AGAMES 討論區

標題: ★《精靈樂章》意見、BUG 集中回報帖 (官方團隊定期瀏覽) [打印本頁]

作者: 司馬信    時間: 2013-6-5 11:04:28     標題: ★《精靈樂章》意見、BUG 集中回報帖 (官方團隊定期瀏覽)

為避免本版版面混亂及洗版的情怳,以及讓官方更易集中看到大家回報的內容,本版將實施以下方案:

各會員如果有任何意見、改善方案、BUG 等,請可以集中在本貼中回報或討論;

無論是正面或負面意見均一樣可在此發表,但請大家注意發表的用詞是否符合本版版規,謝謝!

注意:請勿在此留下帳號、密碼等資訊(角色暱稱則沒有問題),以免自身權益受到影響;

如果涉及個人帳號資料的內容,請直接聯絡客服,方式:http://gf.alta.hk/index/service/index02.html

作者: 希.    時間: 2013-6-5 15:52:36

我好唔_明囉;點解低LV冇會副打?
點解冇低LV戰鬥座騎?
點解D活動比高LV玩低LV就冇職業唔平行連活動都唔平行;
你整D實際D既野出黎好唔好也;
外掛又多;
你係咪應該處理哂既好再開POST問野;
你連基本野都做唔好有咩條件問我地意見;
開POST扮關心?
講出黎你有冇做?係2000FUN開個意見人地比左你有冇做;
反外掛唔係第1日既事;
希望你地ALTA可以注意;係反外掛個邊;同活動既平行性
=================另外意見==============
希望可以某水果公司既射擊遊戲甘;定期加機會率意思係某水果公司既射擊遊戲會因為出新野;就會加抽野既機會率
你地可以試下出新物品/新魔土物品/新等級時
可以試下加合黃武既機會率/魔土幾多%會去到第5回/強化武器成功率
=================另外意見(異化副本;希望新加既系統)==============
希望有得選擇你想要既材料;
可能係轉左變異化副本;會自動彈出你希望會多出既材料(但注意不包括座騎同其他;只包材料)
例如我想打既係異化查禁;係我轉做異化既時候;會自動彈出1個窗口;
窗口既內容可能係甘
你轉了異化副本,你有比較想要的材料嗎?
                         副本王怪徽章口
                    瑟斐爾的光粉口
                          邪物的異化之核口

=================================(2013-6-10)====================================================
新手又冇會副;又唔可以打d座騎放比人令自己可以學技/合裝/買裝
升得太快精靈又升唔上;
升太慢又少左好多野玩;
升唔到係因為少新手玩;
升到先知聖王都少人打;

我知道66lv d技400幾金招;我個時先知道囧字點打;
我升到51lv1日先搵得40金到;
個個都以經封哂頂;

低lv可以話少之又少

你不如開個活動叫做

GM陪打副本;專話帶低LV副本;
有邊個唔想見GM一面;

想食任品升又貴;
好多野都想又唔包低LV;
過左50先知道2人副我係算高;
2人又唔夠隻王打;又坦唔到去D龍到;

作者: 夢的理由    時間: 2013-6-5 16:16:46

希. 發表於 2013-6-5 15:52
小島建議~
小島唔好甘易著火;1個鐘扣11點耐久太多啦嘛;1日先送得3個;占卜一定唔係好野
希望大大可以留意下; ...

占卜一定唔係好野呢樣係真既   卜咁耐就仆足咁耐
作者: 夢的理由    時間: 2013-6-5 16:18:18

聽d人成日係世頻up  bug查 bug乜bug乜  官方應該僑裝玩家去查個究竟
作者: 凌雙兒    時間: 2013-6-6 20:19:20

一般煉金~第5回數應該要有番<<時光回溯節慶次石>>
以前DJ有嫁~咁樣D窮玩家煉到,都有得賣/自用(自己就是窮玩家

作者: kk__    時間: 2013-6-7 00:46:47

我又有新發現啦
一般鍊金好似只係換每行第7格既鳴石

作者: lokawinki    時間: 2013-6-7 01:44:26

最新活動送個SET傳石用唔到!!!!
作者: beatrizz    時間: 2013-6-7 02:14:22

日任抽到果個豪華企鵝果凍兔, 1般鍊到果d騎同面具 可5可以教放入收藏到..
作者: 233962642    時間: 2013-6-7 02:36:24

希望下次改版會出返櫻見島俾玩家升專
作者: 希.    時間: 2013-6-7 02:50:29

強烈要求講出點解副本只可以打十場
希望官方講出合理原因

作者: 233962642    時間: 2013-6-7 02:56:43

應該想減慢遊戲幣貶值既速度
作者: killer03020108    時間: 2013-6-7 03:00:20

我覺得每日10場冇乜問題
作者: 希.    時間: 2013-6-7 08:31:10

killer03020108 發表於 2013-6-7 03:00
我覺得每日10場冇乜問題

你覺得?
點解要由無限變成十;
你明唔明也冇問題
作者: joelok051205    時間: 2013-6-7 09:34:15

希. 發表於 2013-6-7 02:50
希望官方講出合理原因

副本可以無限次打 係討伐令得10次:)
作者: 希.    時間: 2013-6-7 09:40:56

joelok051205 發表於 2013-6-7 09:34
副本可以無限次打 係討伐令得10次:)

有意思?
作者: |3y戀儿    時間: 2013-6-7 10:27:54

收藏位有好多都冇得收藏'
比例人物乳牛帽.1D變身野
系米應該把呢D收藏位整返好呢.?
作者: 8899    時間: 2013-6-7 10:32:41

希. 發表於 2013-6-7 09:40
有意思?

你覺得無限解令冇問題??

如古城..5開自帶(有人的電腦可以/2部腦)
後果如何...不可想像...其他不解釋了
作者: 希.    時間: 2013-6-7 10:56:26

8899 發表於 2013-6-7 10:32
你覺得無限解令冇問題??

如古城..5開自帶(有人的電腦可以/2部腦)

你可唔可以講出點解要1日打十場?
我真係唔覺有咩問題?
你可唔可以話比我知有咩問題?
作者: 8899    時間: 2013-6-7 11:06:11

希. 發表於 2013-6-7 10:56
你可唔可以講出點解要1日打十場?
我真係唔覺有咩問題?
你可唔可以話比我知有咩問題? ...

我只能說官方為了維持健康遊戲(好多國家都有)
先定出限定每個副本能解令10次...(個人想像)
冇話唔比繼續打只係冇得解令...
偏要說的就是為了解令後得的錢和箱
作者: 希.    時間: 2013-6-7 11:08:40

8899 發表於 2013-6-7 11:06
我只能說官方為了維持健康遊戲(好多國家都有)
先定出限定每個副本能解令10次...(個人想像)
冇話唔比繼續 ...

你做遊戲金幣商既?
作者: 凌雙兒    時間: 2013-6-7 14:01:14

beatrizz 發表於 2013-6-7 02:14
日任抽到果個豪華企鵝果凍兔, 1般鍊到果d騎同面具 可5可以教放入收藏到..

個豪華企鵝果凍兔係唔係永久嫁?
作者: 夢的理由    時間: 2013-6-7 14:09:42

點解冇低LV戰鬥座騎?
點解D活動比高LV玩低LV就冇職業唔平行連活動都唔平行; ...

我諗低lv唔比挽部分活動  係防止不法分子去刷活動物品獎勵  你知低lv又易升  個人睇法姐  當討論下
作者: 夢的理由    時間: 2013-6-7 14:11:27

點解冇低LV戰鬥座騎?
點解D活動比高LV玩低LV就冇職業唔平行連活動都唔平行; ...

最尾果點幾人性化   但係覺得會被採納既可能性教低
作者: beatrizz    時間: 2013-6-7 14:57:27

凌雙兒 發表於 2013-6-7 14:01
個豪華企鵝果凍兔係唔係永久嫁?

我有隻係....但係另1隻AC抽極都抽5到...放到係收藏既話我就5洗日日打日任=/=
作者: 夢的理由    時間: 2013-6-7 15:06:33

希望強化方面多元化少少   例如強化既時候有個小遊戲彈出黎  按得分程度加成強化成功機率   
係咁咁同一粒制睇住佢係咁FAIL真係好心痛  
作者: YAU♥.    時間: 2013-6-7 15:13:59

吾知點解覺得D字體好難睇=.=
作者: winsonlove    時間: 2013-6-7 23:34:19

其實我有個建議~

官方可唔可以出下d 王~

例如打死可以跌時裝/kuso/特別小小既野??3~6個鐘更新一次

咁樣先多d人打交/搶王~   日日都打副~真係好悶

依家d王得a攻防...真係冇咩用...

咁樣d人先多d野做...如果成日都係副本真係好悶...

會打下交..搶下王咁~官方賺$都多d啦..岩唔岩先?

作者: ~恆    時間: 2013-6-8 00:30:50

真係稍微捉一捉掛怪外掛吧, 尤其是留意地獄使, 我見掛怪的黎黎去去都會係個幾個Position,
如果我無睇錯, 佢地用地獄使打怪然後又吸血
我唔明既係點解我同佢地企既位置一樣但我tab唔到怪, 佢地又會tab到
最後就係留意純英文數字帳號

我對玩分身無咩問題但掛怪就唔得
就算唔理佢地掛黎做咩, 佢地企哂係到搶怪阻住哂解任, 去唔同分流都見到班人企係同一個位- -"

作者: ~恆    時間: 2013-6-8 00:34:27

好, 另外其實我發現有個小BUG, 唔知有冇人講過, 但你修唔修正都無咩所謂
係小島用地圖行過去屋與屋之間會卡在那裡
我卡過但重入小島就沒事~~
作者: johnny456    時間: 2013-6-8 11:26:34

抽野有重複...
作者: 233962642    時間: 2013-6-9 00:06:26

活動係會重複抽中的...只要你有人品
作者: boboboy789    時間: 2013-6-9 00:18:02

希. 發表於 2013-6-7 02:50
希望官方講出合理原因

D LV 都好易升姐.....十場唔過份
作者: 夢的理由    時間: 2013-6-9 00:21:08

每日活動有一堆多經任係到   而果堆任有贏戰場 參與戰場  殺怪 完成副本強化裝備等等既多經任  而呢d多經既任往往會令大部分卡等既玩家相當困擾   希望官方對此稍作修改   例如完成某每日活動後需經玩家确認接收經驗值才加到玩家的bar上

另外一個對此意見既解決方法係經驗bar滿後會自動升級呢一個機制改為玩家手動決定經驗bar滿後的升等時機   而那堆經驗可以作消費商品或按比例轉移到專精bar既方面上 令多掉的經驗不可惜

作者: 希.    時間: 2013-6-9 04:06:55

boboboy789 發表於 2013-6-9 00:18
D LV 都好易升姐.....十場唔過份

我主要唔係要經;我主要係錢
作者: hehehahaya    時間: 2013-6-9 10:55:26

夢的理由 發表於 2013-6-7 14:09
我諗低lv唔比挽部分活動  係防止不法分子去刷活動物品獎勵  你知低lv又易升  個人睇法姐  當討論下 ...

我都有同感
因為D人為獎勵會開分身
作者: 夢的理由    時間: 2013-6-9 11:00:34

希. 發表於 2013-6-9 04:06
我主要唔係要經;我主要係錢

刷錢最易  帶古城  刷料  異回 異查 都幾好搵  當然法職就唔得  其他職開隻地使放門口  打手沖入去片王
作者: hehehahaya    時間: 2013-6-9 16:13:56

夢的理由 發表於 2013-6-9 11:00
刷錢最易  帶古城  刷料  異回 異查 都幾好搵  當然法職就唔得  其他職開隻地使放門口  打手沖入去片王 ...

d人話隻game偏心係物職度
所以法師就.......
作者: 夢的理由    時間: 2013-6-9 19:49:37

hehehahaya 發表於 2013-6-9 16:13
d人話隻game偏心係物職度
所以法師就.......

法師其實唔錯  單刷洗怪都好快  而且元素招脫險  同地使招吸血都係好有用  
作者: 希.    時間: 2013-6-11 10:49:04

夢的理由 發表於 2013-6-9 11:00
刷錢最易  帶古城  刷料  異回 異查 都幾好搵  當然法職就唔得  其他職開隻地使放門口  打手沖入去片王 ...

我51lv;
你帶我打副本好唔好?
長期打怪打到好悶;ser3又比人殺;
你黎打救我也
作者: 夢的理由    時間: 2013-6-11 13:09:20

希. 發表於 2013-6-11 10:49
我51lv;
你帶我打副本好唔好?
長期打怪打到好悶;ser3又比人殺;

之前練新人果陣都有叫頻帶副唔收錢  呢排唔練新人就冇乜心情帶   或姐等我個ffd去到咁上下要帶就會再叫頻帶人  e加去食任品升幾抵挽  你得閒去留意下拍賣會  

作者: tongwaileung    時間: 2013-6-11 14:28:54

唔知係咪我自己部腦既問題啦...(如果有其他人都有以下情況就即係唔單只我-.-),
我覺得百鳳塔(以下將稱百雞)個境好疾,突然係D火同D煙霧
草洞,古城冇呢d效果又好順...
次次打百雞因為疾既關係,再加埋大技,真係有幾次疾到停晒畫面,試過死埋都唔知發生咩事
希望gm改善下啦-3-(懇求:如果唔係打唔到百雞搵錢-_-...)
個人建議:
係系統到比我地關/開場境效果(關左就冇D煙霧>>gd)<我唔知係咪已經有-_-...
*^以上純屬個人意見:P
作者: 手放開02    時間: 2013-6-11 14:40:01     標題: cancelled post

cancelled due to mistake

作者: 手放開02    時間: 2013-6-11 15:58:58

YAU♥. 發表於 2013-6-7 15:13
吾知點解覺得D字體好難睇=.=

哈哈,d字體可以調整, 不過唔係係遊戲度調,係改檔, 等我幫你,比你email /facebook 我
作者: winsonlove    時間: 2013-6-11 20:21:04

官方幾時出改名點品??????????
作者: 希.    時間: 2013-6-11 20:30:02

winsonlove 發表於 2013-6-11 20:21
官方幾時出改名點品??????????

出既話我1定買好多張-.-
作者: ~恆    時間: 2013-6-11 22:37:36

手放開02 發表於 2013-6-11 15:58
哈哈,d字體可以調整, 不過唔係係遊戲度調,係改檔, 等我幫你,比你email /facebook 我 ...

如果係Font.ini, 調來是沒有用的~~調完是會破畫面...
作者: hehehahaya    時間: 2013-6-12 01:03:27

不如改下女角既身材也><
改爆dxddd

36-24-36 腿長42吋@@b做參考指標
作者: steel    時間: 2013-6-12 07:59:03

入副本時常中BUG,行唔到
作者: 手放開02    時間: 2013-6-12 10:27:36

~恆 發表於 2013-6-11 22:37
如果係Font.ini, 調來是沒有用的~~調完是會破畫面...

幾種改法都得......破畫面定義好廣, 成個畫面花曬,定係d 字體本身係粗條,化墨咁樣, 又或者字體太大,超出果d 框框,

字體太粗 係本質, 點改都係化化地
字體太小,你可以較番細佢

花畫面,即係唔識點改

我改左幾年,都係咁,冇話打唔到怪同戰場

你話d字超出左d對白框框, 呢個問題係涉及左藝術個人觀感,我覺得超出咪超出,一樣玩到,冇咩唔方便
作者: 手放開02    時間: 2013-6-12 10:36:39

hi,管理員

商城關於精靈頭部,衣服 既物品 仲未開齊曬, 有d物品加攻擊力,減敵人防禦力,你地仲未開放,真係幾離譜,我建議快d將佢地上架, 上架期限為無限期
有邊幾種精靈頭部,衣服 既物品需要上架, 等我講下

華麗服飾
精靈紅色海盜船長帽
精靈紅色海盜船長衣
破壞者精靈服飾組合
破壞鋼刃精靈服飾組合
砲擊者精靈服飾組合
狙擊領域精靈服飾組合
曙光女神精靈服飾組合
聖靈精靈服飾組合
空間穿梭者精靈服飾組合
幽魂精靈服飾組合
水藍嬰兒蕾絲繫帶帽
外星人服飾組
國王服飾組
印地安服飾組
粉紅兔子服飾組
小熊服飾組
海盜船長服飾組
黑社會服飾組

轉自台灣精靈樂章官網

作者: 手放開02    時間: 2013-6-12 11:29:52

仲有,好多玩家升唔番特定既聲望,搞到重新升過,我建議官方開埋呢d 物品:

黑暗精靈的友好寶石
阿爾薩蘭的友好寶石
四海貿易團的友好寶石
草原騎士的榮耀寶石
森林之后的榮耀寶石
砂塵公爵的榮耀寶石
高地領主的榮耀寶石
亡靈將軍的榮耀寶石
南海之王的榮耀寶石
颶風王子的榮耀寶石
寧靜長老的榮耀寶石
永恆之母的榮耀寶石
黑炎帝王的榮耀寶石

轉自台灣精靈樂章官網

作者: 卍聶風卍    時間: 2013-6-12 13:38:39

= =

作者: raymondlau    時間: 2013-6-12 13:48:48

可唔可以比玩家自行調整字體大小...
作者: ~恆    時間: 2013-6-12 14:24:02

手放開02 發表於 2013-6-12 10:27
幾種改法都得......破畫面定義好廣, 成個畫面花曬,定係d 字體本身係粗條,化墨咁樣, 又或者字體太大,超出果 ...

除左Font.init外, 我只搵到系統的大字體一個選項, 另類改法就唔知了,
正正就係字體既改變會做成超出對話框及模糊。
連睇內容都唔完整, 就唔明遊戲既內容, 所以我放棄左改大而真的去習慣了....
如果你有一個方法改得好看, 真的要說出來@@

作者: hehehahaya    時間: 2013-6-12 14:24:58

手放開02 發表於 2013-6-12 10:36
hi,管理員

商城關於精靈頭部,衣服 既物品 仲未開齊曬, 有d物品加攻擊力,減敵人防禦力,你地仲未開放,真係幾 ...

好多時裝正><!
作者: hehehahaya    時間: 2013-6-12 14:25:30

補多句
對於女性玩家黎講^^
開多d時裝=good!
作者: 手放開02    時間: 2013-6-12 14:30:52

夢的理由 發表於 2013-6-5 16:18
聽d人成日係世頻up  bug查 bug乜bug乜  官方應該僑裝玩家去查個究竟

果個唔係bug黎,不過玩家成日誤會左,覺得佢係bug副本, 台版已經修改左一次,果種叫"特帶" ,係最強帶升技術,

你玩騎,騎係唯一職業帶到,係異化迥音,異化古城,異化b1,異化百凰塔,異化黑炎同埋異化神電

90級騎特帶到83級副本異化黑炎已經係神級,絕無一個,如果特帶到88級異化神電已經超越神級的神級騎

第日騎要靠呢種方法搵遊戲幣, 你唔好倒自己米......殊!!
作者: ~恆    時間: 2013-6-12 14:51:25

我發現有些情況轉場境, 例如入小島 (估係分流轉去沒分流的地方所致)
所有對話內容會被刪除, 以致有時唔小心入左島睇唔番之前某某同我講既野
另外我想知有沒有儲存內容的掣?
作者: raymondlau    時間: 2013-6-12 15:20:47

如果可以的話,都幫忙優化下隻GAME...
開一個account有時cpu source都用到成40幾50%..
作者: ~恆    時間: 2013-6-12 15:52:31

等我將N年前發的帖重寫然後當建議重發係呢到先
1. 可以讓我設定是否自動調整視角為為前方視角, 之前玩過一些網遊也不會自動調整玩家視角為前方
(舉例, 現在觸發強制前方視角的方法是 讓角度行一段路, 用右鍵轉視覺如轉去角色背後, 之後按鍵盤前方鍵, 視角自動調回角色前方)
我是想讓角色向我調整好的視角走但這遊戲不讓我這樣做
2. 只有緩步後移沒有向後走或沒有大步向後移 (如果是當作技術問題, 那當我沒說就好了-.-)
(舉例, 滑鼠向後方點, 這就是向後走)
自動前方視角調整經常讓我走錯位, 不太好說, 只有打王打怪要途離時先會感覺得到...
作者: silver1314    時間: 2013-6-12 16:14:57

希望各位人員可以正視一下game入面的人用不合法的方法去掛機賺錢

例如  : 按鍵精靈   的掛機工具

成隻game咁多人去用掛機軟件去掛機

咁我手動升級的時間點比返我?

你地賺錢的同時   可唔可以嚴厲打擊一下/封鎖掛機軟件?

作為精靈樂章的忠實玩家

真係想呢game可以一直玩落去

如果可以正視呢個問題

我諗更多玩家會樂意投放更多時間和金錢去玩

希望管方人員可以認真去修改遊戲入面的防外掛問題!!!!!!

作者: winsonlove    時間: 2013-6-13 09:26:48

手放開02 發表於 2013-6-12 11:29
仲有,好多玩家升唔番特定既聲望,搞到重新升過,我建議官方開埋呢d 物品:

黑暗精靈的友好寶石

本身阿爾薩蘭的友好寶石都有既~
無啦啦下架又唔講~有冇搞錯.....!!!!!!
作者: winsonlove    時間: 2013-6-13 09:27:37

官方你地點做野~下架唔洗出通告???
作者: 小YxD    時間: 2013-6-16 21:47:57

點解199同999成長裝冇得收藏呢??都係用錢買的喎
作者: |3y戀儿    時間: 2013-6-18 10:36:47

收藏既問題愈來愈多.
出得時裝愈多.但收藏既野就出得少
個個都要放系個倉到
請GM正視下呢個問題''
作者: white_silver    時間: 2013-6-18 11:19:10

18/6/2013 综合2KFUN會員的意見及BUG修正:

綜合會員意見:
1. 收藏冊 - 加快更新已岀的KUSO作收藏品,
例如: 時光時光節慶石的精靈時裝及人物時裝,各級的成長套裝、鍊金出來的面具等
2. 幸運星獎金
3. 更新魔化鍊金物品: 3/4族 3/4黃洗  
4. 推出各種精靈頭衫盒: 破防頭 破魔防頭 增加15%攻速衣 增加魔攻 降傷精衣
5. 開放更大型的精靈背包及人物背包
6. 開放成長系統

發現的BUG:
1. 精靈採集及拆解 - 因親密度的不同,支付金錢出現異常的問題
2. 神秘箱的圖樣堆只有天騎及魔鬥的古天,沒有販賣其他職業的古天
3. 自貼活動送的"囧臉精靈大槌武器時裝"收武器時,會整把不見了,只會在攻擊狀態才顯示時裝
4. 累積在線著數多!活動的傳送石不能使用問題
5. 各城的古代天賦販賣不齊全問題
6. 高等世王派獎出現異常問題

作者: joelok051205    時間: 2013-6-18 14:35:14

white_silver 發表於 2013-6-18 11:19

綜合會員意見:
精靈採集及拆解 - 因親密度的不同,支付金錢出現異常的問題

呢個正常情況黎~_~
作者: ngasally    時間: 2013-6-18 19:58:37

想問下e+改左定bug左
做咩d低lv ac (10lv下)e+交易唔到?
作者: ~恆    時間: 2013-6-18 20:38:31

ngasally 發表於 2013-6-18 19:58
想問下e+改左定bug左
做咩d低lv ac (10lv下)e+交易唔到?

2. 系統調整 - Lv10 以下角色無法進行「寄信、角色交易、煉金、拍賣場(販售)」功能。
嘩, 原來改左 我認為這不是「優化」而是「限制」
作者: ngasally    時間: 2013-6-18 22:18:52

~恆 發表於 2013-6-18 20:38
2. 系統調整 - Lv10 以下角色無法進行「寄信、角色交易、煉金、拍賣場(販售)」功能。
嘩, 原來改左{A012a: ...

認同~_~
作者: steel    時間: 2013-6-19 11:03:01

郵箱有BUG...
明明有提示話有信
但去到郵箱又唔見封信
作者: TN_鬼    時間: 2013-6-19 19:02:09

四海貿易團的友好寶石...

扣左31耐久+得31= =?

所以 1耐久1聲望嗎??

定係 有問題....?

作者: LouIse    時間: 2013-6-20 00:23:11

GM,想問下

唔知係我個人唔識點顯示武器問題定GAME的問題

我係一名弓手,但人物外貌武器卻只顯示劍

想問把金(黃)弓D流光效果整得甘令,但只有打怪果幾十秒現下把弓有咩用....??

定係我唔識SET顯示弓?如果係,可否有好心人教學一下

謝謝
作者: ~恆    時間: 2013-6-20 00:26:03

LouIse 發表於 2013-6-20 00:23
GM,想問下

唔知係我個人唔識點顯示武器問題定GAME的問題

熱鍵-->武器切換, 弓手有3種變化
作者: kennykeung    時間: 2013-6-20 12:24:58

唔知大家有冇試過...當隻精比d訂單果陣  如果背包冇位...但係精靈背包有1格  都可以拎到d訂單  但係睇反個背包係冇訂單
作者: ~恆    時間: 2013-6-20 23:32:56

kennykeung 發表於 2013-6-20 12:24
唔知大家有冇試過...當隻精比d訂單果陣  如果背包冇位...但係精靈背包有1格  都可以拎到d訂單  但係睇反個 ...

我印象係任何背包1格都冇都拎到, 件物品會神秘失, 有部份物品不包括在內。
作者: Orlando0991    時間: 2013-6-22 01:10:52

發現一個BUG:
於lv75開放前,人生歷程中,阿爾薩蘭地區中的鵝毛書任"書籍‧遊俠柏德自傳"、"書籍‧白泉鎮建立者"以及"書籍‧我在温泉鄉"均沒有此成就顯示,但卻於相關地區可購得此鵝毛書。

lv75開放後,相關成就出現,但若果於未開放lv75前解任,放lv75開放後相關成就會顯為未完成,也不能再次接任。

請fix.

thank
作者: 果凍小靈    時間: 2013-6-22 11:52:06

white_silver 發表於 2013-6-18 11:19

綜合會員意見:

3. 自貼活動送的"囧臉精靈大槌武器時裝"收武器時,會整把不見了,只會在攻擊狀態才顯示時裝

已查核過,此為正常設定喔,謝謝^^
作者: HenryNgai    時間: 2013-6-23 00:41:49

望能出現類似隻埋一次過交易的系統..隨有紅利比,20點=1紅利,相信不少玩家都會砌夠數先埋單..
1.)只能單方面購買某樣野,而只限咁樣砌夠數,好唔方便
2.)咁樣做可以比多D選擇玩家,便利都可以促進消費
大概如下..
E.g 購物籃
鎖定要購買的物品,揀左幾多個之後就會鎖定在籃內(如.魔土X10)已計算總和是180點,可自選結帳/再購物..如此類推~

另外..請加快對傳奇品及更多百寶的收藏..因係好唔方便同佔位..就咁計官方比個套精靈裝都冇左2個位

作者: sally2410    時間: 2013-6-23 03:19:35

不知道為什麼我元氣鋪里面的東西全都變成傳送石...gm救救還我東西哎!

by:o萱萱

作者: sally2410    時間: 2013-6-23 03:21:56

還有...不知道會王可以改一改一re就沒有了..因為有些人很討厭都會來殺光光你們再re了再打
作者: jeffsze    時間: 2013-6-23 13:13:19

希望官網 捉多D野外 開外掛 比如有一個 成日系game入面叫頻宣傳用佢程式 好似叫【按鍵遊】 可以自動輸驗證 自動掛機打怪 希望官方可以正視一下

同埋71LV精靈出現既記錄極低 同埋開左75 系咪應該快D出75異化B1 供大家可以合75黃武呢
作者: kk__    時間: 2013-6-26 12:38:45

櫻見島 地圖 很多自動尋徑都卡住, 人物行唔到, 不斷彈返轉頭, 無限loop
作者: lamhiuwaixx    時間: 2013-6-26 17:06:39

點解副本只可以打十場既-.-!?
作者: WTTW    時間: 2013-6-26 17:11:41

lamhiuwaixx 發表於 2013-6-26 17:06
點解副本只可以打十場既-.-!?

副本可以無限打...只係討伐令每日得10次
作者: QAQ得意仔    時間: 2013-6-26 18:26:55

上面個2個玩野?第1-2頁有你地d對白
作者: ~恆    時間: 2013-6-26 19:41:33

再來建議:
建議拍賣先收取一定的佔位費, 費用都會隨拍賣價格上升, 就像現在的收稅, 但有最大的佔位費用限額,
過了這個限額一律定值收費,
然後仿效一些遊戲的做法, 交易成功後才正式收稅並退回佔位費, 沒拍賣成功則不退回佔位費或只退回一半
這樣可以讓我們減少不必要的龐大支出, 又可以阻擋玩家用拍賣來佔位。
由於你拍賣千多金就要先支出百多金, 又無法確認一定售出
擔心減少了玩家在拍賣放商城物品

作者: psp08    時間: 2013-7-3 17:57:46

請官方改回狂戰的bug "有些人可以不用狂戰雙持天賦而可以成功使用2刀流"
作者: kennykeung    時間: 2013-7-3 18:00:36

psp08 發表於 2013-7-3 17:57
請官方改回狂戰的bug "有些人可以不用狂戰雙持天賦而可以成功使用2刀流"

隻game不嬲只要狂戰點左60lv專 個雙持專精1下 就可以2刀流喔^^唔洗理個天賦
作者: johnny456    時間: 2013-7-3 19:25:54

出水晶打洞
作者: 卍聶風卍    時間: 2013-7-3 20:15:20

作者: WTTW    時間: 2013-7-3 20:20:20

希望可以增加戰分取得方法比D唔鍾意打戰既人都拿到戰裝
作者: 恐怖v    時間: 2013-7-4 02:01:27

關於殺戮同好會
ALTA既處理方法只是 收左個NPC,
而不對任何對使用BUG[故意]情況底下既玩家作出處罰?
事情難道這樣簡單不了了之?定還是一句已完結解決問題?
作者: johnny456    時間: 2013-7-8 15:34:44

出下d任 中8爆 9力到石或者是其他物品.  不要只有光石 65核個d
作者: 眼淚v    時間: 2013-7-9 13:31:11

我game個名係上一次更新後就bug左。。人地密唔到我又加唔到我好友。可以處理一下嗎?係個淚字bug左。。
作者: 眼淚v    時間: 2013-7-10 11:49:35

希望下次更新會搞返好。。因為對我既影響都好大下。叫頻收野人地會密唔到我。人地想搵我又密唔到。
作者: QAS    時間: 2013-7-13 06:35:22

盡快修正BUG殺世王吧
作者: 夢的理由    時間: 2013-7-13 10:46:45

意見帖
收藏問題
一般鍊金果兩隻牛座騎建議開放收藏
就係咁  始終難得鍊得賣左好浪費
作者: hiiemmiov    時間: 2013-7-19 00:33:59

夢的理由 發表於 2013-6-5 16:16
占卜一定唔係好野呢樣係真既   卜咁耐就仆足咁耐

唔係bo
我有個朋友佢隻精靈,95%都係好野
佢小島人氣就係靠呢個沖上去
我連續幾日都係佢小島占卜,雖然唔係好正(好似今日就係防、魔防+100點 攻擊時有3%變成魚人...)
但唔多係差野
作者: hiiemmiov    時間: 2013-7-19 00:43:38

其實點解要限制每個副本1日10次
大部分玩家都唔係hkd戰士
佢地冇點、冇錢
靠既就係做任、打副賺錢
但係,做任要好高級先一個任得果1金幾2金,幫補得唔多 打重任就例外啦  但上百隻怪先得果4金,真係累人,再加上任品,打一次重任得個10幾g左右,真係5多 打次重任單丁一條友都要幾十分鍾(視職而定啦)
而副本唔同,半粒鍾打一場 就已經可以幾十金(最低級既草洞都有1g)
而且單刷果d一隻怪都可以7銀左右(這裡的價錢係過去小怪,56級單刷過去冇經,但有錢)
十幾二十分鍾一場單刷過去就有12g
但係等級限制左56級(例子)只能做附近等級既副
其實以前夢之可以46級打到3個副(定2個,5記得左)
對普通市民黎講打副真係對賺錢好重要
而偏偏無論係djo定gfo(或者其他online game啦)每樣野都好需要錢
做一次黃武要60g,重未計其他武器料理 重有採集物品時既付出 到高級時既黃武更係唔到1萬金都唔出黎俾你咁制
可以無限次副本真係好重要
5好再限制我地啦t﹏t

無論係高級既人帶低級既人刷副本又點?都無礙大家搵錢吖!
過去討伐令回報12金,人地帶人一場就12金,計埋小怪d銀仔
雙方點都係有賺
定係單刷帶住支黃武 橙套 既人
無限次副本又阻左大家d乜?

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://forum.agames.hk/) Powered by Discuz! X2