AGAMES 討論區

標題: 我商城張20階武器卷 維修完唔見左, 又發生咩事牙? [打印本頁]

作者: w85594    時間: 2014-8-6 14:02:49     標題: 我商城張20階武器卷 維修完唔見左, 又發生咩事牙?

做咩又回物品. 妖....
作者: alexy    時間: 2014-8-6 14:15:14

數星期前的公告:

由於物品數量眾多,為避免商城待領區的資料庫發生問題(日後如有發生),而導致玩家日後無法領取,請於 8/6 例行維護前將物品領取出商城待領區,然後系統將會於 8/6 例行維護時進行相關物品回收,逾期則無法領取。故請玩家於 8/6 例行維護之前進行領取,謝謝各位的配合。
作者: w85594    時間: 2014-8-6 14:32:52

姐係恰人地睇漏左啦,之前回左我咁多野,而家連個補償都回埋,咁樣既game唔玩啦
作者: 時津風    時間: 2014-8-6 14:41:01

唔看公告好明顯是你自己問題
作者: 甜甜圈    時間: 2014-8-6 14:41:03

唉...我都睇唔到
我以為係同新手老手個個盒一樣13號先回
灰哂.....
作者: Asaki    時間: 2014-8-6 14:41:20

http://ff.alta.hk/gamenews/4624?time=1407307223

......點怪得人....成個星期時間...又紅埋字
作者: w85594    時間: 2014-8-6 14:53:53

補償物品本身就唔應該再回收,根本個補償就係有問題
作者: alexy    時間: 2014-8-6 15:01:08

官方就係因為數量太多怕會有野出錯先咁做
作者: mi5842013    時間: 2014-8-6 15:05:14

商城待領區D野一向定期回收返架啦...所有公告都有寫明回收日期....點解你有背包有倉庫...收到果時唔拎左先呢??
作者: 煜夜君    時間: 2014-8-6 15:05:27

睇漏左真係5怪得人= =
雖然我同你一樣
作者: w85594    時間: 2014-8-6 15:33:13

官方之前回左我既物品,而家補償又回埋,唔怪得d人走得咁快啦,明晒!
作者: 發懶豬    時間: 2014-8-6 16:17:11

w85594 發表於 2014-8-6 15:33
官方之前回左我既物品,而家補償又回埋,唔怪得d人走得咁快啦,明晒!

獎品有得拎你又唔拎,公告有寫明你又唔睇,自己有問題你又唔認
仲要話回溯,真係麻煩你7少陣啦
作者: 發懶豬    時間: 2014-8-6 16:18:05

w85594 發表於 2014-8-6 14:53
補償物品本身就唔應該再回收,根本個補償就係有問題

岩呀,補償物品派左比你就唔應該回收,你拎左既話咪唔會回收囉,自己又唔拎賴咩地硬丫
即係人地比d野你,講埋比你知幾時之前要去拎,唔拎就會清~ 你就一直唔拎,霸住人地d地方.....咁人地又唔可以清比你霸一世ar???唔好gum野蠻啦唔該

作者: 我是來拿幣    時間: 2014-8-6 16:55:26

人地寫到明 自己on 9 怪得人? 傻仔 抵死
作者: 遊手好閑    時間: 2014-8-6 19:21:06

一路好走
作者: 感覺〞    時間: 2014-8-6 19:28:31

作者: 991011    時間: 2014-8-6 19:40:47

其實真心唔應該回補償

官方要回補償=廢事益D棄左FFO既人
因為佢地半年後返黎玩都會有今次既補償

某方面黎講係好小氣,
預左俾人就唔好計咁多野...
作者: w85594    時間: 2014-8-6 19:50:27

咪係囉= = 補償得俾人就應該要永久,仲要搞限時..洗唔洗計到咁盡呀 官方自己回錯檔 人地都未同你計-0-
作者: QWERTYBB    時間: 2014-8-6 20:02:06

我都無拎
待領區固名思義等人拎
你就回收左
作者: thinkingsomeone    時間: 2014-8-6 20:03:48

作者: w85594    時間: 2014-8-6 20:18:59

根本個補償就唔應該要回收 送出既野就唔好再回= =
作者: w85594    時間: 2014-8-6 20:38:36

有D全部拎晒出黎既人. 係到講風涼話 又話人地傻仔..試下自己俾佢回左.睇下會唔會咁講 0.0唔係正係得我一個俾人回收左囉,根本回收補償就係有問題......
作者: andyfong44    時間: 2014-8-6 20:42:30

作者: 回憶太多    時間: 2014-8-6 21:35:17

w85594 發表於 2014-8-6 20:38
有D全部拎晒出黎既人. 係到講風涼話 又話人地傻仔..試下自己俾佢回左.睇下會唔會咁講 0.0唔係正係得我一個 ...

寫明到 你唔睇 係到怪人 弱智仔
作者: 執手度良辰    時間: 2014-8-6 21:45:00

當教訓咪算lo
下次醒小小全部野即刻拎曬落黎
佢收左就系收左
你怨都唔會比返你

作者: 發懶豬    時間: 2014-8-6 21:48:12

w85594 發表於 2014-8-6 20:38
有D全部拎晒出黎既人. 係到講風涼話 又話人地傻仔..試下自己俾佢回左.睇下會唔會咁講 0.0唔係正係得我一個 ...

補償物品派左比你就唔應該回收,你拎左既話咪唔會回收囉,自己又唔拎賴咩地硬丫
即係人地比d野你,講埋比你知幾時之前要去拎,唔拎就會清~ 你就一直唔拎,霸住人地d地方.....咁人地又唔可以清比你霸一世ar???唔好gum野蠻啦唔該

再同你呢d7子講都哂氣
作者: w85594    時間: 2014-8-6 22:02:19

我霸都霸自己個倉 咩叫人地既地方? 你講野諗清楚先OK? 咩叫待領區 唔洗我解釋俾你聽掛0.0
作者: BlueBird    時間: 2014-8-6 22:13:59

發懶豬 發表於 2014-8-6 16:18
岩呀,補償物品派左比你就唔應該回收,你拎左既話咪唔會回收囉,自己又唔拎賴咩地硬丫
即係人地比d野 ...

每個AC都獨立有自己果個待領區,點樣霸住左人地個地方⊙_⊙
認真講句,其實有好多唔課金既人個背包同倉庫格數係計到盡………………都唔夠用╮(╯_╰)╭
所以有得擺緊係可以遲啲攞最好,話晒20階祝福其實無咁快用得著,
如果你認為派左出黎又收返無問題……
不如新年果陣派完利是比你,3日內唔拆就收返咁又好唔好?
大獲啦,原來唔拆開個利是封直接收埋係唔合理既做法Orz
一早都話收到利是要當面拆開先係最好架啦,擺係度唔拆根本係傻仔\(^o^)/

註:有寫明唔等於大晒,未能清晰注明已經可以控告詐騙
(雖然官方有寫左出黎,但派完再收返呢個舉動真係好奇怪,依家唔係話限時去登記領取,而係已經派左出黎⊙_⊙)
作者: 發懶豬    時間: 2014-8-6 22:19:46

w85594 發表於 2014-8-6 22:02
我霸都霸自己個倉 咩叫人地既地方? 你講野諗清楚先OK? 咩叫待領區 唔洗我解釋俾你聽掛0.0 ...

你自己個倉 你估你自己真係有個倉咩,係咪腦缺氧呀
你帳號個倉唔係用緊人地伺服器資源咩豬咁兜,解釋就唔緊係唔洗你啦,野蠻狗講以為自己岩,你講野就真係要諗清楚喇

補償物品派左比你就唔應該回收,你拎左既話咪唔會回收囉,自己又唔拎賴咩地硬丫

再同你呢d7子講都哂氣 係咁先,你自己繼續係度自high啦

作者: 回憶太多    時間: 2014-8-6 22:30:55

BlueBird 發表於 2014-8-6 22:13
認真講句,其實有好多唔課金既人個背包同倉庫 ...

估唔到仲有個更弱智既人出現
無問題架...等你隻小學雞第日大過左有機會結婚派利是既時候你咪同人講3日唔拆就收返囉講野都唔用腦...你個腦係咪裝屎?
未能清晰注明???可以控告詐騙????
人地成個公告清楚講明...係你條傻仔自己睇都唔睇...快d同伯母喊下扭計叫佢告依間公司啦

作者: w85594    時間: 2014-8-6 22:43:34

發懶豬 發表於 2014-8-6 22:19
你帳號個倉唔係用緊人地伺服器資源咩豬 ...

傻仔.哈哈 唔夠人講發老皮? 笑死人了^^
作者: god00154    時間: 2014-8-6 22:48:14

BlueBird 發表於 2014-8-6 22:13
認真講句,其實有好多唔課金既人個背包同倉庫 ...

唔夠位?上星期咪送咗個20格囉....你計數計少格唔係好影響啫
作者: zeroip    時間: 2014-8-6 23:59:42

官方會定期清待領區又唔係第一次 唔論係補償定其它 都會清走 你唔拎就係自己問題

作者: 秋秋秋abc    時間: 2014-8-7 01:20:24

我無拎
但係我唔會發爛渣
作者: CHO_hyun弦    時間: 2014-8-7 02:00:51

係咁架啦
又要補償又要回收
作者: 煜夜君    時間: 2014-8-7 02:54:44

再吵都冇意思(我都無拎)
只可以怪自己冇睇
就好似簽合約咁~
官方有一早說明
e+罵戰已經冇義意
作者: BlueBird    時間: 2014-8-7 07:12:42

發懶豬 發表於 2014-8-6 22:19
你帳號個倉唔係用緊人地伺服器資源咩豬 ...

搞笑,你隻角色開出黎本身就已經用緊人地個伺服器資源,唔好同我講係save左入你部個人電腦-_-#
作者: BlueBird    時間: 2014-8-7 07:30:32

回憶太多 發表於 2014-8-6 22:30
估唔到仲有個更弱智既人出現
無問題架...等你隻小學雞第日大過左有機會結婚派利是既時候你咪同人 ...

唔睇清楚就亂咁叫,呢個世界真係有好多叻唔切既人-_-#
第一,如果你認為派左出去再收返呢個動作係無問題既,你咪即管試下回收啲結婚利是囉
第二,我已經注明官方個公告係有清晰咁寫到,自己唔睇清楚就衝出黎認叻(-_-) zzz
作者: BlueBird    時間: 2014-8-7 07:35:53

god00154 發表於 2014-8-6 22:48
唔夠位?上星期咪送咗個20格囉....你計數計少格唔係好影響啫

對於本身係全5格既玩家黎講,比個20格佢都係唔夠用,只係變成打副唔使成日打到一半就就爆左包-_-#
作者: cckk2000    時間: 2014-8-7 09:14:05

社會題 :
樓下有間超市,提供暫存託管服務, 但只限超市內買的東西, 買家可以買完野得閒先拿走, 沒時限.
某天超市胋公告, 告知所有人, 所有暫存格內, 各放美女一個, 喜歡的請自取, 沒取的會3天後老闆收回自用. 4天後, 某某跑去拿美女, 暫存格內冇了美女, 很疑惑和生氣, 不明白, 問了以下的問題:

問題1 : 想得到超市送的美女, 應該點做?
問題2 : 超市有冇權收回美女?

太深了, 我唔識答, 請各位大神請教.

作者: Terryand    時間: 2014-8-7 11:32:24

通常都係爆哂包果d人奶野
玩到好專果d人全20格都唔會夠用
多屬遺產同多屬頭飾,屬性衣,料理,武器,pvp裝,buff lv+3飾品…
早排我計自己d裝差唔多成60件
仲未計時裝果d,跟手傳奇仲要諗好多古惑野食你d位
剩係武卷防卷同一樣野都3,4種,時裝鎖匙又係
採集幣仲要係推放式,fxxking crazy
作者: mi5842013    時間: 2014-8-7 12:15:25

其實真係唔怪得人...人地寫到咁明顯....你自己都唔睇既....人地無義務要幫你保留張卷...

好似每個地方都有唔同規矩咁....內地隨地掉垃圾無人理...你係香港掉垃圾隨時就$1500...

依家呢個GAME係咁定義左...次次派果D野都會講明幾時回收返架啦....你唔理D公告...人地都無必要理你...未照清走囉....
作者: 千宏    時間: 2014-8-7 12:49:26

公告內已有明確說明,小弟也無法幫到樓主
作者: 回憶太多    時間: 2014-8-7 13:00:06

BlueBird 發表於 2014-8-7 07:30
唔睇清楚就亂咁叫,呢個世界真係有好多叻唔切既人-_-#
第一,如果你認為派左出去再收返呢個動作係無問題 ...

你講緊自己?舉例都唔識 小學雞拎利是黎比?
作者: 凱蒂洛    時間: 2014-8-8 02:55:26

樓主的確是大意了....而且也很慘....大家就別落井下石吶....
作者: 白雪限定    時間: 2014-8-8 09:08:16

VIP7日
作者: chanchiho9999    時間: 2014-8-12 12:36:56

GGWP
作者: OHMYGOOOD    時間: 2014-8-12 12:38:44

R.I.P 20強化卷a_a..

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://forum.agames.hk/) Powered by Discuz! X2