AGAMES 討論區

標題: [見習記者]天王飯局 一 部落互鬥既真相!!? [打印本頁]

作者: tonyccc128    時間: 2009-8-3 02:36:50     標題: [見習記者]天王飯局 一 部落互鬥既真相!!?

(無論好定是壞,大家的回文都會是我的動力喔,所以請大大們多多回文!)

HI~大家好,我係天王。

唔知大家知唔知呢?
係不久既之前,部落之間發生左一場罵戰,事情一發不可收拾。
罵戰之後,令到三個知名度有番咁上下既部落互結仇恨。(惡卡,緣夢,獨酌)
開放PK果一日,部與部之間就開始發生殺戮戰,惡卡更有不少高等人士,都被緣夢、獨酌所殺。

事情點解會發生成咁?
好榮幸地,今日可以請到IEm0n豬為我地解開一個又一個既死結,一個個既愁眉深鎖。
有請.......(大家估下圖中既人係邊個:lol )

天王
:好啦,事不宜遲,我地快D入去正題!
IEm0n豬:大家好,我係獨酌既首領,係今次飯局既主角A_A(天王仲未請我食飯=口=)
天王: (汗)豬豬身為獨酌之首,我諗都有咁上下既知名度同埋人氣吧!(咁高人氣仲叫我請你食飯!)
IEm0n豬:呆左幾秒,唔知點答你好......(汗,又話飯局,一粒米都唔比人食架)
天王:=0=  我想問豬豬點解會同惡卡有衝突既?究竟咩事令到你地既關係咁彊架呢?
IEm0n豬:UM......其實都係少少野,唔係咩大衝突啦。致於關係,我都唔知點講好,我諗係無咩兩句,無咩交流咁啦- -"
天王:哦,原來如此!但係我想知,你地同惡卡冇咩兩句同交流,但係到開PK果曰,你地就追住惡卡D人黎殺。當中係唔係有D秘密咁架??
IEm0n豬:其實都唔算係咩秘密既~我地果日殺惡卡,都係發洩番之前積下落黎既恩恩怨怨。(問下唔好咁直接啦,好難答你架麻......)
天王:呵,睇黎固中有乾坤喎!究竟你同惡卡第一次點積怨架呢?
IEm0n豬:咁,我諗大家都知邊個係黃勁威架啦......
天王: (點頭)
IEm0n豬:佢即係獨酌既副首領。就係咁既,係我地未開部之前,我同黃勁威都入過惡卡既。哈XD,有少少緊張,比我諗下點講先XD
天王:請,慢慢來~~(玩野咩,我要快D收工架)
IEm0n豬:好,平伏了心情,可以繼續。係果陣,勁威係部入面諗住講笑咁玩下路西,但係路西就發哂老脾,之後仲踢埋佢出部
天王:呢個就係你地要追住惡卡黎殺既原因?
IEm0n豬:唔係既-0-(唉!!!)
IEm0n豬:我記得有一次打火龜,本身係我搶到既,打到隻野淨番少少血果時,無啦啦彈左GAME,之後我都無咩野,諗住加路西好友,問下佢打到咩。
但係路西拒左我個好友邀請,試問一個同你無仇無怨既人加你好友,但係比人拒絕左,你覺得咁係咩意思?你又覺得點先?
就係果次,我就開始唔鋸佢。
咁岩,之後緣夢同惡卡嘈,咪借題發揮,嘈埋一份囉......

天王:喔,原來豬豬係D唔鐘意比人拒絕既人黎架XD 真係人不可以貌相!
IEm0n豬: (無奈x1000)......講真,我都唔明點解路西會拒我好友,我自問同佢無仇無怨,冇理由要拒我好友掛?雖然路西係有選擇權,但我都係諗住識多一個朋友,少一個敵人姐~~
天王:豬豬言之有理~~多一個朋友,點都好過多一個敵人既...
天王:罵戰果日,我見你地比緣夢嘈番轉頭喎~究竟係咩事呢?
IEm0n豬:唔係-__-果次係緣夢同惡卡未嘈之前既事來的。勁威同心醉嘈緊,不過我果日問佢地嘈d咩,心醉話冇事,矛頭好快指向惡卡。講真,我到而家都唔知果次(心醉and勁威)嘈d咩,之後就見到極樂係世頻不停講我地部既不是。
天王:咁你知唔知點解極樂要話你地?
IEm0n豬:真係唔知。果時世頻好亂(不停有人洗頻),淨係見到佢不停係咁話我地個部炸......
天王:哦,原來係咁既一件事~~我諗觀眾看到以上對話,對呢件事都有少少既認識吧。原來係三個部入面發生過d咁既事。講時講,節目都到左尾聲啦~
IEm0n豬:你累啦xd?
天王:唔係-口-"(心想:累死啦!!!!)
天王:最後想問一下你,你而家對惡卡點架?仲係好似之前咁?
IEm0n豬:無咩野啦。講真,我地嘈又嘈過,打又打過,唔通真係要不停咁打落去咩?大家總會收手的。
天王:喔喔,豬豬講得好岩~~打咁耐,大家都會累啦XD"
天王:咁而家勁威對惡卡點呀?
IEm0n豬:勁威佢點都有少少唔鐘意架啦!但係都唔會話成日殺惡卡d人啦,件事都慢慢被淡忘啦。
天王:咁都幾好呀,都算完左一場大戰!
IEm0n豬:勁威份人,係有少少衝動,但係我諗佢都唔係有惡意又或者係專登去憎某d人既。
天王:係呢方面,我諗我都要問下當時人好一點。咦,時間差唔多啦,我地都係時候同觀眾講聲再見~
IEm0n豬:而家會唔會影相架-口-?
天王:要影都影左啦=口=
天王:好啦,咁樣天王飯局既時間又到左完結啦!希望大家多多支持我啦。
IEm0n豬:大家都要好好支持我地獨酌呀
天王:( 死仔,拎我地拎賣廣告)咁豬豬同大家講再見啦
IEm0n豬:後會有期(偏唔講再見A_A)
天王:各位觀眾再會!

本天王既其他報導:
[見習記者]全面直擊外掛陷落之迷!!!
[見習記者]玩家激鬥天羽,高等激殺低等,高等高壓低等?
[見習記者]記者天王的憂鬱
[見習記者]我諗,呢隻一定係史上最強的猛猛牛囧"

作者: oO笨牛Oo    時間: 2009-8-3 02:47:07

冇創意 我仲意=v=
作者: wai32wai36    時間: 2009-8-3 03:11:31

天王~咁好心機寫文章.......
都要做下部任至得咖~~哈哈..><
作者: kennis328328    時間: 2009-8-3 03:17:02

講真~我個晚係世頻都見到佢地罵戰喎!係咁洗頻~快到睇唔到....
作者: hong1992    時間: 2009-8-3 03:43:39

真相就係惡魔d人唔比人係比武場殺人
:thumb: :thumb: :thumb:
作者: bk2234    時間: 2009-8-3 09:12:34

哭有時~笑有時~打完一場之後就冇事>.^
                                                 天崖海角*副首領~上
作者: 寶兒BOWIE    時間: 2009-8-3 14:13:28

d講話我笑左xdd
支持^___^"
作者: 稚氣a翠儿    時間: 2009-8-3 15:14:20

多謝天王為我地解開哩個 秋官 都解唔開既謎,,,:lol :lol
作者: 0oFungo0    時間: 2009-8-3 15:56:20

多謝天王咁詳細既報道..
三個部以後要好好相處呀=]
作者: 希拉    時間: 2009-8-3 17:53:13

人不犯我我不犯人!!
作者: tonyccc128    時間: 2009-8-3 20:35:36

希拉,有咩可以係到講喎@__@
咁大家咪可以知得清楚D囉:L
作者: 卍魂卍    時間: 2009-8-3 22:59:20

原帖由 tonyccc128 於 2009-8-3 20:35 發表
希拉,有咩可以係到講喎@__@
咁大家咪可以知得清楚D囉:L

咪就係有人唔比人係 比武場殺人囉 @_@
作者: 笨妞★瞳    時間: 2009-8-4 01:21:29

咩SeR...?
雖然吾關古古力..
不過8掛下都好
作者: oscarwan31hk    時間: 2009-8-4 02:32:07

其實都只係小小誤會o者~其實平心靜氣講好快解決=]~~
作者: tonyccc128    時間: 2009-8-4 03:31:59

我希望籍著坦誠可以化解大家既恩恩怨怨。
如果有關人仕看了此文,也可以講出你們既想法,有助本人了解了解,謝!!
作者: hong1992    時間: 2009-8-4 11:44:42

原帖由 tonyccc128 於 2009-8-4 03:31 發表
如果有關人仕看了此文,也可以講出你們既想法,有助本人了解了解,謝!!

結論就係惡魔d人唔比人係比武場殺人
作者: lokzo    時間: 2009-8-4 12:49:44

原帖由 tonyccc128 於 2009-8-4 03:31 發表

人地都無意化解啦
作者: 心醉    時間: 2009-8-4 16:16:11

吾係解決左喇咩!?
真係吾明仲拎出黎講做咩!?

回lokzo:
無意化解既話..
我地就吾會傾
我極之針對你呢句野=)
作者: 路西亞    時間: 2009-8-4 18:14:48

原帖由 hong1992 於 2009-8-4 11:44 發表

結論就係惡魔d人唔比人係比武場殺人

無話過唔俾人係比武場殺人..只係殺完人 還要出口傷人..
呢樣野 你又話無 當事人又話無 咁其他成件事係點..都無人知..
你唔好亂咁講 係惡魔卡既人唔俾人係比武場殺人
作者: hong1992    時間: 2009-8-4 18:58:06

原帖由 路西亞 於 2009-8-4 18:14 發表

無話過唔俾人係比武場殺人..只係殺完人 還要出口傷人..
呢樣野 你又話無 當事人又話無 咁其他成件事係點..都無人知..
你唔好亂咁講 係惡魔卡既人唔俾人係比武場殺人 ...

邊個出口先就心照啦
仲係度話人
作者: tonyccc128    時間: 2009-8-4 19:11:47

回心醉,路西,lok,HONG:
一,我post呢篇文係為左作下一篇的伏筆。
二,post出黎係想中立一點去睇呢件事,所以大家都唔好係度罵戰了:L
三,想有關人仕可以比相關資料出來,令大家可以更加全面咁去睇呢件事。
四,有咩野講可以講得清楚少少。
五,本人完全沒有針對那一方or覺得那一方是對或錯。再強調,本人只是想希望恩怨可以從另一個方面化解,想知道是什麼,大家可以去看我最新的報導。

希望各位可以平心的看看這篇報導and發出中立既意見,謝!
多謝各位既回文!!:lol

作者: 心醉    時間: 2009-8-4 21:32:57     標題: 回覆 21樓 tonyccc128 的帖子

咁就應該叫lokzo小心發言
我相信我呢邊d人睇到吾倨!
作者: 紫淇=)    時間: 2009-8-4 22:02:30

突然好想笑出黎呀!!
作者: lokzo    時間: 2009-8-4 23:30:15

原帖由 心醉 於 2009-8-4 21:32 發表
咁就應該叫lokzo小心發言
我相信我呢邊d人睇到吾倨!

係想化解就唔會一入黎話咩比武埸唔殺得人
作者: hong1992    時間: 2009-8-5 01:05:36

原帖由 lokzo 於 2009-8-4 23:30 發表

係想化解就唔會一入黎話咩比武埸唔殺得人

你唔好將我講既野當做人地講
仲有...
我地唔想化解既話我地就日日去殺你啦
作者: 路西亞    時間: 2009-8-5 06:55:14

原帖由 hong1992 於 2009-8-5 01:05 發表

仲有...

我唔覺得自己有錯..我地錯在未夠100lv..錯在有強制pk..
唔係 唔洗俾你地咁樣講我地部落..
作者: 心醉    時間: 2009-8-5 08:23:33

咁樣嘈落去冇咩意思
好地地吾需要開呢個post了
咁樣只會製造更多事出黎!
關POST吧啦 天王!
都過左咁耐 呢個已經係past tense!

同埋路西亞"
冇人話你錯..
hong只不過針對lokzo所講既野
加上我都係針對lokzo講d野!

lokzo  ..我諗你連事情經過都未了解
就走出黎講 ? 不如你了解左成件事
先好講吧啦 ! 吾了解成件事只不過講多錯多
更加影響惡魔卡片d人"
我地從來冇講過pk場吾殺得人=)..

作者: 天羽糖果    時間: 2009-8-5 08:53:31     標題: 回覆 26樓 路西亞 的帖子

1:我唔覺得自己有錯..我地錯在未夠100lv<---者係你地有100lv 可以反擊我地@@?狂殺人?
2:錯在有強制pk..<--- 者係 吾比強p人? 驚死 ?不如吾好玩@@
3:佢公司開個比武場出黎 想人地升高Lv 入比武場殺人玩下 如果你地公會吾鐘意比人殺 可以吾入黎架ma=0=

ps:我地100lv  你估我地好易升?
路西亞 好好檢討下吧~_~

作者: hong1992    時間: 2009-8-5 10:43:46

原帖由 路西亞 於 2009-8-5 06:55 發表

我唔覺得自己有錯..我地錯在未夠100lv..錯在有強制pk..
唔係 唔洗俾你地咁樣講我地部落..

由一開始我地都冇話過係你錯
不嬲都話係萌小孩唔岩先
係你唔知點解死都要幫住佢
話錯果個係自己
作者: lokzo    時間: 2009-8-5 12:20:13

原帖由 hong1992 於 2009-8-5 01:05 發表

仲有...

講真你一入黎咁講野 邊個睇到會唔嬲?
同埋係佢自己對號入座
作者: hong1992    時間: 2009-8-5 12:47:04

原帖由 lokzo 於 2009-8-5 12:20 發表

講真你一入黎咁講野 邊個睇到會唔嬲?
同埋係佢自己對號入座

我地比人屈我地出口傷人先
我地唔會嬲既???????
作者: 心醉    時間: 2009-8-5 20:18:21     標題: 回覆 30樓 lokzo 的帖子

lokzo 你咁講野 我地就吾會嬲?
咩叫無意化解!?
無意化解既話 個日我同糖就吾會同路西亞傾
無意化解既話 糖就吾會叫我地吾好再殺你地!
lokzo 你講野前吾該你用下腦
你知吾知成件事既經過
你連成件事既經過都吾知
你咁樣對號入座 ..你冇資格係呢到評論呢單野錯定岩!
作者: lokzo    時間: 2009-8-5 20:28:46

原帖由 hong1992 於 2009-8-5 12:47 發表

我地比人屈我地出口傷人先
我地唔會嬲既???????

問題係你地入一黎道話咩唔比殺人
解決問題唔係咁= =
作者: timothyfok    時間: 2009-8-5 22:02:05     標題: um......

都ok啦   不個  下次要好D:victory:
作者: tonyccc128    時間: 2009-8-6 00:05:52

lokzo唔係比資料的,唔好係到引起事端,人地冇證明過既野需要理會?lokzo,講野唔好得罪人,呢到唔係比你係度罵戰的,如果人地一陣唔放過你就xxx啦:lol

心醉既話我十分認同,如果你地真係冇意化解,我地部既人真係唔洗升LV..
但係,講到del post真係有必要?
學你話齋,件事都過左咁耐,點解我一post出黎,你地就發生罵戰呢?(我諗係有人特登又發起其他事端吧?)

路西亞,你之前話我唱衰左惡卡。你又話我地惡卡又點又點,又話自己錯。但係,諗深一d,我地肯講出我地既難處,企出黎同人地講數(為左部員),咁樣既首領唔係好值得人地尊重嗎?

大家!其實,我post呢篇野出黎冇諗過緣夢有咁大反應,我呢篇報導由頭開始都係講緊惡卡and獨酌,冇咩點講緣夢跟惡卡罵戰一事(因為我知道緣夢同惡卡既問題解決了),只不過係報導入面既小插曲。所以,請求緣夢既各位大大不要再引起罵戰,呢個貼既用意我已經講得好清楚,所以呢個貼一定要post的。

最後,好多謝各位大大用心睇我呢個回覆。
亦都希望大大們不要再造罵戰了,誠心的感激你們。(and感激你們的回文:victory: )
作者: 〢°×◆怡    時間: 2009-8-6 00:13:15

甘詳細報道
點都sup下的
作者: 心醉    時間: 2009-8-6 00:45:13

就係本來一個post好好地= ="
何解會變成罵戰?
so我請某先生
未清楚成件事既內容 吾好加以插話
如果吾係我會覺得你專登黎搞事
引起罵戰..
作者: 冰花雪月    時間: 2009-8-6 12:05:36

我都唔知講咩好:o
作者: cheukki0412    時間: 2009-8-6 14:29:20

多謝你地詳細說明

(汗, 原來你地2個咁長氣 ORZ)
作者: jpo5201314    時間: 2009-8-6 14:38:34

GD 好得意~~~
作者: 路西亞    時間: 2009-8-7 08:28:56

回覆 2樓 天羽糖果的28帖子
1:我唔覺得自己有錯..我地錯在未夠100lv<---者係你地有100lv 可以反擊我地@@?狂殺人?
2:錯在有強制pk..<--- 者係 吾比強p人? 驚死 ?不如吾好玩@@
3:佢公司開個比武場出黎 想人地升高Lv 入比武場殺人玩下 如果你地公會吾鐘意比人殺 可以吾入黎架ma=0=

ps:我地100lv  你估我地好易升?

首先我有講過我地100lv會狂殺人?)第2: 你真係驚我地100lv會反擊你地咁你地都可以唔洗玩啦 咁怕死?)第3:錯在強制pk..既意思唔係 驚死..係好多人都想官方改善既系統 唔係個個人都鍾意無啦啦殺人 無啦啦俾人殺..唔代表個個都鍾意強制pk..)第4:佢公司開個比武場出黎 想人地升高Lv 入比武場殺人玩下 如果你地公會吾鐘意比人殺 可以吾入黎架ma=0=
我由頭到尾都無講過 唔比人係比武場殺人 你講過最憎比人屈 希望你個fd hong將心比己 唔好屈我..)第5:ps:我地100lv  你估我地好易升?
我自己有講過100lv好易升?? 我講錯在我未100lv係因為我自己未有能力升100lv 我何年何月何日何時何分何秒說過 100lv好易升??希望你唔好屈我
..第6)件事過左咁耐..我希望有關與無關既人都唔好係到再發言了..
唔係(緣夢)同(惡魔卡片)既人喜歡說什麼都可以..lokzo未清楚件事..我代說sorry..但係你地同樣屈我話我唔比人係比武場殺人..hong你自己去問糖果我有冇咁樣講過..無既話 做番自己應該做既野..同我講聲sorry都好應該呀??
心醉 你果邊d人睇到 會唔鋸 ..咁我呢邊d人睇到一樣會唔鋸既姐..不如就咁算啦

第7)..hong:由一開始我地都冇話過係你錯 不嬲都話係萌小孩唔岩先
係你唔知點解死都要幫住佢 話錯果個係自己
咁朋友有事要幫好正常..再加上我係首領幫自己部員唔正常??
你要係到話我死都要幫住佢..我就覺得唔太岩..可能你覺得我多事..拿屎上身
但係我覺得我做左自己既本份先..錯與對都好..事情一早告一段落了..
最後..)無必要再係呢到 討論是對是錯..如果覺得未傾掂既..係game入面傾掂佢
唔好係post到傾..其他唔關事既人只係當 笑話咁睇..相信 糖果 hong lokzo同心醉都係咁諗...我要講既野就係咁多..你地如果都係要討論的話 我阻止唔到..
但係我部落既人 唔會再係呢個post到討論d咩野..~~~~
作者: bk2234    時間: 2009-8-7 09:06:47

路西講得好
作者: 局外人    時間: 2009-8-7 09:24:55

一個無聊到離哂譜ge  post..
陳年舊事拎出黎講把鬼咩^^?
一陣一個唔好彩真係又搞大左件事..你負唔負責到呀^^?
罵戰已經開左..好彩心醉都係一個講道理ge人..
唔係ge話借你呢個post借題殺人啦..惡卡又會受到威脅
你會搞到D喜和平GE人囉..強烈要求關左呢個垃圾POST佢

↑知我係邊個GE人希望唔好踢爆↑
↑知我係邊個GE人希望唔好踢爆↑
作者: 勁威    時間: 2009-8-7 11:36:39     標題: yo...........做嘜嘈到 拆天咁 ahahahah

露西呀 ^^ 講hi咩 :em800_18: 打你條傻仔 就緊架la
唔打你 我沖d 裝 黎睇呀;P

再講 打你駛 hi 原因咩.......... 你個名衰lo:lol

p.s 天王 做到野^^

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://forum.agames.hk/) Powered by Discuz! X2