AGAMES 討論區

標題: 捉高生存方法~減少買幣機率 [打印本頁]

作者: alanazaz    時間: 2014-10-27 20:49:47     標題: 捉高生存方法~減少買幣機率

大家同唔同意官方應該提高掉寶率呀~就係因為掉寶率低~所以裝備才那麼高價~然後才有一大堆人買金買幣的~我建議官方把掉寶率提高~可以自力更新~又或者官方出7天尋寶符~那樣就可以提高掉寶機會率呀~出7天尋寶~一來玩家可以增加掉寶機會~二來代理又可以增加收入~三來減少買幣~緊直係win win win 達到3嬴~同意既玩家就幫手推推推~希望在明天
作者: 雪姬    時間: 2014-10-27 20:54:30

提高掉寶率呢樣野講到口水都乾埋啦無得救架啦隻GAME
外掛刪之不完

作者: alanazaz    時間: 2014-10-27 21:09:52

雪姬 發表於 2014-10-27 20:54
外掛刪之不完

所以希望出7天尋寶符~咁樣起碼打咩副本起碼都一定掉6樣野~家陣食尋寶符又唔掉寶蝕死我地
作者: tsts1021    時間: 2014-10-27 21:34:42

你認為....入面有錢既人唔會買咩!???

就算你所講既野..代理全做!! 真係可以會冇人買G幣!??????

答案係一定唔會~
作者: alanazaz    時間: 2014-10-27 22:41:11

tsts1021 發表於 2014-10-27 21:34
你認為....入面有錢既人唔會買咩!???

就算你所講既野..代理全做!! 真係可以會冇人買G幣!??????

我既意思最主要係提高掉寶率~或者出7天尋寶~因為尋寶符太難收到
作者: akatsuki0429    時間: 2014-10-27 23:39:09

-_-||提高掉寶率係,配方價格係下跌
但係整裝備果筆都好甘下
七十武器整第一把都去八百g
唔講他升星
七十防具製作價錢又系貴
-_-||你配方貴我忍你起碼遲早會降價
問題係有錢買配方唔一定有錢去整裝
與其提高掉寶率……不如你調低裝備製作價錢
作者: tsts1021    時間: 2014-10-28 01:05:54

alanazaz 發表於 2014-10-27 22:41
我既意思最主要係提高掉寶率~或者出7天尋寶~因為尋寶符太難收到

提高掉寶率已經係NNNNNN咁耐前既時間討論過啦~

但佢地(代理)係唔會理呢D...你真係想呢樣野出下既話~去巴哈講下...試下囉~

係到講呢D我自己覺得已經係講左等如冇講!!
作者: alanazaz    時間: 2014-10-28 01:47:23

akatsuki0429 發表於 2014-10-27 23:39
-_-||提高掉寶率係,配方價格係下跌
但係整裝備果筆都好甘下
七十武器整第一把都去八百g

你掉寶高了~就自然有好多裝升星啦~仲晒理NPC?
作者: lung753951    時間: 2014-10-28 02:10:09

雪姬 發表於 2014-10-27 20:54
外掛刪之不完

其實只係封外掛真係冇用
變狙擊可以由神點換就可以解決左一半問題

你D70圖機率咁低,就算有圖都要抽中
D人想玩既都會買金收啦...自己打打到隻GAME冇人玩都未一套

利申:一套狙

你睇D金由35=1000 變左做30=1000了
作者: ChLiu    時間: 2014-10-28 07:36:12

你好似啲做35蚊人工,話要賺多啲錢,同政府講要將最低工作時間加長,
咁你由一日6個鐘,變咗12個鐘,咁你一日人工就多咗.
(打副唔出寶,將掉寶率多啲,等你打多啲既時候"好似"易出啲...)
或者好似依家啲人咁,話要提高最低工資,但因為成本上升,物價都上埋...

最理想方法,係神點換到,等無既人都有機會換到.
你主要係講狙擊啫?

當人人都有狙擊...
幣商無作為?
當然唔係...啲人為咗升星,又會買更多既幣,去+星.....

結果又係要官方捉外掛.
我最怕聖劍又黎開放注冊,又有成班外掛.

其實打副,無狙擊都一樣打到.
你識玩,用噬魂都好好打.
唔識玩...
比你用全身狙擊,但唔識玩,入到副本入面係咁死,分分鐘連打62都死得多過60LV既秒貨.

作者: akatsuki0429    時間: 2014-10-28 07:45:14

alanazaz 發表於 2014-10-28 01:47
你掉寶高了~就自然有好多裝升星啦~仲晒理NPC?

-_-||七十裝唔系七十五金裝啊大佬,跌寶率高又咪關張圖事,整裝升星又咪要金

作者: 小細細    時間: 2014-10-28 09:39:33

ChLiu 發表於 2014-10-28 07:36
你好似啲做35蚊人工,話要賺多啲錢,同政府講要將最低工作時間加長,
咁你由一日6個鐘,變咗12個鐘,咁你一日人 ...

認同,
即使有神點換狙擊圖,
換完之後都係要用金升5星,
所以對金需求仍然存在.

假設降低製造費用,
表面上好似會降低對金需求,
但會引進另1個問題"通脹"
如果降低製造費用, 對金實質"用處"少左,
玩家拿咁多金都唔知做咩果陣,
就只會推高其他物品價格. 例如 寶珠, 75金武, 飾物, 點品等等
如果你係新手, 一入到game 見到d 物價咁高,
你要生存, 唔係賣點就係買金,或者直接用hkd 買物.
結果都係惡性循環, 對金需求係唔會降低很多, 可能仲多左......

要解決現時狀況, 只有官方去捉外掛,
解決大量金幣流入問題...

作者: 小細細    時間: 2014-10-28 09:48:14

lung753951 發表於 2014-10-28 02:10
其實只係封外掛真係冇用
變狙擊可以由神點換就可以解決左一半問題

老實講, 幣商金價反映唔到實際金價,
因為玩家仲比幣商賣得平,
所以實際個價係低過1000金=30hkd
可能係1千金=24/25hkd 左右

希望官方真係認真咁處理下個外掛問題,
唔係有好多後遺症跟

作者: mi5842013    時間: 2014-10-28 10:03:54

直接開放多D野可以用神點換啦...例如源神珠..70圖...金戰利...

至少努力毒完點一定有回報...俾你一年尋寶...下下出6樣野...但係面黑都係得個吉....
作者: 千宏    時間: 2014-10-28 18:16:27

可以建議營運團隊舉辦多些掉寶活動。
作者: 孤單心事    時間: 2014-10-28 18:35:11

千宏 發表於 2014-10-28 18:16
可以建議營運團隊舉辦多些掉寶活動。

真心覺得提高掉寶無咩用   
神域點數可以換實際D  
將神域點數上限提高
然後20萬一張70圖 我覺得OK WO
如果打到20萬神點仲未有圖  都抵換LA  係咪先
作者: alanazaz    時間: 2014-10-29 05:01:36

孤單心事 發表於 2014-10-28 18:35
真心覺得提高掉寶無咩用   
神域點數可以換實際D  
將神域點數上限提高

真心講果句~如果D野係用神點換返來反而無意思羅~遊戲係要打副本時跌左寶出來果個聲音先有意思~好多人打機都係為左哩樣野羅= =但係家陣係打一個月都未必聽到一聲掉寶聲~你話咁打機會唔會悶死人呢
作者: akatsuki0429    時間: 2014-10-29 07:11:23

alanazaz 發表於 2014-10-29 05:01
真心講果句~如果D野係用神點換返來反而無意思羅~遊戲係要打副本時跌左寶出來果個聲音先有意思~好多人打機 ...

-_-||出個神域點數系統的目的就係想等d打唔到寶ge人可以用努力用時間去將他需要ge野換翻黎
你的意思係話d人用努力換翻黎的東西無意思??
神域點數系統出ge意義就係比你去換d你打唔到ge野,而家你出個系統又唔比人換而家需要ge野甘出黎托啊
再講,提高跌寶率用個尋寶護符就可以跌寶的話而家就唔使個個頭痕70配方啦
提高跌寶率和用尋寶護符講到尾都係跌唔跌幾率問題
你不如實際d比我用神點換,自問臉黑我賭不起運氣

作者: dannylcc    時間: 2014-10-29 08:37:43

去找私服玩吧,那边升级和掉宝肯定非常高,很多游戏的私服都是如此!!!
作者: nightmare15951    時間: 2014-10-29 10:10:20

你沒搞懂...幣商是跟ALTA勾結地所以兩邊都有錢賺...
作者: nightmare15951    時間: 2014-10-29 10:12:55

小細細 發表於 2014-10-28 09:39
認同,
即使有神點換狙擊圖,

金幣流入問題不用想了,外掛跟官方勾結的遊戲不止ALTA一間,不然怎可能抓這麼慢,個ID奇怪的都特別留意,早抓光了
作者: lung753951    時間: 2014-10-29 11:25:58

ChLiu 發表於 2014-10-28 07:36
咁你由一日6個鐘,變咗12個鐘,咁你一日人 ...

官方只做一樣野唔會太有效,,外掛當然要捉

同埋大家唔好用自己既心態去諗人地

要用神點換得圖紙既人(大部份)都唔會買金升星

要升5星既港戰就一早已經收晒圖升左星

同埋如果大部份人都有狙你覺得D人比錢會買強化先定升星先??一定係強化先,就算升星都只會2-3先,強化卷既話變相官方賺錢
如果你想講佢會用招待考古強化咁佢一定唔會買金升星

作者: lung753951    時間: 2014-10-29 11:37:04

小細細 發表於 2014-10-28 09:39
認同,
即使有神點換狙擊圖,

我之前玩台服既加百列唔見有
狙擊除左腰1000金外其他400-500金

通脹?起碼寶珠唔會好似港服1萬4金,,5-7千左右  時裝綠700-800? 港服呢? 2000-2500

港服通脹問題>狙擊天價>外掛大量大量大量刷金>土豪買大量金>土豪天價買圖>玩家開到狙擊搵錢多左幾倍(重點)>時裝,寶珠開始貴>依家呢個情況

為何同一個遊戲,人地台灣冇呢D咁大既情況相信大家都明白

外掛有但唔會好似港服咁痴線,,唔好以為台灣捉外掛就好努力,,人地係商家黎搵錢,唔係黎搞民生

作者: 小細細    時間: 2014-10-29 14:02:45

lung753951 發表於 2014-10-29 11:37
我之前玩台服既加百列唔見有
狙擊除左腰1000金外其他400-500金

要解決而家狀況,
主要係捉外掛降低金大量流入,再舉行回收金幣活動.
呢D野冇理官方會唔識,
問題係官方做唔做,
同有幾大決心去做.
老實講唔係官方之前搞個免註冊碼開帳號活動,
工作室邊得來咁多帳號日日刷金,
而家搞左個大頭佛出來,
就要玩家集體承擔.

作者: kennyyee    時間: 2014-10-29 17:14:05

其實只要遊戲出新野之後隔1個月就可以更新用神點換咁個金幣氾濫問題就已經解決左一半!!
(比如神點換70圖/熔岩秘石)
作者: spadadante    時間: 2014-11-3 20:23:13

我比較想抽野個到易抽D.....
作者: 林宮依人    時間: 2014-11-4 03:00:37

>_>不如改到好像55或之前的副本那樣 直接尾王掉100~120%的70橙裝?
作者: akatsuki0429    時間: 2014-11-4 07:00:51

林宮依人 發表於 2014-11-4 03:00
>_>不如改到好像55或之前的副本那樣 直接尾王掉100~120%的70橙裝?

→_→這樣你讓買圖做70裝的情何以堪
就算開也不是現在吧

作者: 白雪限定    時間: 2014-11-4 11:34:20

一直都想
作者: ekixon    時間: 2014-11-4 20:37:44

出個VIP 仲好 @@ 每月坑人買,+EXP+掉寶+能力+稱號+折扣+商城
作者: lung753951    時間: 2014-11-5 12:09:04

小細細 發表於 2014-10-29 14:02
要解決而家狀況,
主要係捉外掛降低金大量流入,再舉行回收金幣活動.
呢D野冇理官方會唔識,

官方D人去派晒去狩龍,,但狩龍其實人氣好差,,台灣開左1個月差不多趺到排名10以外

官方應該珍惜幻想呢D人氣仲有既遊戲..咁先長期有錢賺

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://forum.agames.hk/) Powered by Discuz! X2