGOOOD    時間: 2014-6-26 20:11:14

@@  gdgd
作者: meigre    時間: 2014-6-26 20:23:17

我去試了下, 雖然不是神速(<喂)但至少有速度! 數字會走~~
個人是覺得要是可能的話上傳在那(或一些支持到海外的空間)也不錯, 這樣我也不用每星期都要麻煩別人幫我了orz

題外話, 最近是不是真的不太穩定的樣子?
以前上去時都沒那麼嚴重, 但從上星期開始一到晚上時間一上線就立被彈, 最後只好放棄了=x=
作者: 凱蒂洛    時間: 2014-6-26 20:24:22

meigre 發表於 2014-6-26 20:23
我去試了下, 雖然不是神速(

的確不穩
作者: 星夢人    時間: 2014-6-27 00:00:54

已經跟以上方法 情況的確有所"改善"
出現紅字HTTP既情況少左
但更新速度 估計需要1天-2天既時間

作者: 司馬信    時間: 2014-6-27 12:36:53

meigre 發表於 2014-6-26 20:23
我去試了下, 雖然不是神速(

Google 雲端已經係國際著名....

您地會唔會有d當地既免費空間上傳網推介?
有既話,我地可以幫手每星期 Upload 上去~ (如有手動更新檔的時候)
作者: 白雪限定    時間: 2014-6-27 12:43:15

作者: 小七    時間: 2014-6-27 13:36:12

希望今次得!!!((最後一個希望了QwQ
我地海外IP冇挽幾日真係MISS好多野.....
作者: 小七    時間: 2014-6-27 14:25:01

Http can't connect,   bgm\bgm018.ogg ...   
作者: 星夢人    時間: 2014-6-27 16:17:40

已經更新了就快24小時 但現在又開始 HTTP CANT CONNECT
我個VIP同PVP呀 想喊啦
作者: 司馬信    時間: 2014-6-27 16:41:58

有既話,我地可以幫手每星期 Upload 手動更新檔上去~ (如有手動更新檔的時候)
作者: meigre    時間: 2014-6-27 16:47:21

司馬信 發表於 2014-6-27 12:36
Google 雲端已經係國際著名....

唔~~就我所知的海外空間不太多(很久沒去留意了)
我的話其實google也可以的了. 另外mega.co.nz/這空間好像對海外的好像也不錯

不過以上的空間只是我可以用到的情況
看看之後還有沒有人提議別的空間吧=w=
作者: meigre    時間: 2014-6-27 16:54:20

小七 發表於 2014-6-27 13:36
希望今次得!!!((最後一個希望了QwQ
我地海外IP冇挽幾日真係MISS好多野.....

說到MISS東西...我上次因為更新不到~(應該說官方放了個不完整的更新檔?)
於是有兩天上不到, 結果沒了隻蘑菇竉物=w=
作者: 星夢人    時間: 2014-6-27 18:11:27

但我真心唔明 點解手動更新檔 DOWN完裝完
開PATCH又要再load過...? 唔係裝完手動
就唔駛再LOAD禁多野 手動無非就係唔想自動更新=_=等禁耐...
作者: 小七    時間: 2014-6-27 22:58:27

meigre 發表於 2014-6-27 16:54
說到MISS東西...我上次因為更新不到~(應該說官方放了個不完整的更新檔?)
於是有兩天上不到, 結果沒了隻蘑 ...

好吧... HK玩家幾天解決但海外玩家快1星期玩不到...
個人真心認為要補償一點吧?
我現在是沒dgm.09/dgm.110 而開不到 ((已重down遊戲+下載這帖的手更還是沒變
我不確定除了以上2個file我沒有還有沒有更多的
所以是說海外玩家不用玩了嗎......................
我還有很多東西在ffo..
作者: 星夢人    時間: 2014-6-27 23:42:31

HTTP CANT CONNECT 既情況又出現
現在更新既情況 又陷停頓既狀態
作者: 羽村淚    時間: 2014-6-28 00:32:26

作者: meigre    時間: 2014-6-28 00:49:08

小七 發表於 2014-6-27 22:58
好吧... HK玩家幾天解決但海外玩家快1星期玩不到...
個人真心認為要補償一點吧?
我現在是沒dgm.09/dgm.11 ...

是那兩個檔在自動更新那一直下不到來嗎?
要是這樣的話可以試一下在深夜...大家都睡了的時間來試下更新看看?(電腦除了遊戲和上網有關的都不開)
最近不知為什麼我用這方法自動更新到...雖然好慢@@

作者: 星夢人    時間: 2014-6-28 17:40:22

最後用左接近36個小時 終於更新好
但是 之後每次更新都係禁樣既話
真係會受唔住 因為真在太唔USER FRIENDLY...同埋好唔方便
要長開部腦...... NOTE BOOK 會燒家
作者: 小七    時間: 2014-6-28 19:35:42

星夢人 發表於 2014-6-28 17:40
最後用左接近36個小時 終於更新好
但是 之後每次更新都係禁樣既話
真係會受唔住 因為真在太唔USER FRIENDL ...

36小時...痴線..
我家人都唔會比我咁做
如果依家起每次更新要咁耐姐係點? 咁樣好過份
我依家藍色先得1/7
btw澳洲快hk2小時所以要深夜手動更新更冇可能..

我成個星期完全火曬
官方到底你地可唔可以盡快解決問題呢? 我已經忍到極限

作者: a13136092162    時間: 2014-6-29 13:26:59

有資源,真方便,從官網下的好慢
作者: 星夢人    時間: 2014-6-29 17:59:38

更新後 現在 每次開GAME 都要係PATCH 卡一陣先可以開始入GAME平均要10到15分鐘
不等 完全係睇佢面色 最慘 就算順利入到GAME 不夠3MINS 又會自動彈出黎
一係就伺服器中斷 一係滑鼠按極無反應 一係就出技都出唔到 卡實晒
一定要LEAVE GAME先得 最慘要上面既事無限輪迴

其實係唔係真心想趕客............?  打左禁多年機 真係未試過禁差...... 我都做過PA 但貴代理有無各廠方反應
定係個SER 太舊無換呀 我玩其他香港地區ONLINE GAME都無事

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://forum.agames.hk/) Powered by Discuz! X2