AGAMES 討論區

標題: 《名將列傳》遊戲問題回報帖 [打印本頁]

作者: 淺倉藍    時間: 2012-9-4 13:11:04     標題: 《名將列傳》遊戲問題回報帖

歡迎大家集中在此回報《名將列傳》的所有遊戲問題,如確實問題存在,將會獲加論壇金幣20~100不等

回報問題時請詳細說明是什麼問題提供問題圖片/影片,以便提供給原廠作進一步的檢查^^

回覆格式參考(例):
問題出現日期:XX月XX日維護後
問題出現頻率:經常/偶爾/特定情況下出現/無法重現所在伺服器:隱仙谷/龍虎山
角色暱稱:
問題說明:
問題圖片/影片:

1. 問題出現日期:
  2. 問題出現頻率:經常/偶爾/特定情況下出現/無法重現
  3. 所在伺服器:隱仙谷/龍虎山
  4. 角色暱稱:
  5. 問題說明:
  6. 問題圖片/影片:
複製代碼

作者: 小龜=P    時間: 2012-9-4 14:11:00

問題出現日期:9月1日
問題出現頻率:無法重現
所在伺服器:隱仙谷
角色暱稱: o0神乂魔0o
問題說明:使用了紫武圖樣後,,出現了不知名防具箱‧三
問題圖片/影片:
[attach]4008[/attach]

作者: peterwu    時間: 2012-9-4 15:20:20

雙劍技能"雷厲風行"。描述出處錯誤。寫係 牛魔王出。但實際打5人係王貴人出。因我自己到打過2之。牛魔王就一本都未出過。
作者: peterwu    時間: 2012-9-8 12:37:45

成條血Bar連人名。飛晒上天。點搞。。睇唔到血。死左都唔知。。。仲以為無乜扣血。點知原來係用噴。。。。
作者: 小龜=P    時間: 2012-9-8 17:45:34

問題出現日期:9月8
所在伺服器:隱仙谷
角色暱稱: 小龜xP
問題說明:我明明已經修好武,,但係依然話我件武就爛
問題圖片/影片:[attach]4052[/attach]

作者: eason    時間: 2012-9-13 16:21:48

我個119%袁術的傲慢突然冇左又點計?????
作者: tomtong12    時間: 2012-9-14 02:04:58

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: helpless    時間: 2012-9-14 05:34:10

問題出現日期:09月14日凌晨3點幾到
所在伺服器:龍虎山
角色暱稱:軌跡
問題說明:主武器心法去到25lv 99.99% (4371764/4372155) 打任何怪同副本都升唔到封頂 (唔知係咪得我係咁@@)
問題圖片/影片:
有需要的話後補
作者: helpless    時間: 2012-9-14 13:34:26

helpless 發表於 2012-9-14 05:34
問題出現日期:09月14日凌晨3點幾到

岩岩比我升到100.00% 不過exp果到(4372116/4372155)...差39心法經驗我真係唔知點升佢好
為左最後一點既心法"真係r哂頭- -
作者: hin05231    時間: 2012-9-14 16:00:38

問題出現日期:9月14號
問題出現頻率:經常
角色暱稱 : Lancer槍兵
問題說明:技能數據錯誤..白技冇問題.一轉綠技bug哂
問題圖片/影片:

作者: helpless    時間: 2012-9-14 21:12:24

helpless 發表於 2012-9-14 13:34
岩岩比我升到100.00% 不過exp果到(4372116/4372155)...差39心法經驗我真係唔知點升佢好
為左最後一點既心 ...

補上圖一大張
圖為心法25級,100%(4372116/4372155),剩餘點數0
計算一次:由左至右,上至下開始,5+4+1+3+7+4=24點 (都係差一點啵)

作者: dragoneh4323    時間: 2012-9-15 13:00:37

問題出現日期:由八月三十號更新之後
問題出現頻率:經常, 試過一小時內三次....但剛才已經一小時內四次.....想點呀?!
角色暱稱: 龍族小龍
問題說明:接任務時自動判定為防外掛測驗懲罰(當中沒有任何指示, 直接判定....之後會指示"與伺服器連線失敗"再直接彈GAME.....),
問題圖片/影片:[attach]4112[/attach]
作者: helpless    時間: 2012-9-17 10:43:19

helpless 發表於 2012-9-14 21:12
補上圖一大張
圖為心法25級,100%(4372116/4372155),剩餘點數0
計算一次:由左至右,上至下開始,5+4+1+3+7+4 ...

係咪冇人黎處理呢個問題,淺倉藍你知唔知你答緊我d咩?!滿咩25點?!滿25點我會上黎回報問題?(請看圖)
初初我以為呢個情況淨係得我係咁,但原來有唔少玩家同我一樣情況,根本到80lv 100%都只係拎到24點心法,果少少既心法經驗根本升唔到去拎最後個點.連掛心法珠我都試過,完全係不變.
作者: peterwu    時間: 2012-9-19 23:18:37

helpless 發表於 2012-9-17 10:43
係咪冇人黎處理呢個問題,淺倉藍你知唔知你答緊我d咩?!滿咩25點?!滿25點我會上黎回報問題?(請看圖)
初初我 ...

心法去到LV25,係真係得24點,因最初升心法係由LV1開始,但LV1心法,係0點心法,LV2心法,就會有1點,LV3心法,就會有2點.........所以,LV25心法,係有24點,因LV26心法未開,所以點升都係得LV25 99%.
作者: helpless    時間: 2012-9-20 03:19:25

peterwu 發表於 2012-9-19 23:18
心法去到LV25,係真係得24點,因最初升心法係由LV1開始,但LV1心法,係0點心法,LV2心法,就會有1點,LV3心法,就 ...

你睇下9樓淺倉藍覆我咩:o) 乜野叫滿左25點?! 轉個頭答我係得24點...笑
作者: 明月乂    時間: 2012-10-6 23:19:17

現在副本打怪出完技之後會出現掛機的動作,上次更新(9月尾)已經有梨個情況
我是用棍的 吾知其他有無咁既情況,希望留意下thank~~
作者: 明月乂    時間: 2012-10-13 19:47:27

[attach]4358[/attach]
名將任  明明叫我收集木箱 但係就要...-_-
完成吾到個任
作者: 若霧    時間: 2012-10-26 19:31:54

有小小既bug.

比怪打死左之後 玄修會失效.,..要關左再開先得
作者: dragoneh4323    時間: 2012-10-28 00:03:17

問題出現日期:由十月廿五號更新之後
問題出現頻率:一小時內五次.....係唔係唔想趕絕呀?!
所在伺服器:亂世梟雄
角色暱稱: 龍族小龍
問題說明:完成任務時自動判定為防外掛測驗懲罰(當中沒有任何指示, 直接判定........), 之後再出現"與伺服器連線失敗"....直接彈GAME.....)

問題圖片:
[attach]4507[/attach][attach]4508[/attach]
作者: ansoncac    時間: 2012-10-30 13:32:32

點解一入game唔夠1分中就彈game 仲有個野 叫我提供我有咩問題 咩炎黃一族會幫你解決
作者: pomai927    時間: 2012-11-17 06:57:15

問題出現日期:11月17號
問題出現頻率:打完副本npc不識講野
角色暱稱: 仙油
問題說明:完成副本等左好耐npc 都不識講野

[attach]4695[/attach]

作者: tc6ye6yi8    時間: 2012-11-18 23:04:03

問題出現日期:11月18號
角色暱稱: 唯愛小桃
問題說明:完成任務後 任品仍存在

作者: dragoneh4323    時間: 2012-11-19 02:07:04

dragoneh4323 發表於 2012-10-28 00:03
所在伺服器:亂 ...

今日又再次出現呢個情況......好灰....
今日又出現左四次.......唔多想再玩........冇癮........

[attach]4727[/attach]

作者: tc6ye6yi8    時間: 2012-11-19 19:57:09

tc6ye6yi8 發表於 2012-11-18 23:04
問題出現日期:11月18號

呢個情況係出現於 傳送入競技場 戈一下 我禁左確定交任..
作者: tc6ye6yi8    時間: 2012-11-23 17:09:37

問題出現日期:11月22日維護後
角色暱稱:天魔夜羽
問題說明:用G介面接氏族任務時,按「接受」時會顯示「目標距離太遠」,且接任務失敗。
問題圖片/影片:

作者: dragoneh4323    時間: 2012-11-27 03:06:48

dragoneh4323 發表於 2012-10-28 00:03
所在伺服器:亂 ...

淺倉藍~~問題越黎越嚴重......一小時三至四次....., 行行下都出現自動判定為防外掛測驗懲罰........真係冇哂心機玩囉.....

[attach]4796[/attach]
[attach]4797[/attach]
剛才又出現..........諗唔到係咩問題攪到咁......

作者: 明月乂    時間: 2012-12-7 18:16:54

[attach]4853[/attach]
明明有開寒冰護體.但係無特效
plz~~~
作者: a6574895    時間: 2012-12-8 20:23:56

點解80戰場成人1邊多人1邊少人 就吳可以平均d????????????????????????
作者: 13251325    時間: 2012-12-9 11:57:22

升完森蘭上80lv拎情報
只有封號而無名將之心寄黎
相信光秀應該都係吧
作者: tc6ye6yi8    時間: 2012-12-10 23:46:04

問題出現日期:2012年12月6日維護後(今天20121210)
角色暱稱: 楓葉小桃
問題說明:有個叫"棍棍"的角色入了隊,但隊員處無顯示(好明顯拒重系隊,冇離隊);同埋「棍棍」已del「2劍」角色(兩隻同ac)
問題圖片/影片:

作者: tc6ye6yi8    時間: 2012-12-11 22:16:04

tc6ye6yi8 發表於 2012-12-10 23:46
問題出現日期:2012年12月6日維護後(今天20121210)

冇試過)
作者: 13251325    時間: 2012-12-16 20:47:27

新85金裝到而家都未見過波
今次又係咪正常=]?
作者: tc6ye6yi8    時間: 2012-12-24 01:57:01

日誌(L)個圖鑑,景陽崗(五人副本)底下有景陽崗、祈年宮;但系祈人宮(五人副本)底下空空如也甘lo。重有得嫪毒一隻王怪。
作者: tc6ye6yi8    時間: 2012-12-28 13:24:47

問題出現日期:20121227維護後
角色暱稱:楓葉小桃
問題說明:成就名稱不相乎:「傳說中的寶藏」和「草帽海賊團」。草帽海賊團是獲得的稱號。
問題圖片/影片:

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://forum.agames.hk/) Powered by Discuz! X2