AGAMES 討論區

標題: 遊戲更新 版本更新公告20150923 [打印本頁]

作者: Eva    時間: 2015-9-23 19:52:50     標題: 遊戲更新 版本更新公告20150923

2、裝備強化功能上限提高為30階,現在「武器」、「裝備」、「飾品」將可進行強化至30階,強化21~30階必須使用「進階武器強化卷」、「進階防具強化卷」、「進階飾品強化卷」來強化。
5、提高角色能力的防禦減傷上限至80%、劍盾專精防禦減傷上限至85%,原本超出減傷上限轉換成HP的設定也配合調整為達到減傷80%後才進行轉換。
http://ff.x-legend.com.tw/01news/news_01.php#/nd/3940/4

垃圾遊戲

乜*野85金 番去訓啦

作者: Eva    時間: 2015-9-23 19:55:20

順便講下第5果行私心 辛辛苦苦搞到隻人唔洗霸體都滿防 比佢改一改
作者: alexy    時間: 2015-9-23 20:04:42

作者: happy2013    時間: 2015-9-23 21:20:14

聽住先
作者: abch123456    時間: 2015-9-23 21:36:58

欣賞! 唔似台灣班傻仔邊抱怨邊享受遊戲樂趣~
行動組系值得人敬佩既
反正..要走既 點留都留唔住..
唔會走既 話知佢開放+40..
作者: Eva    時間: 2015-9-23 22:11:05

abch123456 發表於 2015-9-23 21:36
欣賞! 唔似台灣班傻仔邊抱怨邊享受遊戲樂趣~
行動組系值得人敬佩既
反正..要走既 點留都留唔住..

有睇你個post
除左詞語過濾都冇野想講

應該係你啦 我記得有隻琴叫pink

遊戲是要進步的,不段開放新系統??

咁天塔箱 副本強度 仲有好多野 又有冇進步呀
你望下隔離手裹劍冰要幾耐 強埋30你估下要幾耐
跟團唔洗打啦 企門口吸經算啦
31-35個箱淨係+20裝都比人秒 +30變5人副本?
那有那麼多系統開放..?(個人覺得FF的系統已經超多的了)
那..不推出新的更新會怎樣??(一堆人在怨沒新意,然後慢慢走一堆人)

又唔見佢更新卡牌 你望下佢淨係去到邊個地圖
考古副呢? 又淨係得5層呀? 天塔呢? 1年淨係得5層?

pink:推出+30系統 很不爽是不是? 不爽什麼,,玩GAME求開心,那麼動氣為了什麼XD 早點走嘛.. 邊炮邊享受7.7

愛一隻game 唔係縱容佢由好變壞
pink:最後一句,想不課金又想無敵? 你們玩錯game了,教你們吧,不要玩online了..以下網扯能幫大家http://www.asiadog.com/

根本冇人講過要無敵
pink:好了 別捉字失了.. 到現在 我都沒說推出+30是對的, 只是..我認為沒有錯而已.. 強弱懸殊?不是每個GAME也存在嗎0.0

論討論
http://forum.gamer.com.tw/Co.php?bsn=24451&sn=358098&subbsn=0
又唔見你回
原本隻game就存在既問題唔改 仲要出+30(上升幾倍既火力)去放大佢
不爽既係呢樣野 唔係單純不滿+30 而係影響太大又冇任何措施

-
順便講下 我del game係因為更新

作者: abch123456    時間: 2015-9-23 23:14:07

Eva 發表於 2015-9-23 22:11
有睇你個post
除左詞語過濾都冇野想講

咦..原來你知系我黎架
你唔系見唔到有幾多回應丫ma xd 你想我回應晒佢丫?
加上我鍾意回就回 唔回就唔回 又關你事咩a_a?
你咁叻 去搞個私服 你搞可能冇問題呢xd
FF喱d垃圾game 真系唔岩你玩
作者: abch123456    時間: 2015-9-23 23:17:51

睇見你同班台灣仔 真系覺得有d矛盾
一d人就話出左+30 打副會好快 快到王都hi唔到
一d人又話佢咁樣出得+30 遲早一定出d好難既副本逼人沖30
你話系米好矛盾
算啦..你喱d要求多多既人a_a
早d退game都未必系壞事
一尾怨人乜野做得唔好
你又課過幾多金去支持FF@.@
分享下丫不如.. 又要馬兒好 又要馬兒不吃草a_a?
作者: Eva    時間: 2015-9-23 23:45:38

論點0討論 你慢慢
作者: abch123456    時間: 2015-9-23 23:50:42

Eva 發表於 2015-9-23 23:45
論點0討論 你慢慢

冇架 問到你口啞啞米0討論囉
見慣見慣..
ps:唔好比我見到你又dl返落黎玩丫好7.7架..
作者: 小細細    時間: 2015-9-24 10:32:40

Eva 發表於 2015-9-23 22:11
有睇你個post
除左詞語過濾都冇野想講

嗯....
想講幾句,
確實今次推出加30配置措施是做得不好,
以現在天塔的箱子硬度來說, 加30會進一步加快爆箱速度,
到時打唔到箱玩家難免會抱怨, 造成矛盾。
然而, 我對加30本身沒有認同或否定的想法,
因為它只是遊戲開發或邁向終結的其中一個過程,
沒有事物是恆常, 它本身是由很多不同因素所構成,
就例如以往雙手斧單刷很強, 今天已由手里劍所取代,將來可能是其他職,
過往加20是上限, 現在已變成加30..
遊戲的營運及開發是需要資金, 裝備由20變成30只是集資的途徑,
如果缺少了資金遊戲本身的開發也會慢下來。
或者今天你所見到加30裝備造成的輸出是遠高於副本強度所能成擔,
但是隨著日後副本難度的提升, 我想信裝備是有需要提升至更高水平,
就正如當初的飾物加20一樣, 起初42根本用不上加20, 但其後的副本如果追求速度的話慢慢就有需求了。今天的加30也一樣, 只是提早推出了讓玩家準備強化, 以應對日後副本的難度提升。

作者: alexy    時間: 2015-9-24 13:05:54

我想的跟巴哈一些玩家說的一樣, 就是配套未做好就出+30, 只會使原本未解決的問題更加嚴重
e.g. 秒王秒箱;王職跟其他職差距更大等等
作者: abch123456    時間: 2015-9-24 13:13:58

小細細 發表於 2015-9-24 10:32
嗯....
想講幾句,

認同丫
有堆台灣人話..
逼人沖+30..又話遲D會出D超難既副本..唔沖就打唔到..
我心諗-.-佢地唔系諗住拎住而加喱套裝打成世丫MA?
人地開發隻GAME唔洗錢..員工唔洗開飯既
玩家系人,員工唔系人?
下下出D新副本,無需求比佢地過
系到打寶搵錢哪,傳奇就冇收入
咁就岩,出+30搵返D錢 就唔岩
世界變...
作者: abch123456    時間: 2015-9-24 13:17:15

點解FF更新咁耐我都冇抱怨?
我就自己覺得,隻GAME就人地出既
人地出咩 我米玩咩囉
煮到埋黎米食囉 唔岩食? 米唔食囉
真系忍受唔到丫? 米唔好玩囉..
鬼叫自己唔爭氣,冇能力去開公司出隻GAME咩
人地出隻GAME出黎,唔通真系為大眾服務咩
冇錢搵? 樓主你做唔做丫?
我唔做哪
作者: Eva    時間: 2015-9-24 21:12:38

小細細 發表於 2015-9-24 10:32
嗯....
想講幾句,

《幻想神域》製作團隊想對玩家說的話PART 6
至於地獄副本的難度,如果多數人不配裝、不強化、不喝水、不走位都能過,那麼地獄難度的設計就顯得多餘。我們的地獄副本大多是用+9裝備的狀態去測試,在幻想神域中,一毛錢都不用花就可以+9,請放心,幻想神域的遊戲內容絕對不會要玩家花錢才能過。

好啦 咁如果出左要+30先碌到既副本 門檻要幾多?
配套可以係增加11-20強化機率 多d11-20既免費卷 調降考古武防所需考古幣
要諗可以仲有 但係呢d應該係傳奇做

退一步講 佢公開左+30改版之後 一句聲都冇出過 我見巴哈冇人講 tw官網亦無
你保證佢一定會出+30先碌到既副本
佢一樣野都冇講過 你覺得一定會出? 我唔覺喎.. 我覺得佢出黎講下會點處理配套措施好正常
不如話 佢咩都唔講開+30 開完又唔理 下次會唔會得寸進尺

再退一步 佢開+30 但係冇講任何配套措施 合唔合理?
大公司都咁冇交代 唔好話仲未諗好啦 未諗好出乜姐
佢唔知幾耐先出配套 就要捱唔知幾耐+30各種秒 你覺得會走幾多人
越黎越少人玩 就越黎越少人消費 搞死自己
點解d人會走? 傳奇有冇反省過邊到出事? 一隻game吸引唔到人玩 唔執左佢有咩用?
上面某人口口聲聲話冇錢唔好玩 到時冇人玩你買起全部開發出比你玩呀
煮舊屎比你都照食 吔屎啦你

作者: 小細細    時間: 2015-9-24 23:08:00

Eva 發表於 2015-9-24 21:12
《幻想神域》製作團隊想對玩家說的話PART 6
至於地獄副本的難度,如果多數人不配裝、不強化、不喝水、不走 ...

嗯...
其實我留言中第3句已經說了他的配套措施做得不好,
天塔的寶箱只是1個例子, 當然你可以舉出更多。
至於日後的副本會不會一定要用加30才能通過?
這個我想不一定要加30也能通過, 但如果追求速度的話, 還是要沖。
其實在角色防提升至80%同時, 這意味著王防往後的數值也可能會提升。
我上文有說過裝備由20變成30只是集資的途徑, 遊戲經營是需要資金的,
因此我視它為一種現像而已, 開發商有權設定遊戲內容, 玩家有權選擇消費模式,
合則來不合則去。
就正如你走進一間常去的餐廳, 你看見餐牌上突然加價了, 你煩惱餐廳沒有提前告訴你加價,
你可以選擇離開還是留下, 最終你選擇了留下, 但整個用膳過程中你還是對餐聽突然加價感覺到不開心, 結果你沒有真正享受美味的食物, 相反整個過程跟受罪沒2樣。
遊戲商想方法賺錢是一定的, 因為他需要有收入來維持營運, 如果你想消費會有一個盡頭, 加30裝會是1個終結, 這是不可能的, 除非你玩的是單機版。
加30是一種現像, 本身沒有好懷之分, 唔同人對相同現像會有不同看法, 這是觀點與角度問題。
正如有人會覺得開放加30會加快刷副速度, 多出來的時間可以做別的事情,
但也會有人抱怨加30會拉開職業間的差距, 十分擔憂,
如果你選擇留下來, 你會選擇繼續抱怨, 還是從其他角度去理解加30的意義,
這就是你個人的選擇了。

作者: Eva    時間: 2015-9-25 00:01:55

小細細 發表於 2015-9-24 23:08
嗯...

我需要錢唔代表我可以去打劫
出+30冇問題 問題係+30導致原有既問題放大幾倍
佢搞掂D問題我相信冇咁多人反對 要沖既自然會沖
但係傳奇對呢D問題一樣野都冇講過
連講下都冇 唔係做 係用把口講都冇
作者: 索菈米杜嘉    時間: 2015-9-25 00:40:05

Eva 發表於 2015-9-25 00:01
佢搞掂D問題我相信冇咁多人反 ...

其實冇必要爭,就出+30而言,利弊其實基本好明顯了,最重要嘅系,開+30,配套唔做好,比人怨實屬正常。
作者: abch123456    時間: 2015-9-25 03:43:01

就你咁講..應該要做好既野未做好丫ma?
1.做好未呢,就唔系你講既
2.你又知人地唔會做好?今日未更新唔代表以後唔更新架嘛..(不過你都冇機會見到)
3.人地更新乜野先,出乜野先..選擇權系人地到,你話人對喱d問題乜都冇提過?夠冇提過話日後唔會理囉..
咁系咁架啦..隻game既方向,人地自有分數啦.. 你估人會唔會出左50層先,之後先再出40層..咁樣丫?
一下子出晒你想出既野,修改返你認為需要修改既野先? 咁其他野點算丫? 唔好咁自私,企系人立埸到望下
唔好話game丫..就講現實丫..
喂..我想買部GTR36 wo! 點解要出GTR35先丫?
你估人會唔會理我? 人自有分數啦 下嘛?
作者: abch123456    時間: 2015-9-25 03:45:04

搞掂D問題冇咁多人反對..?
過陣莉莉絲3星造型,班傻佬一個星期嘈一次..
好啦!出左莉莉絲3星哪!又有人話:咁巴德爾呢?
根本貪得無厭,沒完沒了,官方更新乜野..都總有班人系到嘈既..你唔系留意唔到下嘛?
你就咁望D台灣人丫..十個有九個都系唔想沖裝先反對架啦
你估佢地真系下下望到咁多問題咩?
十個九個都話呃錢/坑/平民玩唔到..
真系咁多問題..?例如王打太快摸唔到?喱D咁低能既問題唔好去打擾官方啦,自己解決啦..
方法1.米自己走去組D冇咁高輸出既人打囉(到時又嫌慢)..想打快D,去組D齊裝既大神(到時又怨摸唔到王)
方法2.米自己沖一套+30,去單刷囉..包摸到王哪(跟住又話人逼佢課金)
哇=,=喱D乜野理由丫? 我唔系吹水架喱條問題..你可以自己返去巴哈到睇丫..矛盾到好出奇架班友
真系有話人王打太快摸唔到系到嘈架..
碌落DD..又望到D人話未來出D副冇+30打唔到,逼人沖!!(真系比你一套裝威成世咩)..又系喱D問題丫..矛盾到?
你話班人系米因為其他問題而去嘈,而並唔系發窮惡?..自己諗啦
根本咁多人反對就系個個都想0課金做神手..
晒氣..真系晒氣
咁多大爺..早日退GAME啦..喱到容納唔到咁多大爺
作者: alexy    時間: 2015-9-25 09:54:45

abch123456 發表於 2015-9-25 03:45
搞掂D問題冇咁多人反對..?
過陣莉莉絲3星造型,班傻佬一個星期嘈一次..
好啦!出左莉莉絲3星哪!又有人話:咁 ...

其實一向都有兩班人, 一班覺得D副本太易, 變左跑ONLINE, 再加強就唔洗摸王了;
另一班就怕副本太難又未+30會係咁死(多數係D只靠裝備既人);
我自己就中意難D, 唔介意係咁死, 就係咁先有挑戰性

不過就算宜家出新副本改到好難又點, 另一面佢又出+30咪者係冇改過, 呢樣真係矛盾,
最後只係演變成有錢人跟窮人分化更加大
作者: 小細細    時間: 2015-9-25 10:13:06

打劫呢個比喻唔恰當,
如果你覺得它是一種強搶, 是一種罪行,
你可以在alta推出加30當天報警, 說你被人打劫。
每件事物不會只有一面, 會有多面,
只是視乎你怎樣去理解, 用什麼立場去觀看, 得出來答案可以很唔同。
如果只從單一角度去觀看, 但事與願違, 彼此間出現落差, 難受的只會是你自已。
事實上我無意討論開放加30對錯與否,
我只係希望你思考一下,
如果你選擇留下來, 往下你應該用什麼態度去面對,
開心與失樂完全是視乎你的取態, 勿忘初衷。

作者: 小細細    時間: 2015-9-25 11:13:53

alexy 發表於 2015-9-25 09:54
其實一向都有兩班人, 一班覺得D副本太易, 變左跑ONLINE, 再加強就唔洗摸王了;
另一班就怕副本太難又未+30 ...

想回應一下你最後2點,
確實開放加30長遠來看, 有開等於沒有開, 因為副本難度提升, 裝備水平也提升, 整體來說刷副的時間是維持不變。 而開放加30的意義, 在企業的角度來看, 他只是想賺錢擺了。
而關於有錢人跟窮人分化的問題, 這問題是一直存在。開放加30以後, 如果有人投放資金, 裝備的差距會馬上拉大, 但隨時間過去, 差距也會收窄, 非貨金的玩家也能從召侍, 或打寶跟其他玩家換強化卷, 慢慢地裝備也會變成加30。開始時取得強化卷的渠道是比較少, 慢慢就會增加, 就正如現在的飾品強化卷一樣。隨時間過去, 裝備加30普及了, 官方就會開放其他的系統來籌集資金。遊戲的營運資金是必需的, 如果沒有消費, 沒有資金企業停止營運, 遊戲就終結了。事實上一個遊戲能成功營運, 當中包含了很多不同因素, 不論是你所指的輸人也好, 有錢人也好,彼此間都應該亙相尊重, 因為他們都對遊戲作出了一定程度的貢獻, 只是貢獻的內容不相同。
作者: rho    時間: 2015-9-25 12:09:31

小細細 發表於 2015-9-24 23:08
嗯...

以你的比喻為例, 今天餐廳突然加價, 如果加幅合理或有其他配套(食物/服務質量提升), 相信不會引發如此大的回響. 今天的傳奇就是吃相難看, 就像餐廳直接加價2倍吸金而又沒有其他配套, 先不說花不起錢的人, 即使花得起錢的人也不見得一定會接受, 即使餐廳食物再新奇獨特, 會買單的人必然只會更少. 當然也會有願意花錢的人, 結果上餐廳仍能經營下去, 但對MMORPG來說, 玩家人數下降就是致命傷. 簡單說傳奇現在就是殺雞取卵, 直接加速遊戲死亡, 喜歡這遊戲的玩家因而抱怨, 也是合情合理的.
作者: alexy    時間: 2015-9-25 12:12:35

小細細 發表於 2015-9-25 11:13
想回應一下你最後2點,
確實開放加30長遠來看, 有開等於沒有開, 因為副本難度提升, 裝備水平也提升, 整體 ...

可惜好似你呢種識尊重同成日幫人既人真係唔多, 反而好多自私同自大既人

另外想賺錢就一定既, 而且絕對正確, 有資金先有進步,
但+30過於影響生態了, 而且太令人反感,
出個玉藻前抱抱/貂蟬泳裝等等都可以賺一大筆了
作者: 孤單心事    時間: 2015-9-25 12:14:33

講真戈句   
A_A   我只係覺得傳奇無做好配套就推出+30     係做錯
至於佢開+30呢一個點    真係無咩錯   
或者咁講   1間公司  錢佢就賺硬嫁LA  
差在點樣令人心甘情願比錢佢賺係一門學問既姐

假如佢同步做好配套措施
箱血量問題    呢D   
再將進階卷放入考古幣可以換之類戈D   
或者推出一個副本比人打   設限制85LV    就算機率比菇菇打到飾卷機率仲低都好
限時既高階換進階  2:1之類   

再加上更改副本機制  只要王怪X公尺附近內既玩家 不論打到王與否 都有物品
相信反彈既聲音唔會大得去邊  最多鬧下傳奇為左賺錢開呢樣開戈樣
而事實上佢係一間公司  唔係做慈善   一樣有人會課金埋單
但係至少咁樣做   可以留得住一班微課 少課 中課  /不課既玩家      令佢地覺得慢慢玩一樣會沖到   
而唔係只係放係招待  1個禮拜5張  沖到幾時先沖好12件裝   
只係沖把武  都夠玩你5個月LA   2把就成年LA WO

作者: Eva    時間: 2015-9-25 14:47:14

小細細 發表於 2015-9-25 10:13
打劫呢個比喻唔恰當,
如果你覺得它是一種強搶, 是一種罪行,
你可以在alta推出加30當天報警, 說你被人打 ...

我意思係打劫=唔岩既行為 而唔係話傳奇打劫 不過事但
我都無意討論 唔知提黎做乜
上面都有講 配套做好都唔會咁大反彈

態度就 望住天塔箱比人秒 望住副本冇王跌野 可以點樂觀 未指教
作者: Eva    時間: 2015-9-25 14:51:19

玩家意見就輪唔到你批評
傳奇點睇呢次改版既玩家意見就輪唔到你話事
至於傳奇有咩反應 會唔會考慮埋呢個民意傳奇自有分寸
咁唔洗講啦你可以出番去
作者: 小細細    時間: 2015-9-25 15:00:18

rho 發表於 2015-9-25 12:09
以你的比喻為例, 今天餐廳突然加價, 如果加幅合理或有其他配套(食物/服務質量提升), 相信不會引發如此大 ...

你所說的, 我都了解,
但我認為沒有必要一直停留在負面的想法中。
之前的留言我就指出配套確有問題, 所以我就不重覆了,
只是我說比喻的重點並不是餐廳的持續經營問題,
也不是餐廳的經營手法問題,
而是那位當下留下來用膳的人客其心態的取向。
如果留下來, 還是心有不甘, 停留在負面的情緒中, 這樣遊戲只會痛苦。
因此只係希望樓主想清楚, 當初選擇玩FFO的原因, 為什麼要留下來, 而他真正享受FFO的又是什麼呢?
作者: 小細細    時間: 2015-9-25 15:01:53

alexy 發表於 2015-9-25 12:12
可惜好似你呢種識尊重同成日幫人既人真係唔多, 反而好多自私同自大既人

另外想賺錢就一定既, 而且絕對正 ...

玉藻前抱抱大讚
作者: Eva    時間: 2015-9-25 15:11:08

小細細 發表於 2015-9-25 15:00
你所說的, 我都了解,
之前的留言我就指出配套確有問題, 所以 ...

同我講呢D
我沒有心

作者: 小細細    時間: 2015-9-25 15:17:30

Eva 發表於 2015-9-25 14:47
我意思係打劫=唔岩既行為 而唔係話傳奇打劫 不過事但
我都無意討論 唔知提黎做乜
上面都有講 配套做好都 ...

這樣就不是加30有問題,
而是配套措施有問題, 2者是不同的,
只要解決配套措施, 問題就能解決。
因此重點應放在解決配套, 而不是放在加30與否。
作者: Eva    時間: 2015-9-25 15:18:19

小細細 發表於 2015-9-25 15:17
這樣就不是加30有問題,
而是配套措施有問題, 2者是不同的,
只要解決配套措施, 問題就能解決。

所以我重點根本唔係+30
配套相關上面有講 佢0討論玩跳針
作者: Eva    時間: 2015-9-25 15:28:09

孤單心事 發表於 2015-9-25 12:14
講真戈句   
A_A   我只係覺得傳奇無做好配套就推出+30     係做錯
至於佢開+30呢一個點    真係無咩錯   

其實配套呢D野係傳奇負責 要玩家諗埋
-
如果硬度提升
新+30=舊+20 (大約)
新+20=舊+13 (大約)
15/20 → 22.5/30
20/30 → 13.3/20

如果門檻提升至新+20
需要令+20更容易
>更多渠道拎新高階
>高階販賣全部改為新 售價調整
>舊高階可以比例兌進階 限定最好共通啦 比多D福利 姐係可交易兌完可易 限定兌完限定 限定+可易兌限定
>每周招待高階數量提升 售價調整
>招待進階 數量可參考舊高階 我覺得不如趁改版調整埋數量
>最好得閒送下20祝福
>論坑卷可以出多幾層聖櫃
-
如果調整做高階可以強到22/23 之後果D先用進階 又有冇得諗? 不過咁樣可能唔會出高換進
-
仲有好多可以諗 仲有其他因素要考慮 呢D野原本就應該係傳奇負責 FK U X-LEGEND
-
聽講+30之後原本高傷職分分鐘有80表傷 霸體要點切
佢防
作者: rho    時間: 2015-9-25 15:47:12

小細細 發表於 2015-9-25 15:00
你所說的, 我都了解,
之前的留言我就指出配套確有問題, 所以 ...

正因為希望享受FFO, 現在更加需要站出來抱怨, 這並非是心有不甘或停留在負面的情緒, 而是要令開發商知道事件的嚴重性. 今天反映和抱怨未必能令開發商改善, 但不反映和不抱怨事情就必定不會有改善.

作者: 小細細    時間: 2015-9-25 16:00:24

rho 發表於 2015-9-25 15:47
正因為希望享受FFO, 現在更加需要站出來抱怨, 這並非是心有不甘或停留在負面的情緒, 而是要令開發商知道 ...

其實加30只是一個集資過程,
本身並無問題, 因此無需回心轉意,
過去是沒法挽回,
抱怨也是徒然,
應該把精神及心力放在系統開放後的配套措施,
這樣做才明智。
作者: So夜    時間: 2015-9-25 16:05:42

精彩
作者: rho    時間: 2015-9-25 16:06:33

小細細 發表於 2015-9-25 16:00
其實加30只是一個集資過程,
本身並無問題, 因此無需回心轉意,
過去是沒法挽回,

嗯, 我的用詞不當, 已修正, 但主旨不變, 不向官方抱怨就不會有機會改善.
作者: 孤單心事    時間: 2015-9-25 16:15:54

Eva 發表於 2015-9-25 15:28
其實配套呢D野係傳奇負責 要玩家諗埋
-
如果硬度提升

呢d   睇埋下星期傳奇點搞再算   
如果仍然咩都唔做  只係開新上限比人強化  
咁沖黎都無咩意思  人都走得7788   
作者: Eva    時間: 2015-9-25 16:20:51

孤單心事 發表於 2015-9-25 16:15
呢d   睇埋下星期傳奇點搞再算   
如果仍然咩都唔做  只係開新上限比人強化  
咁沖黎都無咩意思  人都走 ...

我覺得佢開放+30果版同時出埋配套先合理
E+得番個等字
作者: abch123456    時間: 2015-9-25 16:32:16

RE:alexy
佢出4星先我覺得OK架@.@
反正造型我都唔系咁在意 都唔會點放出黎
作者: tsts1021    時間: 2015-9-26 01:29:17

但反而我有另一樣野想問 就係個萬人殺成就 冇咩人打PVP  ( 真係多人打既就前一日 等派獎 )

咁冇咩人打 真係好難解呀 ?!  仲有版主可唔可以向台灣個邊反映下

將其他角色都有殺到人既人數都共通呀?!
作者: 小細細    時間: 2015-9-26 09:37:06

rho 發表於 2015-9-25 16:06
嗯, 我的用詞不當, 已修正, 但主旨不變, 不向官方抱怨就不會有機會改善.

我認同有問題應該向官方提出意見,
但對於是否應持抱怨的態度有保留。
怨的產生是因客觀環境與主觀個人立場或利益有所沖突從而產生的一種主觀感受,
而你去抱怨, 是停留在這種感受之中, 而這種感受本身無助解決問題, 只會形成更多的對立面, 甚至把問題惡化。想要解決問題, 是要從客觀的層面上, 試圖從多角度去分析及理解問題的形成, 從而找出解決問題的方法。
試想想, 怨的產生已經是不開心的表現, 你還去停留在這負面的情緒中, 這到底值不值得? 縱然你選擇去抱怨, 客觀的環境是不是一定會跟隨你主觀的感受去改變? 這問題值得深思。

作者: abch123456    時間: 2015-9-26 18:43:19

alexy 發表於 2015-9-25 09:54
另一班就怕副本太難又未+30 ...

講得岩丫..我都系鍾意玩有難度既野
所以我一直講 官方只系比個選擇大家囉..
想挑戰難度 可以用返+20去打新副
但令一班人就鍾意輕鬆刷..官方米開放+30
比個方法玩家去輕鬆刷囉..
根本冇逼人沖架..
更何況..玩GAME就系咁架啦..
唔想出錢玩就要慢慢玩上去
肯出錢玩,米早一步齊裝囉..
的確系有有錢人同窮人既分別丫
咁有錢人去出錢玩,唔通佢地又冇付出咩?
佢地系現實搵錢去投資落隻GAME到..一樣算系一種付出
只系途徑唔同姐..其實每個人都可以去返工搵錢買點架WO
但佢地又堅持要系GAME到搵錢慢慢沖裝既
咁冇得講..所有野都有原因,有方法解決
而解決方法自己諗啦.. 唔系去怨官方架嘛
真系咁不滿既,留系到米只會令自己更加唔開心 系米先
作者: abch123456    時間: 2015-9-26 18:46:05

小細細 發表於 2015-9-26 09:37
我認同有問題應該向官方提出意見,
但對於是否應持抱怨的態度有保留。
怨的產生是因客觀環境與主觀個人立 ...

認同丫..
向官方提出意見,同抱怨系兩回事
抱怨,大部份只系為求個人利益
見到巴哈班人..根本就唔系比意見
只能說..老闆唔易做
更新乜 唔更新乜 都總有人唔鍾意..
因為人就系自私
作者: 白雪限定    時間: 2015-10-3 09:04:28

仲可以點玩

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://forum.agames.hk/) Powered by Discuz! X2