AGAMES 討論區

標題: 來傾下個時裝強化膠囊 [打印本頁]

作者: 大覺屋師真    時間: 2011-12-30 18:41:02     標題: 來傾下個時裝強化膠囊

大家放心,暫時我地未有立場幾時推出,不過既然有呢個系統,唔出又好似好浪費,所以不如傾下點樣改良個系統再推出仲好啦~~~

睇過上面有個post,我發覺大家對個系統個誤解都幾深下:
1. 首先,並唔係全身5件時裝都可以強化,只係頭、身、同武器可以強化,而其中只係頭同武器有高階強化,身只係初階,所以點都冇可能出現多左6000血既情況。
2. 除左轉蛋拎到,遊戲副本都會跌膠囊。
3. 強化係有成功率,一件時裝只可以強化五次,所以好難好難至會有機會五次都成功。

歡迎大家提出意見,一齊研究下點樣先至公平啦。

作者: Rock陰陽    時間: 2011-12-30 18:49:08

最好唔好出
作者: 大覺屋師真    時間: 2011-12-30 18:50:57

Rock陰陽 發表於 2011-12-30 18:49
最好唔好出

你覺得唔好出既理由係咩呢?
作者: 孤單心事    時間: 2011-12-30 19:10:21

就係因為有限制強化次數
如果1件只係成功2次/3次既手染  隨時變得唔值錢

或者可以令到只係進入副本有能力
新手打副本容易   
老手打副都有左血量/攻擊力既支援

既唔影響到PVP  又可以滿足1眾副本愛好者既要求
作者: Rock陰陽    時間: 2011-12-30 19:11:22

大覺屋師真 發表於 2011-12-30 18:50
你覺得唔好出既理由係咩呢?

我地呢啲平民冇咁多$玩轉蛋,
其實話副本都有得出只係想求其應付我地,
根本打副本出到嘅機會率好微,
所以呢..
唔想越黎越多人唔玩就唔好出啦.
作者: 曉星稀    時間: 2011-12-30 19:32:26

台服時裝強化后12000HP的御靈,還不夠誇張、不夠影響平衡嗎?
作者: Rock陰陽    時間: 2011-12-30 19:33:14

曉星稀 發表於 2011-12-30 19:32
台服時裝強化后12000HP的御靈,還不夠誇張、不夠影響平衡嗎?

所以唔應該出
作者: 瑩。    時間: 2011-12-30 20:08:36

講黎講去都係有錢有得玩冇錢冇得玩~~~~~~~
作者: cleverppl    時間: 2011-12-30 20:29:28

一係改做  白字最多強化一下, 綠字3下, 傳說5下
咁就唔怕傳說變平 , 同埋強化左無得交易
作者: tomtom35    時間: 2011-12-30 22:19:55

時裝價格會變左系睇強化成功幾次而定,令到D時裝衝唔到就唔值錢
作者: tomtom35    時間: 2011-12-30 22:24:06

改到好似浮空咁囉,副本同打怪有用,PVP失效
作者: 大覺屋師真    時間: 2011-12-30 23:18:10

唔該晒咁多位意見~~~我回應一下先:

1. 手染強化失敗左會唔值錢,呢樣應該唔關事,如果你件手染係想賣既,咁你可以唔去強化佢,想強化完再去賣貴d就要搏,搏到可以賣貴好多,失敗左自然就唔值錢,呢樣係睇你自己搏唔搏,似乎同個系統無關喎@@

2. 副本掉落機率可以調整,不過要幾多先叫合理仲係要討論。始終就算係買商城,一樣係要抽,一樣有機率,肯俾錢既人就去商城抽,唔想俾錢既人就用時間刷副本打,咁唔公平咩?

3. 會有人衝到好高血,但假如打副本一樣會跌呢個膠囊,咁大家機會應該一樣,只係睇你肯唔肯付出時間同心機咋喎。

4. 至於係咪可以改到好似浮空咁只係打怪有用,呢樣需要問下台灣做唔做得到。不過加左自己既血上限,點樣分得到打人定打怪,似乎有d難度...
作者: 傷心小可    時間: 2011-12-30 23:51:18

唔系哦/.\甘好似我好中意小蜜蜂衫既/- -我埋要準備一堆小蜜蜂衫黎衝..0.0甘樣遊戲商真系超賺錢爆賺錢囉..所以以商人既角度我覺得討論系無用既..一定會出- -都就2012年了.做咩唔系講錢呀..好似話可以副本跌個膠囊出黎..- -但有咩用..重點系時裝又唔系買得到既野..一樣要系扭蛋都抽..其實唔系公唔公平既問題..系時裝已經唔系常有既物品再+上強化膠囊都唔系常有既物品.就算有好多膠囊.都無甘多時裝黎衝啦
如果要出膠囊的話.就無出時裝扭蛋..直接系商城可以買到手染高級衫..甘先好出強化膠囊.- -如果唔系好多唔算窮.好似我呢種中層階級.偶爾會買點既人就唔會玩了.
0.0其實玩遊戲用錢唔系問題.最重要我都系第一次聽講玩遊戲除左用錢仲要靠運氣..- -大家覺得會有人繼續玩咩?-0-比如講一個用真錢抽<強化膠囊>既人去強化時裝..強化一萬次都+唔到5.而系副本汁到強化膠囊既人一次就+到5了..0.0覺得公平嗎?- -運氣既野點會系公平呀..調返轉講..如果用真錢買扭蛋抽既人一次成功+到5..跟住系副本汁到膠囊既人+唔到5..到時唔用錢玩既玩家埋會放棄囉.0.0結論系出<強化膠囊>唔系有錢人玩o西..但一定會流失玩家- -因為衝唔到+5果d一定唔會繼續玩.又唔系各個都系好似李嘉誠甘..慢慢慢慢就會流失人了..就連星光幣果度抽甘多次都無野回報比玩家..講真呀.如果我唔系之前買左幾張點卡.- -我都想放棄玩了.我一直都系無運氣既人.你再出個<強化膠囊>你要我死咩.- -發生前幾日300粒星光幣..出既全部系<閃亮星光>.話公平嗎?呵呵......運氣我無..錢我有但唔多..- -甘類似我呢類人埋唔使玩囉..- -強一萬次都+唔到5既人我系
作者: Rock陰陽    時間: 2011-12-30 23:53:28

傷心小可 發表於 2011-12-30 23:51
唔系哦/.\甘好似我好中意小蜜蜂衫既/- -我埋要準備一堆小蜜蜂衫黎衝..0.0甘樣遊戲商真系超賺錢爆 ...

打左好多字-0-
作者: 小霆    時間: 2011-12-31 00:00:31

官方開得呢個POST 姐係一定會出啦--?
咁姐係可以慳返唔洗打金裝唔洗整紫裝-- 慳返套+10A_A
等轉GAME 88
作者: 傷心小可    時間: 2011-12-31 00:01:09

我既意思希望可以傳達比大家.就系出左強化膠囊之後..一定會流失衝唔到果d人..其實唔系錢多錢少既問題.最重要靠運氣..0.0我無運氣..甘我就say goodbye啦我.- -留返既人只會系又有錢又有運氣既人.無錢無運氣既玩家可能唔會繼續玩都可能上game揾fd吹下水.我呢類有錢但無運既人..- -唔想再好似之前果d game甘靠運氣打機..浪費金錢唔算.浪費時間- -
作者: 傷心小可    時間: 2011-12-31 00:03:24

有好介紹.等官方出左粒<膠囊>...我都轉game玩算
作者: 孤單心事    時間: 2011-12-31 00:06:34

大覺屋師真 發表於 2011-12-30 23:18

1. 手染強化失敗左會唔值錢,呢樣應該唔關事,如果你件手染係想賣既, ...

其實可以出個測試SER  
官方大可以自行測試      各職業+左血量之後既影響

陰陽  <---    各玩家共通認為既作弊職業
強大既反傷,每秒回血量,迅間補血量,4秒多的定身,以及復活
當增加血量   對PVP定必造成影響

霸星<---   在1P1情況下已經近乎無敵   再增加血量   
我想不用打也可以了

假設  
我是12000攻武尊      加血情況下  有13000血量
對有+血 12000血的陰陽   我1下秒不到他
就到他反死我   
暈厥時間  3秒過後 就到我被定身4秒
即使攻擊力不高  陰陽也多了4秒的回血量間
打下去也是我輸

對霸星  更不用打  
本身的血量+上時裝   14000血以上不是問題
30%被動技能 70%變身14%寵物 符文25%
我秒不到他 那我就死定了

現在    還可以靠高攻秒掉

但時裝強化推出後  
撐攻就不能撐血
撐血就不能撐攻

攻不夠就殺不掉
血不夠也被反彈傷害  也是死

可以參考台版   推出後 不也是1堆玩家在吵?
既然有台版的經驗

我想   時裝增加血量/攻擊力 是否可以改成
只在副本中生效 ?  或是調低數值  
1次成功就400血   未免太多了吧?
作者: 大覺屋師真    時間: 2011-12-31 00:11:10

傷心小可 發表於 2011-12-30 23:51
唔系哦/.\甘好似我好中意小蜜蜂衫既/- -我埋要準備一堆小蜜蜂衫黎衝..0.0甘樣遊戲商真系超賺錢爆 ...

其實個系統原意,就係希望為左抽藍裝結果抽到一堆白裝既人,d白裝或者綠裝可以有機會變得值錢d,估唔到反而搞到大家覺得d裝會冇用...
作者: 大覺屋師真    時間: 2011-12-31 00:12:13

小霆 發表於 2011-12-31 00:00
官方開得呢個POST 姐係一定會出啦--?
咁姐係可以慳返唔洗打金裝唔洗整紫裝-- 慳返套+10A_A
等轉GAME 88 ...

正如我一開始所講,我地未決定會唔會出,就算最後真係會出,都會根據大家既意見,改良完至推出。
作者: 小霆    時間: 2011-12-31 00:13:22

台版由10大名列入面
出左時裝膠囊之後
跌到去20幾
香港加油 記得跟台灣A_A
我帶隊轉玩九陰真經A_A
作者: 大覺屋師真    時間: 2011-12-31 00:13:42

傷心小可 發表於 2011-12-31 00:01
我既意思希望可以傳達比大家.就系出左強化膠囊之後..一定會流失衝唔到果d人..其實唔系錢多錢少既 ...

如果唔係睇運氣,100%成功,不過粒野會變得極難打到呢?
作者: 大覺屋師真    時間: 2011-12-31 00:16:17

孤單心事 發表於 2011-12-31 00:06
其實可以出個測試SER  
官方大可以自行測試      各職業+左血量之後既影響

唔該晒你打左咁多,其實我地都考慮緊呢個系統對各個職業會有咩唔同既影響... 你呢d資料對我地好有用,我會copy出黎俾台灣研究下可以點樣改善。
作者: lalala    時間: 2011-12-31 00:30:14

仲有.....
50 lv靈仙打日副都好難了,仲提高d 怪lv
我比隻日副王秒哂....
唔通要我電佢幾十下先死一隻咩.......
講返d野:
其實你地算係有良心
玩家沒左幾多我相信你地都知
其實可以出多d game錢野
好像槍game
一直出點槍玩家會流失
但出返d game錢槍
玩家起馬會玩一會

作者: 小霆    時間: 2011-12-31 00:35:47

唔該你地班工作人員 唔好淨係識坐低等收人工求其出小小屈機野當交數比老世啦
你地出呢D屈機野之前唔會諗下
出左之後某D職會屈D? 某D職完全無用?
如果你真係要出呢D野 我極之建議你搵幾個係SER入面  既全部職,, 全部比佢地測試左+5 膠囊 之後互打
睇下係咪真係咁屈, 或者你地工作人員自己試下^^ 1萬UP血既御靈 補陰, 1ON1決鬥嬴到既話  唔該講聲我知咩職
我一定轉玩^^
1萬UP血既御靈直程可以做坦... 戰場企最前面頂技頂血=] GD? IT'S GOD OK?
唔該你班工作人員真係比小小心機諗下
我敢保證出左呢個膠囊  個SER人流一定逼到你唔合SER唔得^^
作者: 大覺屋師真    時間: 2011-12-31 00:36:24

lalala 發表於 2011-12-31 00:30
仲有.....
50 lv靈仙打日副都好難了,仲提高d 怪lv
我比隻日副王秒哂....

雖然離左題,不過收到啦,唔該晒!
作者: KOE    時間: 2011-12-31 00:59:09

我覺得出唔係問題...
問題在於要出既  咁不如咁  ~~
現在 武器既藍名+5%攻+5%治量既
       武器既綠名+2%攻+2%治量
       白名咩都無加嫁MA

強化後 武器既藍名+5%攻+5%治量既  
          每升1次  +3%攻+3%治量

武器既綠名+2%攻+2%治量
          每升1次  +1.5%攻+1.5%治量

白名咩都無加嫁MA
          每升1次  +1%攻+1%治量

其他都係咁   如此類推

強化最高為5!!!

只能強化10次   最高也只可強化到5

我覺得咁公道D

作者: Mandii    時間: 2011-12-31 03:14:59

一件時裝連衝5次大約TOTAL+2百血咪算囉
係人都知破萬血御0屈機
點解你仲要令佢更加屈?
作者: 喵子♀淩    時間: 2011-12-31 10:16:06

我想講時裝係唔應該介入太多關於能力值既問題
作者: propropro1    時間: 2011-12-31 10:51:55

其實唔打戰場PVP
果D野真係沒影響 ==
BA星其實強過陰陽的
變身打佢一野,唔死都重傷,彈唔死佢的
暈就別提
寵物暈5秒

作者: propropro1    時間: 2011-12-31 10:53:32

*時裝*咁搞法最後變成*裝*

作者: 七夕下的月亮    時間: 2011-12-31 11:03:34

KOE 發表於 2011-12-31 00:59
我覺得出唔係問題...
問題在於要出既  咁不如咁  ~~
現在 武器既藍名+5%攻+5%治量既

如果咁樣做更加衰
比起出強化膠囊會更差
只會將藍字與白字差距拉得更遠~

講返強化膠囊 ,先唔講成功率,
最大問題係加既數值(攻擊力及血量),
如果用一粒高階(加攻擊力)只有一次成功都好,
就已經加左208攻擊力,例如佢10000攻,
就已經加左2.08%既攻擊力,加既數值已經過左綠字時裝加到既野。
如果連中五元就更加唔洗講啦...所以呢...真係唔出好過出...
作者: 大覺屋師真    時間: 2011-12-31 12:54:10

所以,大家覺得最大問題在於加既數值度?將高階數值減少?
作者: 孤單心事    時間: 2011-12-31 13:24:35

大覺屋師真 發表於 2011-12-31 12:54

可以咁話
將數值調低      

1件手染5%血    +既只係職業基礎血量既5%   
以我60LV武尊黎講  只有321血
如果你強化      每次增加係2%   最高係強化至10%    給合原來既血量   共15%
也只有642血   +原來的321血  

攻擊力  10965武尊     除掉5%傳說時裝武後   10510攻
5%才455攻   
同樣地  強化1次 2%   最高強化5次  10%   
增加910攻擊力       結合在1起就1365攻
當然這是以我的攻擊力來計算   或者對我來說  完全成功所增加的數值也是很多
作者: 七夕下的月亮    時間: 2011-12-31 13:55:32

大覺屋師真 發表於 2011-12-31 12:54

台灣而家出左三個階既強化膠囊,
香港可以減到一種及由加既數值變做百分比~"

不過都要限制加到最多既比率,
我個人黎講,比盡最多都係加到2.5%(即一次加0.5%,咩色裝都係)
就算成功曬白字都係+2.5%,咁對就唔會有咁大差距
不過最好問下其他人意見

作者: propropro    時間: 2011-12-31 14:10:32

如果gm頭先話想拉返白裝同藍裝的差別
咁對藍裝太唔公平了
如果一個人本身10000攻
藍裝+5%攻
強化5次成攻係
(10000+208x5)1.05
=(10000+1140)x1.05
=11140x1.05
白裝?
10000+208x5
=11140

只係差左5% ==
最後的價值
睇返之前
綠色身時裝20金
藍裝要是上面這個價的幾多times@@?
最後個差得返5%同自行填色-.-
作者: 大覺屋師真    時間: 2011-12-31 14:10:35

加百分比其實好難控制,高血既職業會越加越勁~~~
作者: 大覺屋師真    時間: 2011-12-31 14:12:20

propropro 發表於 2011-12-31 14:10
如果gm頭先話想拉返白裝同藍裝的差別
咁對藍裝太唔公平了
如果一個人本身10000攻

唔係要拉番個差別,個原意係等白裝有多小小價值,唔係變左垃圾送都冇人要。
作者: 七夕下的月亮    時間: 2011-12-31 14:16:57

大覺屋師真 發表於 2011-12-31 14:10
加百分比其實好難控制,高血既職業會越加越勁~~~

你又或者改為加移動速度嗎,呢個對個個人都係一樣
一次1%咁

作者: 大覺屋師真    時間: 2011-12-31 14:18:42

七夕下的月亮 發表於 2011-12-31 14:16
你又或者改為加移動速度嗎,呢個對個個人都係一樣
一次1%咁

哈哈... 呢個提議幾好,但係咁樣會唔會搞到座騎冇人要架?
作者: 七夕下的月亮    時間: 2011-12-31 14:21:34

大覺屋師真 發表於 2011-12-31 14:18
哈哈... 呢個提議幾好,但係咁樣會唔會搞到座騎冇人要架?

如果整1次得1~2%...5次都係得5~10%
2件最多20%
同座騎仲有距離

作者: 大覺屋師真    時間: 2011-12-31 14:24:56

七夕下的月亮 發表於 2011-12-31 14:21
如果整1次得1~2%...5次都係得5~10%
2件最多20%
同座騎仲有距離

唔知台灣肯唔肯制呢
作者: 七夕下的月亮    時間: 2011-12-31 14:27:05

大覺屋師真 發表於 2011-12-31 14:24
唔知台灣肯唔肯制呢

你都係問下其他人想點先好D,
得我比意見唔係幾好
作者: 大覺屋師真    時間: 2011-12-31 14:38:50

七夕下的月亮 發表於 2011-12-31 14:27
你都係問下其他人想點先好D,
得我比意見唔係幾好

當然,開呢個貼就係想集合大家個意見再同台灣傾下可以點改~~~
作者: 小霆    時間: 2011-12-31 15:23:14

唔想整到白時裝無人要咪CUT左個白色時裝去囉-.-
好過你整埋D屈機野出黎
咁簡單既道理你地唔識諗既咩
作者: 大覺屋師真    時間: 2011-12-31 16:48:57

小霆 發表於 2011-12-31 15:23
唔想整到白時裝無人要咪CUT左個白色時裝去囉-.-
好過你整埋D屈機野出黎
咁簡單既道理你地唔識諗既咩 ...

你係想搵交哎定係想討論呢?咩都cut晒佢,仲有咩玩呀?
作者: 小霆    時間: 2011-12-31 19:39:32

隻GAME有幾多人唔想時裝膠囊呢樣野出黎 你地睇唔到FEEL唔到既咩?
我如果要搵架嘈 我唔洗係到同你晒時間 我直接轉GAME唔好?
我點解要係咁回POST? 你唔諗下咩原因?
而家唔係叫你地CUT左佢 , 只係好地地而家隻GAME無乜野 一直玩落去都OK
你地無啦啦多舊魚又要話出返呢樣野出黎 , 目的係為D咩? 真係為左開放新系統出黎咩?=.=
講到尾咪又係想為錢 , 為錢既話更加唔好出呢樣野, 一定多人走OK?
多人走之後點呢?? 買點戈班走左D , 淨低戈D見到隻GAME無乜人玩 , 更加唔會想再晒錢落隻無人玩既GAME
最後呢??? 結果係點 我諗你地唔會蠢到咁都唔知掛??

作者: 大覺屋師真    時間: 2011-12-31 19:47:53

小霆 發表於 2011-12-31 19:39
隻GAME有幾多人唔想時裝膠囊呢樣野出黎 你地睇唔到FEEL唔到既咩?
我如果要搵架嘈 我唔洗係到同你晒時間 我 ...

系統呢家野邊有絕對架?咩新野都唔出玩得多唔悶架咩?你明唔明點解我要開呢個post?你可以話我知呢個系統有咩問題,有邊部份搞到你地唔想出,咁改左佢咪得囉,一味淨係識講唔好出,咁係咩問題你又唔講,有用咩?
作者: tomtom35    時間: 2011-12-31 20:19:59

改做加經驗/掉寶率囉,咁唔會影響到座騎啦掛- -
作者: Peja    時間: 2011-12-31 20:35:15

大覺屋師真 發表於 2011-12-31 19:47
系統呢家野邊有絕對架?咩新野都唔出玩得多唔悶架咩?你明唔明點解我要開呢個post?你可以話我知呢個系統 ...

完全睇唔出出左呢舊野之後 會令隻game有邊方面增加趣味性  講到尾都係想搵多個商品賺錢
作者: theeyy    時間: 2012-1-1 00:17:53

咩裝都可以強化 D效果同人pk無效,限打怪/打副
作者: 大覺屋師真    時間: 2012-1-1 00:22:15

強化功能點會冇用呢@@
將所加能力減弱、副本掉落率提高、除左血同攻,再加多幾個其他能力,以上係大家提出既意見,如果咁樣改又點呢?
By the way,祝大家新年快樂
作者: 孤單心事    時間: 2012-1-1 09:27:35

大覺屋師真 發表於 2012-1-1 00:22
強化功能點會冇用呢@@
將所加能力減弱、副本掉落率提高、除左血同攻,再加多幾個其他能力,以上係大家提出 ...

XD 新年快樂
掉落機率其實唔洗點提高     難出先會顯得佢既價值
易出既我仲洗咩同你地係商城買?   

最好就+抗性= =  E+對付術系職業
要撐抗性根本係好難,每個職業既唔同屬性技
物理抗性得1種
而術系抗性有5種   
作者: Mandii    時間: 2012-1-1 13:23:21

孤單心事 發表於 2012-1-1 09:27
XD 新年快樂
掉落機率其實唔洗點提高     難出先會顯得佢既價值
易出既我仲洗咩同你地係商城買?   

難?
谷抗性難?
貴咋下話
成堆70,80火抗御0周街走都話難.
你仲+抗咪又係張御0屈機論抗大
作者: 孤單心事    時間: 2012-1-1 13:30:04

Mandii 發表於 2012-1-1 13:23
難?
谷抗性難?
貴咋下話

抗有5種:) 你5種抗全60以上?
作者: Mandii    時間: 2012-1-1 13:33:46

孤單心事 發表於 2012-1-1 13:30
抗有5種:) 你5種抗全60以上?

點解要谷D無人用既屬性
作者: 孤單心事    時間: 2012-1-1 13:35:24

Mandii 發表於 2012-1-1 13:33
點解要谷D無人用既屬性

天道無人用?
冰火抗係陰陽
幽風抗係弓手同術刺術武  

扣除雷抗 你其他4抗可以有60以上?
作者: Mandii    時間: 2012-1-1 13:36:52

孤單心事 發表於 2012-1-1 13:35
天道無人用?
冰火抗係陰陽
幽風抗係弓手同術刺術武  

我無, 但好多人有
別大驚小怪吧-.- 皇族
作者: 孤單心事    時間: 2012-1-1 13:56:47

Mandii 發表於 2012-1-1 13:36
我無, 但好多人有
別大驚小怪吧-.- 皇族

:(  我都唔知好多人有
3抗介鍊
當30火 30冰 10風 20闇

戰場BUFF +10%火
40火 30冰 10風 20闇
公會戰BUFF 全抗5
45火 35冰 15風25闇

要60火  -15  即係約2洞
要60冰 -25   即係約4洞
要60風  -45  即係約7洞
要60闇  -35  即係約6洞

共6+7+4+2 =19洞

當然啦 武者全抗+15  輕易達到
其他職仲要嘔5點出黎 +10全抗   

你話好多人得?   唔見得:)

作者: Mandii    時間: 2012-1-1 14:07:12

孤單心事 發表於 2012-1-1 13:56
:(  我都唔知好多人有
3抗介鍊
當30火 30冰 10風 20闇

我唔同你玩計數, 無聊-.-
懶得睇
可能皇族無
沒事了退下吧

作者: 孤單心事    時間: 2012-1-1 14:11:16

Mandii 發表於 2012-1-1 14:07
我唔同你玩計數, 無聊-.-
懶得睇
可能皇族無

或者你地有啦:)  你地咁勁

物理抗就全部職都有

術抗性就要自己開洞:(  

要撐術抗就要降低自己輸出  犠牲3飾

你覺得公平既咪公平lo  haa   

換個角度你可以話  術抗可以撐到盡
物理抗就睇職業定左啦:)

作者: 大覺屋師真    時間: 2012-1-1 14:17:27

冷靜,理性討論,唔該晒
作者: 無聊人    時間: 2012-1-1 14:29:06

1.想問為甚麼台服沒有威迫情況出現,什麼要全公會退GAME先?
2.你沖人地又沖有甚麼不公平?
3.如果以上說不公平,難道每星期都是同一個公會拿10%BUFF就公平嗎?
4.台服以經順利推出,我們港服跟台服一樣的,難道每次因不開放膠囊就每次更新都要調低副本跟野外怪的能力嗎?浪費時間浪費人手浪費金錢
5.你多時裝升自然多機會強化,有甚麼問題?少有少沖,多有多沖裝好正常,又沒人強制PK,又怎會影響玩家呢

沒有強制PK模式這遊戲,只想玩家打怪打副輕鬆一點!

作者: 七夕下的月亮    時間: 2012-1-1 14:37:09

如果真係想出,最好加一些對大家一樣既效果既野,
如移動速度、掉錢、掉寶率等,不過都係果一句,
不可以加得太多為大前題。

題外話:應該官方可以向台灣提議一下出橙色加攻速既介子或頸飾。
作者: 孤單心事    時間: 2012-1-1 14:38:04

而我不知道戰場/公會戰是不會強制pk的

打野外怪:(  連補c  4000攻  打丹霞都係2下1隻  睇唔出有幾難  需要出膠囊黎補救?

打副本   早已經提講  可以設為副本先有作用
同埋  e+既副本  根本唔需要膠囊已經足以應付
不懂撐抗性    給你多10000血也不會改變 :)
作者: propropro    時間: 2012-1-1 19:12:37

樓上試試52靈仙用+4  50 lv仗穿45 戰場e生裝打日副.
打幾耐先ko哂d怪你會感受到了....
作者: 孤單心事    時間: 2012-1-1 21:11:27

propropro 發表於 2012-1-1 19:12
樓上試試52靈仙用+4  50 lv仗穿45 戰場e生裝打日副.
打幾耐先ko哂d怪你會感受到了.... ...

所以我有提議   係副本入面 強化時裝有用 :)
我只係反對影響PVP既能力,如果出係副本到
我1定讚成,大前題 不能影響PVP
作者: terrychlqung    時間: 2012-1-2 13:31:37

係囉,如上,打副可以用到膠囊,PVP就唔好啦,唔係又好多人退game
作者: Kv●包包xD    時間: 2012-1-2 18:47:40

出3件強化  只系第1步 之後就會慢慢出埋戈兩件; 吾通官方有$吾賺咩
打後就會全部出哂高階   之後慢慢變態落去,
所以絕對吾可以讓步,
而且見到隻game搞成咁, 我上兩星期已經賣左號,
放棄左隻game了;
所以出吾出粒野對我完全冇利益關係,
以上純屬個人意見, 不喜勿插;
作者: Kv●包包xD    時間: 2012-1-2 18:58:00

大覺屋師真 發表於 2011-12-30 23:18

1. 手染強化失敗左會唔值錢,呢樣應該唔關事,如果你件手染係想賣既, ...

我想問, 時裝同裝備既分別系咩?
裝備系影響你既能力,
時裝系用黎睇既~ 會有小量能力+成

但系依+要沖1件強時裝, 就需要用好多件, 而且冇可能件件都系同1款, d平既時裝(舊款)就會比人用黎沖, 到時大家都吾會重視時裝既外表,, 咁就失去時裝本來既意義;

仲有,我好想問, 點解要出"時裝強化膠囊",, 而吾出裝備強化膠囊??
作者: Kv●包包xD    時間: 2012-1-2 19:03:11

仲有, 吾好拎台灣同香港比
台灣多人玩, 不停有大量新血,
就算搞到幾變態都1樣有人玩
香港吾同, 你咁搞法, 隻game等汁;
作者: badbear    時間: 2012-1-3 09:49:14

其實如果修改一下~ 有強化膠囊真係可以令隻game更好玩~

1. 如果怕手染裝唔值錢~ 可以考慮出 100% 強化成功既物品 (類似7色天隕) ~ 甘一d絕版時裝玩家繼續可以用~ 又唔怕失敗左肉痛~ ( 轉蛋~ 星光機~ 餃子~ 副本穫得 )

2. 如果官方希望 白字時裝有價值 ~ 可以推出 時裝合成系統 ~ 5件時裝合成後~ 有機率合成自選的手染時裝 ( 1. 白裝有價~ 又有機會中手染 ~ 2. 可以自選時裝款式合成~ 絕版時裝可以重見天日 )

3. 大家怕職業失平衡 ~ 官方可以係技能方面作調整~ 例如 降低反傷職(陰陽~霸星) 的反傷傷害 ~ 加強弱勢職業 ~ 官方主動調整技能平衡~ 絕對比唔出時裝更有效

4. 推出3轉系統或者推出新的職業~ 新技能 etc …先可以有效令玩家回流

作者: RAY    時間: 2012-1-3 13:27:31

其實我覺得可以出1下簽到-.-

一日上夠1~2粒鐘.連續簽到幾日(我認為1星期最好)就會有粒 100% 強化成功-.-咁咪仲好.可以令玩家上線時間上升.

幾多GAME都有出呢D~
作者: ericmkf    時間: 2012-1-3 17:10:16

終於睇完啲回覆,首先我想講呢,我對開唔開強化系統好中性,但係我想好坦白咁講,e個系統係我既眼中99%為左賺錢,依樣野我估大家都明,我亦都接受,因為冇錢賺,你個game更多人都係會汁,不過game商出系統之前都怕好似台服咁,有一堆人走,如果唔係就唔會有e個post出現,所以我首先假設個系統出係事在必行,咁我地應該集中睇下點先唔會令到個系統對遊戲既平衡影響過大,

首先,我要提出一樣基本野就係要加都只可以加百分比,如果加數值,最大問題會出現好多神裝新手.如果你話加百份比會令強者越強,依個本身都係出e個系統既結果,當然你可以加一啲相對同pvp關系效少既能力以作解決,例如仇恨值,掉寶率,掉錢率,跑速,攻速,法速,消耗mp量,sp值.....前提都係對冇時裝既朋友影響不要太大,當然game商一定會想賺錢,但係就算我係買點打機既,我都唔想見到啲冇買點既朋友走晒.

另一方面,最高+5冇意見,但係請取消最多加5次,因為你咁攪,啲手染裝備既價值真係會大變,好似沖裝咁,肯努力既最終都可以+5會好啲,因為你要諗下我抽件時裝本身已經用左好多錢,你重要加個因素令佢突然唔值錢,e樣野好難叫人接受到,我明白game商當然就緊係想我抽多幾件時裝黎沖就最好,但係呢有時賺得太盡都要考慮一下後果,

最後,我想講既係,無論你做到幾多野,你肯開e個post我都已經好欣賞,因為game商絕對有自由去亂改個game,但係好多時結果都係一拍兩散,如果你地能夠同玩家溝通多啲,作出少許讓步,我相信個game會多返啲人玩

我喜歡這遊戲,請努力,另外也要加強捉外掛
作者: Kv●包包xD    時間: 2012-1-3 17:48:57

錢  吾系咁賺法
作者: 大覺屋師真    時間: 2012-1-4 00:17:13

多謝樓上咁多位大大~~~我地今日同台灣溝通過,亦將大家既憂慮反映左俾佢地知,台灣原廠都十分重視香港玩家既意見,講下個進展先:

首先,呢個系統一定要開,因為台灣後面新開既遊戲內容好多都會同呢個系統有關或者係跌呢個時裝膠囊,如果香港唔開,變左後面新開既副本或者係即將開放既公會小島釣魚功能都會小左好多野,所以只能開放。

不過,針對大家既意見,我地會將膠囊所加能力大幅降低,以免造成太大影響,另外會再做多一款即使強化失敗都唔會扣次數既膠囊,以方便想用手染裝衝既玩家。再來,膠囊會有機會從遊戲入面獲得,唔買商城都有機會可以強化(當然大家買商城的話我地係無任歡迎)。

另外,有玩家提出強化左既效果只係打怪至有用,呢點由於技術問題冇辦法做到;至於加多d其他可以強化既能力,由於驚會太影響職業平衡,所以需要多d時間研究,暫時未可以推出。由於呢個系統有可能進一步令到有反傷技能既職業更加得益,台灣方面亦答應左會盡快開發可以抗衡反傷既方法,預計推出時間會係2月。

以上,我地明白到未必可以令到所有玩家都滿意,不過希望大家了解到我地已經盡左最大能力同大家爭取,台灣原廠方面亦十分配合,在可行範圍之內盡量作出改善,再一次多謝大家支持。
作者: 孤單心事    時間: 2012-1-4 00:21:17

大覺屋師真 發表於 2012-1-4 00:17
多謝樓上咁多位大大~~~我地今日同台灣溝通過,亦將大家既憂慮反映左俾佢地知,台灣原廠都十分重視香港玩家 ...

感謝港服官方願意聽取玩家意見

既然能力會大幅降低   咁我地都無咩反對
只要對PVP影響唔大 咁就無咩好反對
作者: ericmkf    時間: 2012-1-4 09:00:43

多謝樓上咁多位大大~~~我地今日同台灣溝通過,亦將大家既憂慮反映左俾佢地知,台灣原廠都十分重視香港玩家 ...

抗反傷?!-.-咁我隻霸星咪要收皮.....好在我未沖晒成套紫裝姐-.-"
作者: Mandii    時間: 2012-1-4 11:40:06

抗反傷唯一可行既方法咪調低反% OR  加上反機率, 而唔係100%
台灣究竟知唔知呢隻GAME依家比人叫御靈ONLINE架啦.
作者: badbear    時間: 2012-1-4 11:42:37

Mandii 發表於 2012-1-4 11:40
抗反傷唯一可行既方法咪調低反% OR  加上反機率, 而唔係100%
台灣究竟知唔知呢隻GAME依家比人叫御靈ONLIN ...

霸星血多~ 攻高~ 又有反傷 ~ 點解唔叫 霸星online >.<
塔王~ 一吸死一堆 ~  點解唔叫塔王 online >.<
作者: Mandii    時間: 2012-1-4 12:39:10

badbear 發表於 2012-1-4 11:42
霸星血多~ 攻高~ 又有反傷 ~ 點解唔叫 霸星online >.<
塔王~ 一吸死一堆 ~  點解唔叫塔王 online >. ...

你可以自稱霸星ONLINE, 塔王ONLINE等等
但一眾巴哈巴打都稱晴空為御靈ONLINE
反傷ONLINE都得>.^
作者: 3C.    時間: 2012-1-4 22:38:08

御靈冇/調低反傷又會變左廢職架啦喎.

作者: 玄米茶Wg    時間: 2012-1-5 13:57:10

點解要整多款唔扣次數既膠囊 咁你整5次黎做咩.... 咁你果5次有咩意思..
如果係既 可唔可以當如果成功第一次之後先計次數/當5次失敗都可以再衝 但只可以成功1次
唔係改左能力就可以比人無限整,如果係咁同唔改有咩分別...仲差左囉,之前都話好難先5次成功
作者: tomtom35    時間: 2012-1-8 12:15:46

御靈冇左反傷仲林過舊豆腐,到時玩咩
作者: badbear    時間: 2012-1-9 11:12:10

Mandii 發表於 2012-1-4 12:39
你可以自稱霸星ONLINE, 塔王ONLINE等等
但一眾巴哈巴打都稱晴空為御靈ONLINE
反傷ONLINE都得>.^ ...

反傷真係甘惡 ??
刺客照秒陰陽吧~
弓手~流星一野死幾件啦
塔王一吸~ 照殺~
老老實實~ 你講到甘屈機~ 反傷online ~
打星空你見到反傷會掉頭走 ?
我又唔信喇~ 你未殺過陰陽 ??

如果你又打得贏陰陽~ 見到反傷又唔會掉頭走~
甘叫咩 反傷 online ~

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://forum.agames.hk/) Powered by Discuz! X2