AGAMES 討論區

標題: 職業感想 [打印本頁]

作者: 時空裂縫    時間: 2014-7-3 12:49:21     標題: 職業感想

我想講 某職業改廢 令玩家失去信心
尤其係大炮 只係某些技能改廢 完全沒有第二D地方改強
斧頭有係技能有改廢 但係有第二D技能改強
其他職業都有改強 只令其他改廢職業差距越大
改廢職業的玩家唔公平 改強職業自然好 打副本都易D
作者: 凱蒂洛    時間: 2014-7-3 12:54:36

表示還玩火炮的已入化境~只求別再改弱,謝謝樓主發聲Q.Q
作者: 諾克爾    時間: 2014-7-3 13:01:36

我覺得令玩家失去信心,只是那玩家心理不平衡吧了
他朝君體也相同

不過,
為什麼改廢了就是不公平,
為什麼改強了就是好而不是不公平
差距是由雙方造成...

不過官方在GAME就像一個勢,
他決定遊戲流動,
難道你覺得一個社會一直都只有一至兩種職業就OK?

你或許身為被改廢職業的一方,才會覺得不公...
或者你可以遊行投訴一下

作者: 時空裂縫    時間: 2014-7-3 13:07:13

諾克爾 發表於 2014-7-3 13:01
我覺得令玩家失去信心,只是那玩家心理不平衡吧了
他朝君體也相同

其他職業改強都好 都唔希望自己的職業改廢掛?
係人都想自己職業改強 應該無人想自己職業改廢
作者: 諾克爾    時間: 2014-7-3 13:11:54

凱蒂洛 發表於 2014-7-3 12:54
表示還玩火炮的已入化境~只求別再改弱,謝謝樓主發聲Q.Q

當年玩天方夜譚,雙刀係廢材
之後改強左N倍
如果等多2季,我相信火炮有出頭天~.~
作者: 雨雨:d    時間: 2014-7-3 13:15:20

職業好難平衡 習慣就好~
作者: 諾克爾    時間: 2014-7-3 13:21:22

時空裂縫 發表於 2014-7-3 13:07
其他職業改強都好 都唔希望自己的職業改廢掛?
係人都想自己職業改強 應該無人想自己職業改廢 ...

就以斧職為例子 http://forum.gamer.com.tw/C.php? ... num=13&subbsn=6

的確有改到,用原有方法一定廢
但人會變通人會改

又不是全部技能改變...而且有時技能的確有需要重置...
當年JAX 改技,官方削去閃避這能力值
今天的JAX都仍有風彩

我更加相信,廢也只是一時,不是一世
為廢職業重製,在各ONLINE都好普遍,如同我說的<天方夜譚ONLINE>

我沒有說你不對...這也不是爭論,而是觀念不同吧...
作者: 薔薇丸    時間: 2014-7-3 13:23:25

OP左咁耐就一定要改廢架啦

作者: 時空裂縫    時間: 2014-7-3 13:24:54

諾克爾 發表於 2014-7-3 13:21
就以斧職為例子 http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=24451&snA=56405&tnum=13&subbsn=6

的確有改到,用 ...

愈改廢就愈變得冷門職 的確係事實
作者: wai-v-    時間: 2014-7-3 13:41:26

炮有改過咩....?
唔係其他職buff過但得炮一直冇咩點buff/冇buff顯得比其他職廢咩
作者: 我是豆豆dou    時間: 2014-7-3 14:53:19

沒有辦法 職業不平衡是每個遊戲的共性
作者: 明年今日    時間: 2014-7-3 15:38:22

火炮邊到有改弱
作者: 秋秋秋abc    時間: 2014-7-3 17:28:51

炮冇改弱
係其他武器改強
樓主覺唔覺自己好很矛盾
作者: 凱蒂洛    時間: 2014-7-3 17:30:36

話時話,以往有關火炮下修D文點解變到無哂@.@?有人Goog|e過嗎?點到入去D文變成已經刪掉
作者: mi5842013    時間: 2014-7-3 17:36:13

逆水行舟...不進則退...

大家明樓主既意思就算啦...
大家明火炮真係弱就算啦...
大家明官方無視炮就算啦....

快D出主職轉換啦...
作者: 乂寒天    時間: 2014-7-3 17:40:53

其實火炮并冇改弱,只係當其他職業變得更強既時候,火炮依然原地踏步。
所以造就左差距。

作者: mi5842013    時間: 2014-7-4 09:46:51

諾克爾 發表於 2014-7-3 13:11
當年玩天方夜譚,雙刀係廢材
之後改強左N倍
如果等多2季,我相信火炮有出頭天~.~ ...

等多2季..唔知仲有無火炮玩家...
作者: 諾克爾    時間: 2014-7-4 16:52:53

mi5842013 發表於 2014-7-4 09:46
等多2季..唔知仲有無火炮玩家...

天將降大任...
緊係唔會有咁多人...
作者: liveindark    時間: 2014-7-4 18:17:21

成隻GAME一開始就隻刀最廢而無修正過呢個問題 點睇(聽聞雙槍都吾好得去邊
作者: gible109    時間: 2014-7-4 18:38:10

liveindark 發表於 2014-7-4 18:17
成隻GAME一開始就隻刀最廢而無修正過呢個問題 點睇(聽聞雙槍都吾好得去邊

雙槍曾經登基做槍皇,但兩個禮拜就駕崩……(早期)
炮皇(超早期)都系好快駕崩
弓皇捱到一個月
斧皇(神?)足足半年!

最近的刀皇,書后,鐮刀帝都熬不上一天(笑死)
作者: liveindark    時間: 2014-7-4 21:00:18

gible109 發表於 2014-7-4 18:38
雙槍曾經登基做槍皇,但兩個禮拜就駕崩……(早期)
炮皇(超早期)都系好快駕崩
弓皇捱到一個月

鐮刀廢 本身就輔助角 輸出吾大 血薄 防又吾勁 結果易死 廢 全身金裝+20可能會有用但我吾覺得會有人浪費錢系鐮刀禁傻-,-

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://forum.agames.hk/) Powered by Discuz! X2