AGAMES 討論區

標題: 新增一轉技能、三轉技能戰場禁用、技能調整意見收集區 [打印本頁]

作者: pgchicken    時間: 2012-12-31 11:36:40     標題: 新增一轉技能、三轉技能戰場禁用、技能調整意見收集區

相信就黎有新一轉技能、三轉技能戰場禁用呢d咁OUT既消息,唔駛我講大家都知。

相關資料按我

咁一轉技能台灣就出左啦、三轉技能戰場禁用都就出,唔知大家點睇?

溫馨提示:台灣12月27號有針對部份技能做調整,詳細資料按我(借台灣forum一用)

以下開放討論(ps:有新技能都會好似台灣咁免費重點同埋低價學技能)

作者: game9394    時間: 2012-12-31 12:00:57

最好吾洗錢學技能
作者: Miss'water    時間: 2012-12-31 12:04:24

這是給版主的悄悄話,只有版主可以看哦!
作者: game9394    時間: 2012-12-31 12:07:21

喂 鳳狙同塔皇變弱了= =(台灣forum的like5940說)
作者: 亂堂政    時間: 2012-12-31 12:10:01

同台灣一樣免費重點同低價學技好呀:)
有D弱勢職d技改勁左十分讚同
作者: game9394    時間: 2012-12-31 12:17:19

亂堂政 發表於 2012-12-31 12:10

你是刺客???
作者: butter._.    時間: 2012-12-31 12:19:38

好多人:s
留名
作者: marcohong95    時間: 2012-12-31 12:36:47

GM台版巴哈已經有鳳狙們聯署抗議,pgchicken版主可以自己去睇下•﹏•
作者: pgchicken    時間: 2012-12-31 13:31:53

marcohong95 發表於 2012-12-31 12:36
GM台版巴哈已經有鳳狙們聯署抗議,pgchicken版主可以自己去睇下•﹏•

有睇到,關於佢地講既聯署第三、四點我地會好好評估
作者: 3C.    時間: 2012-12-31 13:35:26

鳳狙有硬直(CD)是應該的
如果覺得扣90%太屈(我諗咁樣都係想正長個CD)
咁不如轉做招技CD長D啦
輸出問題 改版後 鳳狙依然都秒到9成既職

我相信封3轉大技 而唔改凝神 鳳炮
冇玩鳳狙既玩家會好快咁走曬
只係剩番班鳳狙互射
到最尾有部份鳳狙網速機速唔夠人地快
亦會退出晴空

至於改技既話適用於戰場/水色/武鬥
唔係D人又話刷唔到副

作者: marcohong95    時間: 2012-12-31 14:46:20

pgchicken 發表於 2012-12-31 13:31

由此證明GM真係有聆聽玩家嘅意見~~≧﹏≦
作者: ericwong1997    時間: 2012-12-31 14:56:25

我見射手既新技無乜用

除非佢比多幾點我

如果唔係出左=無出:(
作者: qqaazz1998    時間: 2012-12-31 15:33:17

三轉技能戰場禁用都5好啦~(靠e個秒人)   
一轉技能我覺得應該加多d技能點。。完全5夠,好多人話太多技能用5曬。。但是好多被動都好有用。。加埋技能用5曬是你個問題,我相信有人有能力使用。
鳳狙個問題我覺得加長冷卻到固定15s~30s就差不多

作者: joelok051205    時間: 2012-12-31 16:27:00

射手
重砲型態
舊:命中與移動速度降低 15、16、17、18、19%
新:命中與移動速度降低 10%
不嬲都係降10%嫁啦 有改過咩- -
作者: joelok051205    時間: 2012-12-31 16:27:57

射手
近身散射
舊:提高攻擊值43、79、120、164、204、246、290、335、382、431點
新:提高攻擊值85、160、240、328、408、492、580、670、764、862點
又係冇改過- -有咩分別= =
作者: 提淽    時間: 2012-12-31 16:48:01

GM大大,公平起見不如跟番台灣出+15

等香港D鳳狙都可以拍得住台灣D鳳狙.

鳳狙隻職本身都已經夠勁,台灣仲要有埋+15裝

威力自然更猛,香港鳳狙職點同台灣比,對麻

台灣鳳狙是因為傷害太不正常(太高)..台灣GM先會改改佢:)

台灣既膠囊已經比HK高出幾十能力,都唔成正比了

若果出番+15.我諗點都會因為有人想更強勁而沖+15裝

作者: eternalized    時間: 2012-12-31 18:01:15

提淽 發表於 2012-12-31 16:48

唔好搞咁多野出黎好唔好
戈陣出+15有90%人反對我諗你應該知.
tw啲人幾有錢你知唔知?-.-
佢地放十萬hkd落晴空都得
我地呢? 我地好窮嫁咋
如果你咁想要+15你可以玩台版.
我知你唔想改鳳狙.
我明白 無啦啦改自己玩緊隻職係人都反對
但係可唔可以唔好越講越離譜?
你話: 「台灣既膠囊已經比HK高出幾十能力,都唔成正比」
係因為佢地有+15 先出咁高能力嘅膠囊
你有幾可見到周街都係+10?
+5想上+10平民已經負擔唔到
你而家又講翻+15
知唔知差距會幾大?
仲話「公平起見」?
「若果出番+15.我諗點都會因為有人想更 強勁而沖+15裝」
我想講若果出番+15.我諗好多玩家都會心淡退出 人流少 勁又有咩用?

認真你打咩都冇所謂~_~
但你又講翻+15真係著晒~_~
作者: ericwong1997    時間: 2012-12-31 18:39:39

eternalized 發表於 2012-12-31 18:01
唔好搞咁多野出黎好唔好

贊同~~出加15既我地d平民點算?重有得挽?我加8已經夠難啦~重好加15?傻左牙出加15塔皇咪重硬?鳳狙咪打人重痛(講更我呢b全身裝+6既重要挽弓= =)低防低血既職一大堆!0仙戈d到時無人挽點好?龍牙既打戰場又唔係勁bo得番單刷世王同副本仙係叫做有d特色e+d塔皇有好多已經可以硬坦世王啦遲下咪一加到15就可以硬坦?咁我挽龍牙重有咩特色?啫係de game la?

作者: 提淽    時間: 2012-12-31 18:49:37

eternalized 發表於 2012-12-31 18:01
唔好搞咁多野出黎好唔好

出+15對你有影響緊系著晒拉

因為你系強力反對出+15其中1個丫麻,是不?

你明白我系反對鳳狙下修就得拉.港版鳳J已經比台灣廢.

大家都系同1個遊戲.點解台灣戈邊既福利會好過香港先?

邊個同你講台灣人有錢過香港人嫁?我真系唔知啵

仲要下修?唔出+15點追台版D鳳狙啊?

你明唔明遊戲最基本既準則就系要'平等'兩個字!

兩邊既制度已經唔同拉.還平什麼等,下什麼修?

GAME就系甘嫁拉.實有窮人都有富貴既人.

如果你系窮人甘我就真系幫不到你了,都明白到你點解甘反對出+15裝

認真,出+15你估系全世界都反對?

你估真系1個支持既人都冇?就算反對比支持多,旦都有支持既人囉

仲有我香港嫁.玩什麼台版? 買點玩唔麻煩嫁下你估?仲玩台版?

根據人地比我個消息.台灣禁左香港呢邊玩台版囉

作者: ericwong1997    時間: 2012-12-31 19:06:57

亂堂政 發表於 2012-12-31 12:10

你都識講公平la出左對香港玩家重係公平?
作者: eternalized    時間: 2012-12-31 19:08:39

提淽 發表於 2012-12-31 18:49
你當然著晒^_^ 因為你系強力反對出+15其中個丫麻,對不對?

你明白我系反對鳳狙下修就好拉.港版 ...

不對 果陣我一個post都冇出過

冇錯 港j係廢啲 但係都唔好唔記得其他職都係廢啲
台j勁啲=其他職都勁啲
港j廢=其他職都廢啲

+15=褔利?

唔係話台灣人有錢啲
係話台灣人相對花費較多
上多啲巴哈就知

追黎做咩?
tw同hk一齊玩?

GAME就系甘嫁拉.實有窮人都有有錢佬.
差距小啲咪開心啲
係度要搞到距離咁大做咩?
唔好忘記呢個game唔係淨係for窮人
都要理下佢地感受

你有冇認真睇我個回post@@
我咪話之前個post有90%人反對
我幾時有話"全世界人反對"@@?

建議黎姐@@

作者: 提淽    時間: 2012-12-31 19:18:24

eternalized 發表於 2012-12-31 19:08
不對 果陣我一個post都冇出過

冇錯 港j係廢啲 但係都唔好唔記得其他職都係廢啲

你又知系90%甘多?你唔比系70%?

姐系我想講.你講既數據系唔準嫁囉.

唔好善自,自己比個確實數據我OK?

唔好甘自以為事,唔該=]

+15唔系福利系乜野啊下?點解台灣會出+15先,你明唔明個因由?

定系我同你既理解角度唔同?

就算你冇出過POST都好.1有消息話台灣戈邊出左+15,你內心點諗你自己知.

宜家仲要覆我話我愈講愈離譜?你冇野下話?

我離唔離譜論到你去批評?

借問聲,系咪我系論壇打乜都要得你批准呢下?

如果你唔系我邊位,就唔該你自重! 唔好立亂批評人地既野,呢D叫冇禮貌^^

你覆我唔系罪過.我當你多管閒事,講真,我打出黎FOR官方知.我唔需要你既評論.以及注意下你既言詞,人總會有個容忍限度,合作小小,唔該~_~'

請尊重人地以及官方所開既貼子,唔好因為你個人問題而令到我同你將呢到變成罵戰區OK?

作者: 3C.    時間: 2012-12-31 19:35:46

GM請你要識得取捨
唔好同我講話要放棄咩唔公平
呢個世界冇公平囉
亦唔會有兩全其美既方法

若果唔下修既話
一定好快冇人玩
下修左都重有大部份唔係/係鳳狙既玩家係度
走既只係小量既鳳狙

你話我自私點都好
想比某幾隻狙讚2讚/想隻GAME快D汁粒
你自己揀
作者: eternalized    時間: 2012-12-31 19:57:01

提淽 發表於 2012-12-31 19:18
你又知系90%甘多?你唔比系70%?

姐系我想講.你講既數據系唔準嫁囉.

http://forum.agames.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=83154
定係要打埋89.xx?

如果係福利冇可能咁多人反對
我同你理解角度太唔同

我咪話我反對- -
你仲問做咩- -

大家都係agames user
呢個係論壇
你打得野預左有人覆你嫁啦- -

你唔好成日人生攻擊好冇?- -
又話人冇禮貌又咩

「以及注意下你既言詞,人總會有個容忍 限度,合作小小,唔該~_~'」
我邊度唔禮貌?@@

同埋我冇諗過當呢度係罵戰區
有咩想鬧pm鬧- -
唔好又出紅字又剩

take it easy~.~

作者: 異味莎    時間: 2012-12-31 20:00:21

我覺得鳳j下修又幾好嘅...不過好似又多左啲=.=不如學0cd復甦術咁將鳳炮改做10-20s cd埋算囉~
同咪我覺得1轉真係要+多啲技點...無理由1-50lv升1lv有1技點,51-60有升1lv有2技點,61-70lv無技點架ma...=.=
61-70lv唔比1轉技點我都算...呢家有新技都唔+1轉技點真係唔得囉...會影響我地研究左好耐嘅點法架ma...

GM你就努力同營運啲人傾下啦...有啲野唔係1定跟實台灣先好嘅...HK嘅晴空要有HK嘅風格架ma...多啲吸收HK玩家嘅意見la~
+油!搞好啲隻Game@@我撐你地~
作者: 提淽    時間: 2012-12-31 20:02:28

eternalized 發表於 2012-12-31 19:57
http://forum.agames.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=83154
定係要打埋89.xx?

你反唔反對關我乜事?唔需要同我講嫁WO

我都唔需要你因為睇到我講戈句,而理你有乜感受嫁WO

姐系甘我打戈句野你覺得有問題,就代表可以隨便話人?

你家陣已經冇家教拉.仲死雞撐飯蓋?

你話我講野'愈黎愈離譜'呢句是什麼?

我1開始連你系乜水都唔知.如果唔系見到你覆我戈句話我'愈講愈離譜'

我會叫你自重?邊個人生攻擊先啊,用你個腦諗下先再講野拉

你份人家教何在?CANT NOT SEE SOR

我客客氣氣叫你注意下你既言詞,你宜家仲厚皮面到問番我你話過我D乜?你都幾好笑~_~'

作者: 3C.    時間: 2012-12-31 20:07:11

同埋唔該GM唔好再dump咁耐
搞慢曬啲進度
依家既港版晴空冇能耐等咁耐

唔該快快話比人知下唔下修

作者: kaming416    時間: 2012-12-31 20:10:35

哩到唔係只討論
新增一轉技能、三轉技能戰場禁用、技能調整意見炸咩
講講下變要求+15
作者: 提淽    時間: 2012-12-31 20:14:42

姐系甘提出自己既意見是不是罪過呢?

呢個標題有講明到唔比提+15?你都幾好笑.

+15對鳳狙黎講有關聯就值得拎出黎講嫁拉

作者: kaming416    時間: 2012-12-31 20:15:46

離題姐
作者: 提淽    時間: 2012-12-31 20:16:51

爬晒文先拉.唔好講廢話
作者: kaming416    時間: 2012-12-31 20:18:42

睇topic 做人

作者: 提淽    時間: 2012-12-31 20:21:16

你是咪那裡有點問題=.=?
鳳狙職唔關3轉技能事咩下?
如果出+15,就算下修鳳J.旦點都有幫助喇下話?
咩叫遊戲公平?定你唔明公平點解
作者: kaming416    時間: 2012-12-31 20:24:37

咁要求出+15
好似唔關topic所講
新增一轉技能、三轉技能戰場禁用、技能調整意見 事
作者: 水水bb    時間: 2012-12-31 20:35:04

pgchicken 發表於 2012-12-31 13:31

T.T 狙洗唔洗改到咁...... 好傷呀 玩耐左有感情的 真係要改招技??? 天道睇得出改勁左小小既 招大技終於修改了^^ 狙招技真的要改??? 咁樣 我要諗下轉唔轉番玩天道好
作者: 提淽    時間: 2012-12-31 20:39:23

對牛彈琴講多晒氣
作者: 水水bb    時間: 2012-12-31 20:39:43

其實狙真係改得太離譜啦 -90%mp? 什麼? 唔好說戰場 連打副本都不能了 可唔可以新增多幾招勁既技呀 隻職冇左果招 真係唔知可以點做啦T.T 有冇人比d攻略我? mp藥都浪費了不小 出d大技 比下隻職帶下人升都好呀
作者: 水水bb    時間: 2012-12-31 20:45:36

ericwong1997 發表於 2012-12-31 18:39
贊同~~出加15既我地d平民點算?重有得挽?我加8已經夠難啦~重好加15?傻左牙出加15塔皇咪重硬?鳳狙咪打人重 ...

咁我想問下你 狙改左招技 玩狙既平民點算? 重有得玩? 隻職d大技又唔係勁 我升到上60已經夠難啦 重好改技? 傻左牙? 改招技  狙咪打人仲小d? 咁我玩狙重有咩特色? 姐係___ game la?
作者: butter._.    時間: 2012-12-31 20:55:11

靈仙杯具:o)
作者: 水水bb    時間: 2012-12-31 21:02:22

咁玩狙仲有咩意思喎 打副都唔得啦 隻職本身又唔硬 普通怪都唔知頂唔頂到......
作者: kaming416    時間: 2012-12-31 21:04:11

係囉 對牛彈琴 講多晒氣
作者: 提淽    時間: 2012-12-31 21:37:48

詞窮就唔該收聲喇
作者: 龍雍    時間: 2012-12-31 21:42:32

反而出+15,但下修左
我第一個唔玩。

認真講,香港真係冇必要出+15
+10唔夠打王咩? 唔係
+10唔夠打人咩? 唔係
唔好為左同其他人拉大差距

反而下修鳳狙,都要學GM話 要留意下第3同第4點

我想講鳳狙唔係只係生存係戰場上!!!!!!!!
(又學下爆紅字)

其實下修左都好,一樣係鳳狙打人最痛(點都係最大力)
但照宜家台灣個邊方式下修,打副一定冇人想要鳳。

GM,你今次要改留意下用戶既使用習慣,攻擊力低都仲可以接受(鳳狙上技係打成600%,滿足了吧)

但宜家係完全接受唔到鳳既使用方式。
作者: kaming416    時間: 2012-12-31 21:48:40

明明topic 係 新增一轉技能、三轉技能戰場禁用、技能調整意見收集
突然又變+15
又話咩追近台灣水平
你宜家要跨服去打台灣玩家咩

作者: yynojj    時間: 2012-12-31 21:58:13

3C. 發表於 2012-12-31 13:35
鳳狙有硬直(CD)是應該的
如果覺得扣90%太屈(我諗咁樣都係想正長個CD)
咁不如轉做招技CD長D啦

完全同意

作者: bb112244    時間: 2012-12-31 22:13:32

新手一問  鳳狙得1招打技?,?
作者: cossacks    時間: 2012-12-31 22:56:09

真係都幾想世界平等喎...咩都要公平既,咁點解靈仙無一招係一野補爆100%血/一野爆到對方仆向度?

係要公平既,點解唔係隻隻職都係一樣攻擊距離?

要公平既,點解近打又係比人秒,遠打又係比人秒?

點解因為公平,要只係出+15,唔將膠囊跟台灣? 咪一樣咁公平?

仲有,+15係一個咩福利先? 只係對有錢人福利? 窮既+10都去唔到,咁樣就係叫追求公平?
作者: ericwong1997    時間: 2012-12-31 23:03:03

其實.......鳳砲戈d只係改係戰場咪夠囉整到挽鳳狙既副本都打唔成甘樣好咩@@"?
作者: 提淽    時間: 2012-12-31 23:47:27

唔明我講野就收爹喇,同你講多都晒氣慢慢繼續系到自HIGHT
作者: 芭比貓    時間: 2012-12-31 23:52:35

我覺得依到係收集區唔係意見討論 最好自己講自己GE意見比GM
個個人都有自己ge意見 唔需要因為咁而引發罵戰!!  

下面係我GE意見

[hide=9999]
對鳳狙技能調整( 可改為不能對人使用 /直接封全部職3轉技能 )
希望GM唔好只係聽取鳳狙GE意見 雖然大部份人都係玩鳳狙 但請考慮職業平衡既重要性

我覺得鳳狙改弱反對大多都係鳳狙  而扣除因為覺得自己洗錢多/想秒人(自私) 通常都係因為弱左打怪同後期打副比較難
而且大部份聽到改弱都話會轉職 可見佢地玩鳳狙原因;;
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
而其它職業對鳳狙都特別反感 因為戰場/PK 都係秒到 同埋招技可以講得上係屈機 失去左樂趣
而且隻game因為咁 大多數人都係玩鳳狙 同埋流失左唔小玩家  隻game都好明顯咁無左職業平衡 新ser比較明顯同埋調整都幫助唔大
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
其實鳳狙副本應該係高輸出遠攻 不過應該唔係PK {{應該要對怪物用}} 我比較鍾意6隻職個時ge定位 最小要d技巧/合作  而唔係一下秒左 -33-

可睇[想知其它職業點睇鳳狙 (鳳狙/不喜勿進*w*)]http://forum.agames.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=92283&fromuid=276065

一轉技能
道法師新補技好似同細補差唔多: 係大d同補得多dd
不過有招封技又快完 1.5秒 風技又去得慢(你睇下出技個時用降雷同龍捲風有咩分別) 未去到都死左拉=_=

原本仲諗會有D新野
EG.復活 對同隊都好丫; 如果唔係作為主補職好快比人唔要 (解BUFF成日唔比解 3轉解BUFF技又要CD ) 加上我諗無一個靈仙唔想有

仲有d符文石 都加得小小補 仲要唔係全身都有加補
最重要係精神真係無用 快d改下佢拉

不過有好過無-_- 快d出拉 最重要係重點唔洗錢 時間耐d好d
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ps.我係不支持香港出+15
[/hide]

作者: helix5b28    時間: 2013-1-1 01:03:37

芭比貓 發表於 2012-12-31 23:52
我覺得依到係收集區唔係意見討論區 最好自己講自己GE意見比GM
個個人都有自己ge意見 唔需要因為咁而引發罵 ...

意見收集區同討論區...
你都好中意捉字室XDD
ANYWAY,
討論一下,令大家交流一下都冇咩問題姐~
唔洗咁CARE;P又鎖曬POST咁
作者: arlok081195    時間: 2013-1-1 01:18:47

見議方案:
鳳狙攻擊力於戰場/武鬥場等模式下修
鳳炮使用MP量為原本
CD更長

原因:
鳳狙幫打王出到唔少力
MP使量量高且CD長,這條件過為苛刻

順帶一提:
+15同膠囊係呢個議題上係唔關事,因為港服還港服,都一樣係公平
靈仙都可以上5高攻膠
作者: butter._.    時間: 2013-1-1 01:40:16

芭比貓 發表於 2012-12-31 23:52
我覺得依到係收集區唔係意見討論區 最好自己講自己GE意見比GM
個個人都有自己ge意見 唔需要因為咁而引發罵 ...

咁神秘做咩xd
作者: 芭比貓    時間: 2013-1-1 03:13:17

helix5b28 發表於 2013-1-1 01:03
意見收集區同討論區...
你都好中意捉字室XDD
ANYWAY,

咁收集係收集 討論係討論 2個真係意思唔同 我都係唔想見到有人嘈姐

作者: 芭比貓    時間: 2013-1-1 03:13:50

butter._. 發表於 2013-1-1 01:40
咁神秘做咩xd

有神秘感丫麻:P !!
作者: ctb    時間: 2013-1-1 04:38:16

提淽 發表於 2012-12-31 16:48

想沖+15自己dl台板謝謝
作者: 提淽    時間: 2013-1-1 06:14:16

ctb 發表於 2013-1-1 04:38
想沖+15自己dl台板謝謝

其實唔系出+唔+15呢個問題

只系唔想台灣有+15先令到d鳳狙特別高輸出

先提議番港版出+15裝(假如下修鳳狙技能)

我只在乎遊戲平等2字,2邊鳳狙都唔同傷害,甘佢戈邊過高先會下修.

甘點解香港最高都系+10要跟台灣戈邊+15甘下修技能?

+15裝出唔出對我唔大影響,唔會特別想佢出甘解囉

我拎+15裝黎講,只是對比番2邊既鳳狙only

鳳狙+晒10已經好勁.台灣仲要出埋+15更加強勁

不論台定港因此+10鳳狙系大眾玩家黎講已經好屈機

所以先會被其他玩家要求下修鳳狙技能

宜家港版最多都系+10仲要下修=.=

效果如何,相信唔洗多講。

作者: 提淽    時間: 2013-1-1 06:41:54

其實我想講,其他人無需要為我講過要求港版出番+15呢句說話而過份認真。

我提議出黎只系想表達兩邊既制度跟本唔一樣!

講出黎只系FOR比較兩邊既制度有什麼不同

最終我都系想,台版還台版戈邊,港版還港版呢邊!

甘台版唔同港版,2個版唔可以MIX埋一齊黎講。

甘點解要港版跟台版而下修技能?

如果好跟唔跟正系跟下修.甘點解台灣所有既野香港有D唔跟?

冇理由好既野唔跟,反而唔好既野先跟嫁WO.

這是否對玩緊鳳狙的玩家公平?制度不一樣旦卻要承受一樣的痛苦?

這不單止為我而出聲,而系幫所有玩緊鳳狙而受害既玩家出聲!

ANYWAY,不論台定港版,玩鳳狙的玩家們都會很灰吧?

有誰會想自己玩緊的職業突然被改廢了?

如果你冇份玩,可能你唔當1回事.我明。

下修左鳳狙技能,對冇份玩鳳狙既玩家有百利而無一害,我都明。

作者: ericwong1997    時間: 2013-1-1 09:48:09

提淽 發表於 2013-1-1 06:14
其實唔系出+唔+15呢個問題

只系唔想台灣有+15先令到d鳳狙特別高輸出

如果出左改左同冇改有也分別?.?
作者: yynojj    時間: 2013-1-1 10:35:16

ericwong1997 發表於 2013-1-1 09:48
如果出左改左同冇改有也分別?.?

其實無分別 +10 鳳狙 秒 , +15鳳狙也是秒
只是打出黎的數字更加跨張而已

反而對其他原本秒唔到人 ge職  變成有可能秒人

總括而言 有無+15 對下修鳳狙無咩大關係
所以 唔應該以無+15 作為藉口 黎反對鳳狙下修
作者: helix5b28    時間: 2013-1-1 11:44:43

yynojj 發表於 2013-1-1 10:35
其實無分別 +10 鳳狙 秒 , +15鳳狙也是秒
只是打出黎的數字更加跨張而已

唉丫其實佢又唔係亂UP的,,
台灣可以+15,
台灣鳳狙書出當然多過HK鳳狙

佢的意C係
HK鳳狙書出小過台灣鳳狙咁多,點解仲要跟住泥改
而+15同功膠只係''HK鳳狙書出小過台灣鳳狙''example吧...
係咁解吧...??

但係丫...就算係HK鳳狙好台灣鳳狙都好
本身招技就好痛
就算係+5裝都可以秒爽爽
所以先要改姐,,,

提淽大大你都唔洗咁緊張..大家都冷靜D啦...
作者: yynojj    時間: 2013-1-1 11:52:42

helix5b28 發表於 2013-1-1 11:44
唉丫其實佢又唔係亂UP的,,
台灣可以+15,
台灣鳳狙書出當然多過HK鳳狙

係我角度  就算+15輸出多過+10又如何
都係秒人  
根據台灣 ge 數據 已經證實左 呢次下修-30%攻
係針對 +5玩家  唔想 +5鳳狙秒+10 其他職

所以+10,+15下修之後都係秒人
資料來源 :http://m.gamer.com.tw/forum/C.php?bsn=19778&snA=27144&bpage=6
作者: helix5b28    時間: 2013-1-1 12:01:51

小妹又泥比意見~

對魚大技戰場禁用,
小妹持反對立場

大技,本身範圍就比普通技細(鬼唔知
而戰場就係人多,人密,好岩用大技的一大地方,封左戰場,真係令戰場冇左D趣味
而且,大技本身就好多元化,石化,大範圍封技,和平,增傷,
封左佢,好次係到令個GAME小D野玩,
更可況,有好多職就係因為大技出左位,
玄祭石化,狂喂封技,森守等等等等,
都係官方有意令本身戰場勁的職係大技冇得出泥,(云守,魚靈,
本身係戰場弱勢的職出位(狂喂
呢個唔係官方本身的意C咩,,,?
封左佢係咩意C...?

建議,
係戰場上提高防禦/抗性,係滅傷的係數
,姐係令防禦更重要,

再泥令大技係戰場傷害降低,未洗封左佢咁直接
就算大技可能真係唔會秒一大堆人,都可以石化一堆人,暈一堆人,封一堆人技,
令戰場好玩D,唔好咩?~

作者: edmund2009    時間: 2013-1-1 17:57:47

我覺得鳳炮下降攻擊力係必要
因為傷害太高
我覺得使用鳳炮後減90%MP上限都係必要
因為傷害太高,耗用大量靈力都係正常
我覺得3秒內無法使用道具都係必要
因為鳳炮距離是50M, 要逃走的難道不容易嗎?
而且如果戰場禁了大絕,鳳狙玩家就不用怕其他大範圍的大技,一樣有足夠時間比你回復MP同HP。以上都係以戰場為角度
副本角度
難道鳳狙只係得一招鳳嗚重炮E一招用?其他技能都係唔用得既咩?
單刷副本人人都想,唔通得鳳狙先可以單刷?有冇諗過其他職想單刷都唔得?
要怨自己玩鳳狙點解咁易死?係因為你選擇左高攻擊而捨棄左HP、防禦、抗性同閃避。
技能一樣,點數太少,就係要比你創造一個獨特的玩法。比咁多點數點技能,你可唔可以一次過使用咁多技能?你有冇留意下面得個十行野比你放技能?我E家有時都唔夠位放,又要擺D變身杖、座騎。
任何事情都要學識 取同捨。如果唔係仲有D咩特色?

作者: hksun    時間: 2013-1-1 18:07:47

game9394 發表於 2012-12-31 12:00
最好吾洗錢學技能

嗯嗯:-)
作者: yomas    時間: 2013-1-1 18:16:16

根本玩鳳狙既人都自私. 有幾多職係因為鳳狙過強唔玩 同走去玩鳳狙
因為鳳狙本身就唔平均既職業 +5裝可以秒殺+10裝既人 咁玩其他職有咩意義?
而家只係下修技能 就係到亂鬧人.
重炮比3轉大技威力更強大. 就算改左都係16秒   3轉技都要20秒啦
你話食MP要16秒...Game入面有好多野. 靈力濃縮水.北極熊變身杖呢
根本 就冇你地講到既16秒1下.. +5裝已經可以比+10裝勁. 換黎要食 靈力濃縮水.北極熊變身杖 好合理

另外.我見到(提沚)話台灣有+15裝 有膠囊 同香港唔同 唔應該改鳳狙 我想指出你e個係歪理 鳳狙可以沖+15 可以整膠囊  難道其他職唔可以整? 相同情況下+15打+15都係鳳狙威力過強先改 以上理由 香港一樣+10 打+10 一樣有膠囊 根本同+15情況一樣

同埋我game都認識你:) 都知你無咩點查資料  你查清楚台灣裝備+12+15 有咩效果先 台灣D+15 已經係比香港既防禦力高出好多 都可以比重炮秒殺 香港更加要改

希望GM 自己都查清楚資料同分析邊D玩家係中立意外 邊D係自私既意外再同原廠進行相議 先決定點樣下修鳳狙

+5裝可以打嬴+10裝 到底係合理定唔合理 公道自在人心

作者: 提淽    時間: 2013-1-1 18:51:14

廢話少說,觀點與角度不同就無謂再討論下去,浪費時間!

再討論下去都系沒結果,我既意見就系甘多

<講出黎FOR官方知>我冇甘多時間遂個回

接受唔接受我既講法都唔系玩家可以決定!

一切交由官方決定

作者: tszfung0730    時間: 2013-1-1 19:56:04

本人作為鳳狙強烈抗議是次"針對"鳳狙的改動

鳳狙其實得招鳳炮係真係攻擊用
-90%mp 又唔比食回復野,姐係話要我地企住起度眼白白比人打.
仲要改低埋攻擊力

鳳炮係鳳狙E個職既1個特別,你改左佢,不如直接刪左隻職啦

同埋點解要改廢人地D強項,鳳狙強項係儲一炮 高輸出既技,塔王既特點係硬既坦
你應該去加強 有不足既職,唔係去減 一d強既職囉
作者: 尐乂風    時間: 2013-1-1 20:00:16

其實我都係比少少意見..
1.鳳狙下下秒人,cd耐唔耐都係秒人..
你睇下戰場排名,頭10大部份都係鳳狙..
我就覺得應該扣傷會好d..
2.戰場禁大技..其實係有少部份既職d大技廢姐..
點解唔試下將某d職既大技改強佢..
而大技我覺得要高範圍但唔一定要高傷..
可以將d傷減返低d,起碼唔會一下秒人先啦...
加上如果真係禁大技..塔同鳳都係挽哂...:)

講真,我挽御靈既
我係戰場真係冇乜用
明明前面一大堆人,一下大技射埋去,一個人都打唔到:)
我曾經向gm提過,但之後就不了了之...希望真係可以改善下...
作者: 水水bb    時間: 2013-1-1 21:34:43

tszfung0730 發表於 2013-1-1 19:56
本人作為鳳狙強烈抗議是次"針對"鳳狙的改動

鳳狙其實得招鳳炮係真係攻擊用

佢改左招技 真係連打副本都唔洗打
作者: 水水bb    時間: 2013-1-1 21:35:47

如果真係要改狙招技既話 不如出番d大技比狙用啦 隻職打唔到裂 大技太廢 出番d勁d又打得既技能都好呀 改左招技我真係唔知用邊招打副同打人了
作者: tszfung0730    時間: 2013-1-1 23:25:23

For 3c ,我淨係講緊鳳狙改動呀
你有冇睇到嫁

同埋其他職唔係全部有下修wo
多數都+野
作者: game9394    時間: 2013-1-2 01:04:47

其實可吾可以全部職業加強到鳳狙一樣???

成日話鳳狙太強 點解我地吾可以強過鳳狙???

作者: game9394    時間: 2013-1-2 01:07:25

可能晴空的下場和楓谷一樣=3=
作者: 提淽    時間: 2013-1-2 08:02:30

水水bb 發表於 2013-1-1 21:35
如果真係要改狙招技既話 不如出番d大技比狙用啦 隻職打唔到裂 大技太廢 出番d勁d又打得既技能都好呀 改左招 ...

同D無謂人講多都晒氣拉

唔岩咀型就唔好煩喇 ..就算我比意見都系FOR官方知,乜宜家D人甘多管閒事

佢地既睇法同我地不一咪自己向官方表達意見囉,冇人禁止佢地反映自己既意見嫁WO

系都要甘多事某D人.真討厭~,~'

佢地又唔系GM都唔知覆你做乜?憑乜野去批評你所講既野?求解

作者: 卍xx鼠xx卍    時間: 2013-1-2 09:25:01

新加既一轉既...好似無咩吸引力...而且本來都唔多夠點,無點再抽出黎點新技...

戰埸禁三轉技...係既話就要禁晒所有職既【全部】三轉技...鳳狙儲返3下先一炮,會好D!
作者: hg999351    時間: 2013-1-2 09:33:03

同我講公平
+3既刺客夠可以打羸+10既鳳狙啦
作者: DENNIS    時間: 2013-1-2 09:36:18

入親戰場。一出門口都係比鳳炮一野爆頭。而家玩cs咩。一定要改啦。唔係點服眾?
有幾多人因為出左鳳狙呢隻而放棄本身玩緊隻職,轉去玩鳳狙。可見鳳狙係強大好多。出左鳳之後好多玩家都冇晒引。放棄入戰場。除左開左盾既塔之外。基本上就算係75%抗。都無可職頂到鳳狙一炮。
作者: DENNIS    時間: 2013-1-2 09:45:03

DENNIS 發表於 2013-1-2 09:36
入親戰場。一出門口都係比鳳炮一野爆頭。而家玩cs咩。一定要改啦。唔係點服眾?
有幾多人因為出左鳳狙呢隻 ...

手機編輯有問題。繼續。

公平?你同我講公平?我撐75%抗全身加十開埋mp盾都係比一隻全第加五鳳狙一野射死。真係好公平?難怪一批玩家走去玩鳳狙。
所以我覺得一定要改囉。否則改勁其他職。加五可以秒塔王
咁就公平啦lol...

當然你玩緊鳳狙緊係唔想改。有邊個唔想自己隻職係最威的。人類不嬲都係自私
作者: DENNIS    時間: 2013-1-2 09:46:52

DENNIS 發表於 2013-1-2 09:36
有幾多人因為出左鳳狙呢隻 ...

手機編輯有問題。繼續。

公平?你同我講公平?我撐75%抗全身加十開埋mp盾都係比一隻全第加五鳳狙一野射死。真係好公平?難怪一批玩家走去玩鳳狙。
所以我覺得一定要改囉。否則改勁其他職。加五可以秒塔王
咁就公平啦lol...

當然你玩緊鳳狙緊係唔想改。有邊個唔想自己隻職係最威的。人類不嬲都係自私
作者: KAZUKI    時間: 2013-1-2 09:48:42

此文for官方
改得幾好,一炮秒人點都要少少時間回氣儲炮,我自己都有隻狙,但我fd同我講一個職業唔係得一招技能可以玩,我自己考慮過都認為呢個職業可以多完化d,有睡眠,有暈,有驚魂,仲有陷阱,又可以高輸出,改重炮仲有好多技可以用,呢d技能對隊伍都好有幫助,至於新一轉技能覺得可以多番5點技能點,可以整d收集任務取得道具去換取,有付出就有收獲,起碼多d野打下,唔會無野做,最好set收集量到9999個d,話曬都技能點,呢個數量算正常,最好新手都容易取得,可以賣俾老手起家,同埋換一技點點set要俾幾百至一千金,借此回收金,禁應該會耐玩d
作者: tszfung0730    時間: 2013-1-2 10:14:53

DENNIS 發表於 2013-1-2 09:46
手機編輯有問題。繼續。

公平?你同我講公平?我撐75%抗全身加十開埋mp盾都係比一隻全第加五鳳狙一野射 ...

點解你唔諗下 官方係未要加強 其他職 既防衛能力,而唔係限制人地既攻擊呢?

你話我知 除左鳳炮 ,鳳狙有邊招技係真係打得死人
作者: hg999351    時間: 2013-1-2 10:22:43

tszfung0730 發表於 2013-1-2 10:14
點解你唔諗下 官方係未要加強 其他職 既防衛能力,而唔係限制人地既攻擊呢?

你話我知 除左鳳炮 ,鳳狙有邊 ...

咪就係,唔同用毒陷阱毒死佢咩
作者: ctb    時間: 2013-1-2 10:34:49

鳳狙本身隻職系靠1招重炮打野 唔通你要佢拎雷牙去打怪1下1下打?
大技廢又冇範圍技 得招甘既訓箭 仲要1下就醒 甘拎咩打副 -.-
依家整好哂d黎先黎改鳳狙 同呃錢差唔多... .
減mp又系太離譜-.-吧 減90%又冇得用道具.. ?又話要食咩濃縮水又mp杖..
鳳狙冇重炮 點刷64副= =真系唔好玩啦 .. del鬼左隻職佢算啦 每人賠返一百幾十萬金(個人幻想

結論: 鳳狙打副保持正常
戰場就禁<全部職>大技, 至少唔會1下炸死一堆甘掛

作者: hg999351    時間: 2013-1-2 10:35:56

我唔係話唔想公平但玩online一定係唔公平嫁啦
係唔係改左鳳就一定公平先?
刺客依然暈9秒 塔依然咁硬
無錯人係自私,so係我鳳狙爭取唔好改既時候
塔恨不得我地隻職冇埋添
作者: tszfung0730    時間: 2013-1-2 11:04:12

For 3c ,你咁樣都唔叫吠?

你地防咁勁 我地都冇嘈你地咁硬啦 我地就真係冇吠喇 係你宜家嘈我地攻勁

再者你地塔下修既幅度 唔多 咁你地緊係唔嘈啦

如果多 你第1個出黎嘈呀 傻仔
作者: tszfung0730    時間: 2013-1-2 11:06:28

你搵盆水 照下自己係人定係狗先啦 話我地吠 其實就自己起度吠
作者: tszfung0730    時間: 2013-1-2 11:14:55

For 3c ,你繼續捉丫....

唔夠人講就話 何謂多,又話人地假設性問題

防高係坦特色 輸出高都係鳳狙色 改左鳳狙依然最高輸出

姐係話改鳳就得,改坦就唔得?
同埋其實你知唔知改左d乜 改左輸出率嫁傻仔
作者: tszfung0730    時間: 2013-1-2 11:16:24

我一直都冇講過關定唔關戰場事,好似係你唔睇清楚問題wo
作者: 3C.    時間: 2013-1-2 11:17:38

究竟玩全+10既塔王多定全+10鳳狙多?
塔王唔全+10真係可以講係唔勁囉
但鳳狙呢?

唔好一味係度講鳳狙下修啦
因為你地就想+得5既就狂秒人
驚改左冇得秒

而事實上其他職上修係因為過份廢囉

作者: tszfung0730    時間: 2013-1-2 11:18:55

算把啦 唔同你起度9up

人地話你地塔王都唔係下傷好多,你又話何謂多

根本冇得嗌,你永遠有你既同理既

最後就塔王無敵,連鳳狙都打唔到

咁就岩晒你心意啦
作者: hg999351    時間: 2013-1-2 11:20:54

又係+5秒+10呢D廢話
聽到厭
作者: winderk    時間: 2013-1-2 11:30:18

確實鳳狙職太過了
我同意把鳳狙職修改一下
...但並不建議3秒內無法使用任何道具
畢竟這技能不像其他技是固定的消耗mp量,而是要改成-90%mp,假如靈力值高的話90%算是很吃重的.
而且使用任何道具原本就已經有cd了...還要加多3秒對鳳狙來說有點惡

至於3轉大技禁用的哪....感覺很不公平啊
要是一起齊齊在戰場中禁用3轉所有技能,不然大家一起能用吧
好像我這類只能靠大技偷雞的玩家...沒大技不如不要打戰場了
反正進場不過是送殺,只會不斷被遠攻的玩家追殺
作者: 3C.    時間: 2013-1-2 11:50:49

tszfung0730 發表於 2013-1-2 11:18
算把啦 唔同你起度9up

人地話你地塔王都唔係下傷好多,你又話何謂多

1p1 鳳狙實贏到塔王
係睇你識唔識玩姐
不過睇你都.........
作者: hg999351    時間: 2013-1-2 12:33:00

又係廢話
你食野實飽肚嫁
係睇你肯唔肯食野
作者: pgchicken    時間: 2013-1-2 12:35:56

可唔可以尊重下個post,唔好變成小學雞大戰呢?呢到唔係2000fun
作者: 3C.    時間: 2013-1-2 13:00:01

pgchicken 發表於 2013-1-2 12:35
可唔可以尊重下個post,唔好變成小學雞大戰呢?呢到唔係2000fun

不如你快小小下決定好過啦
點都會有班人退岀架啦
作者: iamahtung    時間: 2013-1-2 13:27:27

提淽 發表於 2012-12-31 20:02
你反唔反對關我乜事?唔需要同我講嫁WO

我都唔需要你因為睇到我講戈句,而理你有乜感受嫁WO

你話一個人無禮貌係一件事...你話人無家教係罵埋人地屋企人
呢樣野你唔好得去邊...
既然已經有90%既人反對, +15已經唔需要再提
除非你覺得鳳狙下修會令果90%既人有一半出黎讚成的話, 你可以整多份問卷出黎
夠人支持, 有錢賺隻game實buy你, 前提係你整左出黎之後
作者: 水水bb    時間: 2013-1-2 14:03:32

3C. 發表於 2013-1-2 11:50
1p1 鳳狙實贏到塔王
係睇你識唔識玩姐
不過睇你都.........

隻隻職都有好有壞架啦 狙都一樣比人秒 唔好搵塔做例子啦  打御0 佢開哂mp盾 火盾 我都比佢ko左 你話狙好屈 我真係唔覺佢好屈 只係一隻冇用的職業 帶唔到人升 錢又搵得小 塔最小可以搵下錢 打下副咁 就算唔打戰場 咁狙有咩做? 招技廢到咁 副又唔洗打 戰場都唔洗打啦 -90%mp 佢3秒冇得食水都算 仲要90%mp 先係最大問題 新技 又唔係勁得去邊 我覺得隻game應該新增幾招大技比隻職用下囉 最小比佢帶到人升先 帶唔到唔緊要 可以自己打到y位已經夠了
作者: 提淽    時間: 2013-1-2 15:37:38

呢位阿姐,我唔知你有冇爬文拉.系邊個話人on_先嫁?

你甘大個人,明咩叫人點對我,我點對人嫁可?

仲有我已經講左叫其他人對我句+15唔洗甘認真,

你仲拎黎講?你冇爬文仲好意思同我講?

何謂台版還台版,港版還港版?基本制度不一,甘點解香港要跟台灣下修阿?

甘系咪台版有時出既野,又唔見港版跟晒台版甘出?

唔好既就跟?呢d叫公平?對玩緊而又為鳳狙好既人公平?

大家打既意見出黎都系想比官方知,等官方決擇姐,有乜問題?

仲有你有冇睇官方叫我地唔好將呢到變成小學雞大戰?

你仲專登覆我?你有乜企圖?仲要系為其他人而抱不憤?我就不嬲和平開既,人不犯我,我不犯人甘囉

旦宜家想搞事果個似系你多d啵

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://forum.agames.hk/) Powered by Discuz! X2