AGAMES 討論區

標題: 改版意見集中討論區 [打印本頁]

作者: pgchicken    時間: 2015-8-12 15:49:05     標題: 改版意見集中討論區

為保持版面整齊,任何有關8月19日改版內容請於此帖集中討論,其他帖子一律封鎖下沉處理,多謝合作。

以下為營運團隊對改版日期發出的說明公告:

於今天 (8月12日) 維護後,營運團隊收到玩家們的熱烈意見及反映,希望「劃破紅夜の槍」改版更新能盡快推出。營運團隊深切體會玩家的焦急心情,也與玩家一樣希望盡快推出新版本,但由於是次改版為《星界神話》港澳版公測後之首個大型改版,除了推出新職業【龍騎士】以外,其他的新內容及調整項目,也比較之前每週維護的更新內容大幅增加,所以GM及測試人員需要比較平日維護更多的時間,去詳細及深入測試新版本中的每個新機制及環節,務求為玩家帶來最完美及流暢的新版本,以及最佳的遊戲體驗。由於這個原因,所以營運團隊與原廠磋商後,決定把新版本的推出日期訂為8月19日(週三)。

本次改版日期的延後,只是特殊的例外情況,往後與台版內容的更新間隔,仍會維持以往的慣常做法進行,請玩家們理解及體諒。

在此,營運團隊感謝各位玩家對《星界神話》的支持及熱愛,抱歉這次改版的日期可能未能符合所有玩家的期望,但我們承諾會繼續努力,為玩家建立最好的遊戲環境,為大家帶來最完美的星界體驗!
作者: siulok0808    時間: 2015-8-12 15:53:07

希望可以現時立即跟原本進度改版 而唔係將佢推遲1星期
作者: 神操作    時間: 2015-8-12 15:55:53

作者: wakatsuki    時間: 2015-8-12 15:56:29

作者: kkk1234    時間: 2015-8-12 15:56:44

之前計算台版港版更新延遲係兩星期時間,上星期又已經預載左資料片今日進行改版大更新,而家又要遲一星期,人流在已經封頂後慢慢流失,活動又唔多舉辦,gm搞下活動召喚下世界王都算有啲交流,寧願你地到夜晚先開服都希望今日可以更新下週內容,唔係就提早聽日進行大更新
作者: ★KiT    時間: 2015-8-12 15:57:09

我認為依個帖係一個轉移視線既帖
首先我地不滿既係原本應由今日更新65LV改到下個星期
而唔係不滿8月19號既更新內容
依家你地開依個帖出黎 又唔比我地開帖講關於今次唔更新65LV既資料既不滿 係咩意思?
作者: 寂寞乂不再    時間: 2015-8-12 15:59:40

希望今日內 / 最遲明天改版
進度遲台版2個星期尚可接受
原先一直都係遲台版2個星期
但今日卻令版本落後台版3個星期
另一眾玩家失望
希望貴公司能夠於今日或明天 進行改版
改版資料都給了我們預載了 為何不開放呢??
作者: 新玩家    時間: 2015-8-12 16:01:17

直接跟傳奇網絡投訴港澳區代理吧
不過說不定ALTA是他們子公司
這麼多玩家進錢 結果換來這樣的對待 真的太過份了
拖延推出新級數 對外掛完全沒有打擊 根本是沒做事?
可恥,現在是要把玩家的言論自由都封鎖?

作者: siulok0808    時間: 2015-8-12 16:02:41

只係將果D咩19日改番 同開放個版本難度好大? 我相信所有玩家都會接受你更新版本而再作延遲,退出左既玩家都會因你地有誠意而番黎玩
作者: 三英擒貂嬋    時間: 2015-8-12 16:05:09

其實我唔明 點解咁多時間 都可以測試唔切65同龍騎如期開放
臨暑假完先開65 真係自尋死路
作者: siulok0808    時間: 2015-8-12 16:06:51

今日上線個氣氛就知玩完LA- -你地改唔改版啊
作者: 血紅    時間: 2015-8-12 16:09:10

旅團D人同朋友 走哂了 你改不改一樣了.玩傳奇GAME 又多BUG 唉算了 最不會回頭見了傳奇代理88(隻隻出既都一樣)
作者: 陪我淋雨    時間: 2015-8-12 16:09:36

晴空7完都算啦 依到又7多次 pgchicken
作者: redwilkin    時間: 2015-8-12 16:11:12

不如以後唔好更新啦DLLM
作者: 血紅    時間: 2015-8-12 16:11:47

陪我淋雨 發表於 2015-8-12 16:09
晴空7完都算啦 依到又7多次 pgchicken

點只晴空7重有 神領天團 來自天外英雄 等等........多到嘔
作者: siulok0808    時間: 2015-8-12 16:13:05

pgchicken開出黎又唔應機- -又封其他人...想點
作者: ★KiT    時間: 2015-8-12 16:17:47

siulok0808 發表於 2015-8-12 16:13
pgchicken開出黎又唔應機- -又封其他人...想點

其實佢只係開帖禁止我地開帖之後就潛水
佢都冇講過佢會反映同解答
作者: WHITEKEY    時間: 2015-8-12 16:26:01

講咁多有毛用~唔係有關[佢]既利益既事!
佢都唔會緊急維修架啦!
依個禮拜更新無望啦!
果斷上facebook 取消讚退game!儲左5千蚊當掉落咸水海~
作者: 新手08    時間: 2015-8-12 16:29:07

10個有9個半玩家都已經封頂多時..點解仲唔開放65
時裝就不斷出出出..唔通真係純粹扮靚,之後企定定成班人吹水
咁不如拎錢去買D真衫自己著好過啦

作者: bb602345    時間: 2015-8-12 17:03:49

睇清楚D啦你地 "為保持版面整齊" 咋有人話會回應咩?
作者: pgchicken    時間: 2015-8-12 17:12:34

首帖加上營運團隊公告的說明
作者: 遊手好閑    時間: 2015-8-12 17:24:24

依加全職49級 , 升多1星期應該可以全職50拎成就 , 下星期就可以主力升龍騎 , 唔錯唔錯 , 不過入晒點諗住抽龍騎時武 , 又要等多1個禮拜 , 有點兒失望呢~
作者: siulok0808    時間: 2015-8-12 17:25:50

我地係要改善(而家做野)- -唔係要解釋  解釋邊個都識LA
作者: joelok051205    時間: 2015-8-12 17:29:19

所以姐係係到講廢話啦?????????
作者: firen5116    時間: 2015-8-12 17:30:44

如果你地A記打算用推遲一星期既方法黎做gimmick的話 一定死硬 5好以為自己好醒
作者: yingho479    時間: 2015-8-12 18:04:59

!!!你用玩家好想開咩理由都好~你E家同維護~開左比人LA~!!!!!
作者: redwilkin    時間: 2015-8-12 18:05:23

總之就冇做錯 亦都唔會改
呢個帖係俾人發洩用

作者: 遙遠的山    時間: 2015-8-12 18:18:50

GM及測試人員需要比較平日維護更多的時間,去詳細及深入測試新版本中的每個新機制及環節,務求為玩家帶來最完美及流暢的新版本,以及最佳的遊戲體驗  <==咪能【詞語過濾】啦、台灣更新左咁耐又唔見佢地有問題、hea就hea啦……
唔係係預定時間去做到應該做到咖嘢、係失職呀!仲要講到好似為我地著想咁……
作者: pgchicken    時間: 2015-8-12 18:27:34

版本尚未準備好,我地都好想開,但唔開得。遲開對營運或者玩家都無好處,請大家明白
作者: andy120104    時間: 2015-8-12 18:36:43

我想問下「來自黑市的商人」活動係8月19日既預告先話結束
但而家去王城又冇左隻npc
咁係錯誤定點?
作者: 血紅    時間: 2015-8-12 18:43:25

版本尚未準備好,我地都好想開,但早開對營運收入無好處,請大家明白
作者: redwilkin    時間: 2015-8-12 18:45:59

夠薑唔好更新商城
作者: 寂寞乂不再    時間: 2015-8-12 18:46:50

預載左都未搞好???
唔識搞咪問返傳奇囉
作者: hkgcomet    時間: 2015-8-12 18:56:26

遲2個星期已經係玩家勉強接受

今日預期有龍騎跟LV65, 仲有存O左點等妖精翅膀
最後一刻先公告話係19/8? 仲唔知幾時先有台服D裝

人地台服出到夏日游裝喇! 港服係唔係秋天先O黎出秋季游裝?
連暑假都無乜人玩...

依家早上想找個團都沒有人
主線5人任務, 就由開始到依家我都係一個人去打...
快支持不了!!!

如果港代理無時間處理更新, 又無人手又無人流, 3個星期都搞唔掂, 就不如比番台灣代理
作者: cherry0611    時間: 2015-8-12 18:58:04

四個字可以形容曬呢次既更新就係"不知所謂"
作者: 孤單心事    時間: 2015-8-12 18:58:40

大佬 你話版本有問題未更新到 OK     無問題

但係50橙戰利字首問題       到E+都未解決    點計????
作者: 乂猛南乂    時間: 2015-8-12 19:05:16

作者: justinsinho    時間: 2015-8-12 19:13:45

吊真糸好【詞語過濾】
作者: manfai1234    時間: 2015-8-12 19:15:38

我寧願今次改版淨係改。提升等級上限。改高5lv都好阿,吊淨係識改商城上架同下架,大家都知你想淨錢姐,大把人重課啦,都唔識做野。
唉,alta你就有得玩(我地),我地就玩毛,毛都玩斷啦。你地開心啦
作者: 陪我淋雨    時間: 2015-8-12 19:21:00

夠薑唔好上小精靈翼
作者: doomyou    時間: 2015-8-12 20:04:08

咁可以快d開精靈翼?
作者: leo15112005    時間: 2015-8-12 20:23:54

戰利字首台版都出左成3星期 你地都冇搞過
作者: ★KiT    時間: 2015-8-12 21:06:12

遙遠的山 發表於 2015-8-12 18:18
GM及測試人員需要比較平日維護更多的時間,去詳細及深入測試新版本中的每個新機制及環節,務求為玩家帶來最 ...

我又唔係咁諗
因為台服係開發商 你又點知台服佢地開發既時候用左幾耐
諗深一層 龍騎係一開始就有既職 我估有2個可能性 1.龍騎職有BUG 未能如期推出 導致推遲出職 2.中途諗到 又唔想比人話食水職 所以就研發完再推出
但係港服呢? 佢地可能只係台服更新完就立即收到 但係得2個星期 雖然我唔知港服幾時TEST過D新資料片 但係我認為其中一個可能性就係台服用左1個月研發 港服得2個星期測試 可能時間上不足 而且可能ALTA D人懶到HIHI淨係用一個星期測試 搞到今個星期冇得更新 不過亦都可能好似你咁講

係資料內容個到探討下 假設台灣代理傳輸比ALTA既資料內容大小等同於我地客戶端下載既內容一樣或者兩倍既話甚至更多 其實我相信以伺服器規模既電腦設備應該唔洗2粒鐘就搞掂 不過我自己冇架設私服既經驗就唔敢擔保 不過依個可能性唔係冇 如果ALTA只係照樣上傳資料去個SERVER到 咁就唔洗今個星期都冇LV65

另外你又點知港服同台服D數據同資料一模一樣? 依方面你真係可以咁肯定? 我自己唔肯定就唔敢吊 至小個50橙戰冇字首就係一個例子

ALTA遲左係佢地錯既 但係我相信佢地都以玩家為本 如果唔係代理左咁多年就冇人買點支持佢啦:) 而且傳奇都會轉其他代理商 至小唔好認為ALTA漠視玩家遊玩樂趣 佢地係冇任何好活動 但係起碼叫似個代理商 至小都為我地著想

字海抱歉 歡迎批評
作者: nbhnbh2    時間: 2015-8-12 21:49:43

仍會維持以往的慣常做法進行 Munnnn....
作者: fd663753    時間: 2015-8-12 21:53:45

你好 我是星界玩家  想請問 港版戰利 字首是否不會推出  因為台版都出了戰利字首了 而港版遲遲沒有推出 很多人都有這疑問  
作者: nbhnbh2    時間: 2015-8-12 21:53:47

其實真係要快D更新囉.....

其實好多人出55LV之後個幾日已封頂 悶左成個月
我都係得閒先玩 都封左一段時間 石啊裝啊要頂都頂哂
真係唔知ON黎仲有咩做 更何況一出55LV就封個D人

感覺ALTA今次做法真係好差囉 真係幾好既GAME比您地都死啦
作者: 遙遠的山    時間: 2015-8-12 22:45:19

To kit
之前佢講更新未測試好、之前封閉測試成隻game都係2星期左右、後期先知佢再開新ser
所以今次我覺得唔係更新未測試好、係新ser未準備好
作者: yingho479    時間: 2015-8-12 22:53:45

E家要的係點解唔比舊個班~沖65!!!!65呀~!!!!等到悶!!!!愈黎愈多人55封頂~一早封頂有咩做~!!!!打機為咩~為開心~你就要人做埋相同GE野~
作者: joelok051205    時間: 2015-8-12 23:33:12

好心你啦ALTA 經過今次 你認為仲可以有下一次??
冇機會再有下一次嫁啦 醒下啦ALTA
作者: siulok0808    時間: 2015-8-13 11:21:49

alta 經此一事 以後唔會再玩你代理既game 你可以安心
作者: z6608789    時間: 2015-8-13 12:24:05

其實係新服D人仲味整好裝
推遲一個星期
作者: tommylau    時間: 2015-8-13 14:56:29

現在正確說明8/19會更新就算了,就算點(X交叉YZ)都唔會早開更新
現在需要解決的問題有幾個
1. 一堆外掛在遊走各地,副本門外大量,請解決

2. 50lv戰利品正確係有字首加成的,兇烈的字眼,有攻擊,防禦等等能力加成,別騙人說沒有,已快1個月了,請盡快解決

[attach]15493[/attach]

3. 小精靈翅膀的去向???不會給我說沒有了吧???請解決

4. 小屋進出,副本傳送,經常卡住,請解決

我希望8/19的大型更新可以一次解決以上問題,而唔係解釋,我寧可你全日唔開去更新

其他問題有待其他玩家發表,謝謝

作者: nbhnbh2    時間: 2015-8-13 23:44:24

講真如果唔係申唔到台服 冇人會玩您隻垃圾ALTA代理既GAME 真係癡線

去更新真係咁難?

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://forum.agames.hk/) Powered by Discuz! X2