AGAMES 討論區

標題: 收藏冊出現唔見物品問題 [打印本頁]

作者: abch123456    時間: 2017-7-11 13:32:30     標題: 收藏冊出現唔見物品問題

半年冇玩返返黎
收藏冊入面唔見左隻金色幻影戰狼
搵晒咁多隻分身都唔見
而加有鎖定系統,幻影戰狼又不可合成,所以肯定系唔會唔見
我記得之前我都發過post 我系有一隻幻影戰狼系到既..冇可能記錯哪掛?
http://forum.agames.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=115818 <--喱個網系我之前個post
但請問去左邊到呢????
仲有 我有一個頭飾之前附左一張3%治既附魔金卡落去
返返黎玩,系收藏冊到拎出黎,個頭飾變左完全未附魔
由於個頭飾之前拎黎pvp用,又染晒色
同埋我有個習慣就系咩時裝都最小會入張藍卡入去
所以基本上系冇可能出現未附魔喱d情況..冇可能記錯哪掛?
喂..點搞啊

作者: nightmare15951    時間: 2017-7-11 16:01:03

GM: 咁都比你識破
作者: Eva    時間: 2017-7-11 16:25:47

直接e mail alta比較快
作者: 神域使者    時間: 2017-7-12 11:00:20

呢個問題必須回報先處理到的
因為唔方面係呢到問你帳號同角色資料,同埋之後都有可以搵返你跟進,係呢到都好難做到的。
作者: abch123456    時間: 2017-7-12 20:45:40

神域使者 發表於 2017-7-12 11:00
呢個問題必須回報先處理到的
因為唔方面係呢到問你帳號同角色資料,同埋之後都有可以搵返你跟進,係呢到都 ...

好 唔該版主
同埋我今日SD左去哪
不過佢問我D問題有D難答haha
問我最後見到件物品系幾月幾號
只能講系半年前左右
作者: nightmare15951    時間: 2017-7-16 01:29:48

GM:嘿嘿 這樣就可以不用負責了!!
作者: abch123456    時間: 2017-7-21 10:39:42

親愛的玩家︰

您好,由於閣下提供時間間距太大,搜索範圍太廣,而且閣下於半年間均有登錄情況,我們難以搜索,建議閣下提供更準確時間,以便跟進,謝謝。

若上述問題仍需繼續跟進,請您在回覆時不要刪除信件內容。

如有任何疑問,歡迎再次來信與我們聯絡,謝謝。

Alta Multimedia Limited
《幻想神域》客戶服務部

作者: abch123456    時間: 2017-7-21 10:40:47

隻絕版幻影戰狼咁就冇左...
仲系比官方回收... OMG
作者: abch123456    時間: 2017-7-21 10:52:20

隻騎明明就系個系統問題搞到唔見左
但官方就將個責任推返比玩家
話返個玩家唔記得左幾時唔見
咁就當冇事發生?
如果個官方做得好D
咁就唔會唔見啦
乜野叫做我們難以搜索?
而加事實上系唔見左
一定要搜索到先可以比返人?
其實我有一張相可以證明我曾經擁有過隻幻影戰狼
雖然張相入面既幻影戰狼仲系橙色,同埋張相有D難睇
因為比野遮住左.. 下圖紅圈過到

作者: abch123456    時間: 2017-7-21 11:04:50

我都已經比左個日子官方
肯定當日有隻金色既幻影戰狼系到架啦
仲搜索D乜野姐?
官方做法其實系米有D問題呢?
好簡單,查返當日我系唔系擁有隻金影幻影戰狼
跟住再查返我目前AC入面系唔系唔見左隻幻影戰狼
冇就比返人啦大佬
洗唔洗咁執著一定要人答出唔見當日既時間啊?
如果隻騎系我親自掉落地我就答到個時間姐大佬啊,但而加唔系啊嘛
幾時唔見?你地官方比我更清楚啦系米?
更何況唔見系因為官方你地系統問題
系唔系應該要負返D責任啊?
放錢系銀行,有日唔見左錢
銀行都要負責任啦..唔通銀行會要你答出幾時唔見咩?
喱D銀行仲清楚過你本人啦系米啊?有晒資料
作者: 米米    時間: 2017-7-21 12:47:19

[attach]16902[/attach][attach]16903[/attach]
你確定是系統問題?
作者: abch123456    時間: 2017-7-21 12:57:15

米米 發表於 2017-7-21 12:47
你確定是系統問題?

而加有物品鎖定架姨姨
我半年前冇玩
但喱半年耐唔耐都會上一上
費事個小屋D野又比人回收
咁隻野一直擺系收藏冊到
就算拎出黎都唔會唔見啦好唔好?
知唔知乜野叫做物品鎖定啊?
你意思想話有外人上我AC?
咁張金卡又點解釋啊?
本身入左張3%治量卡入去
最近上返,個頭入面變左"未附魔"
個頭我染晒色,就算唔拎黎打PVP我都會拎去打PVE
最小都入張頭目傷入去囉..
但而加拎返出黎變左"未附魔"wo
咁唔通會系人上我AC抽張卡出黎?
有抽卡系統架咩?最多米搵第2張卡蓋左佢
咁唔系個系統問題會系乜野問題?
作者: abch123456    時間: 2017-7-21 13:08:00

總言之.. 官方若果有心查點會查唔到姐?
個ser官方既..乜野資料佢最清楚啦
如果官方真系查到隻野系我自己掉既
咁我唯有接受,但而加官方有冇查過都系一個問題
根本冇心理
作者: Eva    時間: 2017-7-21 13:43:52

認真 你post果張圖真係... 我都忍唔住【詞語過濾】出聲

http://forum.agames.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=115818
你隻狗上金都應該係果排既事 自己加油搵cap圖啦..
就咁搵半年又真係膠左d
data係到 係呀 不過「半年」呢個量  「難以」其實都唔可以話佢錯既
database淨係文字資料都可以去到好大 更何況一隻game haha

我自己都好多野擺左係到 懶得整理 因為真係好多
-

我同意證明到你之前有而e+冇左 係可以補番
亦同意叫你up得出係幾耐之前唔見係荒謬
但自己都可以轉個諗法 用自己幾時獲得(比較易估)去證明自己有果樣野  你果個咩頭? 試下由推出日期果排著手
作者: abch123456    時間: 2017-7-21 20:16:20

Eva 發表於 2017-7-21 13:43
認真 你post果張圖真係... 我都忍唔住【詞語過濾】出聲

講真哪, 其實我真系唔會知道系幾時唔見
半年喱個日子 純粹系因為我對上一次見到系半年前
但我返黎玩前 更系冇半年冇上咁耐啦
但平時上線都系上一上就OFF 唔會開收藏冊睇架嘛
實質幾時唔見 我真系唔知囉-.-邊個會估到突然唔見野架姐
問題系突然唔見野 唔系我問題喎.. 但而加官方將個責任推返比我喎
我一直擺系收藏冊好地地點會唔見呢?
同埋點解我會po過張圖,因為我電腦系得返喱張圖影到隻狗渣嘛
邊個會預計到系唔見喱隻狗唔系其他野姐-_-
坦白講,就算我搵得返我曾經擁有過喱隻騎既圖
官方都唔會就咁比返我囉,官方根本就唔想比返人
系到問埋d問題強人所難既,擺明唔想負責啦
就算我話半年前仲系到,比佢地查到又點?
米又系到問返我幾時唔見..唔知米又系唔理(重點根本系冇可能會知道啊,隻騎系突然系收藏冊消失架)
而個頭過張金卡,其實我冇追究架,SD信去我只講我冇左隻狗咋
因為金卡喱d遲d用錢可以收得返,但隻狗系絕版架嘛

作者: 米米    時間: 2017-7-21 20:54:32

鎖左都有得掉地架姐, 你自己話半年冇玩 , 但官方回覆話半年來都有上線記錄, 咁我都係見到提下你
我一開始唔知你邊個, 又冇留意你. 又同你唔熟  
仲叫人姨姨, 你幾歲呀? 如果幼稚園歲數咁我接受既
作者: abch123456    時間: 2017-7-22 00:24:35

米米 發表於 2017-7-21 20:54
鎖左都有得掉地架姐, 你自己話半年冇玩 , 但官方回覆話半年來都有上線記錄, 咁我都係見到提下你
我一開始唔 ...

鎖左有得掉地? 你掉比我睇下 求直播啊 拉到我點樣都得啊 哈哈! 我包你拉1000次都拉唔到落地啊姨姨
我就系唔知你邊個先有禮貌叫你姨姨.. 你覺得姨姨喱個稱呼好唔禮貌?
我都未叫你阿嬸.. 姨姨擺到明尊稱黎架啦下嘛?
你叫你D親朋戚友點樣叫架咁? 叫你D阿姨做阿嬸啊?阿姑?
同埋一定要幻稚園既先可以叫到你姨姨架?
唔怕同你講啊XD 從輩份上..我3歲過已經有個小朋友叫我叔叔架哪
唔通我又話佢冇禮貌啊? 我今年就23歲, 由我3歲開始比我姪女叫叔叔叫到而加,叫左20年架哪都haha
比面你就叫你姨姨.. 唔比面你叫你阿嬸咋
同埋老老實實,人唔叫你姨姨叫你咩啊唔通?
人叫你姐姐,你好意思認架哪?
作者: 米米    時間: 2017-7-22 08:38:32

乜解鎖要密碼? SORRY我唔知你D智商...
作者: 米米    時間: 2017-7-22 08:40:42

不過算啦, 你D咁既態度, 有人自願肯幫你都偷笑
作者: 青頭文    時間: 2017-7-22 10:32:28

往事只能回味,謀惡人公會唔係到個半年真係安靜,易頻少左D冇謂粗口,身心舒暢,眼睛健康。

等我估下會唔會係咁

習慣性未穿未用既時裝坐騎通通寄去分身,寄左去又唔記得攞,彈番轉頭,心諗,有30日時間唔攞住,攞下先,咁啱自己走左去,30日夠期,系統咪回收囉。

又某個惡人公會,1個AC10個人用,關係咁Q亂,9成用左附魔轉移轉左去唔記得喇,半年喎,邊咁好記性。
作者: 青頭文    時間: 2017-7-22 11:25:53

仲有一種情況,比較好笑,9成當隻坐騎係9點紅利配方丢左。
作者: 米米    時間: 2017-7-22 13:24:10

青頭文 發表於 2017-7-22 10:32
往事只能回味,謀惡人公會唔係到個半年真係安靜,易頻少左D冇謂粗口,身心舒暢,眼睛健康。

等我估下會唔 ...

其實金頭治俾人轉移左去自己啲可交易頭飾左俾自己,然後本來個頭飾就會係空白無附魔狀態。

另外鎖定系統係形式上既野,防止唔小心賣左俾npc果類咁解。解鎖方法非常簡單,按一下鎖定旁邊個解鎖,再點一下想解鎖既物件就做到。

如果想拎翻隻坐騎,應該係證明自己半年前大約幾時仲見到隻騎(最後一次見到,你可以提供你上次開post既日期),電郵回報俾alta客服,而唔係係玩家論壇嘈,人地神域使者本身都唔係alta客服,佢最多都係幫手做中間人聯繫官方。

資料俾齊人,客氣少少人地會盡幫。上次有朋友俾人清身掉裝,用一個月時間同官方溝通都盡可能回復翻人物同全部裝備 ,再加上其實alta作為代理,權限其實唔大,一般客服都冇可能可以隨意係database 知道全部野。

要知道社會上仲有一樣叫酌情權,而且就算係普通公司職員,你態度好啲人地都仲可以著手幫你,你口臭人地咪公事公辦囉姨甥仔

叫姐姐都得架,禮尚往來我叫番你做阿契細佬ok
作者: abch123456    時間: 2017-7-22 15:38:54

米米 發表於 2017-7-22 08:38
乜解鎖要密碼? SORRY我唔知你D智商...

解鎖就更系唔需要密碼啦,不過我有講過我有解鎖咩?
唔好自作聰明啦,你上面話鎖定都可以掉啊嘛 而加米叫你鎖定左黎掉比我睇囉
仲有啊姨姨,我對人既態度呢,就好個別既,睇對咩人啦^^哈哈
再加上,你夠樣衰囉,我都肯同你傾計啦,喱個世界好有愛既
作者: abch123456    時間: 2017-7-22 15:42:47

青頭文 發表於 2017-7-22 10:32

等我估下會唔 ...

我地返左黎你地既交易頻米一樣咁安靜
你地見到粗口都打晒冷震既 方你地唔會黑名單咩?
仲有啊,你咁鍾意安靜就唔好玩online game哪,上www.asiadog.com打線上遊戲啦傻仔 比埋網扯你啊 夠晒安靜啊
九唔搭八 隻金字幻影戰狼一早綁定左啦傻仔,點樣未穿未用啊?
當配方掉左? 又系喱個問題啊? 知唔知乜野叫做物品鎖定啊? 系唔系真系蠢到喱個地步啊你地?
你又系冇留意聽書既同學,你有冇睇post架其實,我唔見隻騎系金色架
配方系橙色架,點樣當配方掉左啊?色盲架你唔怪得你話比較好笑啦,你個人D假設仲好笑啊
1個AC10個人用,系Agame ac..唔系幻想神域ac
唔好咁多假設啦 你估幻想神域真系比你幻想架?
作者: abch123456    時間: 2017-7-22 16:04:04

米米 發表於 2017-7-22 13:24
其實金頭治俾人轉移左去自己啲可交易頭飾左俾自己,然後本來個頭飾就會係空白無附魔狀態。

另外鎖定系統 ...

睇黎你真系冇留心上堂
所以張卡我米冇追究囉豬兜
仲有啊 鬼唔知解鎖好簡單啊?
咁我問你啊 鎖定左既野掉入收藏冊唔拎返出黎
放系入面可唔可以解鎖到啊? 豬兜
點解你同個青頭文可以咁多假設既ha
仲有啊,我而加對你態度差咋
你又知我SD信比客服態度好差?
又比你見到哪喎?haha
都叫左你地唔好自作聰明囉
系到估我平時點玩有咩習慣?估我點同客服講野?
咁易比你地估到哪喎
訓醒哪晏就哪
作者: 青頭文    時間: 2017-7-22 17:41:20

係Lock 左既咁你去分身抄乜鬼?你有幾多個AC心照啦。
作者: abch123456    時間: 2017-7-22 17:53:14

青頭文 發表於 2017-7-22 17:41
係Lock 左既咁你去分身抄乜鬼?你有幾多個AC心照啦。

哦 你唔見左野 你會連搵都唔搵就直接上黎嘈既? 咁一陣客服同你講你隻野系你分身到啊..咁到時點啊? 到時你米7囉
好地地你又講乜野心照姐,我有幾多個AC又關你事?
同唔見隻綁定座騎有衝突架? 你唔系仲覺得綁定左既野可以寄去分身啊? 你到底知唔知道綁定左既野唔可以寄信架
都話左綁定左既金色座騎系寄唔到去分身囉又關我有幾多隻分身咩事啊..我有200隻分身都系寄唔到架啦你唔好咁啦..
開始懷疑你系米幻想神域既玩家
唔好講埋D題外話啦 同埋唔好咁多假設 我唔見野當時你系到有眼睇住架?
點解你講到好似好清楚成件事咁既?
喂,晏就5點幾就6點哪喎 仲未清醒?
你講野真系冇邏輯架喎
PS:青頭文..你唔好再系喱個post到講埋d題外話哪,喱個post既重點系唔見野..
唔系講埋D關於幾多隻分身啊..綁定物品寄唔寄到去分身到喱D問題架
如果你真系想同我傾喱個post以外既話題,你直接系幻想神域入面搵我啦
我隻人叫"阿Man" 你可以隨時密我架系game入面傾總比系喱到傾方便啦系米
作者: 米米    時間: 2017-7-22 18:16:43

其實就係俾朋友爆左ac一時接受唔到,所以認定係系統食左佢。。如果唔係點會一口咬定鎖定坐騎放收藏之後係唔可以拎出黎解鎖再掉?

我而家明點解啲人叫我唔好理哎呀姨甥仔,正常人係比較難同智障溝通到,再反駁落去只會出現更多自暴其短既機會。

岩先仲有新手朋友同我講話有人鬧我,我問係咪淨係識用粗口係咁鬧? 佢話係,你點知 wwwwwww 唉,辛苦哂
作者: abch123456    時間: 2017-7-22 18:27:13

米米 發表於 2017-7-22 18:16
其實就係俾朋友爆左ac一時接受唔到,所以認定係系統食左佢。。如果唔係點會一口咬定鎖定坐騎放收藏之後係唔 ...

我真系唔知道邊個先系智障哪 邊個系智障都好啦 就滿足下你 當我系智障啦不過選擇同智障溝通既都系你自己攞黎架姐阿姨
姨姨你年紀應該都唔細..點解可以將你自己既假設當成真既一樣
乜野叫"其實就係俾朋友爆左ac一時接受唔到,所以認定係系統食左佢。。"
其實就係? 睇黎當中內情你好清楚咁喎哈哈
如果我真系比人爆AC..我諗智障過個唔系我,系爆我AC過個
乜野都唔拎,乜野都唔掉,就只系掉一隻爛屬既幻影戰狼?
你講野同青頭文一樣系無邏輯架喎,你真系覺得我而加咁既情況,會系比人爆AC? 哈哈,如果系我真系會笑你頭腦簡單
你而加明點解D人叫你唔好理我啊? 你真系明咩?
你真系明既就一早收左聲啦..岩唔岩啊?仲晒時間上黎打喱幾十隻字? 仲上黎自打嘴巴?
我好認同你過句"正常人係比較難同智障溝通到" 冇錯 我覺得我真系同你溝通唔黎
其實真系好好奇,你睇下你地,黑名單我幾唔方便
我系GAME入面鬧你都要人話你聽先知, 我系你不如直接解鎖啦 系米真系咁蠢啊?
最好笑系乜野你知唔知? 系GAME到就黑名單我.. 跟住就系agame到應我
成件事你唔覺得好自相矛盾架咩
作者: Eva    時間: 2017-7-22 19:40:18

笑到停唔到 D LOGIC
作者: 米米    時間: 2017-7-22 20:59:50

Eva 發表於 2017-7-22 19:40
笑到停唔到 D LOGIC

仲要繼續曬智商
作者: climbd16236    時間: 2017-7-22 21:35:23

其實我就真係唔明, 人地唔見左野, 又關人地公會事, 又關人地幾多AC事, 人地唔清楚咪響到問神域使者囉, 呀使者哥哥都叫佢搵客服啦, 咁人地都做左, 上黎PO番D圖證明比大家睇,佢有綁定, 有鎖騎掉唔到落地。
點解要咁多假設性想法去評論人地唔見野? 人地唔見野已經心情唔好, 仲響到加油添醋
他日你地自己AC出事, 唔好怪無人幫你地
作者: 米米    時間: 2017-7-22 21:54:25

climbd16236 發表於 2017-7-22 21:35
其實我就真係唔明, 人地唔見左野, 又關人地公會事, 又關人地幾多AC事, 人地唔清楚咪響到問神域使者囉, 呀使 ...

因為平時得罪人多

如果好聲好氣求助,你應該見到好多人係會幫手或者提佢可以點做。但呢個人講野前後矛盾,被提醒後就發惡咬人,到後面show出智商乞人憎嘴臉,俾人數係正常。一開始正正常常邊個真係咁得閒踩人一腳?

就如同一開始我唔知佢係邊個,只睇到佢聲稱自己半年冇玩,但cap圖客服話有上線紀錄,即係話有機會係人為,而唔係肯定係系統。但呢點之後就寸嘴,博咩先?係想解決問題定好似平時咁吃飽飯搵人嘈?

後面有人都提到附魔可以轉移,就如同佢本人提到本身至少都藍附魔,但拎出黎乜都冇,即係係可以有人用轉移轉左去。

仲有你地明唔明,爆acc唔一定係求財,可以係報復。見你絕版騎,又得罪人,等我掉左你先,呢種事係能夠發生。就反而話鎖定左既騎冇得係收藏直接掉地,咁咪拎出去背包解鎖再掉嚕? 唔知唔緊要,但唔好拎自己無知當係人地白痴。

仲以為係game係世頻俾好多人拉黑就好威? 好多人都係嫌你煩嫌嘈,而唔係怕你驚你。

唔清楚一啲本身係冇錯,錯在人品。你鍾意蝦人,人地其實都鍾意蝦你。 大家知你專登撩事,以騷擾人為樂,但係鬧黎鬧去都係伯母,笑你傻都仲唔明。如果你真係想解決坐騎問題,咪照直同客服講,唔洗死話係系統錯既。
作者: abch123456    時間: 2017-7-22 23:51:41

咦 阿姨唔系話明白你D朋友點解叫你唔好理我D野架咩?
仲系到留言既你到底系米真系明架 哈哈
作者: abch123456    時間: 2017-7-22 23:53:25

米米 發表於 2017-7-22 21:54
因為平時得罪人多

如果好聲好氣求助,你應該見到好多人係會幫手或者提佢可以點做。但呢個人講野前後矛盾 ...

首先一樣野
冇人要求你黎幫手,因為你喱D玩家仔系咩都幫唔到既
只系你八婆自己黎多事姐
求助都唔系求你啦阿姑 求你有春用啊 你只系一個阿姑黎架咋
預期話我比人拉黑覺得自己好威, 不如話你地拉黑人系米覺得自己好醒啦
我從來冇要求人拉黑我架囉好冇
系哪系哪,我地最黑人憎^_^你喱D八婆仔就最受人歡迎啦,我地最醜惡你最神聖哪好未..haha 你無非都系想我咁講姐
話我前後矛盾前你望下自己先啦,唔系話彩我都晒氣架咩? 結果米又系keep住上黎打幾百字
我鍾意蝦人 自然多人鍾意蝦我? 冇錯啊 不過你覺得你蝦得到我咩憑乜野? 就憑系喱到作幾篇文?
你蝦到我地 就系我地拉黑你 唔系你拉黑我地啦豬兜黎既
同你講啦,官方冇心幫我搞我就預左架哪,你系到假設咁多想搏乜野姐,你估你系官方啊?官方要搞自然會搞,官方唔理既,多100個你喱D八婆上黎撐我都冇用,你好渺小架咋

作者: abch123456    時間: 2017-7-23 00:00:39

米米 發表於 2017-7-22 21:54
因為平時得罪人多

如果好聲好氣求助,你應該見到好多人係會幫手或者提佢可以點做。但呢個人講野前後矛盾 ...

""仲有你地明唔明,爆acc唔一定係求財,可以係報復。見你絕版騎,又得罪人,等我掉左你先""

哇 .. 哈哈 喱句講到似模似樣喎 唔知既都以為事實黎 要報復就成隻人del左佢啦 仲只掉一隻騎啊? 仇都唔識點報啊? 洗唔洗教你啊
都話左玩幻想神域姐 唔系比你幻想架,你嚴重到要扮埋爆我AC過條友講野先好笑"等我掉左你先" 哈哈 救命 真心笑左出黎
D假設多到開始離譜哪-___-..
講到真相咁樣,爆我AC過個唔通系你0.0?
你話系你做既 我米當真囉當人三歲細路哥啊?
作者: 米米    時間: 2017-7-23 00:16:58

無得救
作者: 米米    時間: 2017-7-23 00:17:40

climbd16236 發表於 2017-7-22 21:35
其實我就真係唔明, 人地唔見左野, 又關人地公會事, 又關人地幾多AC事, 人地唔清楚咪響到問神域使者囉, 呀使 ...

明未
作者: abch123456    時間: 2017-7-23 00:21:05

米米 發表於 2017-7-23 00:16
無得救

hey 冇人求救啊
作者: abch123456    時間: 2017-7-23 00:21:58

做乜野姐米米你
你講經就得 我講野就=無得救
做咩姐你
作者: climbd16236    時間: 2017-7-23 14:09:05

米米 發表於 2017-7-23 00:17
明未

人地點講,有權無視,只係叫左你一句姨姨, 你就踩人踩到人上心口, 我覺得你咁講仲差囉, 佢叫你一句姨姨可能係有貶意, 但你無限既反駁更係帶來依場爭吵既導火線。你唔鐘意人地叫姨姨, 你可以話SORRY我其實唔係好大,叫我小姐IS OKAY,你一句幼稚園乜乜乜 , 你話人地無禮貌,咁你呢…
唔好話人地無禮貌你先對人無禮貌,依個只係藉口。
仲有,你話佢無好聲好氣求助, SORRY我真係見唔到有邊到唔好聲好氣,佢問神域使者果到態度都良好。
仲有唔明果個係你,從頭到尾你地個個勁多假設,又假設人地共用AC,又假設人地未綁定,又假設人地寄比自己D分身,又假設佢比人爆AC,咁多假設,有冇個假設係有前提條件先?細個讀科學都知,假設前提係有條件架啦。
就憑一句得罪人多,我真係睇唔到呀MAN有幾得罪人,只可以話佢講野直,係D人玻璃心先接受唔到佢直腸直肚,有D野事出未必無因囉。

其他野唔評論了,我只係以事論事。
希望事主可以早日拎番隻絕版坐騎
作者: abch123456    時間: 2017-7-23 14:38:37

climbd16236 發表於 2017-7-23 14:09
人地點講,有權無視,只係叫左你一句姨姨, 你就踩人踩到人上心口, 我覺得你咁講仲差囉, 佢叫你一句姨姨可能 ...

多謝您系局外人既角度睇清楚成件事

同埋佢地假設咁多野根本冇用,若果事實真系佢地假設咁多樣野之中其中一樣
官方要查點會查唔到.. 如果官方查到同我講系我自己掉落地既 我都會接受
但官方連查都冇去查清楚 同我講難以搜索 喱個答覆令人覺得好唔負責任
作者: 神域使者    時間: 2017-7-24 13:50:02

大家冷靜一點,我講一講件事係點

官方一般都會酌情幫玩家的,當然都要看情況,
玩家如果有物品不見了,官方會找出有關物品的紀錄,
要找出有關的物品,需要一個時間範圍,來找出物品的流水號,再從中找出那個物品的下落。

但由於物品的流動,可以說是每分每秒都可以有紀錄,一個角色單單一天,所有的各式各樣的紀錄可以上數萬條的,
要從數天中的紀錄找出指定的一件物品,已經要一定的時間,如玩家提供的時間範圍多於一個月,要找出來就已經相當之困難,
而玩家更是提供了半年以上的範圍,情況就如大海撈針一樣,
就如官方對玩家的回覆,半年沒有登入的話,要找出玩家半年前登入的數天,因為玩家表示當時仍看到物品,那還好,範圍不是太大,
但實際卻不是的,玩家半年之前仍有保持登入,那個範圍就一下子變得很大,真的未能處理,請玩家見諒。

玩家說明是半年沒有玩了,但仍有登入紀錄,是否有把帳號給其他朋友使用? 不妨向朋友先了解一下。我看到你是有定期上線一下,但會不會有可能有其他人登入過的可能性呢?

作者: abch123456    時間: 2017-7-24 15:47:12

神域使者 發表於 2017-7-24 13:50
大家冷靜一點,我講一講件事係點

官方一般都會酌情幫玩家的,當然都要看情況,

半年前開始冇玩
但喱半年我每格就快夠1個月冇on就會上一上線
(因為1個月唔上線小屋既傢俱就會全部寄返比我,又要再佈置)
但係我上線就只純粹上線之後就立即off,咩都冇望過
AC都冇借過比任何人,但如果真系好難搞就由佢啦鬼叫我發現得遲
3Q版主
作者: Asaki    時間: 2017-7-24 16:29:26

abch123456 發表於 2017-7-24 15:47
半年前開始冇玩
但喱半年我每格就快夠1個月冇on就會上一上線
(因為1個月唔上線小屋既傢俱就會全部寄返比我 ...

WWWWWWW

AC都冇借過比任何人 <<<<

但係個簽名係「 1個ac 10個人用   吹咩??  」

對唔住...我好唔爭氣咁笑左
作者: 0.0    時間: 2017-7-24 21:38:50

1件事還1件事既,唔見野同克人憎都要分開計既

case 1:
我真係試過當紅利掉左隻坐騎...
血都嘔埋出黎..

無上半年唔見野好似比較怪喎,有無轉比分身?
個特別倉有無睇清楚呀?
都係打去alta問啦。

case 2:
蜘蛛幾兄弟又真係幾出名...不過係名聲差爆果隻
其實打機輕鬆下姐,何必因為少少事咬住人唔放?
有d重曾經係你d fd,以前睇世頻就知你地幾難相處。

得罪講句,呢排你地番左黎,全世界靜晒,神惜鬼厭既程度都幾誇下,
公會不知幾多朋友叫大家千其唔好同你有交集,有幾個重因為咁唔玩,
雖然我覺得為左咁唔玩好on居..

pvp,pk比你贏盡又點丫,你同班剩係鐘意玩副本既講隻抽都無謂啦係咪,
搞咁多野pvp無人排,避開你地最終咪得番企城功能。

唔認同man直腸直肚=好=唔得罪人,只覺得佢成日得罪人,
外人食花生加上某d表面同佢有2句,實際勁憎佢地果d人講,只係覺得佢係個,
入世未深,自我中心,極度中2病,反轉豬肚就係屎既人

sor...我可能都太直
作者: abch123456    時間: 2017-7-25 02:51:46

Asaki 發表於 2017-7-24 16:29
WWWWWWW

AC都冇借過比任何人

乜Agame ac同幻想神域ac有關系架咩
喱到系Agame 唔系幻想神域,分開架wo
你唔搵埋我facebook出黎講
作者: abch123456    時間: 2017-7-25 03:08:24

0.0 發表於 2017-7-24 21:38
1件事還1件事既,唔見野同克人憎都要分開計既

case 1:

1.你將隻騎當紅利配方咁掉左系你7姐..與我無關既,我唔見過隻系金色騎,同紅利配方唔同色既 ?
都系過句啦 如果我冇搵清楚又點會上黎呢..
如果隻野仲系我AC到,官方又點會查唔到呢..

2.名聲差唔差爆呢 我地就冇乜所謂既
打機 我地都系仍然咁輕鬆,唔知你邊隻眼覺得我地唔輕鬆啦~
咬住人唔放?你又邊隻眼見到呢?知唔知咩叫咬住人唔放?....(姐系到而加都仲嘈緊啊)
曾經系我FD咁又點啊?
好坦白哪,我份人呢..就人不犯我我不犯人既,人唔撩我我就真系費事晒口水理佢..
但黎撩我在先呢就唔同哪,唔知成件事呢就唔好系到諸多事實,就系咁簡單
"以前睇世頻就知你地幾難相處"<--?? 哈,咁又關你事啊? 而加要你同我地相處咩?你制我都唔制啦傻佬
同埋唔好同我講以前啦,我幾千萬年前系菩提老祖tim啊

3.我地返左黎玩,全世界靜晒都瀨得落我地到啊?
佢地靜晒收晒水,系佢地問題啦下嘛?
你公會D人因為咁而唔玩,你自己都覺得佢地on居啦系米?
我就覺得一隻game總有人做衰人既而加冇人做,米我地做囉..哈
我地唔玩過陣,米又系聽返d人講乜野極光團啊,乜野亂世名流某幾個系戰埸到玩串晒啊,又乜又物
我地唔系到@,@米一班新人上位做大佬囉,人之常情姐
我地返黎囉,覺得冇得做大佬,唔夠打,米唔玩PVP/棄GAME囉人就系咁簡單渣嘛..
又唔系我地叫佢地唔好玩既..唔好乜都瀨落我地到先,我不知幾想多人D玩系佢地唔敢同我地玩渣嘛

你公會不知幾多朋友叫大家唔好同我地有交集?
哈..首先我地唔系同個個人都岩傾架想埋堆都唔系話埋就埋既
選擇權唔系你地到先

4.PVP比我地贏盡又點? 有得問又點架咩贏米贏囉,輸米輸囉..仲可以點?不如你答我
咁我問返你啊,你打機打咁耐咁又點啊? 你會點答你米又系仲系到打緊
搞咁多野PVP冇人排? 你又見到我地搞乜野啊@@?
而加戰埸我見到新手好禮貌都放生既,戰埸蜘蛛又冇放水,你而加仲見到D乜野啊@@?
冇人排姐,唔系又打算瀨落我地到啊? 人唔排系D人問題,唔好黎搵我地喎我地排左架哪喎
人驚死唔排,咁冇計架喎有名你叫戰埸,入黎打先叫正常喎,唔好洗搭洗到變老馮先得架
又唔肯課金衝裝,又怕死話唔放人洗搭,之後黎發窮惡話返我地搞事?冇野下哇

5.你唔認同我唔緊要啊,你見到我成日得罪人@@?
但系你見唔見到人得罪我啊?ha
又系過句啦,人唔撩我,我彩佢都晒氣啦
"外人食花生加上某d表面同佢有2句,實際勁憎佢地果d人講"<--
邊個真系FD,邊個扮晒野,我都仲識分既
不過其實唔洗咁驚架喎 哈哈..
實際憎我既,同我講話憎我,串我都冇問題架喎其實
但又要扮野同我r fd既.. 咁真系辛苦晒你地哪
打機都要打到咁悽涼
"入世未深,自我中心,極度中2病,反轉豬肚就係屎既人"<--
哈..大家咁話啦,你地覺得我點我控制唔到wo又對我冇影響既我不知幾自豪啊吹咩,我有我玩
我份人點衰都仲有FD,都仲有人黎R FD,你又吹唔吹得我漲
你問返我,我夠覺得你地只系一班傻西啦
打機都打到驚驚青青,做返自己想做既事都唔敢有D可憐既系(有份既自己知啦)

PS:最後講句,幻想神域仲有成幾十至百幾人玩,就單憑我地4個蜘蛛仔可以影響到咁大咩?乜衰野都瀨我地既
如果真系既,我會自豪架估唔到我地4丁友可以有咁大既影響力..
講到我地犯眾憎咁,若然咁憎我地,反我地啊嘛,仲有成百人wo你地一人一篤尿都浸死我地啦,唔好講到冇晒我地辦法咁先
系時候好好檢討下哪

sor同可能我就唔講哪因為我事實講野就系咁直
作者: v3v    時間: 2017-7-25 13:30:42

abch123456 發表於 2017-7-25 03:08
1.你將隻騎當紅利配方咁掉左系你7姐..與我無關既,我唔見過隻系金色騎,同紅利配方唔同色既 ?
都系 ...

冇晒人玩果班咩極光咩亂世名流先有得扮勁姐
依加嚇到玩都唔敢玩棄埋game
作者: hoigbbzi    時間: 2017-7-25 15:21:04

打機係為自己娛樂 其實有咩人都係甘打架拉 有分別既咩? 游戲世界每一個游戲都有高手 甘吾通個個都吾玩咪 我就吾會拉
作者: abch123456    時間: 2017-7-25 15:49:35

v3v 發表於 2017-7-25 13:30
依加嚇到玩都唔敢玩棄埋game ...

都唔系第1次啦
人之常情,見慣不怪
作者: abch123456    時間: 2017-7-25 15:51:35

hoigbbzi 發表於 2017-7-25 15:21
打機係為自己娛樂 其實有咩人都係甘打架拉 有分別既咩? 游戲世界每一個游戲都有高手 甘吾通個個都吾玩咪  ...

冇錯,打機唔系為左取悅任何人
而系純粹為左娛樂自己
by the way 人點睇我地,我地一向冇所謂
作者: oneQ    時間: 2017-7-25 19:37:55

呢D咪差距囉. 我地吾玩個陣.就出晒來扮大哥.呢返我地返黎.驚到要放AC笑死我.哈哈.禁又係.PVP又吾夠我地打. 聖城都吾敢企.呢埋係個公會領地到打下D無裝既.咪拎到自信囉.
作者: oneQ    時間: 2017-7-25 19:44:07

裝大家都可以有.你地都可以換套PVP裝.一樣大家都可以課金玩.有咩好賴.
又想係自己公會班女到做大哥要型要威..但係出到黎又吾夠人打. 咪吾低得囉. 真心既.你地有你地PVE我地有我地PVP 無問題嫁喎

.但係吾好又要威又要帶頭盔.  好肉酸.

作者: hoigbbzi    時間: 2017-7-25 22:35:32

其實 我想講 想入下打戰場咪打羅 有隊友既游戲又洗咩甘怕比人打死姐 吾死又點會有進步呢 死左10秒後咪起返身羅 又一條好漢拉 係咪先
作者: hoigbbzi    時間: 2017-7-25 22:42:39

幻想游戲世界無絕對的強者 只有自愿無限付出的玩家 (你的付出如何 你的裝備也必如何)
作者: oneQ    時間: 2017-7-25 23:10:40

hoigbbzi 發表於 2017-7-25 22:42
幻想游戲世界無絕對的強者 只有自愿無限付出的玩家 (你的付出如何 你的裝備也必如何)  ...

無錯. 我岩岩玩個陣都係禁沖上黎.  無付出就想要收獲既傻仔太多.我地打單p 打通頂.都係禁練返黎.所以就話.差距.
作者: hoigbbzi    時間: 2017-7-26 09:51:50

事實果句 吾好話無玩半年 就算有玩 有時候吾見左物品 都未必第一时間知 不過Alat甘問玩家都係程序既一部分 大約講到時間出黎 都起碼有得搜索下 ps:我都試過吾見幾次野 打上去 Alat都幫到我穏返 時間都係比大約時間 就算係吾小心掉地物品 都可以有得比返你 其實好小向自己到吾知 當伱分身有幾十只都好 細心有查明 都係穩吾到 通常都係吾見左多架拉 綁定左果D就吾洗好懷疑拉 我覺得係基本常識羅
作者: hoigbbzi    時間: 2017-7-26 12:06:07

oneQ 發表於 2017-7-25 19:44
裝大家都可以有.你地都可以換套PVP裝.一樣大家都可以課金玩.有咩好賴.
又想係自己公會班女到做大哥要型要威 ...

哈 "又想係自己公會班女到做大哥要型要威"依句夠重點

首先要好似Q講甘 千其吾好懶 提高各方面的技術同裝

如果吾係邊有甘多公會人承認你呢 Xd

更吾好話做乜哥乜姐啦 游戲世界都有現實既一面既
作者: hoigbbzi    時間: 2017-7-26 12:17:33

abch123456 發表於 2017-7-25 15:51
冇錯,打機唔系為左取悅任何人
而系純粹為左娛樂自己
by the way 人點睇我地,我地一向冇所謂 ...

明顯依度始終係游戲世界 黎得都係玩游戲 吾係比外界人去評論自身同性格問題 跟本吾需要理會其他玩家點睇自己 講句難聽D:大家都冇資格去評論自身問題 游戲只評論關于游戲內相關的事情 例如:技術與裝備等等!
作者: abch123456    時間: 2017-7-26 20:05:54

hoigbbzi 發表於 2017-7-26 12:06
哈 "又想係自己公會班女到做大哥要型要威"依句夠重點

首先要好似Q講甘 千其吾好懶 提高各方面的技術同裝 ...

系 哈哈
大家玩緊既系同一隻GAME
何況FF冇乜特別稀有既裝備(由其系PVP裝)
我地有既裝人地都可以有,大家都系+30
但點解未打就會覺得輸硬比我地呢,唔通我地真系被選中既細路咩-3- 唔系囉
純粹系因為我地遇強愈強姐,見到有咩不足就去不停思考不停改進(技術/裝備)
心態問題黎 張家輝教落 做人千奇唔好怯,一怯就輸成世架哪XD
作者: climbd16236    時間: 2017-7-28 10:15:24

點解無啦啦我公會都要中槍, 我唔係幾覺亂世名流有人出黎扮勁WOR
不如你講下我公會有咩人扮勁
仲有邊個嚇到唔敢玩棄埋GAME呀, 真係好想知, 我響自己公會都唔知WOR
作者: yinlove813    時間: 2017-7-28 11:54:03

嘩, 你係好嘢嫁喎, 講講下可以拉埋其他人落水

幾時有扮勁? 有圖有真相啊甘大頂帽粒落嚟我哋真係受吾起

我哋挽我哋嘅, 又無出嚟撩交打
作者: KerRK    時間: 2017-7-31 02:05:43

爬左成個鍾文
其實呢度真係要分幾件事黎講既

1)唔見左野果度

其實事主都搵左方法去尋求恊助既,
官方解釋左原因。
解決到既早就解決左既
解決唔到真係冇咩方法既
另外事主有冇可能放左第2隻人物度/唔小心掉左佢而自己唔記得左呢?
可能會搵得番呢~

2)世頻果度

其實呢度係有言論自由既
人地講乜都控制唔到既
世頻呢樣野,你鍾意睇就睇啦。
唔鍾意咪關左世頻功能/一係block左條友啦
可以唔洗睇

3)人際關係問題

對人地既評價我就不評論啦
公道講句:岩玩咪同佢玩囉,唔岩玩咪唔好同佢玩囉。
唔鍾意佢咪block左佢囉
嘈咁多有咩用,用一個制搞掂!
咁樣嘈落去冇意思

4)pvp戰場問題

我反而覺得佢地番左黎都係好事黎
起碼可以真係同人打啦
成日洗分洗塔真係好悶架
之前沖左成套pvp30諗住同人揪既
但早排冇咩好似佢地專業打pvp既人玩又真係好悶
有裝恰冇裝冇咩意思
自從佢地番左黎同佢地打
知道淨係成套+30係冇用既 要其他野加埋先有用既
其實PVP同佢地打可以提高自己有咩地方不足
戰場本身目的係比人開片架
唔係比你洗分既
ps:本身冇打開pvp,呢排開始先接觸。

5)其他問題

事件還事件,何必要問候老豆老母呢。
公會就正如自己一個家庭一樣,正如當正自己父母一樣。
小事一件可必要話人地成個公會。
咁樣對大家有咩好處呢?

講完~
先帶頭盔同伸利:小弟沒有幫/沒有針對任何一方,只係爬完文得出黎既感想。

唔好掛住望我戈兩張簽名

雖然的確好吊引

作者: abch123456    時間: 2017-7-31 03:14:59

KerRK 發表於 2017-7-31 02:05
爬左成個鍾文
其實呢度真係要分幾件事黎講既

冇啦 搵暈晒咁多隻人都冇 由佢
作者: Eva    時間: 2017-7-31 12:11:17

有個倉 叫特珠倉 收得比較埋 係料倉隔離 有冇睇過果到

作者: abch123456    時間: 2017-8-1 09:52:45

Eva 發表於 2017-7-31 12:11
有個倉 叫特珠倉 收得比較埋 係料倉隔離 有冇睇過果到

睇左啦
點解你地一個二個咁唔相信人地
人地真系反轉左自己隻AC幾次架哪
比返D信任黎好WO 一埸FF玩家

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://forum.agames.hk/) Powered by Discuz! X2