AGAMES 討論區

標題: 英文名收集帖 [打印本頁]

作者: 熊貓大王    時間: 2008-4-26 11:53:30     標題: 英文名收集帖

大家英文名係咩呢?
作者: 邀月    時間: 2008-4-26 13:54:02

我叫Susanna~~
作者: godzilla    時間: 2008-4-26 14:04:07

我身份証裡面個英文名叫winnie,
但十六年前我又改左叫tobby,
因為想同個仔差不多英文名,
所以仔仔出世後,(我個仔叫dobby,老公叫mobby)
我就改了叫tobby。
作者: 熊貓大王    時間: 2008-4-27 05:17:27

我叫daniel
作者: 兔兔    時間: 2008-4-28 03:16:35

原帖由 godzilla 於 2008-4-26 14:04 發表
我身份証裡面個英文名叫winnie,
但十六年前我又改左叫tobby,
因為想同個仔差不多英文名,
所以仔仔出世後,(我個仔叫dobby,老公叫mobby)
我就改了叫tobby。 ...

一家三口勁襯喎-___-"

我原本叫JOANNE, 不過黎到美國之後改左叫KAY -_-:victory:
作者: 草女乂    時間: 2008-4-28 10:52:40

我無咖~"~ 我都係 用番 自己 個姓 黎做 英文稱呼咖 我叫 Ding or chi bee ( 同fd 一樣)都ok 多多指教~"~
雖然 朋友 曾經幫我改過 但 最後 都係依個親切d =3=

不過 大家 唔好咁叫我 尤其係 game=.= 我會嬲你!!! (不會嬲 咁大件事 只係 唔會理你)

作者: godzilla    時間: 2008-4-30 11:16:43

原帖由 草女乂 於 2008-4-28 10:52 發表
我無咖~"~ 我都係 用番 自己 個姓 黎做 英文稱呼咖 我叫 Ding or chi bee ( 同fd 一樣)都ok 多多指教~"~
雖然 朋友 曾經幫我改過 但 最後 都係依個親切d =3=

不過 大家 唔好咁叫我 尤其係 game=.= 我會嬲你!!! (不 ...

你又話個名OK,但又唔比人叫你,^^咁會唔會好矛盾呢?
作者: 草女乂    時間: 2008-4-30 22:11:20

原帖由 godzilla 於 2008-4-30 11:16 發表

你又話個名OK,但又唔比人叫你,^^咁會唔會好矛盾呢?
因為  係game 我有 另一個名 叫果個 我會覺得親切d =o= 係game到 有人叫我個真名 覺得好怪
作者: lamxdxd    時間: 2008-4-30 22:14:56

我叫xdxdlam= =←自己禁ctrl+a睇=__=
e個名超好聽-0-

作者: godzilla    時間: 2008-5-1 00:57:48

原帖由 lamxdxd 於 2008-4-30 22:14 發表
我叫kitty= =←自己禁ctrl+a睇=__=
不過點都5夠「xdxdlam」e個名好聽-0-
不過.....論壇唔好叫我做kitty...如果唔係......我實會嬲人- -

:o 你.....原來係女仔呀?
作者: lamxdxd    時間: 2008-5-1 13:42:24     標題: 回復 12# 的帖子

我緊係女-0-"
名+性格+講野(因為係某壇聽人講..女仔打野通常都係比較花d,火星文)+頭像似男仔+女仔通常都5會用「xd」黎做自己個名

↑唔知中唔中呢-0-
作者: lamxdxd    時間: 2008-5-1 14:31:17     標題: 回復 14# 的帖子

我想問你係咪唔識睇中文字呢?
我發覺某d人隻眼真係有問題囉!
講到明唔比叫...你仲要咁樣叫!

我叫kitty= =←自己禁ctrl+a睇=__=
不過點都5夠「xdxdlam」e個名好聽-0-

不過.....係論壇唔好叫我做kitty...如果唔係......我實會嬲人- -

↑紅色果句係咩黎??
睇唔到我就放到最大比你睇!
作者: 草女乂    時間: 2008-5-1 14:33:00

lamlam 唔好嬲=.="  你嬲起上黎 有d可怕=.="
作者: lamxdxd    時間: 2008-5-1 14:35:10     標題: 回復 16# 的帖子

嬲起上黎將d字轉做紅色+大大隻字係我最鍾意..
不過5爆粗已經係好好- -
作者: 草女乂    時間: 2008-5-1 14:44:25

原帖由 lamxdxd 於 2008-5-1 14:35 發表
嬲起上黎將d字轉做紅色+大大隻字係我最鍾意..
不過5爆粗已經係好好- -
各有各喜好=.= 我鐘意橙 so d字 都係橙 因為橙色 好開心a_a 不過嬲得多身體唔好:lol
作者: lamxdxd    時間: 2008-5-1 14:46:36     標題: 回復 18# 的帖子

橙色字都幾靚@@
不過我嬲果時會5會將d字轉做紅色+大大隻字..都係睇情況...
有d一睇到就勁火果d...就會將d字轉做紅色+大大隻字咁去罵人(當然係曙光入面係冇可能咁做= =)
作者: 草女乂    時間: 2008-5-1 14:49:00

原帖由 lamxdxd 於 2008-5-1 14:46 發表
橙色字都幾靚@@
不過我嬲果時會5會將d字轉做紅色+大大隻字..都係睇情況...
有d一睇到就勁火果d...就會將d字轉做紅色+大大隻字咁去罵人(當然係曙光入面係冇可能咁做= =) ...
我好多 板板都係 用 橙色 已經 唔可以戒左依個習慣= =
作者: lamxdxd    時間: 2008-5-1 14:50:25     標題: 回復 20# 的帖子

o.....
不過我謙麻煩...所以先5將d字轉色..
(要出街.............88)
作者: dlalden    時間: 2008-5-1 18:13:07

我有個英文名:Dick
作者: 隱形人    時間: 2008-5-1 18:55:10

我個英文名:leo    (不是leon)
作者: dlalden    時間: 2008-5-1 19:07:38

有一個名意思係「受人歡迎」:patrick
作者: 隱形人    時間: 2008-5-2 00:22:15     標題: 回復 24# 的帖子

http://hk.dictionary.yahoo.com/search.html?s=Patrick<----查字典

男仔名!!
作者: 黑琦無名    時間: 2008-5-2 16:17:13

BLACK K(黑琦月)
作者: 草女乂    時間: 2008-5-2 16:20:59

=0= black k= =  一陣d人讀左beggar 就好笑xd
作者: 黑琦無名    時間: 2008-5-2 16:23:19

如果依加我唔係冇得上網,我一定上曙光Q左你,同你講我係8月連續2星期戰工第一^死味 哈哈 ^
作者: 草女乂    時間: 2008-5-2 16:29:54

我只不過係好想像力d姐= = 創作力都ok
sorry呀 唔知你會介意我咁講
草寶寶 向你說句對不起a_a 希望大人有大量a_a

作者: 黑琦無名    時間: 2008-5-2 16:40:16

我好想嘔呀,草寶寶.....----=.=
作者: 草女乂    時間: 2008-5-2 17:05:09

唔領情算數 廢事同你呢d人嘈
作者: lamxdxd    時間: 2008-5-2 17:37:53

原帖由 d567an 於 2008-5-2 10:16 發表
sorry kitty:lol :lol :lol :lol :lol :lol :lol :lol :lol :lol

你的理解能力真係好有問題!
我都講左唔比叫..你個xx仲要咁叫我同我講sorry?!
你依句sorry...我係唔會受!
作者: 天天戀﹏。    時間: 2008-5-2 19:46:01

隻字有無得再大d丫-口-
作者: lamxdxd    時間: 2008-5-2 22:46:20

原帖由 d567an 於 2008-5-2 22:39 發表
sorry sorry sorry kitty

睇黎你既理解能力真係好有問題!
唔知你有冇d咩學習語文既障礙呢?
你依次既道歉..我更加唔會受!!
想要我受你既道歉?!
好難呀!
叫你唔好叫「kitty」..你仲要叫...咁樣我都可以唔接受你既道歉~
你打「xdxdlam...sorry!我以後都唔會再叫你做「kitty」!」既話我或者會接受你既道歉既!
作者: lamxdxd    時間: 2008-5-2 22:54:33

原帖由 d567an 於 2008-5-2 22:50 發表
KITTY...sorry!我以後都唔會再叫你做「kitty」!」KITTY...sorry!我以後都唔會再叫你做「kitty」!」KITTY...sorry!我以後都唔會再叫你做「kitty」!」KITTY...sorry!我以後都唔會再叫你做「kitty」!」KITTY...sorry!我 ...

真係好笑!
睇你咁樣道歉..都知你擺明想激嬲我啦!
你d理解能力同隻眼真係好有問題囉!
人用紅字你用紅字..做咩??跟風?!
道歉係唔應該用紅字黎道歉既!
一d誠意+肯悔過既心都冇!!
一樣唔收貨!
作者: lamxdxd    時間: 2008-5-2 22:59:49

原帖由 d567an 於 2008-5-2 22:56 發表
KITTY...sorry!我以後都唔會再叫你做「kitty」!」KITTY...sorry!我以後都唔會再叫你做「kitty」!」KITTY...sorry!我以後都唔會再叫你做「kitty」!」KITTY...sorry!我以後都唔會再叫你做「kitty」!」KITTY...sorry!我 ...

真係好無奈!
算吧啦你...我點樣都唔會收貨架啦!
你咁樣叫我...我點收貨姐..
人用紅字你又用紅字...跟風!
仲有道歉用紅字..姐係擺明想玩野姐!
我睇下你洗得幾耐!
作者: lamxdxd    時間: 2008-5-2 23:02:34

唉....都唔明我話左無論你點道歉都好..
我都唔會受...
仲要係咁講...打黎都晒氣啦!
作者: lamxdxd    時間: 2008-5-2 23:11:42     標題: 回復 43# 的帖子

笑了~
我發覺你真係一個幾好笑既人黎!
無論係點..我係絕對唔會接受你既道歉!

作者: 天天戀﹏。    時間: 2008-5-6 21:15:38

佢搞到我LAG左機= =我依家要你道歉!
作者: 星星~☆    時間: 2008-5-6 22:26:06

=.=...
攪到我laglag地==...
lamlam 個邊個係咪有d.............(人水8) ==.....
作者: lamxdxd    時間: 2008-5-6 22:30:58     標題: 回復 47# 的帖子

佢今日先用過論壇pm功能黎騷擾我.....
勁火囉
作者: o0某某人0o    時間: 2008-5-7 17:45:52     標題: 回復 49# 的帖子

你依d先叫傻= =
我地都唔夠你黎= =
你回帖都回得特別過人= =

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://forum.agames.hk/) Powered by Discuz! X2