AGAMES 討論區

標題: Sang生 - 好文章-玩家心情文章 [打印本頁]

作者: Sang生    時間: 2009-12-15 07:05:56     標題: Sang生 - 好文章-玩家心情文章

自從合了ser後.來自以不同ser的強者也聚集在左一齊!!
而且仲多左個新活動..[落日城攻城戰]// <---問題既所在!!
我實在接受唔到比人[圍剿] 人數仲要咁多仲有咁高lv...
唔怪得之冇人參加啦...
現時既公會實力不平均//好難作出公平既遊戲競爭
老手們只係會入單一出名既公會..而新玩家佢地咩都唔識就亂咁開會.
不如試下改左攻城既方法佢啦:
例如:
1:三局兩勝..以5打5的方法入戰場比賽
2:只係比掌門同長老出戰..去攻城
3:劃分等級戰:[1-50][51-70][71-99][100-150]

希望你地參考下啦..落日城長期得一個公會霸住冇意思既
比人[圍剿]都唔係咁好玩..改左佢咁大家都有得玩啦!

作者: Kiss乂生仔    時間: 2009-12-15 07:20:58

我都有咁既認同:@
作者: 我係人    時間: 2009-12-15 07:33:26

同意 多謝分享
作者: wongkingwai    時間: 2009-12-15 11:47:30

你地參加就有80本10萬經書+5戰績喇~嘈乜Q~
呃post...
作者: haze    時間: 2009-12-15 12:29:29

原帖由 wongkingwai 於 2009-12-15 11:47 發表
你地參加就有80本10萬經書+5戰績喇~嘈乜Q~
呃post...

你明唔明呀 宜家唔係在乎個一千幾百萬經 而係長期比一個部長霸 ;如果全部人迫晒入你個個部 玩黎仲有咩意思競爭樂趣?可能你會講 so what?你地可以唔玩架咁樣樣。我想講繼續咁落去 只會淨返你地自己玩,到時你地又覺得意思全無。你企係人地個立場諗下 你就會知咁開個城戰 得一個部玩 會幾冇癮。

非常同意樓主講既野!!!
作者: wongkingwai    時間: 2009-12-15 12:35:11

原帖由 haze 於 2009-12-15 12:29 發表 你明唔明呀 宜家唔係在乎個一千幾百萬經 而係長期比一個部長霸 ;如果全部人迫晒入你個個部 玩黎仲有咩意思競爭樂趣?可能你會講 so what?你地可以唔玩架咁樣樣。我想講繼續咁落去 只會淨返你地自己玩,到時你地又覺得 ...
你地攻唔入咋WO...何況部落E家野都係為左大家有個落腳點,大家傾下計咁...而部戰都係為左大家既切磋 有邊一隻ONLINE唔係成班勁人係同一個部咖??...我地霸住個城戰好過你班傻仔唔夠人打就係世頻講粗口鬧人丫.....
作者: KEI1106822002    時間: 2009-12-15 12:59:38

@O@~~~~~~
作者: haze    時間: 2009-12-15 13:07:47

我地霸住個城戰好過你班傻仔唔夠人打就係世頻講粗口鬧人丫.....
<---你地班傻仔唔夠人打<-你地講d咁挑釁性嘅字眼,人地條氣梗係唔順啦 出言話人首先自我檢討下自己既言詞係咪令人產生刺激性先 ok?
作者: wongkingwai    時間: 2009-12-15 13:15:27

我挑釁得起 你唔順氣咪黎郁我嚕~同埋你地係世頻鬧我地用埋個D字...就唔係挑釁性字眼?

作者: 燕南天    時間: 2009-12-15 13:27:38

不如唔比佢地守城任你打丫 :D
最好攻到升你10lv~加送1000元寶/10億銀比你~
咁就最好喇可 ;P
作者: haze    時間: 2009-12-15 13:29:35

原帖由 wongkingwai 於 2009-12-15 13:15 發表
我挑釁得起 你唔順氣咪黎郁我嚕~

笑...討論緊個問題 突然又叫人去郁你.你話人傻仔 我諗你都係一個實實在在既傻仔
前言不對後語,你唔係連講野嘅組織能力都冇埋係嘛?
作者: wongkingwai    時間: 2009-12-15 13:38:32

原帖由 haze 於 2009-12-15 13:29 發表 笑...討論緊個問題 突然又叫人去郁你.你話人傻仔 我諗你都係一個實實在在既傻仔 前言不對後語,你唔係連講野嘅組織能力都冇埋係嘛?
你都識講係討論緊個TOPIC...咁你又講講下講左[挑釁性字眼]?我諗冇左講野既組織能力係你嚕;P加上講野係唔駛組織既...組織係用個腦咖;P
作者: 燕南天    時間: 2009-12-15 13:46:13

原帖由 haze 於 2009-12-15 13:29 發表

笑...討論緊個問題 突然又叫人去郁你.你話人傻仔 我諗你都係一個實實在在既傻仔
前言不對後語,你唔係連講野嘅組織能力都冇埋係嘛?

廢話連篇...
樓主只係唔抵得人有佢冇姐 ;P
不如你地去政府總部請願喇 ;P
我地用時間金錢去升LV要同你地班窮鬼講公平;P
係咪大家都係用咁多時間同金錢先 ;P
作者: 燕南天    時間: 2009-12-15 13:49:51

1:三局兩勝..以5打5的方法入戰場比賽
2:只係比掌門同長老出戰..去攻城
3:劃分等級戰:[1-50][51-70][71-99][100-150]

1,2 - AY 1打5都夠喇~到時你咪又係話唔公平~
3. 用下腦喇~人地個個100+ 係咪你開D1-50LV既就唔洗打 ;P
作者: haze    時間: 2009-12-15 13:55:18

原帖由 wongkingwai 於 2009-12-15 13:38 發表
你都識講係討論緊個TOPIC...咁你又講講下講左[挑釁性字眼]?我諗冇左講野既組織能力係你嚕;P加上講野係唔駛組織既...組織係用個腦咖;P

我完全冇離過題 麻煩你用對眼由頭睇多次 你咁講我咁答 ok?我諗你真係講野..就連用詞都冇組織過
你係咪一腦兩用?組織+講野都係用個腦?咁你真係神人
作者: 燕南天    時間: 2009-12-15 14:02:51

原帖由 haze 於 2009-12-15 13:55 發表

我完全冇離過題 麻煩你用對眼由頭睇多次 你咁講我咁答 ok?我諗你真係講野..就連用詞都冇組織過
你係咪一腦兩用?組織+講野都係用個腦?咁你真係神人 ...

佢講野沒問題~我都明 ;P
原來你唔止講野有問題~連理解都有問題;P
作者: 燕南天    時間: 2009-12-15 14:06:14

原帖由 haze 於 2009-12-15 13:55 發表

你係咪一腦兩用?組織+講野都係用個腦?咁你真係神人 ...

讀多幾年書先 ;P  學咩人打機
作者: wongkingwai    時間: 2009-12-15 14:08:57

原帖由 haze 於 2009-12-15 13:55 發表 我完全冇離過題 麻煩你用對眼由頭睇多次 你咁講我咁答 ok?我諗你真係講野..就連用詞都冇組織過你係咪一腦兩用?組織+講野都係用個腦?咁你真係神人 ...
我邊有講過我[組織+講野都係用個腦];P?同埋你係咪唔用腦咖?人生出黎個腦緊係要用咖啦;P你唔好坐住個腦啦:dump:
[我完全冇離過題 麻煩你用對眼由頭睇多次 你咁講我咁答 ok?]你鍾意點講都得咖啦:lol香港有討論自由,你點講我冇權理你 你鐘意話你係白痴都得咖;P
[我諗你真係講野..就連用詞都冇組織過]你一直都係到講'組織用詞''用腦'難道你又咁識組織用詞咩?你係中文學家?你又知腦真正既作用係咩?你係腦科專家? P.S:句子先係用組織,你小學程度都不如WO
作者: 我最型    時間: 2009-12-15 14:20:46

咁呢d係玩家自己選
你可以拉走人入部 or 搵10個部一齊打
作者: 心霜乂碎    時間: 2009-12-15 16:16:38

如果為左戰積經書既 感城戰開黎做咩?
仲有意思咩= =?
唔再係一個活動了!!!
作者: 我最型    時間: 2009-12-15 16:37:44

所以我認為改做參加無野拎 攻守都係
攻方要爆石 就有野拎
守方守到都有野
咁樣應該合情合理
作者: 勤勞的企鵝    時間: 2009-12-15 17:42:29

其實我地只要努力d,
系其他地方針對距地就得啦。
(純屬意見,但是我不會這樣做)
作者: abg4b10    時間: 2009-12-15 18:16:26

18:15分
天羽罵戰中
+_-"
作者: 勤勞的企鵝    時間: 2009-12-15 18:36:10

罵戰是天羽的家常便飯,
也是特色XP
作者: 鬆弛仔    時間: 2009-12-15 19:23:51

天羽跟本就係唔公平
1日有黃勁X,我X型呢班人係度就冇公平
要明白一樣野
天羽冇警察去管制呢班「人」
所以係唔會有公平
要有公平,只有武力
只係得語言上攻擊,只係以卵擊石,多此一舉既做法
作者: 水靈子    時間: 2009-12-15 20:27:38

原帖由 Kiss乂生仔 於 2009-12-15 07:20 發表
我都有咁既認同:@
我都好認同
作者: Sang生    時間: 2009-12-16 06:58:37

原帖由 鬆弛仔 於 2009-12-15 19:23 發表
天羽跟本就係唔公平
1日有黃勁X,我X型呢班人係度就冇公平
要明白一樣野
天羽冇警察去管制呢班「人」
所以係唔會有公平
要有公平,只有武力
只係得語言上攻擊,只係以卵擊石,多此一舉既做法 ...

作者: wongkingwai    時間: 2009-12-16 09:32:57

無人話唔俾你地打~所有野都係有能者居之~
一分耕耘~一分收獲~要有武力就需付出~
沒付出的談甚麼公不公平?
公平只有小學生才會討論~
難道別人得到遊戲中的成就就係錯?
天羽從來沒偏幫任何人~它只是一隻遊戲~
那一隻online game不是這樣?
倒不如你們打單機game~
作者: wongkingwai    時間: 2009-12-16 09:38:15

原帖由 鬆弛仔 於 2009-12-15 19:23 發表 天羽跟本就係唔公平1日有黃勁X,我X型呢班人係度就冇公平要明白一樣野天羽冇警察去管制呢班「人」所以係唔會有公平要有公平,只有武力只係得語言上攻擊,只係以卵擊石,多此一舉既做法 ...
請問何謂公平?我比得起錢玩E隻ONLINE,唔通我成身既裝係呃番黎?你可唔可以話李嘉誠太有錢唔比佢做生意丫?雖然我唔知[黃勁X]ED小學雞行為係咪話緊我,但你已經作出一個好明顯既暗示.
一隻手係拍唔響咖,如果唔係你地成日係世頻講出一D侮辱性既說話,我地會見一次打一次嗎?遊戲出左D王係PK場,原因都係為左大家有個可以打王又可以PK既活動,如果唔係,咁點解要出係PK場,出係天羽城或姐野外就得啦,所以唔該你地,係講說話鬧人之前,請好好諗下自己做過既行為
作者: rainbow00    時間: 2009-12-16 10:09:23

原帖由 wongkingwai 於 2009-12-16 09:32 發表
那一隻onli ...

<-同li d人講都晒氣 永遠大條道理 講得好聽 你咪係叫跟住人地尾 (狐假虎威) 唔好聽 咪叫一條dog dog行係前面幫主人開路吠  汪汪汪....:lol
作者: wongkingwai    時間: 2009-12-16 10:23:26

原帖由 rainbow00 於 2009-12-16 10:09 發表
我想講,我從來冇跟隨過任何人,所以你既狐假虎威係不適用係我身上,而且我身上所有野都係自己一手一腳去賺番黎,唔通我係偷番黎咖咩?,你既然講到我話永遠都大條道理,起碼我講既野係有道理既,你呢?只係識得盲目咁樣去指出人既不是,有咩用?識去改人而唔識改自己,只係一個小學生既行為P.S 狐假虎威係指一個人恃住一個俾佢強大既人去蝦人,而我並冇恃住任何人既威勢去蝦人

作者: rainbow00    時間: 2009-12-16 10:57:20

[quote]原帖由 wongkingwai 於 2009-12-16 10:23 發表
你好Q煩呀阿伯 咪煩啦 你扮野就扮野啦
作者: wongkingwai    時間: 2009-12-16 11:01:56

原帖由 rainbow00 於 2009-12-16 10:57 發表 [quote]原帖由 wongkingwai 於 2009-12-16 10:23 發表 你好Q煩呀阿伯 咪煩啦 你扮野就扮野啦
你話我煩..你自己唔煩咩?係你一直繞住我黎講咋WO...唔夠人講就鬧人..果然係細路仔~;P
作者: rainbow00    時間: 2009-12-16 11:05:18

[quote]原帖由 wongkingwai 於 2009-12-16 11:01 發表
叻啦叻啦
作者: wongkingwai    時間: 2009-12-16 11:07:23

原帖由 rainbow00 於 2009-12-16 11:05 發表 [quote]原帖由 wongkingwai 於 2009-12-16 11:01 發表 叻啦叻啦
唔夠人串就番屋企讀多幾年書先啦~小學生;P
作者: rainbow00    時間: 2009-12-16 11:12:18

[quote]原帖由 wongkingwai 於 2009-12-16 11:07 發表
唔夠人串就番屋企讀多幾年書先啦~小學生;P [/quote
係人都知係返學讀書 唔係返屋企讀書  你真係幼稚園都不如阿伯
作者: wongkingwai    時間: 2009-12-16 11:23:42

原帖由 rainbow00 於 2009-12-16 11:12 發表 [quote]原帖由 wongkingwai 於 2009-12-16 11:07 發表 唔夠人串就番屋企讀多幾年書先啦~小學生;P [/quote係人都知係返學讀書 唔係返屋企讀書  你真係幼稚園都不如 ...
請問咩叫幼稚園都不如丫伯? 你連幼稚園程度都不如WO
乜你唔知世界上有樣野叫家庭教師咖咩?鄉下仔未見過世面;P
作者: Sang生    時間: 2009-12-16 18:12:31

原帖由 我最型 於 2009-12-15 16:37 發表
攻方要爆石 就有野拎
守方守到都有野
咁樣應該合情合理

同意:time:
作者: 鬆弛仔    時間: 2009-12-17 06:44:41

原帖由 wongkingwai 於 2009-12-16 09:38 發表
請問何謂公平?我比得起錢玩E隻ONLINE,唔通我成身既裝係呃番黎?你可唔可以話李嘉誠太有錢唔比佢做生意丫?雖然我唔知[黃勁X]ED小學雞行為係咪話緊我,但你已經作出一個好明顯既暗示.
一隻手係拍唔響咖,如果唔係你地成 ...

你可唔可以話李嘉誠太有錢唔比佢做生意丫?
你都識講呢句
咁你可唔可以話我地唔擺錢就唔比我地玩?
基本上你所講既PK埸打王,就係打人,入得去遇左死
正所謂做人都應該有D品德
勁唔代表可以亂殺人姐

一隻手係拍唔響?試下一隻手拍落部主機度 咪知咩叫響囉
有陣時唔係要2隻手先拍得響
先撩者賤 當然就打死無怨.有D冇關係既你都打埋 咁有冇得怨?

作者: 燕南天    時間: 2009-12-17 10:12:29

樓上咩學歷?
你...唔太理解一隻手拍唔響既道理...
意思係解一件物體受到磨擦產生聲響~
亦都係解人與人之間有衝突而有口角...
唔好將d野直譯~
作者: 燕南天    時間: 2009-12-17 10:15:00

同埋...從來都無提及果隻手要拍另一隻手先識響
作者: 水靈子    時間: 2009-12-17 12:13:27

鬧戰:em800_89: ???
作者: 鬆弛仔    時間: 2009-12-17 13:24:23

原帖由 wongkingwai 於 2009-12-16 09:32 發表
那一隻onli ...

好明顯隻ONLINE就存在各種不公平
第1.PK埸王 唔分LV打 50LV開始就同150LV同埸打 跟本就係唔公平
奧運都有番級數制啦,唔通要個丙組同個甲組鬥?
第2.唔係別人得到遊戲中既成就就係錯.你有成就但唔代表你付出比人多
只係你早比人玩,玩得遲就要比D玩得早既欺負,仲算係公平?
第3.天羽係冇偏幫 但係存在太多不公平既遊戲

作者: 鬆弛仔    時間: 2009-12-17 13:28:07

原帖由 燕南天 於 2009-12-17 10:12 發表
樓上咩學歷?
你...唔太理解一隻手拍唔響既道理...
意思係解一件物體受到磨擦產生聲響~
唔好將d野直譯~

難道主機唔算係一種物質?
唔係粒子所造成既東西?
你問我咩學歷,我答你 我學歷唔高
但係我起碼知道1隻手拍落部主機度係識響
你冇試過?

你呢句野同「一件物體受到磨擦產生聲響~」呢一句係冇關係 你點將呢2句拉埋黎講?
作者: 燕南天    時間: 2009-12-17 14:18:03

原帖由 鬆弛仔 於 2009-12-17 13:28 發表

難道主機唔算係一種物質?
唔係粒子所造成既東西?
你問我咩學歷,我答你 我學歷唔高
但係我起碼知道1隻手拍落部主機度係識響
你冇試過?

你呢句野同「一件物體受到磨擦產生聲響 ...

都話你學術水平低 ;P
我講得好清楚~係你唔明 ;P
作者: 燕南天    時間: 2009-12-17 14:22:23

原帖由 鬆弛仔 於 2009-12-17 13:24 發表

好明顯隻ONLINE就存在各種不公平
第1.PK埸王 唔分LV打 50LV開始就同150LV同埸打 跟本就係唔公平
奧運都有番級數制啦,唔通要個丙組同個甲組鬥?
第2.唔係別人得到遊戲中既成就就係錯.你有成就但唔代表你付出比人多
只 ...

1.你大可以選擇唔參加~
2.早玩付出的時間就不是付出了嗎?
作者: wongkingwai    時間: 2009-12-17 14:44:35

原帖由 鬆弛仔 於 2009-12-17 06:44 發表 你可唔可以話李嘉誠太有錢唔比佢做生意丫?你都識講呢句咁你可唔可以話我地唔擺錢就唔比我地玩?基本上你所講既PK埸打王,就係打人,入得去遇左死正所謂做人都應該有D品德勁唔代表可以亂殺人姐一隻手係拍唔響?試 ...
你識得講先撩者賤就岩喇,我想問你地,係咪成日係世頻講一D鬧我地既說話?咁唔係你地撩我先咩?同埋回一回應樓上兩位,一隻手係拍唔響既意思係解:一個人無法自己同自己發生衝突咁既意思,兩位既中文能力..我相信唔係太高

作者: 鬆弛仔    時間: 2009-12-17 15:50:11

原帖由 燕南天 於 2009-12-17 14:22 發表

1.你大可以選擇唔參加~
2.早玩付出的時間就不是付出了嗎?

1.我就係答左呢隻GAME就係唔公平
2.我有邊個係寫明 早玩付出的時間就唔係付出
作者: 鬆弛仔    時間: 2009-12-17 15:53:45

原帖由 wongkingwai 於 2009-12-17 14:44 發表
你識得講先撩者賤就岩喇,我想問你地,係咪成日係世頻講一D鬧我地既說話?咁唔係你地撩我先咩?同埋回一回應樓上兩位,一隻手係拍唔響既意思係解:一個人無法自己同自己發生衝突咁既意思,兩位既中文能力..我相信唔係太高 ...

我都相信你既物理同化學能力亦都唔高..
唔洗解釋你個一隻手拍唔響定理.我話比你知 1隻手拍落部機到係會拍得響
「咁唔係你地撩我先咩?」我係冇份撩你.你搞清楚
我係話 冇撩過你既人 你都要打 姐係你撩人先姐 理解完思考下先好回
作者: wongkingwai    時間: 2009-12-17 18:42:03

原帖由 鬆弛仔 於 2009-12-17 15:53 發表 我都相信你既物理同化學能力亦都唔高..唔洗解釋你個一隻手拍唔響定理.我話比你知 1隻手拍落部機到係會拍得響「咁唔係你地撩我先咩?」我係冇份撩你.你搞清楚我係話 冇撩過你既人 你都要打 姐係你撩人先姐 理解完 ...
小朋友~一隻手拍唔響我已經解釋左...E句野只係一種中文既比喻手法,絕對唔係只手同一種物質而發出聲音既物理反應~;P小學生都不如;P[冇撩過你既人 你都要打 姐係你撩人先姐 理解完思考下先好回]E句野我已經覺得你冇留意過官方既通告,官方講明[要小心給身邊的仇家偷打喔。]<<E句,而且我都已經講左,王,出係PK場,只係一個活動可以俾我地邊打王邊去打人,如果唔係官方點解要出係PK場呢?仲有,你走左入PK場,係你既決定,正如你走得入老虎山,又預左會見到老虎,冇錯丫嗎?
作者: 鬆弛仔    時間: 2009-12-17 19:06:05

原帖由 wongkingwai 於 2009-12-17 18:42 發表
小朋友~一隻手拍唔響我已經解釋左...E句野只係一種中文既比喻手法,絕對唔係只手同一種物質而發出聲音既物理反應~;P小學生都不如;P[冇撩過你既人 你都要打 姐係你撩人先姐 理解完思考下先好回]E句野我已經覺得你冇留 ...

「絕對唔係只手同一種物質而發出聲音既物理反應」
呢句野有少少問題,我係話手同物質之間「粒子與粒子掽撞摩擦下」發出聲音,我諗真係小學生都不如
唔好意思,我更正下,,小學生未度物理呢個LEVEL(中3都不如)
我係有講過我遇左入去係比人殺
所以我話呢隻GAME就係唔公平
你問過我何為不公平,我正正就係答你不公平呢個問題
都係果句 你睇完理解完思考完再回我啦~小孩
作者: wongkingwai    時間: 2009-12-17 19:27:46

原帖由 鬆弛仔 於 2009-12-17 19:06 發表 「絕對唔係只手同一種物質而發出聲音既物理反應」呢句野有少少問題,我係話手同物質之間「粒子與粒子掽撞摩擦下」發出聲音,我諗真係小學生都不如唔好意思,我更正下,,小學生未度物理呢個LEVEL(中3都不如)我係有講 ...
你講得到粒子,既然係[粒子與粒子之間碰撞摩擦]而發出聲音,同埋物質係由粒子所組成,咁我想問,我講物質同粒子有咩分別呢?你又提到公平喇,哩個世界有公平既咩?我付出比你多,我能力比你高,我得到既野就會比你多,有錯嗎?
作者: 023023    時間: 2009-12-17 19:53:41

不愧為「黃勁威」,果然係一位自大o既人物
如果你話係因為有玩家係世頻講出一D侮辱性既說話你先會殺絕佢地的話,咁你同佢地其實又有咩野分別?
你何嘗唔係因為趕絕人,人地先至鬧你?
根本所有玩家都係同一種人,當你地角色交換個陣,你同樣會用惡言去傷害個班獨食玩家,以你o既EQ我相信你會問候埋人家爸爸媽媽,因為除左言語之外你根本冇能力去反擊,唔通真係走上你屋企同你1.1?
玩緊天羽o既都係香港人,處事o既方法基本上係一樣,既然你而家係做緊高lv個批人,點解你唔可以退一步,連人地開post反映想法都要入黎搗亂呢
作者: wongkingwai    時間: 2009-12-17 20:20:09

原帖由 023023 於 2009-12-17 19:53 發表 不愧為「黃勁威」,果然係一位自大o既人物如果你話係因為有玩家係世頻講出一D侮辱性既說話你先會殺絕佢地的話,咁你同佢地其實又有咩野分別?我挑釁得起 你唔順氣咪黎郁我嚕~你何嘗唔係因為趕絕人,人地先至鬧你?根 ...
好似係你地鬧我先我地e場罵戰先開始,一睇你就知係一個鬧人唔抹屎眼既人..[以你o既EQ我相信你會問候埋人家爸爸媽媽]以我既eq?請問你幾時知道我既eq,基本上我係e個post係未有一句粗口,[當你地角色交換個陣]你認為我冇做過低lv?我既lv都係1lv1lv咁升上去,雖然我e個ac係買,但我既裝全部都係自己沖上去,[你同樣會用惡言去傷害個班獨食玩家]你認為我冇俾人蝦過咩?我認為一個人得唔到佢想要既野係會正常咖嚕,有邊個人佢想要既野就會立即出現咖?係要付出咖,你認為我上到咁既位我冇付出?買ac唔洗錢咖?[玩緊天羽o既都係香港人,處事o既方法基本上係一樣]請問,你又唔係代表成個香港,點解你會知道香港人既處事手法係一樣呢?[點解你唔可以退一步,連人地開post反映想法都要入黎搗亂呢]我冇退一步?係你地纏繞住我黎講咋wo~你冇野丫?我諗再同你班爭議落去都會冇結果, 一個黎完到第二個,只會將e個post無限期咁有一個罵戰係到.
作者: 鬆弛仔    時間: 2009-12-17 20:25:15

原帖由 wongkingwai 於 2009-12-17 19:27 發表
你講得到粒子,既然係[粒子與粒子之間碰撞摩擦]而發出聲音,同埋物質係由粒子所組成,咁我想問,我講物質同粒子有咩分別呢?你又提到公平喇,哩個世界有公平既咩?我付出比你多,我能力比你高,我得到既野就會比你多,有錯嗎? ...

「只手同一種物質而發出聲音」呢一句邊度有講摩擦/掽撞字眼既字呢
我都提左你 睇完要理解,理解完然後思考,繼而回覆 你連理解都理解好就唔好回我POST啦.呃分咩
呢個世界冇公平嫁?

法律咩黎嫁?
警察咩黎嫁?
FBI咩黎嫁?
全部都係公平既標誌,冇公平既話,足球就唔會分甲,乙,丙組啦(我相信你讀過書,明白呢句意思)
再強調啦,你真係覺得呢個世界冇公平咩? 舉例

作者: wongkingwai    時間: 2009-12-17 21:21:26

原帖由 鬆弛仔 於 2009-12-17 20:25 發表 「只手同一種物質而發出聲音」呢一句邊度有講摩擦/掽撞字眼既字呢我都提左你 睇完要理解,理解完然後思考,繼而回覆 你連理解都理解好就唔好回我POST啦.呃分咩呢個世界冇公平嫁? 法律咩黎嫁?警察咩黎嫁?FBI咩黎 ...
咁摩擦之後係咪會發出聲音丫?咁講摩擦先會發出聲音係咪多此一舉,畫蛇添足呢?呢個世界既公平,係你點睇既姐,你覺得有咪有..冇咪冇嚕,你覺得d得把口係係個世界先係王者,而付出最多既只係低下層,冇話唔得既,你認為e d先係公平,我冇得阻止~你提得起呃post,乜你認為你同我一直係到嘈~唔係呃緊post咩?
作者: MRMOMO    時間: 2009-12-17 21:26:36

:( 算啦唔好嘈
作者: tungtunglok    時間: 2009-12-17 21:37:44

@_______@泥呃下POST先:cheer:

睇左咁耐淨係睇到拍手喔
作者: 勤勞的企鵝    時間: 2009-12-17 22:23:18

原帖由 tungtunglok 於 2009-12-17 21:37 發表
@_______@泥呃下POST先:cheer:

睇左咁耐淨係睇到拍手喔
一起啦小同,
好耐沒見。
作者: 燕南天    時間: 2009-12-17 22:49:42

只有低能仔才相信世界公平@@睇完真係好想笑...
警察代表公平...?你小學未畢業?
作者: SASA0234    時間: 2009-12-18 01:45:09

原帖由 我最型 於 2009-12-15 16:37 發表
攻方要爆石 就有野拎
守方守到都有野
咁樣應該合情合理

事實就係因為冇人打到你地部...冇人攻...浪費左個活動...
咁gm當然要做d野吸引人去攻城....

如果攻唔到就冇獎...守到就有野拎..
咁冇人攻...你地又叫唔叫守???..你要界定埋啦咁...

如果冇人攻...都叫係你地努力"守"城.......咁個活動叫罰企...唔係叫部戰...

一係改到..攻守都冇晒獎...咩野都冇...連你地守完果..20戰..幾百萬經同$$都取消晒佢..

起碼而家改左..成效就係..有幾個部去攻你地..你地又可以殺下人..你地都叫有得玩呀..
我見有位ray玩家都話好玩左...

有時唔好太自私...大家都有野拎..又有得玩咪算囉...

你地"守"完都有..20戰+幾百萬經同$$戰績
作者: 鬆弛仔    時間: 2009-12-18 06:36:37

原帖由 wongkingwai 於 2009-12-17 21:21 發表
咁摩擦之後係咪會發出聲音丫?咁講摩擦先會發出聲音係咪多此一舉,畫蛇添足呢?呢個世界既公平,係你點睇既姐,你覺得有咪有..冇咪冇嚕,你覺得d得把口係係個世界先係王者,而付出最多既只係低下層,冇話唔得既,你認為e d先 ...

你唔講摩擦就假設自己講左摩擦 就已經係問題啦
講多個摩擦好明顯唔係多此一舉,畫蛇添足 只係講清楚比你知咩叫物理反應姐 你講到自己咁叻 可惜都講唔中呢個物理反應既最重要2隻字眼
「而付出最多既只係低下層」我邊句有講過付出最多係低下層? 好明顯係屈我
叫你舉個例又舉唔出呢個世界邊度有唔公平
我就係認為天羽唔公平,你偏偏就要反駁我
好似你要殺人我都阻你唔到
我清楚解釋每個問題比你知姐
雖然唔係得把口就係呢個世界既王者
但係你連把口都唔夠人講,我就見議你早D收山啦(<呢句正常人一定會明 你明唔明 要唔要再解釋?)

作者: 燕南天    時間: 2009-12-18 07:36:33

原帖由 鬆弛仔 於 2009-12-18 06:36 發表 你唔講摩擦就假設自己講左摩擦 就已經係問題啦講多個摩擦好明顯唔係多此一舉,畫蛇添足 只係講清楚比你知咩叫物理反應姐 你講到自己咁叻 可惜都講唔中呢個物理反應既最重要2隻字眼「而付出最多既只係低下層」我邊 ...

人地講中文~你搬咩化學常識出來講丫~
例如中文一句"一失足成千古恨"
係物理角度點解釋一失足會成為千古恨??
人講東你講西~對牛彈琴 ~"~ 我都明喇~
你扮咩物理學家丫...你估你係高錕~?
作者: 燕南天    時間: 2009-12-18 07:39:19

世界公平就唔會咁多貧富懸殊~你用下你個腦諗下喇~
作者: wongkingwai    時間: 2009-12-18 08:07:06

原帖由 鬆弛仔 於 2009-12-18 06:36 發表 你唔講摩擦就假設自己講左摩擦 就已經係問題啦講多個摩擦好明顯唔係多此一舉,畫蛇添足 只係講清楚比你知咩叫物理反應姐 你講到自己咁叻 可惜都講唔中呢個物理反應既最重要2隻字眼「而付出最多既只係低下層」我邊 ...
我真係唔明咩叫'見議我早D收山E句丫'點解丫?我學中文學左咁耐都唔識咩叫'見議'~

作者: alan011211    時間: 2009-12-18 15:49:32

多謝分享!
作者: Sang生    時間: 2009-12-18 19:56:55

原帖由 023023 於 2009-12-17 19:53 發表
不愧為「黃勁威」,果然係一位自大o既人物
如果你話係因為有玩家係世頻講出一D侮辱性既說話你先會殺絕佢地的話,咁你同佢地其實又有咩野分別?
你何嘗唔係因為趕絕人,人地先至鬧你?
根 ...

世界真係銀兩大哂= =:(
作者: oscarlai1114    時間: 2009-12-18 22:26:55

-0-天羽多左人嘈-3-
作者: nana912    時間: 2009-12-18 23:05:57

原帖由 oscarlai1114 於 2009-12-18 22:26 發表
-0-天羽多左人嘈-3-

日日都有人嘈...hahaha...冇人嘈的not天羽:lol
作者: 鬆弛仔    時間: 2009-12-19 08:55:46

原帖由 燕南天 於 2009-12-18 07:36 發表

人地講中文~你搬咩化學常識出來講丫~
例如中文一句"一失足成千古恨"
係物理角度點解釋一失足會成為千古恨??
人講東你講西~對牛彈琴 ~"~ 我都明喇~
你扮咩物理學家丫...你估你係高錕~? ...

原來識咁既物理既人就係高錕
咁呢個世界都好多高錕啵
呢D物理情度都高唔過中4 你講乜高錕姐
咁我咪同你講中文囉
一隻手拍落部機度 係會響 <咁呢句邊度有物理呢
唔好扮有文化啦
作者: 鬆弛仔    時間: 2009-12-19 08:58:34

原帖由 wongkingwai 於 2009-12-18 08:07 發表
我真係唔明咩叫'見議我早D收山E句丫'點解丫?我學中文學左咁耐都唔識咩叫'見議'~

冇呀 叫你收山姐係叫執埋包伏走囉
唔識野就唔好係度浪費時間
你回得呢句 姐係對我D觀點都冇咩反對啦
作者: 鬆弛仔    時間: 2009-12-19 09:03:17

原帖由 燕南天 於 2009-12-18 07:39 發表
世界公平就唔會咁多貧富懸殊~你用下你個腦諗下喇~

世界指咩
全世界?
咁你又知唔知瑞士堅尼系數係幾多?
作者: 我最型    時間: 2009-12-19 11:34:53

原帖由 鬆弛仔 於 2009-12-19 09:03 發表

世界指咩
全世界?
咁你又知唔知瑞士堅尼系數係幾多?

咁你知唔知香港係亞州最貧富懸殊既地方
你而家生存係香港?_?
作者: wongkingwai    時間: 2009-12-19 12:23:05

原帖由 鬆弛仔 於 2009-12-19 08:58 發表 冇呀 叫你收山姐係叫執埋包伏走囉唔識野就唔好係度浪費時間 你回得呢句 姐係對我D觀點都冇咩反對啦
請解釋"見議" 咩字黎咖~建議丫 我幼稚園都識啦 坐住個腦;P請問你點收埋座山呢??你又用番中文黎答我喇?唔扮哂係物理學家喇;P究竟你係想講中文定物理學 ;P 講講下又講第二樣,用下個腦諗下你想講邊樣先啦,係你教我咖,要理解左之後思考之後再回覆,有口話人冇口話自己:lol

作者: 我最型    時間: 2009-12-19 12:23:58

無料扮四條:o
作者: wongkingwai    時間: 2009-12-19 12:28:47

原帖由 鬆弛仔 於 2009-12-19 08:55 發表 原來識咁既物理既人就係高錕咁呢個世界都好多高錕啵呢D物理情度都高唔過中4 你講乜高錕姐咁我咪同你講中文囉一隻手拍落部機度 係會響  
請問咩叫情度呢??感情度數丫;P?點計出黎咖;P大學題目黎咖;P?我諗你連小學生都不如 ;P 中國人既恥辱, 中國人唔識中文字~又話同條友講番中文;P又唔識打中文,人地又冇話只係高錕先識物理學~佢話[你估你係高錕]之嘛,[一隻手拍落部機度 係會響 <咁呢句邊度有物理呢]係你之前話咖wo:L一路都係講緊[一隻手拍唔響],係到[以子之矛,擊子之盾]笑死;P

作者: yyy345yyy    時間: 2009-12-19 14:07:41

thanks for sharing
作者: 鬆弛仔    時間: 2009-12-19 17:55:24

原帖由 wongkingwai 於 2009-12-19 12:28 發表
請問咩叫情度呢??感情度數丫;P?點計出黎咖;P大學題目黎咖;P?我諗你連小學生都不如 ;P 中國人既恥辱, 中國人唔識中文字~又話同條友講番中文;P又唔識打中文,人地又冇話只係高錕先識物理學~佢話[你估你係高錕]之嘛,[一 ...

如果你覺得我係小學生都不如既
我諗你連幼稚園都不如啦,你諗野仲係太小朋友喇
你幼稚到我根本冇得再同你講落去
請問咩叫情度呢??感情度數丫<<只可以2隻字形容,低能
我話「1」隻手拍落部主機係識響,你幾時先明既呢
仲要係度理論,你做埋佢好冇? 咁中意幫人講野

作者: 鬆弛仔    時間: 2009-12-19 18:00:38

原帖由 wongkingwai 於 2009-12-19 12:23 發表
請解釋"見議" 咩字黎咖~建議丫 我幼稚園都識啦 坐住個腦;P請問你點收埋座山呢??你又用番中文黎答我喇?唔扮哂係物理學家喇;P究竟你係想講中文定物理學 ;P 講講下又講第二樣,用下個腦諗下你想講邊樣先啦,係你教我咖,要 ...

學以自用啵,果然聽教的狗
你問我收埋邊座收呀?
你係咪渣白卡嫁?
咁我問你,你係咪個腦生係屎忽度?
作者: 鬆弛仔    時間: 2009-12-19 18:03:00

原帖由 我最型 於 2009-12-19 11:34 發表

咁你知唔知香港係亞州最貧富懸殊既地方
你而家生存係香港?_?

我當然生存係香港,你條問題問得幾好
我仲知道我玩左隻好唔公平既GAME ,有我最X,黃勁X呢D人..點有公平
又要威又要戴頭盔

作者: 燕南天    時間: 2009-12-19 19:34:48

原帖由 鬆弛仔 於 2009-12-19 17:55 發表 如果你覺得我係小學生都不如既我諗你連幼稚園都不如啦,你諗野仲係太小朋友喇你幼稚到我根本冇得再同你講落去請問咩叫情度呢??感情度數丫
人地話你打錯字丫~on 9仔~字都唔識多個就回去讀書喇~人地講緊一隻手係拍唔響你何來走部主機出來丫~死雞撐飯蓋~唉~中國人連中文字都唔識~中文又唔識解~都唔知你媽媽同邊個國家d人生你出來 ;P
作者: wongkingwai    時間: 2009-12-19 19:40:47

原帖由 鬆弛仔 於 2009-12-19 18:00 發表 學以自用啵,果然聽教的狗你問我收埋邊座收呀?你係咪渣白卡嫁?咁我問你,你係咪個腦生係屎忽度?

我係問你[請問你點收埋座山呢] 唔係[你問我收埋邊座收呀] 讀寫障礙~
唔怪之得我講東時你講西 ;P
渣白咭果個似係你~邊有人個腦生係個屎忽度 ;P
你唔係將自己虛構出來既野當成真丫 ;P
作者: wongkingwai    時間: 2009-12-19 19:43:10

原帖由 鬆弛仔 於 2009-12-19 18:03 發表 我當然生存係香港,你條問題問得幾好我仲知道我玩左隻好唔公平既GAME ,有我最X,黃勁X呢D人..點有公平又要威又要戴頭盔

唔公平呢d說話;P;P 我讀完幼稚園都唔講喇
作者: 鬆弛仔    時間: 2009-12-20 07:24:47

原帖由 燕南天 於 2009-12-19 19:34 發表
人地話你打錯字丫~on 9仔~字都唔識多個就回去讀書喇~人地講緊一隻手係拍唔響你何來走部主機出來丫~死雞撐飯蓋~唉~中國人連中文字都唔識~中文又唔識解~都唔知你媽媽同邊個國家d人生你出來 ;P ...

點解一隻手拍唔響唔可以有部主機?
你冇主機?.?
打錯字? 你個ON 9有冇正字呀 傻仔
打錯2隻字就可以講過中文字都唔識?
你默書冇錯字?
我老母關你Q事咩 講講下又要講人老母
你個ON 9有冇中文解釋呀 解釋下咩叫ON 9囉=]

作者: 鬆弛仔    時間: 2009-12-20 07:26:28

原帖由 wongkingwai 於 2009-12-19 19:43 發表

唔公平呢d說話;P;P 我讀完幼稚園都唔講喇

你讀乜Q關我事?
唔公平係你唔講姐 我可以繼續講嫁 吹?.?
作者: 鬆弛仔    時間: 2009-12-20 07:31:14

原帖由 wongkingwai 於 2009-12-19 19:40 發表

我係問你[請問你點收埋座山呢] 唔係[你問我收埋邊座收呀] 讀寫障礙~
唔怪之得我講東時你講西 ;P
渣白咭果個似係你~邊有人個腦生係個屎忽度 ;P
你唔係將自己虛構出來既野當成真丫 ;P ...

腦殘?;P
你問過我個腦係咪坐住左
咁咪問番你係咪個腦生係屎忽度囉
邊有人會坐住個腦嫁 我諗得你;P
收山個問題又問?
今次 點收埋座山?
你又係唔用腦..唔係啵 你個腦真係坐住...唔記得你用唔到;P
山點收埋呀? 你問埋D咁得意既問題既
唔怪得你渣白卡啦;P 我唔會歧視渣白卡既人

作者: 燕南天    時間: 2009-12-20 11:15:13

原帖由 鬆弛仔 於 2009-12-20 07:24 發表 點解一隻手拍唔響唔可以有部主機?你冇主機?.?打錯字? 你個ON 9有冇正字呀 傻仔打錯2隻字就可以講過中文字都唔識?你默書冇錯字?我老母關你Q事咩 講講下又要講人老母你個ON 9有冇中文解釋呀 解釋下咩叫ON 9囉=] ...
吹?

作者: 詛咒娃娃    時間: 2009-12-20 12:19:32

黃勁威,夢幻都可以做攻城,
落日城都系你地操控伽啦,
你地想點就點,
你穩人攻陷你地就可以做攻城啦,
吵咩吵呀= =
作者: wongkingwai    時間: 2009-12-20 15:16:14

原帖由 鬆弛仔 於 2009-12-20 07:31 發表 腦殘?;P 你問過我個腦係咪坐住左咁咪問番你係咪個腦生係屎忽度囉邊有人會坐住個腦嫁 我諗得你;P 收山個問題又問?今次 點收埋座山?你又係唔用腦..唔係啵 你個腦真係坐住...唔記得你用唔到;P 山點收埋呀? 你問 ...
[邊有人會坐住個腦嫁 我諗得你][你又係唔用腦..唔係啵 你個腦真係坐住...唔記得你用唔到]請問E2句野點解:pig:?又話邊有人坐住個腦,之後又話人坐住個腦,以子之矛,擊子之盾;P同埋呢,坐住個腦E句係話你唔用腦,唔好照譯,[山點收埋呀? 你問埋D咁得意既問題既]好似係你叫我收山,你又自相矛盾喇,教而不善:no:
作者: 鬆弛仔    時間: 2009-12-20 23:07:31

原帖由 wongkingwai 於 2009-12-20 15:16 發表
[邊有人會坐住個腦嫁 我諗得你][你又係唔用腦..唔係啵 你個腦真係坐住...唔記得你用唔到]請問E2句野點解:pig:?又話邊有人坐住個腦,之後又話人坐住個腦,以子之矛,擊子之盾;P同埋呢,坐住個腦E句係話你唔用腦,唔好照譯, ...

唔好成日講埋同1句話啦..傻仔
以子之矛,擊子之盾 根本冇忽係 你就屈到似係
你自己問我 個腦係咪坐住左 咁邊有人個腦會係坐住呀?.?
講呢句都算係自相矛盾? 咁你應該句句都自相矛盾緊=]
唔好扮有文彩啦..好低能囉..
叫人唔好照譯自己又照譯 有口話人冇口話自己
你自己拉番上去睇啦 邊個話我 個腦生係屎忽度呢句呀?.? 姐係話你講野唔會諗完先講咋 KAI子=]扮有料咁..好威啊;P
作者: 鬆弛仔    時間: 2009-12-20 23:09:09

原帖由 燕南天 於 2009-12-20 11:15 發表
吹?

垃圾;P
我仲以為你會好多野講;P
原來..得個吉;P
作者: 023023    時間: 2009-12-21 11:33:24

故且唔罵戰住
而家天羽人流嚴重流失,冇新手,得番d老手係度
唔通你地以為可以獨善其身?
仲要係度處處刁難,真係以為自己好威?
用腦諗下冇人玩隻game會點啦
唔解決問題仲要火上加油
次次都話自己付出得多,唔公平係應份
咁你咪繼續等,等到遲d當單機game咁玩到如日中天囉
作者: wongkingwai    時間: 2009-12-21 17:17:16

原帖由 鬆弛仔 於 2009-12-20 23:07 發表 唔好成日講埋同1句話啦..傻仔以子之矛,擊子之盾 根本冇忽係 你就屈到似係你自己問我 個腦係咪坐住左 咁邊有人個腦會係坐住呀?.?講呢句都算係自相矛盾? 咁你應該句句都自相矛盾緊=]唔好扮有文彩啦..好低能囉.. ...
[以子之矛,擊子之盾 根本冇忽係 你就屈到似係]我諗你小學冇讀過書,E句野係出自一個中國既故事,乜老師冇教你咩?[你自己問我 個腦係咪坐住左 咁邊有人個腦會係坐住呀?.?]邊會有人坐住個腦..E句唔係你問我既咩?你冇問題丫?同埋我係上面已經講左,話你坐住個腦係解你唔用腦,仲係到講緊坐住個腦[唔好成日講埋同1句話啦..傻仔]請問你唔係又係成日講埋同一句野咩?[唔好扮有文彩啦..好低能囉..叫人唔好照譯自己又照譯 有口話人冇口話自己]做人呢,就要有批判性思考,要諗下邊句係要照譯,邊句唔洗,唔好做d低智商既野:pig:[你自己拉番上去睇啦 邊個話我 個腦生係屎忽度呢句呀?.?]E句野係你係79樓話我 你冇野丫?講完D野自己都唔知=.=[扮有料咁..好威啊;P]我一直冇扮有料嚕,好似扮緊有料個個係你

作者: wongkingwai    時間: 2009-12-21 17:19:19

原帖由 023023 於 2009-12-21 11:33 發表 故且唔罵戰住而家天羽人流嚴重流失,冇新手,得番d老手係度唔通你地以為可以獨善其身?仲要係度處處刁難,真係以為自己好威?用腦諗下冇人玩隻game會點啦唔解決問題仲要火上加油次次都話自己付出得多,唔公平係應份 ...
你講野係咪有D問題呢=.=?係到話唔罵戰,你又係到嘈人=.=同埋當一隻遊戲人流減少既話呢,點解官方仲要出咁多產品包呢?叫人用腦自己又唔用:no:
作者: 燕南天    時間: 2009-12-21 17:21:23

原帖由 鬆弛仔 於 2009-12-20 07:24 發表 點解一隻手拍唔響唔可以有部主機?你冇主機?.?打錯字? 你個ON 9有冇正字呀 傻仔打錯2隻字就可以講過中文字都唔識?你默書冇錯字?我老母關你Q事咩 講講下又要講人老母你個ON 9有冇中文解釋呀 解釋下咩叫ON 9囉=] ...
我默書的確係冇錯字;P點解你又知既;P你老 母緊係關我事啦,你老 母生你出黎同我嘈既,唔關你事關我事?

作者: 燕南天    時間: 2009-12-21 17:27:42

原帖由 鬆弛仔 於 2009-12-20 23:09 發表 垃圾;P 我仲以為你會好多野講;P 原來..得個吉;P
請問講少野係咪有罪既呢?你以為我多野講咋WO,我一定會多野講咖咩?話人垃圾之前呢,諗下自己講D野係咪垃圾;P話人垃圾,其實自己先係一舊名符其實既垃圾;P同你講野我發現自己都有小小污糟;P
作者: 023023    時間: 2009-12-21 17:45:10

原帖由 wongkingwai 於 2009-12-21 17:19 發表
你講野係咪有D問題呢=.=?係到話唔罵戰,你又係到嘈人=.=同埋當一隻遊戲人流減少既話呢,點解官方仲要出咁多產品包呢?叫人用腦自己又唔用:no:

從來冇針對某人,唔好對號入座
仲有,
玩左咁耐你真係睇唔出天羽少左人玩?
作者: 燕南天    時間: 2009-12-21 17:57:08

原帖由 023023 於 2009-12-21 17:45 發表 從來冇針對某人,唔好對號入座仲有,玩左咁耐你真係睇唔出天羽少左人玩?
你理解能力都有問題咖=.=佢邊有話你針對人=.=傻左丫你:L天羽少左人玩,唔代表冇人玩WO =.=
作者: wongkingwai    時間: 2009-12-21 17:59:31

原帖由 023023 於 2009-12-21 17:45 發表 從來冇針對某人,唔好對號入座仲有,玩左咁耐你真係睇唔出天羽少左人玩?
樓上位人兄都講哂我想講既野喇,我諗你有讀寫障礙,睇睇醫生好D既...

作者: 023023    時間: 2009-12-21 18:34:08

原帖由 燕南天 於 2009-12-21 17:57 發表
你理解能力都有問題咖=.=佢邊有話你針對人=.=傻左丫你:L天羽少左人玩,唔代表冇人玩WO =.=

佢話我係度嘈人,我解釋番我唔係話緊佢
轉一轉型式黎答就理解唔到,仲要話人理解力有問題,我諗你就真係啦
少人玩唔代表冇人玩,岩架,所以你慢慢自慰落去啦

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://forum.agames.hk/) Powered by Discuz! X2