AGAMES 討論區

標題: GM~~~入黎:& [打印本頁]

作者: `泡泡ovo    時間: 2012-10-24 23:05:46     標題: GM~~~入黎:&

點解會五見左環境解析度 視窗模式900x___ 咩既:(
我而家想整返900x___  我琴日諗住全螢幕一下 想變返之前咁:(
800x600又太細 :(   900x___ 我先覺得岩岩好炸(cry) 又五lag 一放大既話 我會lag嫁!!!
所以我先五想用800x600  可五可以更新果陣出返個900x___ (cry) plz GM
作者: pgchicken    時間: 2012-10-29 17:14:48

你係咪搞過你display個driver黎,game既解析度係跟番你個driver
作者: `泡泡ovo    時間: 2012-10-30 04:27:55

pgchicken 發表於 2012-10-29 17:14
你係咪搞過你display個driver黎,game既解析度係跟番你個driver

我無搞過呀 係更新完之后呢 我本身要諗住整個全螢幕既 都已經睇到1600x____ 嚇到我
重點:但係同900x___都係1模1樣大  但佢顯示係1600x____ <--咁多囉
咁我五理咪照轉全螢幕囉 跟住就變五返啦
作者: pgchicken    時間: 2012-10-30 10:14:04

試下del左你display卡個driver再重裝
作者: `泡泡ovo    時間: 2012-11-1 19:26:41

pgchicken 發表於 2012-10-30 10:14
試下del左你display卡個driver再重裝

咩黎嫁~~我英文好差
作者: pgchicken    時間: 2012-11-2 10:56:18

試下刪左你顯示卡既驅動程式,再重新裝過
作者: `泡泡ovo    時間: 2012-11-4 17:26:13

查實就...五識係邊度刪
作者: pgchicken    時間: 2012-11-5 11:03:37

先去你顯示卡個牌子既官網,DL左你果個顯示卡型號最新既正式版驅動程式先

去我的電腦,之後係空白位置按右鍵>內容>硬體>裝置管理員,禁個+號打開顯示卡果欄,右鍵你張顯示卡>內容>驅動程式>解除安裝

作者: `泡泡ovo    時間: 2012-11-5 12:38:45

咁如果刪左 ...點安裝       {{我知麻煩左 plzGM
作者: pgchicken    時間: 2012-11-6 16:02:44

咪禁番你dl左果個驅動程式裝佢會自動幫你搞掂,所以我先叫你先DL左先好刪
作者: `泡泡ovo    時間: 2012-11-6 18:53:34

五該哂gm

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://forum.agames.hk/) Powered by Discuz! X2