AGAMES 討論區

標題: 雙槍金技一問 [打印本頁]

作者: gonzalo    時間: 2015-1-10 08:47:33     標題: 雙槍金技一問

我想問大家一個問題
雙槍金技buff用齊3件提升金技飾品
可以提升速度數值和%

作者: ChLiu    時間: 2015-1-10 11:50:22

我不太明白你的問題........
是指用+3金技飾.
提升的速度值?
EG:80LV+4XXX速,81LV+4XXX速

這個表???
作者: gonzalo    時間: 2015-1-10 14:11:26

3件技能提升3級飾品
4千速度大約多少%?
作者: terrytam2010    時間: 2015-1-10 16:05:13

1級4千速度的%數和80級4千速度的%數是不同的.
你的問題叫人很難解答.
作者: 叛逆小方    時間: 2015-1-10 16:18:50

不同職業和不同等級的速度%數都係不一樣

如果係要知4千幾速能加多少%
睇下有BUFF有幾多%和冇BUFF有幾多%,計下個差就知
作者: gonzalo    時間: 2015-1-12 08:29:45

咁如果人物80級副武是雙槍
用齊3件+3級技能飾品
雙槍金技buff大約會加多少速度?
作者: cskm2005    時間: 2015-1-12 11:32:06

上巴哈搵下就有:
【心得】(爆擊、速度、防禦、閃躲)數值與%數的換算表

睇完呢個POST....
心諗...唔係啊嘛...

不同職業和不同等級的速度%數都係不一樣

有誤點.
每個職同一等級都係果個數或以上就滿上限.
即係無論你係雙槍還是劍盾.
只要你係80LV,只要速度有16075就滿50%CD當然,可能職業上,裝備上,配點既唔同,速度係冷機情況下,有啲人會係20%,有啲人會係30%咁.

用齊3件+3級技能飾品
雙槍金技buff大約會加多少速度?
睇完我
你問呢啲,不如你自己練一隻80LV既副槍角色
你最好入埋附魔5LV卡+橙技能提1LV卡
一隻神槍手都提5~6千幾速,啲仔仔囡囡食你一次心神,會同你告白添

至僧啲伸手黨,我記得樓主好似係重課頂裝.
原來配裝都係見係70LV就用,總之5星高%就一定勁,有錢會換狗牌果類人

作者: gonzalo    時間: 2015-1-12 13:34:21

cskm2005 發表於 2015-1-12 11:32
上巴哈搵下就有:
【心得】(爆擊、速度、防禦、閃躲)數值與%數的換算表

我好窮架@@而且我都唔勁既
係咁既~小弟隻雙手斧岩岩升左79級
熱51萬傷~王造傷只有83
正在用源神紋章-10%CD技能
想轉用加王造傷
咁只好副武轉雙槍,借助金技buff補救速度不足問題
所以做下功課

作者: cskm2005    時間: 2015-1-12 22:58:54

gonzalo 發表於 2015-1-12 13:34
我好窮架@@而且我都唔勁既
係咁既~小弟隻雙手斧岩岩升左79級
熱51萬傷~王造傷只有83

係啦!窮得黎又有51萬傷
51萬都仲要話自己唔勁.
做功課原來係上黎開POST問答案,唔係自己用下啲附魔卡/飾品先既.
唔好話比我知3千神點都買唔起

作者: alive8638    時間: 2015-1-13 01:03:11

gonzalo 發表於 2015-1-12 08:29
用齊3件+3級技能飾品
雙槍金技buff大約會加多少速度? ...

副槍80LV 用3件+3lv飾.時裝背飾插心神卡.加另外4件時裝有高附
速+38XX
作者: ChLiu    時間: 2015-1-13 01:46:34

alive8638 發表於 2015-1-13 01:03
副槍80LV 用3件+3lv飾.時裝背飾插心神卡.加另外4件時裝有高附
速+38XX

@@我見主槍放有4千幾速.....
好似又真係有5千..呢個唔知...
作者: gonzalo    時間: 2015-1-13 08:26:46

cskm2005 發表於 2015-1-12 22:58
係啦!窮得黎又有51萬傷
51萬都仲要話自己唔勁.
做功課原來係上黎開POST問答案,唔係自己 ...
我王造傷太低~令到自己打王唔勁
如果用附魔卡和飾品推速度會影響傷害和爆攻擊下降
作者: gonzalo    時間: 2015-1-13 08:30:48

alive8638 發表於 2015-1-13 01:03
速+38XX

哇…時裝背飾唔用跑快速而去推金技又影響有點大
不過都唔該你先
3700~3800應該夠頂替到源神紋章10%CD掛
作者: terrytam2010    時間: 2015-1-13 08:58:00

gonzalo 發表於 2015-1-13 08:30
哇…時裝背飾唔用跑快速而去推金技又影響有點大
不過都唔該你先
3700~3800應該夠頂替到源神紋章10%CD掛 ...

時背放完金技再換返原本插神速個時背就得啦.
由公測玩到而家唔係連咁少少知識都唔識掛?
作者: 小細細    時間: 2015-1-13 10:27:05

其實唔洗太執著50%速度啦~
我有d fd 識左佢地好耐,
其實都唔算頂裝,
冇50速, 但打王都好快下,
跳打同背擊都好緊要下,
而團隊合作就更緊要,
如果想更上一層樓,
我覺得係要有一班好隊友。

作者: cskm2005    時間: 2015-1-13 11:36:04

terrytam2010 發表於 2015-1-13 08:58
時背放完金技再換返原本插神速個時背就得啦.
由公測玩到而家唔係連咁少少知識都唔識掛? ...

睇咗啲留言.
我覺得佢單刷向.
啲裝都係跟大眾再強化升星,但就少研究.

放金技換飾品同時裝,的確係啲小知識.
仲有上身40裝,有成20%造傷都係小知識.

見唔知係小細細定邊隻斧,最近升呢件野上+20
我唔知斧有無用,會唔會變脆皮啦.
不過我諗樓主應該都唔知.

另外,10CD我已經無用.
對我黎講80LV企街有30%或以上已經夠.
紋章用屬性技能11%,跑速11%,造傷6%呢類屬性仲好.

更何況,你單刷既話(我覺得樓主似想單刷都想50%)
一定都會食埋藥水.
速度無50%都有45%掛???(你仲話要副槍)
作者: terrytam2010    時間: 2015-1-13 11:56:20

cskm2005 發表於 2015-1-13 11:36
睇咗啲留言.
我覺得佢單刷向.

40伏擊對遠攻來講真係唔錯,可以彌補到遠攻對王造傷既不足.
但對樓主呢類只看表傷既人來講,用40伏擊根本係侮辱佢地對表傷既追求.
作者: 小細細    時間: 2015-1-13 12:44:46

睇咗啲留言.
我覺得佢單刷向.

我最近冇沖呢件野,
呢件野對斧係有用,
以80lv來講, 用頭身仍然keep到75防,
所以唔洗擔心脆皮問題。
作者: ChLiu    時間: 2015-1-13 12:48:39

打副係睇隊友的.
其實一個副本入面有2~3個神打,風火42係20分鐘內完.
急住要ER,都可以先42後火風,又清得完.
(上次同你打副,記得有人斷咗,你急到好似怕趕唔切咁= =)

其實你睇埋隊友有咩人.
你會發現10CD根本無用.
例如書鐮,太鐮,會放鐮金.
主弓/槍 副弓/槍 會放 弓/槍金.
主琴,全能力3%

再講痛唔痛...
都係睇隊友...
有次我用劍,夾主書,打風4王
法書上齊BUFF比我,我隻廢劍爆破邪背擊同各類buff,一下扣咗隻王70%血...
不管你信不信...反正我當時睇到係咁,又影唔切傷害= =

作者: alive8638    時間: 2015-1-13 17:08:49

睇咗啲留言.
我覺得佢單刷向.

個人覺得近戰唔洗著伏擊 因為已多遠攻15%造傷
著上伏擊會少左傷.爆.速.爆傷
要打得痛屬傷同背擊同隊友都好重要
其實我又唔明著近戰+全狙擊點會王造太低 ..?
作者: 小細細    時間: 2015-1-13 17:20:30

alive8638 發表於 2015-1-13 17:08
要打得痛屬傷同背擊同隊友都 ...

呢個其實係心態問題,
如果刻意要追求造傷, 伏擊裝係一個選擇,
視乎點去取捨...
而我自已覺得, 以現在副本難度,
實在係唔需要太刻意。
作者: gonzalo    時間: 2015-1-16 08:16:13

睇咗啲留言.
我覺得佢單刷向.

我打副本係急架~追求快刷可能你冇玩雙手斧啦
我用源神紋章10%CD唔係為左50%速~可以不停轉
而係可以保持不停跳斬+轉轉~清怪
如果我唔用10%CD要等技能CD
所以我選擇副槍
可以補償速度不足之處
又可以撞至造傷

而好睇隊友打副
依一點我明白的
可是我固定團只有1雙手斧1EC
他們都不是副槍~而且好難同人夾到時間11:30清12點前後42+風火
每次我都血洗好友名單
好睇既搵到正常火力既朋友未打一齊打
不過通常11:30唔係已經打左就打緊
開招募好多時都組到冇咩火力人士
所以我會感覺到首要是自己火力要進步

作者: gonzalo    時間: 2015-1-16 08:29:05

alive8638 發表於 2015-1-13 17:08
要打得痛屬傷同背擊同隊友都 ...
因為我用75金武所以王造傷只有83我表傷高又如何?王造傷只有83
打王會有點慢
如果我轉了副槍轉用6%造傷源神紋章變成89王造傷打王效益會大好多

作者: terrytam2010    時間: 2015-1-16 08:55:19

gonzalo 發表於 2015-1-16 08:29
因為我用75金武所以王造傷只有83我表傷高又如何?王造傷只有83
打王會有點慢
如果我轉了副槍轉用6%造傷源神 ...

你轉副槍為左再轉6%造傷紋章,但你副琴有12%造傷喎
要想高王造仲走去轉副槍會唔會太過奇怪?定係你數學有問題?
作者: gonzalo    時間: 2015-1-16 09:26:42

近打和遠打差別
近打清怪好難有空間時間疊小情歌
只有拖怪先有時間疊
作者: ChLiu    時間: 2015-1-16 12:12:49

gonzalo 發表於 2015-1-16 08:16
而係可以保持不 ...

此言差矣,京告兄= =
一隊人刷風火42.
最快好似都15分鐘UP(藥水時間).
正常人既話,應該都係20分鐘左右.(正常既意思係計埋你個裝備分,再+啲正常打裝既人)有斧無斧都係差唔多..(差別好似都係一路啲怪比斧/弓清晒,同要拉到王前清)

我之前升聖劍果陣,都係隨便招啲人,打風火42.
打完,仲有時間打場光路,去廁所洗洗手,番黎就下轉= =

隨便招人,但有啲我一定拒組/踢佢出組:(歡迎補充雷神)
waterxxxx,X添,XX美,同埋啲問係咩裝同我答係秘密既人,仲有啲PVP防裝既人
組個粉紅丸娛樂下都好過上面既人

我試過好多次啦,除咗上面啲人.
我事旦組,都組到好多正常人.
有無火力我唔理,RE副前一定完到= =

作者: cskm2005    時間: 2015-1-16 13:04:15

gonzalo 發表於 2015-1-16 08:16
而係可以保持不 ...

其實你有斧同EC,已經隨組都得啦

我指既睇隊友...
係睇佢職業,唔係要睇佢火力....

但如果有,你又會唔會睇佢LV先???
我見過啲LV70既,其實好多都紅板黎= =
個個有裝...
如果你見人70LV就拒,咁係你問題啦

法書都無乜火力架.
但佢有狂熱,造傷,提傷,提爆.
補師都無乜火力喎.
神速團,啲補師跑速唔快,連小情果12%傷同全能力3%都比唔到架喎.

定你係想既火力係"太刀,斧,弓,杖(PS要高LV)"........?

SORRY,我唔明你火力係指咩意思,所以先咁講.
我想話,以你既裝備已經好夠.
比多啲自信自己.
風火42快極都係20分鐘左右.
天塔快極都係50分鐘左右.
再快?仲想要點?
作者: gonzalo    時間: 2015-1-16 13:41:13

cskm2005 發表於 2015-1-16 13:04

我指既睇隊友...

我係負責拖怪到王前的打手拖怪時才有時間幫自己疊小情歌12%王造傷
可是拉到王前就要不停出跳斬和轉轉技吸回血
打王亦都沒空閒打打下幫自己疊一下小情歌保持12%王造傷
我亦都時常組到一些裝備很差的人(意思是好易死~)
所以我都沒空閒疊小情歌~倒不如轉雙槍比較好

作者: gonzalo    時間: 2015-1-16 13:47:14

cskm2005 發表於 2015-1-16 13:04

我指既睇隊友...

問題係我組親都唔正常
作者: 小細細    時間: 2015-1-16 15:05:24

gonzalo 發表於 2015-1-16 13:47
問題係我組親都唔正常

其實,

我覺得你機體係好唔錯了, 已經好過好多人...
而當你真係去到一個樽頸位果陣,
不妨停下來去巴哈爬一下文(精華區有文章幫到你)
會對你有幫助的,

不要把自已拉得太緊,  
好好享受遊戲吧。
加油~

作者: alive8638    時間: 2015-1-16 15:46:08

gonzalo 發表於 2015-1-16 08:29
打王會有點慢
如果我轉了副槍轉用6%造傷源神 ...

你造傷83 你應該係咁配裝
造傷:副武10+秘石14+全狙20+時裝頭10+近戰15+橙牙11+3造傷戰利
如果你仲想打得再痛D 應該諗方法撐高屬傷而造傷又保持在90左右
例如轉副琴就有12造 再轉蝙蝠藍屬武.
仲有打王快慢有好多因素.隊友破防夠唔夠.或者多隻法書係隊已經可以大力好多
無書係隊 打風火42我一槍都係3~50萬 有隻書可以打到6~90萬

作者: gonzalo    時間: 2015-1-16 16:10:18

alive8638 發表於 2015-1-16 15:46
造傷:副武10+秘石14+全狙20+時裝頭10+近戰15+橙牙11+3造傷戰利
如果你仲想打得 ...

我明白最好當然可以一邊清怪打王一邊耐唔耐幫自己疊小情歌王造傷可是我玩近戰都係放手狂出技清怪
先咁選擇
83+6=89王造傷咁樣應該ok唔洗咁煩
如果唔得先轉點副琴啦

作者: 小細細    時間: 2015-1-16 16:14:05

alive8638 發表於 2015-1-16 15:46
如果你仲想打得 ...

補充少少關於屬傷:
正如樓上講副琴就多12造令到有更大空間去谷屬傷
可以GA話紋章應該用11技屬+6造或各6屬傷+6造紋,
副武用吸血+屬傷武,
副本如果火或冰, 聖櫃最好準備定冰/炎武
祕石用屬傷+2造
同埋6遺都好緊要....
有必要時可以食埋屬性水

作者: 小細細    時間: 2015-1-16 16:20:35

gonzalo 發表於 2015-1-16 16:10
我明白最好當然可以一邊清怪打王一邊耐唔耐幫自己疊小情歌王造傷可是我玩近戰都係放手狂出技清怪
先咁選擇 ...

其實有樣野唔係好明,
照計唔會冇時間小情歌..

作者: terrytam2010    時間: 2015-1-16 16:52:27

小細細 發表於 2015-1-16 16:20
其實有樣野唔係好明,
照計唔會冇時間小情歌..

呢個係技術問題,我雖然同樓主唔熟,但都識佢一段時間.我覺得佢只係一個追求裝備但唔練技術既人.
作者: gonzalo    時間: 2015-1-17 08:01:17

小細細 發表於 2015-1-16 16:14
補充少少關於屬傷:
正如樓上講副琴就多12造令到有更大空間去谷屬傷
可以GA話紋章應該用11技屬+6造或各6屬 ...

我只係拖怪到王前連王一齊打如果打打下補疊一下小情歌自己好易被打要半死
我只係想避免依個自己技術上問題
我lv68副琴蝙蝠+20火,風,暗20%3把都+20屬傷祕石(火,風,暗6%屬傷2造祕石)
遺產+飾品~火,風,暗都全+20了
我只是想解決自己技術上清怪疊小情歌問題,而選擇其他方便自己的選擇
每次打副都有食練金水x5 雙料理+火~風屬傷水

作者: gonzalo    時間: 2015-1-17 08:09:19

terrytam2010 發表於 2015-1-16 16:52
呢個係技術問題,我雖然同樓主唔熟,但都識佢一段時間.我覺得佢只係一個追求裝備但唔練技術既人. ...

你講得我冇錯!我係冇咩技術可言!所以我先話自己唔勁!
我係好睇重自己裝備效果唔想拖累人既心態

作者: handsomechu    時間: 2015-1-17 10:27:36

咪轉副槍試下LOW, 又唔洗好多錢....效果唔好,咪轉返來.

其實要造傷, 點解唔試下副雙刀?

作者: 小細細    時間: 2015-1-17 11:59:11

gonzalo 發表於 2015-1-17 08:01
我只係拖怪到王前連王一齊打如果打打下補疊一下小情歌自己好易被打要半死
我只係想避免依個自己技術上問題 ...

就咁睇裝備係冇咩問題,
如果可以聖櫃用埋冰/炎武,
效果好很多的.
打王多用跳打吧, 風斬6秒, 有3秒你可以出其他技, 例如情歌,
至於拉怪, 長空+焰吒, 去到王前小怪唔死都殘血..
如果想再進一步縮短打副時間,
合飛羚裝吧, 其實打副最浪費時間係行地圖。
作者: gonzalo    時間: 2015-1-17 12:03:39

handsomechu 發表於 2015-1-17 10:27
咪轉副槍試下LOW, 又唔洗好多錢....效果唔好,咪轉返來.

雙刀只有十字斬有用副職雙刀十字斬CD太長時間

作者: 叛逆小方    時間: 2015-1-17 12:56:49

handsomechu 發表於 2015-1-17 10:27

副雙刀係一個不了解雙刀是什麼才會用的人,
不論CD同GCD都係長,副手毒傷又唔係猛毒

講咩要造傷,用70裝都上到70造傷啦,何況造傷上到80~90,你都唔覺有加到

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://forum.agames.hk/) Powered by Discuz! X2