AGAMES 討論區

標題: 雪戰問題~~GM 睇下 [打印本頁]

作者: heoo00987    時間: 2012-6-24 15:17:57     標題: 雪戰問題~~GM 睇下

好心GM就反映下雪戰問題啦
組左黎入實在太無聊。。。有一班人屈機就佢地玩哂。。。因為根本冇咩人打。。。黎黎去去都打同一批人
唔該取消組左先入呢個系統去啦

作者: sarkel125    時間: 2012-6-24 15:20:37

讚成讚成次次入黎.比班人恰佢地大冰封門一起身gg了
作者: bravecollection    時間: 2012-6-24 17:19:27

基本上...對面5個一組..剩低5個位好大機會係對 雜牌軍(個人報名)

好少2隊都係5人.....
建議限制組隊人數為2~3個……湊夠10人先開場…
依家呢個玩法…我係全身+10沒組都唔想玩(唔夠打..)
何況平民玩家….

作者: 小企鵝    時間: 2012-6-24 18:36:49

bravecollection 發表於 2012-6-24 17:19
基本上...對面5個一組..剩低5個位好大機會係對 雜牌軍(個人報名)

好少2隊都係5人.....

我認為可以分開
組隧打既就一定要組滿5個對返預先組既5個
個人既就個人分開2條隊
如果唔係咁連入都唔想入1隊人打晒佢啦
作者: heoo00987    時間: 2012-6-24 19:12:45

小企鵝 發表於 2012-6-24 18:36
我認為可以分開
組隧打既就一定要組滿5個對返預先組既5個
個人既就個人分開2條隊

其實本身已經唔多人玩
再分2隊既...分好組戈邊可能更加冇人玩
作者: 小企鵝    時間: 2012-6-24 19:26:20

heoo00987 發表於 2012-6-24 19:12
其實本身已經唔多人玩
再分2隊既...分好組戈邊可能更加冇人玩

岩岩果場一隊組左一隊散隊
一場完左再冇第2場
因為對面又雪狩又疾風
風神之絆+流星就唔洗玩
咁既比你打完一場就唔再入
慢慢唔止一場係場場都唔入浪費時間先變到家下咁冇人玩
水色你見唔見一個人都冇丫要求既人數仲多

作者: heoo00987    時間: 2012-6-24 20:16:39

其實水色都可以諗下咁囉...鬥殺多人之後最勁黎個5打5
最好嬴定輸都有獎
作者: 絕對黑暗    時間: 2012-6-27 13:41:49

對哩個問題我都有考慮過。本人係無名雲狩一隻,但係我掛流星係人地門口都可以gg晒D人。本身,組朋友打只不過係一種樂趣,只求更架多既默契同有肯定既能力
。其實,雪戰哩個問題,不妨好似戰場咁,set定精靈守護buff,咁起碼風神同流星屈人機哩個問題可以解決到,仲有多D樂趣tim^^
作者: pgchicken    時間: 2012-6-27 15:30:48

如果變左無得組隊入,會唔會只係多左一場星空…
作者: kex2007    時間: 2012-6-27 17:05:33

雪戰入到去又係鬥打
一係你個地圖改大d出旗既地點可以分開幾個
甘除左互打之外 會多d趣味 仲有死左起身比兩秒無敵啦好心
打條毛咩 次次一死比人封晒
星空甘多模式~最垃圾就係雪戰
作者: bravecollection    時間: 2012-6-28 16:19:14

pgchicken 發表於 2012-6-27 15:30
如果變左無得組隊入,會唔會只係多左一場星空…

多一場星空都好過沒人玩....

E+雪戰真係....壟斷都咁...
有幾多人玩....官方心知肚明...
係咪應該改改個賽制佢.....
作者: pgchicken    時間: 2012-6-28 18:33:05

明白,我地會建議原廠針對角色死亡後無無敵,地圖過小,隊伍壟斷既情況,去做調整

題外話,武道大會二轉職業同場既問題都會積極爭取

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://forum.agames.hk/) Powered by Discuz! X2