AGAMES 討論區

標題: 香港天羽玩家齊來投票...我們最想要的PK開放形式 [打印本頁]

作者: dingdong    時間: 2009-7-21 17:26:07     標題: 香港天羽玩家齊來投票...我們最想要的PK開放形式

台灣官方已積極研究天羽推行PK的方法了... 他們在台灣巴哈論壇詢問台灣玩家對PK的意見, 我們香港玩家也來投票喔^^

http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=16643&snA=6949&tnum=48

部分地圖PK:70級以上的地圖將可以進行PK (製作時間將會比較長)

人物等級PK:等級達到70級後,除了特定的地圖外(例如天羽城、新手村或較低等的地圖),將可以進行PK (製作時間比較短)

其它PK意見:大家有什麼樣的想法都可以提出唷,希望大家都可以盡量發表意見
作者: abg4b10    時間: 2009-7-21 18:39:15

姐係低lv PK要去比武?

不如咁(意見):
1.向對方要求,對方批準才開始
2.有和平方式,PK模式切換,PK模式下可任意攻擊其它也開了PK模式的玩家,但不可攻擊和平方式的玩家

P.S:我投錯人物等級PK
作者: oO幻Oo月影    時間: 2009-7-22 09:10:40

唔係幾明
但我投左等級v_v''
作者: tony2817    時間: 2009-7-22 09:11:04

投左第1個-.-
作者: roxanneyi    時間: 2009-7-22 14:35:19

同一地圖好似好d
作者: Kapriciouz    時間: 2009-7-23 14:19:31

我讚成pk模式轉換@@
有和平同pk模式揀~
想打既就轉,,個個都可以殺,,唔想打既就和平模式,,幾好丫
有d人唔想俾人打都唔會無辜咁犧牲
作者: tim爺    時間: 2009-7-23 14:37:40

我都同意要有和平同PK模式揀~
雙方都要轉PK模式丟可以打
唔想打既就保持和平模式
作者: 南北杏    時間: 2010-2-25 18:09:15

現在是80LV後的地圖可以進行PK
其實我本人覺得轉做等級會較好
80LV後便可以PK 會更加刺激喔
作者: 心霜乂碎    時間: 2010-2-25 18:32:50

我都覺得應該要雙方同意 先可以在80級地圖上PK丫
因為感樣一方面可以滿足封印裝備系統既需要<-可以封印裝備
令一方面 又可以減少不必要既戰爭
作者: 勤勞的企鵝    時間: 2010-2-25 19:50:29

當然系和平模式下的人物不能攻擊就最好啦
作者: 南北杏    時間: 2010-2-25 19:58:18

原帖由 勤勞的企鵝 於 2010-2-25 19:50 發表
當然系和平模式下的人物不能攻擊就最好啦

這當然是好
但到了太和平 這game沒有挑戰性 也沒有刺激了
作者: 心霜乂碎    時間: 2010-2-25 21:55:04

當你經常被殺 甚麼10星裝 6品裝 全都掉了 <-夠唔夠刺激= =!?
作者: 南北杏    時間: 2010-2-25 22:01:07

原帖由 心霜乂碎 於 2010-2-25 21:55 發表
當你經常被殺 甚麼10星裝 6品裝 全都掉了  

如果你不打人 好像不會趺裝
而且別人殺你要用5元寶解紅名
你不打人 人打你的話只是他在浪費而已喔
作者: 心霜乂碎    時間: 2010-2-25 22:03:01

對 這可是我以前的想法
但我發現有玩家同我講 唔黑名唔紅名 冇pk值係身 比人打都會甩裝  但甩裝機會較小一點
有些無聊既玩家願意犧牲那5元 黎玩e種感既殘酷遊戲 !!!
作者: 南北杏    時間: 2010-2-25 22:23:20

原帖由 心霜乂碎 於 2010-2-25 22:03 發表
對 這可是我以前的想法
但我發現有玩家同我講 唔黑名唔紅名 冇pk值係身 比人打都會甩裝  但甩裝機會較小一點
有些無聊既玩家願意犧牲那5元 黎玩e種感既殘酷遊戲 !!! ...

這我不清楚
但好像沒聽過
我想你用了100個符來洗掉紅名 即是500元 可能還沒打趺到人一樣東西 如果別人沒黑名,紅名的話
所以呢 :lol
作者: 水靈子    時間: 2010-2-25 22:25:36

沉左佢啦!
作者: 心霜乂碎    時間: 2010-2-26 17:21:06

原帖由 南北杏 於 2010-2-25 22:23 發表

這我不清楚
但好像沒聽過
我想你用了100個符來洗掉紅名 即是500元 可能還沒打趺到人一樣東西 如果別人沒黑名,紅名的話
所以呢 :lol

你未聽過=0=!可是這是真的!!唔黑名紅名都會甩裝=0="機會幾大我唔清楚e樣野 但總比黑名紅名跌裝少!!
作者: 南北杏    時間: 2010-2-26 22:17:04

原帖由 心霜乂碎 於 2010-2-26 17:21 發表

你未聽過=0=!可是這是真的!!唔黑名紅名都會甩裝=0="機會幾大我唔清楚e樣野 但總比黑名紅名跌裝少!!

你肯定不黑名紅名給人殺也會趺裝的?
在開放pk至今好像還沒出現過
作者: 心霜乂碎    時間: 2010-2-28 17:35:02

有出現過的 只係你唔知-__-"!!係機會少 但係都有架....薯仔同埋娜娜子同我講的...你知唔知邊個薯仔/娜娜子玩家 ==?
作者: 傅嵐    時間: 2010-3-8 16:05:26

人物等級PK會較好
作者: 蛋糕寶寶    時間: 2010-3-10 12:21:54

人物等級PK,夠哂挑戰性
作者: 藍延    時間: 2010-3-15 12:33:18

地圖制最好.....
唔通主城都比人打咩XD
作者: 唯愛乂星    時間: 2010-3-15 17:09:37

haha~~
主城都比人打
我一定5玩88
作者: tom1998191    時間: 2010-4-13 11:04:14

我讚成pk模式轉換@@
有和平同pk模式揀~
想打既就轉,,個個都可以殺,,唔想打既就和平模式,,幾好丫
有d人唔想俾人打都唔會無辜咁犧牲

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://forum.agames.hk/) Powered by Discuz! X2