AGAMES 討論區

標題: 竟然唔跟台版進度更新 [打印本頁]

作者: 青頭文    時間: 2017-2-2 16:13:19     標題: 竟然唔跟台版進度更新

芧得用神點換80飾配方,有D唔好預感囉, 係咪來年合約傾唔埋冷,即係就快冇得玩? 似到十足移動冒險咁樣.聲都唔聲,幾個月冇跟台版更新,跟住一個唔該就出告示........
作者: 米米    時間: 2017-2-2 17:45:59

新年無大更姐。。。
下周應該補
就好似本來今日先出既源神,上星期出左

作者: 青頭文    時間: 2017-2-2 17:52:24

今個新年避開左台灣既星期2,佢地好準時咁個個星期3更新,港版已經遲左1日,維護又遲左1粒中. 嗯.......我諗.......芧錢賺,唔想做........9成畀廠CUT左D野,剩番D課金活動吊命......
作者: 米米    時間: 2017-2-2 21:52:45

青頭文 發表於 2017-2-2 17:52
今個新年避開左台灣既星期2,佢地好準時咁個個星期3更新,港版已經遲左1日,維護又遲左1粒中. 嗯.......我諗.. ...

你諗多左

港服出活動呀, 更新內容全部台灣定, 你以為港服維護是ALTA做的嗎..
作者: 米米    時間: 2017-2-2 21:56:57

選擇用消費吊命既唔係ALTA, 係傳奇先岩
傳奇成日都將FFO 放置PLAY, 專心咁去搞D唔受歡迎既GAME, 真係好心淡
而家所謂既"新系統" (比如屋企開果D宴會箱, 一鍵郵件 其實都係星界同神子出左段時間, 番轉頭去番FFO既野

偏偏FFO (PC) 賺最多, 偏偏持住佢賺錢就唔理佢一味開發新GAME, 而家手遊又拎FFO 個名個模型去搵食, 搵得掂就出埋精靈樂章手遊 (然而手遊FFO再一次死城)

再加上呢2個星期台服D更新, 真係對傳奇好失望, 一年比一年失望鳥
作者: 青頭文    時間: 2017-2-2 22:07:13

即係點?港服係另一個服?唔係跟台服更新內容架?遲2個星期變3個星期?即係下次台服唔畀港服出跑車都得架啦.
作者: 神域使者    時間: 2017-2-3 10:39:05

冇D咁嘅事,因為原廠係今個星期都係有比較多時間放新年假,所以先有呢個安排。
------------------------------------
由於本日的維護因應本週為農曆新年假期,為了確保遊戲版本的穩定及完整性,本次維護主要進行資料備份及活動發獎,敬請留意。
http://ff.alta.hk/gamenews/89
作者: 青頭文    時間: 2017-2-3 10:42:26

神域使者上水,皆大歡喜。
Sorry ,我睇溜左......
作者: 米米    時間: 2017-2-3 16:20:42

青頭文 發表於 2017-2-2 22:07
即係點?港服係另一個服?唔係跟台服更新內容架?遲2個星期變3個星期?即係下次台服唔畀港服出跑車都得架啦. ...

港服的確是另一個服(代理:ALTA)..不是台服(代理=原廠X-LEGEND傳奇網絡)..

以前港服係跟台服相差1星期架
係呢2年幾好似先變做2星期

另外台服唔俾香港出跑車係可以, 但冇咁既理由
就好似台服有約戰二期, 棺姬同 RE0 咁, 香港係冇架
(因X-LEGEND有跟日方動畫公司果D野合作有版權, 而香港冇)

另外ALTA應該係X-LEGEND 姐妹或附屬公司果類, 所以先會跟台服跟得咁足
比如美服更新比原廠(台服)慢一年, 比如國服是亂黎(有野外PVP, 各種原創/刪減)
源神洗鍊系統都係國服開創先河, 之後台服原廠去跟, 所以國服出左洗鍊系統之後, 港服好耐好耐先推出

又比如日服(日服代理是 X-LEGEND (JP) , 其實也是傳奇) 會出新既玩家設計既源神 (各種這類型的活動), 出左之後先到台灣出, 再到香港出咁樣..

香港服不等於台灣服, 至於點解香港係跟台服 (除版權物之外大部份跟足), 而日服台服美服就有自創既系統, 就要睇番ALTA 係 傳奇 拎到既合約內容相關 , 呢D我就唔知啦

作者: 神域使者    時間: 2017-2-3 16:34:35

米米 發表於 2017-2-3 16:20
港服的確是另一個服(代理:ALTA)..不是台服(代理=原廠X-LEGEND傳奇網絡)..

以前港服係跟台服相差1星期架

其實有野外PVP,你地會覺得係好定唔好?
作者: 青頭文    時間: 2017-2-3 17:44:27

殺數計埋落成就?係就OK喎.but 使者你另開一post會比較好.(開左 D 外掛仲唔死,我要殺殺殺)
作者: 神域使者    時間: 2017-2-3 18:17:15

如果我另外開一個POST問,個性質就係代表官方開一個POST收集意見架喇,我只係一個小小的版主...
只係見米米有講起,想睇下你地點睇咁
但講起殺數計入成就,最後都難免都係有一部份人係呢到刷的,呢方面大家又點睇?
作者: 米米    時間: 2017-2-3 22:49:31

神域使者 發表於 2017-2-3 18:17
如果我另外開一個POST問,個性質就係代表官方開一個POST收集意見架喇,我只係一個小小的版主...
只係見米米 ...

no ಥ_ಥ
作者: Eva    時間: 2017-2-4 01:12:12

唔計唔緊要 追住d外掛屠好過企城掛機
作者: Eva    時間: 2017-2-4 01:15:11

講起原廠就火滾。
係巴哈果邊講過一次本蝶書好靚好想出時武 幾個月後就出左+25轉橙時

但係其他冇錢賺既野就講n次都唔理
髮型建議 新信箱分唔到睇左未 仲有好多講到口臭xx(
作者: 青頭文    時間: 2017-2-4 10:35:11

就咁,作為一個負責任自我感覺良好熱愛打機既文盲玩家,我諗係時候要靠自己郁手,米米 EVA 妳兩位系神域最叻最出名(出位?)讀書又多既大美人/女神/幼/蘿莉? ,不如妳兩個夾,問下玩家有乜建議,整份建議書出黎掟畀傳奇網絡,下下靠代理唔係辦法,要話畀傳奇知我地唔羊牯,會自己爭取既.
作者: Eva    時間: 2017-2-4 11:55:20

.........
我感覺就係大部份人都安於現狀 就算係慢性自殺zzz

建議呢類巴哈大有人在 結果嘖嘖
作者: 青頭文    時間: 2017-2-4 12:13:11

妳去 吧哈 發表偉論,人地以為妳係台服人,結果睬妳有味,今次係港服同心去攪,我諗會有唔同結果......
作者: Eva    時間: 2017-2-4 12:32:32

佢肯理港澳ser提既建議既話 台ser果邊肯定又爆一波  建議台ser既人都比唔少 有冇實裝就  巴哈版務好似仲講過佢既建議變左係新game實裝

搞好爛尾果堆系統先算 望住d爛尾野我都唔敢期待咩新系統

作者: winglee3066    時間: 2017-2-4 23:19:10

開野外PVP...但唔計殺數
作者: 青頭文    時間: 2017-2-5 10:23:46

諗左1日,野外開紅兼避免亂殺人又唔嘥左件pvp裝,係好簡單,pvp裝設定最高階, 條件 橙裝VS橙裝係可以相互擊殺,橙裝 VS pvp裝無效.well......D正常人為左避開班無良,一樣會沖PVP裝係野外掛機釣魚,我就唔信班外掛佬咁得閒整件紫裝出黎,GM做唔到既由我地出手.
作者: 神域使者    時間: 2017-2-6 13:01:56

其實係咁,首先野外PVP機制唔係首要為左俾玩家攻擊疑似外掛的玩家,而且外掛獲益的地方都是副本,你野外打死佢,可能都只係返村,真正的作用是很有限。
而且如果真係開PVP機制,我相信都係用個別分流而已(所以釣魚嘛...),畢竟遊戲的性質不能一下子改那麼大,最後就係如果問了PVP的機制,大家能有多點樂趣,由我再建議是可以的(因為早前已經有建議過不下數次)

外掛果到,其實目前係用系統檢索,根據數據評測外掛數量,知道多了,就會大力點,但說實話,古今以來,真的不會有一款MMO係零外掛,除非本身遊戲冇外掛的價值。
這方面週末有跟官方的人員談過,如果大家有看到外掛很久都沒有凍結,只要提供名字(1名、數名也可以),如果查看後是工作室的集團外掛角色,官方是有機制可以把他們一網打盡。

名字的提供可以在這開一個帖子集中提供,如果希望可以更快速處理,回報到官方客服電郵也可以。
作者: 米米    時間: 2017-2-7 15:06:59

神域使者 發表於 2017-2-6 13:01
其實係咁,首先野外PVP機制唔係首要為左俾玩家攻擊疑似外掛的玩家,而且外掛獲益的地方都是副本,你野外打 ...

關於PVP機制.. 如果是開一個PVP分流好像又不夠喉, 世界地圖太大,無意思
如果學國服開PVP SER  死路一條

但現時的PVP場只能限時限量, 完全不夠
要指名PK 也只能限時內對一位對象進行決鬥

那麼剩下就是:
【複製一張舊有地圖, 開放成全天候24小時NON-STOP PVP場, 隨機坐標登場, 無敵時間後開殺】
這種可能會好點? 而且用舊地圖可以節省成本, 隨便起個異次元聖城, 崩壞的(畫掉)漁港..之類的
作者: 米米    時間: 2017-2-7 15:17:57

而且一開始一開始FFO就是衝著SAO的名而出來的

要是突然一口氣開放全部天塔, 一次性攻略, 1-> 100層 死亡次數限制50次 , 不打完或者不死完的話 即使斷線登出也只能困在天塔的玩法我覺得超贊
然後出現了完成100層的隊伍就會獲封 真.攻略組 的稱號(請上色, 上金色)  而開組的隊長可以成為新世界的王(誤 (或者是一件金光閃閃的大紅大閃國王披風 (並且以999朵花的效果方式宣告成王

雖然上面說的大部份都是夢話,
不過我對於 【一次性攻略, 1-> 100層天塔 不打完或者不死完的話 即使斷線登出也只能困在天塔的玩法】的意見是認真的

作者: hi123    時間: 2017-2-8 08:29:19

搞好PVP既話 我即刻返黎玩
作者: hi123    時間: 2017-2-8 08:36:34

有咩理由PVP要限時 仲要得個30分鐘 開長PVP時間會增加營運成本? 又要夠人先開到 獎勵垃圾已經唔再講 可唔可以令PVP玩家可以隨時隨地享受PVP既樂趣?
作者: 0.0    時間: 2017-2-9 19:44:14

有pvp分流好呀, 不過個圖要細個d,自由分組,等玩家多d野玩。
(係怕lag到爆炸)
最緊要計人頭數,不然玩來沒意思,本身玩家9成都唔pvp既...為左成就姐。

而家限時早就唔入流, 睇交頻都叫-7,-8,-9 ,最後不時開唔成
再唔係要求班大大入去r招待卷,某d人又唔比你打, 剩打塔都算,
但唔少叫人唔好殺,自己又去殺d無裝玩家拿人頭。
比人殺得多,直頭唔出傳點/唔參加,咁落去好難比人動力搞戰場裝囉。

好啦,比你5星全加30,點知只可以係城到同果2-3個最後武士pk,真係好無引。
大佬,本身d職業設計就唔係個個for pk,
包括副本稱神既魔槍點搞都係pk比人吊打(睇唔少次某神拳狂殺魔槍了),
重有全坦盾琴,琴書,書琴之類既職, 暈定睡補吸,雙武太逃亡, 唔通叫佢地衝坦裝互抽咩..
明顯pvp所有職業都叫有發揮餘地。

專門有個pvp ser 其他人入得去預左, 反而無咁多麻煩。
50v50圖不如取消左佢啦..10v10都無人玩啦...
作者: 米米    時間: 2017-2-9 21:18:38

0.0 發表於 2017-2-9 19:44
有pvp分流好呀, 不過個圖要細個d,自由分組,等玩家多d野玩。
(係怕lag到爆炸)
最緊要計人頭數,不然玩來沒意 ...

所以我建議開一個pvp地圖0 0,不會太大
作者: 0.0    時間: 2017-2-10 17:45:54

米米 發表於 2017-2-9 21:18
所以我建議開一個pvp地圖0 0,不會太大

米米,岩晒呀
但我覺得後會lag都唔知似咩咁
同埋應該降低升級經驗,等大家快d 95左就可以花多d時間係其他方面..

其實好多低調玩家狂課金,不過大多要番工,好多系統都參與唔到,
日日無限loop副本,剛好封頂又開新等級,重覆太多追唔上悶左就一係唔玩一係hea,
而家吸引番佢地就得。

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://forum.agames.hk/) Powered by Discuz! X2