AGAMES 討論區

標題: 希望大家正視曙光人員監管及操守問題,亦請大家聽godzilla的說話-->(不能登入於這帖集中討論,再開同類刪帖) [打印本頁]

作者: 大月    時間: 2009-5-17 10:50:09     標題: 希望大家正視曙光人員監管及操守問題,亦請大家聽godzilla的說話-->(不能登入於這帖集中討論,再開同類刪帖)

各位玩家, 大家係忙住試入唔入到曙光的同時
發現最近幾次大型斷ser之中, 你們的ac都有死亡的情況出現嘛?
雖說線唔不穩,曙光不會賠償, 但現幾次都係佢ser有問題
而要大家等待都算了,大家仲有賠上噹噹的風險
呢個係咪曙光雖然公開向玩家道歉及作出賠償?

溫馨提示:agames內沒有任何遊戲gm,如果game出現問題,請向客戶部聯絡,或者把意見post在論壇問題及意見等管理員睇到,佢會幫大家向gm反應的。

入不到game玩大家當然不高興,但請大家冷靜討論和注意版規,謝謝大家。

作者: timmy138    時間: 2009-5-17 10:52:25

嗯!我已死過一次!
今朝又唔知做咩事,搞到冇得玩!
強烈不滿囉
作者: sdgjim2212    時間: 2009-5-17 11:02:49

佢話咩Warning: mssql_pconnect() [function.mssql-pconnect]: Unable to connect to server: 10.10.10.72:1433 in /home/xlegend/module/dbbak.inc.php on line 5
Could not Connect MSSQL
姐係咩野啊同去到冇哂野睇--:em800_31: :em800_31:
作者: 水瓶花    時間: 2009-5-17 11:03:05

有呀~~me呢個星期食左7,8個0%鐺鐺喇=.=
成2張點卡100$=.=
吼吼吼\口口口口口/
me仲發現呢排好鐘意係星期六,日先斷@@
作者: 妖狼    時間: 2009-5-17 11:06:37

大月好波=.=
我爆緊盒嫁~頂爆曙光個肺=.=
死左噹噹不在話下=.=我d經佢點賠俾我~~~~吼~~~~~
作者: sdgjim2212    時間: 2009-5-17 11:08:06

好波-口-但係洗唔洗爆粗啊
==但係我想講(自己友)12!@$#$^%^%&^&^*&(*(*
作者: 水瓶花    時間: 2009-5-17 11:10:06

原帖由 妖狼 於 2009-5-17 11:06 發表
大月好波=.=
我爆緊盒嫁~頂爆曙光個肺=.=
死左噹噹不在話下=.=我d經佢點賠俾我~~~~吼~~~~~
me尋晚仲想開巨工=.=
好彩未汁好d野冇開-___-
作者: 魅云    時間: 2009-5-17 11:11:08

次次死ser都死左...買0%都買窮人啦,今次都唔知有冇死.仲唔知幾時可以on返
作者: sdgjim2212    時間: 2009-5-17 11:12:38

只好玩下cso先啦--  gm快d啦[fly]gm快d正好曙光佢啦[/fly]
作者: 大月    時間: 2009-5-17 11:15:49

我覺得大家平時都會忍佢lo,
不過容忍有個限度lo.
而唔係咁不負責任,開番俾你地就去玩
我想講,個咁既game大家都有用$玩
冇1個好既serive比客戶,你不如汁左個game佢
唔會晒大家時間
作者: sdgjim2212    時間: 2009-5-17 11:19:47

甘玩到味先
作者: 段天    時間: 2009-5-17 11:28:36

無得入我已萬般不爽了 我發覺呢- - 係佢公司D人智障定咩
其他game一定唔夠曙光多人玩 佢係鐘意攪其他game唔攪好曙光
仲有- - 呢排cut ser 我升個2堆分身 一次死晒D法職 噹噹狂出好契弟囉 可唔可以重整個ser呢??
作者: 段天    時間: 2009-5-17 11:31:20

打去間公司 通左 無人接 最後飛左去留言 話會盡快回覆
次次都係甘 契弟!
作者: sdgjim2212    時間: 2009-5-17 11:40:32

我打到啊但係佢話咩唔好ec我會好快搞點  但係...
作者: 〝龍﹏龍〞    時間: 2009-5-17 11:43:34

不如我地搞個擺玩= ="""
等GM送番d野比我地,作為道歉~!

(不過冇咩可能v_v)
作者: 麥cow仔    時間: 2009-5-17 11:48:05

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: CDD    時間: 2009-5-17 12:09:05

講得太多了

大家留點有野的留言吧
作者: 快樂天使    時間: 2009-5-17 13:16:08

我冇左more exp ar
作者: 笨BE    時間: 2009-5-17 15:13:17

我今朝都死左/________\
仲要買左人生以來最貴的0%= =120m
作者: 愉悅鈴鈴=]    時間: 2009-5-17 17:53:52     標題: 回覆 23樓 笨BE 的帖子

@_@ 豬BE死左-0-??
- -我今朝一0N..變左係門口..( -3-淫客D人仔都係咁 )
我又冇SET金= ="
作者: 心霜乂碎    時間: 2009-5-17 23:14:26

唉~...
本黎我以為今日要出街
我一起身 諗住有得玩陣
點知冇得玩= =之後我d ac仲比fd拉左去第2到<~唔關事
搞到我好火= =!!!!
又冇得玩 一玩到就感= =
作者: 大月    時間: 2009-5-18 00:06:46

解釋部份人仕死亡原因
因曙ser於半hand時期下,而並非完全中斷
個時死的ac不受減免回復
於斷ser而未能offline者個d就會回城門口
所以死既ac應該多是魔職
作者: 鬼鬼    時間: 2009-5-18 10:17:18

= =我隻法都死左...一on就咁   

作者: 魂靈包子    時間: 2009-5-18 10:18:21

今朝又斷線喇  點攪呀@@
尋日爆緊盒同魔0= =好彩人仔冇死到   都算喇
今日晏D都維護啦 今朝仲要斷一次  今次隻人仔仲要死埋
係咪尋日整5死人仔 今日再整多次呀@@
攤D噹噹又貴 130M1個 最後攪到我要用點買
係咪想呃人買點呀  再係咁我5再買點玩喇.......
作者: 大月    時間: 2009-5-18 13:21:32

我知道昨晚又cut呀, 所以根本有問題.
每星期個2hr維護都唔知搞咩
唔係唸住熄熄機咁就升呀嘛

ps,曙光呢個星期應該搵唔少$

作者: _._5HAN    時間: 2009-5-18 16:49:14

原來.....曙光係從斷ser呢個途徑去搵錢,,
作者: 539247101    時間: 2009-5-18 17:32:58

= =真係奸姐.......吸血橘子都好過alta啦    起碼唔斷線先~~
作者: 白羽黑尾    時間: 2009-5-18 17:42:50

好似係依幾年先係咁(不停CUT線/BUG)
我上年玩都唔係咁架..
作者: 539247101    時間: 2009-5-18 18:23:10

我上年冇玩  5知 ......,.
作者: alf1121    時間: 2009-5-19 23:07:54

alta既主打game唔係曙光,,曙光係佢旗下
最小人既
作者: 大月    時間: 2009-5-20 20:39:58

To:godzilla (知道呢件事唔關你事,你睇版的)
我想你知道我唔係因入唔到game唔開心
你知嘛, 曙光(佢)每次突然死ser,
我地係無法撞自己ac之下眼白白咁死去
每次死左都要用0%噹噹復活,唔用就扣10% exp.
10%可以係成1億既exp,一次半次我接受
但當你試過1天因為佢server問題死2-3次,而用0%噹噹復活
而0%噹噹係要用真$買的,你會唔會都覺得自己俾人呃錢中呢?
我唔係冇打過去曙光客服,不過客服可以用呢個理由對侍客戶
"死server我地都唔想,我地係唔會賠償, 你冇睇守則就去睇左先啦"
呢d係咩態度?老實講,我覺得alta唔想搞好隻game我建議佢接game,
我欣然接受,而唔係咁既server,咁既服務態度!
我自己網絡斷我冇得講,而家係佢server絕對有問題.
我之所以出呢個post,我係想全game既人知道
唔係曙光死左server,之後開番就等如冇事.
大家絕對要反思,
1.值唔值得為呢隻game下苦工,
2.覺唔覺得alta對曙光既人唔公平.
3.係咪認為死左ser,用完0%復番可以當冇事
我知道曙光gm唔會對我講既野做任何事.
但佢可唔可以對大部份game既人用同一個手法:
有事唔理,你死你事,唔暢氣唔好玩既態度對待玩家
我可想大家知道,而家玩家係客戶
而家咁對客係咩野既服務?!
作者: 539247101    時間: 2009-5-21 06:29:30

= =用斷ser ge方法去逼人買鐺鐺賺錢,
呢個方法只會2敗俱傷...
.點解永遠都係半夜同星期日斷ser??
GM返工果時5見斷??
好狗呀~~
作者: 豬XDD    時間: 2009-5-22 19:55:24

超同意以上咁多位靚靚所講GE野
E+ 又通漲  咩都貴
之前一個 0% 都 100m 下
E+  150m 都出現
GAME 中的 高LV  人仕  點過活 !!!!!!
作者: 539247101    時間: 2009-5-22 20:05:17

就前日之嗎..我都俾人放王....我的第一次呀...就咁俾左人
仲要95%果隻..勁慘
作者: 女女    時間: 2009-5-27 16:58:23

上次通頂無啦啦彈左呀 之後上黎上去都上唔到
作者: q40687050    時間: 2009-6-2 19:16:42

曙光呢隻game已經比間公司放棄左la 講真:已前好多人玩架
點解會變成禁:em800_27: :em800_27:
作者: tamyiuchau    時間: 2009-6-6 20:25:38

已前好多人玩架,差不多全級都有。現在只有我仲玩。
作者: 笨BE    時間: 2009-6-7 01:13:20

激死人激死人!!
成日LAG住左...出技都LAG...
但係隻怪就好順咁繼續出技= =
到我LAG完= = D血都就快冇哂= =
作者: 539247101    時間: 2009-6-7 08:23:18

法師係咁ga啦 lag 5起 小血呀嗎~~~~

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://forum.agames.hk/) Powered by Discuz! X2