AGAMES 討論區

標題: [轉載][祭師]全智力祭師 練功心得! [打印本頁]

作者: 胡說    時間: 2009-5-9 11:30:57     標題: [轉載][祭師]全智力祭師 練功心得!

[轉載自巴哈姆特]

小弟目前配點  :  全智力

技能部份以"御雷"和"逆經"為主!!醫經部份就以扣血速度來升級"

扣血 ? 自補技能來說1等級會來不及補到下回被怪打的扣血量,

這時就要把補血的技能升級。大概是這個意思!(補血技能放置快捷鍵"3")

為什麼要玩攻擊型祭師?     

因為祭師是唯一可以開A套餐又自己補血所以方便練功。

練功時大多帶藍水or少量的大紅水(警急時用)。

攻擊力比法師弱一點"存活率高很多。

因為有輔助狀態"加起來的數值可以彌補攻擊的缺陷。

技能施放>>物理怪物    (按鍵1)電擊術(降低怪攻擊)>>(按鍵2)落雷   開A餐會自動循環

魔攻怪物    (按鍵1)螺旋閃電(暈怪)>>(按鍵2)落雷  開A餐會自動循環

輔助技能>>天蠶咒(+物攻魔攻)or金剛身(加血量)   二招時間持續15分鐘   手動放即可!

以上技能是初期技能的施放方法,大大可以參考看看。

這是小弟玩全智力祭師的小小心得,給各位有想試看看智力祭師的玩家參考。

目前這樣子練我還覺得蠻輕鬆的"

作者: hugoshum    時間: 2009-5-26 10:10:12

:L我的際司開a套餐時唔識自己加血- -只識出攻擊技 --
作者: 希拉    時間: 2009-5-29 23:38:52

唔係呀~~識加血喎~~好好掛-.-kaka
作者: 981133    時間: 2009-6-4 12:15:07

我既際司都唔識加血.. 咁係咩問題?  人地話加血技放 3  ..
我放左都唔識加.......
作者: kwokran12    時間: 2009-6-15 19:28:22

我劍客都開套餐a都可以自己加血= =;P
作者: 牙乂達    時間: 2009-7-7 10:52:28

佢要50%血下先會自動加
作者: jay606    時間: 2009-7-7 16:39:40     標題: 回覆 6樓 牙乂達 的帖子

哦哦哦...唔怪至得我唔識加血啦...thx:em800_111:
作者: o滅殺村o    時間: 2009-7-8 00:11:20

我係玩術士既~~
不過都多謝你既心得
作者: oO幻Oo月影    時間: 2009-7-8 08:40:32

掛a餐既話
你將你想用個招黎補血既招放係第3格
50%血佢就會幫你補
寵少過50%都會幫佢補埋^^
作者: c190136    時間: 2009-7-8 10:23:19

................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
作者: c190136    時間: 2009-7-8 10:24:00

.....................................................................................................................

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://forum.agames.hk/) Powered by Discuz! X2