AGAMES 討論區

標題: 本人推動所有玩家停止消費。直到有滿意調整 [打印本頁]

作者: tomtong12    時間: 2012-9-14 01:59:13     標題: 本人推動所有玩家停止消費。直到有滿意調整

買點太呃錢拉!! 我買左20000萬點都抽吾道1樣藍品。
   呢個問題吾係我1個人有, 如果都有經歷如此痛楚既玩家請舉腳讚成 並一起實行。
   口口聲聲機率~機率 實情系點心照拉!! 跟本就冇心挽留消費者  你咪留反啲吾買點既係呢一到陪您隻GAME走埋最後呢條路囉
   我玩過咁多GAME都未試過用5000$HKD蚊都抽唔到想要既野 大佬呀! 你個D野係有用既就話姐~ 忠臣令~ 一階/二階水晶我多過你個倉啦!!

最離譜係D逸品!! 你成隻GAME得曹操一個要名畫......你想我點? 送俾NPC定係學你咁去試下呃其他玩家10金/20金呀??

講到呢到~ 你想隻GAME繼續有人玩既 唔該你,改好下你地啲搵錢方法,我俾你今個月搵到幾10萬 下個月你一定得反一半 就下個月你地就~~~自己諗啦。

作者: peterwu    時間: 2012-9-14 07:13:48

我都唔敢買黎抽,我怕我抽爆我個42吋MON.....
作者: ten00000    時間: 2012-9-14 09:05:13

20000萬點一次過開箱嗎????
佢個機率要連開才高些, 除了運氣之外.......
作者: Stevehot    時間: 2012-9-14 10:03:06

個個都抽到炆真係..
我好過你,用左千幾蚊就醒左,冇玩錢成個月
作者: cleverppl    時間: 2012-9-14 10:21:55

無用la~~ 佢又搞活動引人買點la~~
我就唔會抽野咁有米la~~ 幾千蚊買件時裝, 名牌都無咁貴, 佢件咩咁值錢-.-
我真係唔明咁多人真係視錢財如糞土
我買點剩係會買d 真係實用既野:  背包/武防卷 沖到夠用為止~
時裝呢d 係"車矢"品
作者: 淺倉藍    時間: 2012-9-14 10:21:56

運氣o既野的確好難講~有人抽1個就中,亦都有人抽好多個都唔中
不過先同原廠反映下,睇下佢地有無計仔
作者: yanni99    時間: 2012-9-14 11:01:34

我250已經止蝕啦,我去現實買返幾件時裝好鬼過,咩色都得
作者: yanni99    時間: 2012-9-14 11:02:29

淺倉藍 發表於 2012-9-14 10:21
運氣o既野的確好難講~有人抽1個就中,亦都有人抽好多個都唔中
不過先同原廠反映下,睇下佢地有無 ...

唔好成日賴原廠,應該去問下你老闆,我唔信你地機率同台灣一樣
作者: kaikaiho88    時間: 2012-9-14 11:07:08

支持!
作者: davidlee    時間: 2012-9-14 11:41:19

留返 d 錢炒住 iphone 先
作者: 小鳥爆開了    時間: 2012-9-14 12:35:55

抽唔中野就上黎開POST
咁有抽野的開始,個譠日日都有新post?
抽唔中就抽唔中嫁啦,你仲想點?
又唔見我中六合彩
作者: 大覺屋師真    時間: 2012-9-14 12:37:24

yanni99 發表於 2012-9-14 11:02
唔好成日賴原廠,應該去問下你老闆,我唔信你地機率同台灣一樣

機率同原廠一樣,都係佢地set,唔信既話,你要賭幾多都得。
作者: Stevehot    時間: 2012-9-14 12:43:17

小鳥爆開了 發表於 2012-9-14 12:35

原來你當藍時係6合彩
作者: tomtong12    時間: 2012-9-14 13:33:05

我想講既系-___- 隻GAME跟本就做吾道平衡
您話好運甘計~ 6合彩都有一個指定數字系100%中獎(止不過系金額超大)
我問您:咁要買幾多點先抽得到? 吾通要我買6合彩.中左先再買點?
吾系咁講嫁嘛 又冇回饋,又冇中獎機制 真系=您掉隻介子落海再搵番佢咁(我吾要魚,蝦,蟹囉-__-THX)
作者: kusako    時間: 2012-9-14 13:36:19

5千HKD.... 真係呢 同人收晒成套都有找了....
作者: peterwu    時間: 2012-9-14 13:40:27

小鳥爆開了 發表於 2012-9-14 12:35

用下常識先講啦。六合彩有數計。你買49個字。必中。咁我問你。要用幾多個盒
必中藍裝。請高人解答。
作者: tomtong12    時間: 2012-9-14 13:41:26

如果同人收就冇左打機買點抽野既樂趣~ 跟本就系您俾得愈多錢,中獎機會就愈細咁-__-"
我見D人 真系100蚊中3件藍裝  如果用好運咁計不如話系,專蝦D俾錢玩既人,用佢地泥接制D冇錢玩既人?
作者: haydenting    時間: 2012-9-14 14:28:19

淺倉藍 發表於 2012-9-14 10:21
不過先同原廠反映下,睇下佢地有無 ...

可能要吊個掃晴娘先中
作者: moonhkcw    時間: 2012-9-14 14:39:37

tomtong12 發表於 2012-9-14 13:41
如果同人收就冇左打機買點抽野既樂趣~ 跟本就系您俾得愈多錢,中獎機會就愈細咁-__-"
我見D人 真系100蚊中3 ...

我同意買點抽野係幾好玩, 但當你用幾千蚊買點但都只出垃圾, 真係抽到火都黎,
我之前都試過買點抽野, 少少地買左20個箱, 但只係出垃圾什麼寶庫卷呀, 拍賣卷, 1-2階經卷....最好就係回生丹個d....至少有用....連送比人d禮物都冇一個...抽到心都灰埋
就算真係抽到都唔值啦, 用幾千蚊買一件可以只值幾百蚊ge野..
而且唔係個個人都鍾意博運氣的...
作者: alex1997    時間: 2012-9-15 13:11:41

買點都抽o吾到連6裝都無
作者: FoReVeR勁豆    時間: 2012-9-15 14:44:20

唔買點直到有調整55.v.
作者: yoona115    時間: 2012-9-15 16:57:26

用得多錢唔代表1定會中 你唔好彩就係唔好彩
有人會1抽就中想要ge野 有人會抽極都中唔到自己想要ge
咁又怪得邊個 只能怪自己運氣唔夠 你抽得箱就預左博運氣
而有人比得起幾千蚊黎抽箱 咩都抽唔中又真係慘左d

我就有個建議:既然有人比得起錢玩 點都應該有番d回報 gm1係就整番個好似晴空咁ge野
                      抽夠幾多個箱都唔中 下1個必中1樣哥d  咁樣應該容易說服人d
作者: tomtong12    時間: 2012-9-15 23:27:36

百家樂連開20口(裝) 下一鋪都開(閒)啦下話???
有咁吾好彩既咩?? 大佬 如果:隻game俾多200個盒我都吾中咁點先??
證明我真系好黑仔呀?? 吾系咁講嫁~ 我依家系200口(裝) 都吾開1鋪(閒)喎~
您教我條數應該點計??????  拿! 我去買多2000蚊  都吾中系吾系您俾番我?? 您敢應頭!我敢去買點抽!
作者: tomtong12    時間: 2012-9-15 23:28:12

yoona115 發表於 2012-9-15 16:57
用得多錢唔代表1定會中 你唔好彩就係唔好彩
有人會1抽就中想要ge野 有人會抽極都中唔到自己想要ge
咁又怪得 ...

有咁吾好彩既咩?? 大佬 如果:隻game俾多200個盒我都吾中咁點先??
證明我真系好黑仔呀?? 吾系咁講嫁~ 我依家系200口(裝) 都吾開1鋪(閒)喎~
您教我條數應該點計??????  拿! 我去買多2000蚊  都吾中系吾系您俾番我?? 您敢應頭!我敢去買點抽!
作者: yoona115    時間: 2012-9-16 13:28:14

tomtong12 發表於 2012-9-15 23:28
有咁吾好彩既咩?? 大佬 如果:隻game俾多200個盒我都吾中咁 ...

你比得錢落去抽野就預左博 你都係想博下好運抽藍時
真係抽唔到咁怪得邊個 預左博就會有風險 賭場個個去賭 個個買得多就實中咁邊度黎ge病態賭徒
邊度黎ge輸埋頭家 你真係話連開20 下次都唔中呢個
所以我咪建議gm好似晴空咁整番個抽夠幾多箱下個必中綠時之類ge
作者: lovinggor    時間: 2012-9-16 19:17:02

我直頭GAME都唔【詞語過濾】玩
直至官方肯做野
作者: abc008096    時間: 2012-9-16 20:23:03

一直都無入點玩
作者: tomtong12    時間: 2012-9-16 21:33:06

yoona115 發表於 2012-9-16 13:28
你比得錢落去抽野就預左博 你都係想博下好運抽藍時
真係抽唔到咁怪得邊個 預左博就會有風險 賭場個個去賭 ...

你仲未有正式答過我問題 連開20口(裝)之後您夠吾夠擔講都系開(裝)?
如果您開到笫21口(裝) 我貼反錢俾你玩就係咁簡單 you know?
係話病態賭徒ok 佢地唔嬴過又點會去賭呀??
你咁講姐系暗串我?
作者: tomtong12    時間: 2012-9-16 21:35:12

呢1個po 係俾d有同感既人入泥講野 唔係俾您串泥串去"
如果你無同感thx你去笫2個po到~ thx x2
作者: faye    時間: 2012-9-16 23:53:34

tomtong12 發表於 2012-9-16 21:33
你仲未有正式答過我問題 連開20口(裝)之後您夠吾夠擔講都系開(裝)?
如果您開到笫21口(裝) 我貼反錢俾你玩 ...

百家樂好似只有裝閒同和3個可能,但係抽野有多幾個可能,應該係好似買波膽咁,而且抽到好野就仲難中,好似買5:0,5:1果D咁

不過,我都想同代理商講....X你個街,咁X難中,食水咁X深,叫你阿媽買啦,X家剷
作者: ten00000    時間: 2012-9-17 09:22:14

不如買箱立即有回贈, 買五送一, 買十送二..
作者: (⊙⊙⊙)    時間: 2012-9-17 09:55:32

同買六合彩道理一樣 期期買同一組NO. 買足一世都未必有得你中頭獎
但人地可能行過入去買10蚊就中左頭獎 成日都聽到「運氣話黎就黎」
唔通你又去嘈馬會咩 不如你抽盒之前搵D碌油葉洗下手先啦
作者: moonhkcw    時間: 2012-9-17 10:45:41

(⊙⊙⊙) 發表於 2012-9-17 09:55
同買六合彩道理一樣 期期買同一組NO. 買足一世都未必有得你中頭獎
但人地可能行過入去買10蚊就中左頭獎 成 ...

咁又唔係咁講喎....你行過馬會買條六合彩, 你唔會一次過買幾十條掛, 除非你係d賭徒啦...
但你在game入邊你會一次過買10幾廿個黎開, 計起上黎每次用的錢都多過你去買條10蚊的六合彩啦
而且六合彩你買愈多種的配合no, 中的機會就愈大, 但在game入邊無論你買幾多中的機率都一樣的
作者: haydenting    時間: 2012-9-17 16:14:59

moonhkcw 發表於 2012-9-17 10:45
咁又唔係咁講喎....你行過馬會買條六合彩, 你唔會一次過買幾十條掛, 除非你係d賭徒啦...
但你在game入邊 ...

同六合彩唔同...
六合彩中既係天文數字
而藍裝只係想有件得賞所願
作者: haydenting    時間: 2012-9-17 16:25:31

有人出門 踢野生小狗.搶小朋友棒棒糖.恐嚇路過的貓.做了各種惹人怒的事.
所以人品差 抽親都垃圾

有人出門餵野狗吃東西.幫小朋友搶回棒棒糖.扶老太太過馬路.見義勇為.
人品好 1盒1藍時
作者: rex    時間: 2012-9-17 16:38:35

本人買左18張 600點(即10800點(2610HKD))黎抽野,就抽到無雙暗夜甲同暗夜頭+1隻90%麒麟同幾件6裝,我想講,呢隻GAME係要睇時間,隻GAME多人個時,你可以試下抽,又或者跟人抽,即係一有人抽到你就開始抽,最好十個十個盒咁抽,唔好一次過抽哂,十個抽唔到就唔好再抽,等下仲有冇人抽到,你先再抽.不過都係個句~"睇運"(70%運氣)呢個方法唔係"一定"會抽到.希望你會抽到
作者: tomtong12    時間: 2012-9-17 18:28:20

haydenting 發表於 2012-9-17 16:25
有人出門 踢野生小狗.搶小朋友棒棒糖.恐嚇路過的貓.做了各種惹人怒的事.
所以人品差 抽親都垃圾

咁請問你係前者/後者?
如果你係後者`THX你.我俾夠5千你抽, 抽到10件以上我俾多2千你袋OK?
但,如果你係前者講野就小心D ~~~
作者: 和牛仔    時間: 2012-9-17 20:47:34

從來味買過點~~
作者: edward624    時間: 2012-9-18 01:16:49

抽到20000點咁顛已經唔係為抽到好野了,
係為左開果下快感了...
作者: yanni99    時間: 2012-9-18 09:49:50

連係度傾計既人都變少啦,今天得4post
作者: faye    時間: 2012-9-18 17:07:53

edward624 發表於 2012-9-18 01:16
抽到20000點咁顛已經唔係為抽到好野了,
係為左開果下快感了...

用果D錢黎返大陸搵條女仲有快感啦
作者: edward624    時間: 2012-9-18 19:59:42

faye 發表於 2012-9-18 17:07
用果D錢黎返大陸搵條女仲有快感啦

我搵條女黎做咩? -_,-
作者: haydenting    時間: 2012-9-18 21:09:51

tomtong12 發表於 2012-9-17 18:28
咁請問你係前者/後者?
如果你係後者`THX你.我俾夠5千你抽, 抽到10件以上我俾多2千你袋OK?
但,如果你係前 ...

我係苦難連連
作者: haydenting    時間: 2012-9-18 21:19:56

edward624 發表於 2012-9-18 19:59
我搵條女黎做咩? -_,-

你又返左黎?
作者: edward624    時間: 2012-9-19 02:24:07

haydenting 發表於 2012-9-18 21:19
你又返左黎?

潛得太耐
上一上水透啖氣
作者: ten00000    時間: 2012-9-19 10:12:12

潛左去邊,,,, 九陰真x  度嗎?
作者: anselyo    時間: 2012-9-20 10:49:11

玩左千幾蚊已經放棄,唔放錢落去住
作者: tomtong12    時間: 2012-9-20 16:28:06

出左新盒我見佢買多送多 我買左50個送6
20個就中藍裝~ 今次我見到好多人抽中
起碼有1半 改左機率? 不過50送6我都接受到
作者: davidlee    時間: 2012-9-20 17:08:19

唔係喎, 今日更新 d 野易中左, 唔通改多左?
作者: badylok009    時間: 2012-9-20 17:50:51

davidlee 發表於 2012-9-20 17:08

易中左????
1800點連3日時裝都冇
完全係好嬲

作者: kusako    時間: 2012-9-20 22:09:05

tomtong12 發表於 2012-9-20 16:28
出左新盒我見佢買多送多 我買左50個送6
20個就中藍裝~ 今次我見到好多人抽中
起碼有1半 改左機率? 不過50送 ...

20個中藍 你好野啦...我60個 綠都冇
作者: 飛鴻    時間: 2012-9-21 00:00:31

UM....會場包個陣2包我係廢野
BUT...座騎包連實箱 我第一個已經中120%座=.=
但整體黎講 隻GAME D AC賣出去係唔值
所以如果想玩勁-.-我覺得收人地AC係底過自己買點升上去
作者: haydenting    時間: 2012-9-21 04:42:16

davidlee 發表於 2012-9-20 17:08

型5型先?
作者: kusako    時間: 2012-9-22 14:23:11

叼爆佢個機率啦
作者: alex1997    時間: 2012-9-22 14:43:50

贊成
買左1000點都連一個陸裝都抽吾到!!!
作者: badylok009    時間: 2012-9-22 22:07:04

下星期出<月宮仙子‧玉兔>
靚女名將一隻
到時應該會有更多人抽
應該會有更多悲劇發生

作者: tomtong12    時間: 2012-9-24 15:06:10

badylok009 發表於 2012-9-22 22:07
下星期出
靚女名將一隻
到時應該會有更多人抽

有無圖睇?
作者: badylok009    時間: 2012-9-24 23:01:39

tomtong12 發表於 2012-9-24 15:06
有無圖睇?

自己上台灣官方網睇啦
廢事我拎圖貼過黎
作者: faye    時間: 2012-9-24 23:15:46

badylok009 發表於 2012-9-24 23:01
自己上台灣官方網睇啦
廢事我拎圖貼過黎

好萌呀
作者: 祈望    時間: 2012-9-25 10:27:12

成班友仔真係當代理商係開善堂,一早就話左免費遊戲先係最貴既遊戲。

講真,佢出既福袋你唔抽照樣都可以玩,你一面【詞語過濾】佢難抽一面又係咁俾錢抽,你唔係被虐狂係咩?

遊戲本黎就係休閒用,你唔抽點數物品最多都係冇咁勁,問題係休閒你點解仲要同人比?

你要同人比係咪要付出代價?點解又要威又要帶頭盔?

想用一包出前一丁既價錢去買半山豪宅?HI大左呀你?
作者: badylok009    時間: 2012-9-25 19:04:32

祈望 發表於 2012-9-25 10:27
成班友仔真係當代理商係開善堂,一早就話左免費遊戲先係最貴既遊戲。

講真,佢出既福袋你唔抽照 ...

回應番你對樓主抱怨的人士的指責﹕
1.''成班友仔真係當代理商係開善堂''
冇人有發表當過佢開善堂等言論。
如果套用你呢句去D刻薄員工既公司,''成班友仔真係當公司係開善堂'',
一樣岩用,佢地照可以用呢個理由去刻薄員工,
咁員工應唔應該抱怨?應唔應該爭取合理對待?
雖然遊戲商不是刻薄玩家,但玩家們仍可以有所要求,
樓主開post顯然係爭取遊戲商對玩家/客人的更好對待,雖然有點威脅性,
但是相信他希望遊戲商能夠有一定檢討。
玩家發聲係代表有訴求,
至於遊戲商如何處理,是另一回事。
而樓上竟使用攻擊性言論,
'''你一面【詞語過濾】佢難抽一面又係咁俾錢抽,你唔係被虐狂係咩?''
我認為是絕對不能接受

即使抽野一切都係機率決定,
都可以用公佈機率等方法使玩家明瞭自己是否有抽箱能力,
再由玩家自行衡量,
例子﹕好多人買左好多期六合彩都唔中,亦唔會有極大怨氣,因為係人都知六合彩難中,
而且六合彩你買中左6個字就一定中左,而抽盒,你可能抽一千、一萬、一億個盒都''有機會''唔中。

2.''你唔抽點數物品最多都係冇咁勁,問題係休閒你點解仲要同人比?''
個人勁唔勁,並非一定要同人比
--有人覺得升上80都好勁
--有人覺得用全部80副本裝都好勁
--有人都可以覺得成身藍時120%騎先叫勁
勁唔勁主要都係睇個人的認可
完全不存在任何比較因素。
而且遊戲的玩法極多元化,就算同職業間的配點及出技方式
亦有互相剋制之玩法,根本不存在''最勁''
如何比較呢。
更何況有d玩家抽藍時係因為滿足自己視覺享受,
我不明白你為何會認為此等抽箱會涉及比較。

3.''想用一包出前一丁既價錢去買半山豪宅?HI大左呀你''
雖說我未見過
但並非無可能

作者: 唉心淡    時間: 2012-9-26 00:19:14

自己抽出黎總比收返黎既較有滿足感 所以樓主既感受我好明白

只能說係game玩人 唔係人玩game
作者: tomtong12    時間: 2012-9-27 19:07:54

祈望 發表於 2012-9-25 10:27

講真,佢出既福袋你唔抽照 ...

就係因為仲意既野!! 大家先會買點抽野~
照你咁講,買左點數就唔可以玩?

我係發表每個玩家心裡面既意見出黎~ 等有關人士見到。問題真係存在!
由頭到尾~無人講過想要勁先買點數,
ok 就當你講岩一半  如果真係想勁既話,我大可以去玩(單機遊戲)唔駛講,我係無敵tim!!
我想話俾你知!! 出前一丁既老闆,住既係一個山 ,唔係半個 you know?
我題出所有問題都系表達意思~同埋情緒, 如果你中文唔好.....你可以..(心知肚明^^)
hi<--我真係唔明咩意思 麻煩你下一次用(you'r too excited)
作者: 蒙奇D魯夫    時間: 2012-9-28 12:23:52

抽野系統係咁PK架啦, 我比佢地昆左幾千蚊...
作者: 蒙奇D魯夫    時間: 2012-9-28 12:25:54

抽野機制希望可以改下LAW, 例如抽300-500個盒, 都最少比返1件藍!

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://forum.agames.hk/) Powered by Discuz! X2