AGAMES 討論區

標題: [見習記者]合成寶石你要知! [打印本頁]

作者: bangbamwa    時間: 2009-7-23 16:55:35     標題: [見習記者]合成寶石你要知!

自從上個星期開放左寶石合成之後

好多人都會去將打怪拎返泥冇用既石頭合一合

但係同好多朋友傾過之後

發現左一d可能應該要知道但其實好多人都唔係太知道既小規則

依家就俾一個問題泥俾大家睇睇啦

之前有朋友問到點解想升上下一級既寶石放係中間但唔係合出我要既寶石既?

其實寶石合成佢只係會將你放入去既寶石作機率分配 並唔係將中間果粒升上去的
合成寶石既成功機率係100% 按計算每一粒放上去既寶石都有20%機率升上下一級
就好似你放1粒力石,物防石,法防石,迴石同命中石 每一粒都會有1/5既機率升上去
但如果你想一定要升到你要果粒寶石既話 只要五粒都係你想要升級既寶石就得架啦
千其唔好亂試話放四粒要既1粒唔要既 因為我都試過咁樣升左粒6級生命石:'(

附合成圖兩張

作者: zoechau5    時間: 2009-7-24 18:35:06

砰砰娃,我係oO朱古力Oo呀~
我依家比人爆左ac呀:'(
仲比人改埋個密碼呀:em800_101:
點算呀...:em800_105:
作者: totobaby    時間: 2009-7-25 01:55:35

- - 我系 TOTO啊。。
見到你副圖,,以為自己眼花,,
你都禁得閑上離發文~~:)

支持下先~~其實要合5Lv以上既石頭~
可以用滴 1~3LV成名OR能量石打底 :victory:

雖然有風險。不過唔大。。我覺得~~
作者: oO笨牛Oo    時間: 2009-7-25 03:35:05

嘿 加石上去 我頭3lv 我都係 放 2粒相同 ^^ 次次都100% 到 4lv 就唔得了
作者: chiing20    時間: 2009-7-25 03:46:15

高lv石都係全部一樣好d~
作者: kogikogi    時間: 2009-7-27 11:09:35

要爆格先可以合

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://forum.agames.hk/) Powered by Discuz! X2