AGAMES 討論區

標題: 請問官方會否再作出各職業之間的"調整"? [打印本頁]

作者: 叛逆小方    時間: 2015-8-5 20:01:39     標題: 請問官方會否再作出各職業之間的"調整"?

如題,請官方回答

作者: 叛逆小方    時間: 2015-8-5 20:05:13

今次調整好似亂改咁

例如 杖爆傷400%
又例如 雙刀同拳疊毒/氣紋好似疊唔洗時間咁
作者: 白雪限定    時間: 2015-8-5 21:30:25

笑而不語
作者: handsomechu    時間: 2015-8-8 11:22:20

改完今次後, 我估半年內應唔會再改
作者: 白雪限定    時間: 2015-8-9 13:15:11

想問下.聖劍弓斧太刀戈D係唔係比人無視左...
作者: 叛逆小方    時間: 2015-8-10 19:08:07

官方出來解答問題

作者: 神域使者    時間: 2015-8-11 11:10:42

原廠會觀察玩家的遊戲狀況會考慮職業平衡的方面,而職業平衡修改是會不斷作出考量,但抱歉目前沒能提供有關時間表的,但玩家的意見原廠也是知道的。
作者: 叛逆小方    時間: 2015-8-11 14:30:39

神域使者 發表於 2015-8-11 11:10
原廠會觀察玩家的遊戲狀況會考慮職業平衡的方面,而職業平衡修改是會不斷作出考量,但抱歉目前沒能提供有關 ...
原廠會觀察玩家的遊戲狀況會考慮職業平衡的方面,而職業平衡修改是會不斷作出考量

如果是有考慮平均性,就唔會有 技能動作長又冇傷害ga職業
雙刀同拳係pvp殺人係好難,技長有傷害都話好d
好容易比其他出手快技短ga職業搶殺數
打副技長又係好易死...

假設單體技傷害為1,那麼範圍技傷害一定小於1
如果範圍技傷害是大於1,那單體技起不是等同廢技?
如果真的是這樣的存在,是有考量或估算後才推出嗎?

原廠真係知道玩家的意見ga話,就實實在在做一次大調整職業平衡來証明
作者: kennith999    時間: 2015-8-12 10:32:39

叛逆小方 發表於 2015-8-11 14:30
如果是有考慮平均性,就唔會有 技能動作長又冇傷害ga職業
雙刀同拳係pvp殺人係好難,技長有傷害都話好d
好 ...

誰說拳pvp殺人好難?

笑!!
作者: 叛逆小方    時間: 2015-8-12 11:32:23

kennith999 發表於 2015-8-12 10:32
誰說拳pvp殺人好難?

笑!!

如果拳殺人係勁,就唔會成日比人汁啦
咁果D冇腦彈彈,一下扣你1M5又算係咩?

作者: kennith999    時間: 2015-8-12 12:24:48

叛逆小方 發表於 2015-8-12 11:32
如果拳殺人係勁,就唔會成日比人汁啦
咁果D冇腦彈彈,一下扣你1M5又算係咩?
...

拳比人汁?....

你成日見?
作者: vickychan300    時間: 2015-8-12 12:41:12

拳pvp好屈機。。。唔覺殺人難
作者: abch123456    時間: 2015-8-12 13:43:14

大家好..我系阿Man丫
等我講句中肯既說話啦~
自問我自己玩拳呢..系戰埸殺人呢,就唔會話好難既
睇你要殺d乜野人架姐..
殺新手?乜職都殺到..肯沖裝,唔死既就殺到新手架啦系米a_a?
殺齊裝既人丫,自問拳刃就唔會話好勁(不過唔會稱得上系差)
預期話一隻職殺人難,不如直接話個駕駛者識唔識駕駛哪
系戰埸入面,多補師要殺您真系有d考起我..
不過單p哪wo 0.0 我可以比好多種死法您
其他人玩成點我就理唔到哪..畢竟各有各玩法丫..
而加喱個時勢,連我開隻琴上黎
FF都冇人有把握100%贏到我(我對勝負既定義系打到訓系地下)
啊唔系,應該話我好有把握殺到您地(打手們,唔好拎隻全坦裝既人黎叫我殺)
連一隻琴都可以殺到人,都玩得起,仲有乜野職系殺唔到人
睇我會唔會去玩囉@.@如果我會再升一隻職既話
我會簡雙槍((因為有隻78LV系到,唔洗升咁耐啊XD))
我相信雙槍系PVP都唔會差既,目前

作者: 小七    時間: 2015-8-12 14:00:35

太刀專精廢到 原全唔覺係專精(笑)
其他職個技一開就OP到乜怪都比招範技秒晒,超防反傷,乜都好 都非常好用就唯獨太刀 2邊都係斬一野就當了事?唔好話PVP 打副招野出左同冇出冇咩分別,就比你斬多咁解囉

脆, 弱, 輸出唔夠爆發, 限時制副本弱雞, 打副只能當助手.......?(\咪就係幫手斬囉/) 全部齊晒
聖劍爆斬一下,爆彈彈電就秒晒堆怪啦,論輸出 正係條咖哩捧同2秒時間內滿左就爆得遠比太刀屈

太刀第一日開職挽到依家,得返幾多人有心挽心照啦 做乜變到咁少人?
初初大家都愛佢因為佢打得夠爽又幾好輸出 可惜非常脆 易被秒 範圍技出招手慢 唯一效果不錯的我流都係要企定定先出到招.話就話加多個20%降(其實都係三兩下手秒到),隨住新職一路出一樣比一樣屈 太刀已經完完全全100%變左條柴
聖劍60lv爆發都勁過70lv刀 挽太刀唔沖靚啲裝真係唔到你唔做廢西
以為今次新職出手裡劍 個樣望下幾勁 可能太刀有機會變強
點知新職舊職乜七都改 就係太刀唔改 咩都冇加冇變

官方,  平衡能力很優秀喔 真好頭腦

2年來 斧頭神域>聖劍神域
依家眾加埋近遠攻全備新強職業配聖劍打世界
幾個冷門職業可見冷得令人不敢浪費生命時間練,恭喜太刀加入埋一份啦 以後PVP又少一堆人同我搶分 爽。
作者: tommy211    時間: 2015-8-12 18:59:28

只係想問 咩野叫做挽
作者: sfa00302    時間: 2015-8-14 18:28:44

其實大家有眼睇的
某d職業差唔多絕晒總
好明顯戈d職就係有問題

官方一而再 再而三 敷衍亂改 係無補於事
其實除左攻擊力需要平衡

防禦(包括血量、減傷), 輔助 (包括 破防、降傷等等) 都需要平衡

以聖劍為例  血厚  破防量高 攻擊力又高  當然op
官方要平衡的話 就需要以皇職黎做基礎  對各職業進行上調  
攻擊力方面  最簡單既方法就係大幅上調技能系數 (個人認為)

作者: moonling    時間: 2015-8-19 11:05:02

作者: handsomechu    時間: 2015-8-19 16:17:33

官方懶理

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://forum.agames.hk/) Powered by Discuz! X2