AGAMES 討論區

標題: 玩曙光的人越來越少的十一大原因 [打印本頁]

作者: 1001997    時間: 2010-5-22 15:29:24     標題: 玩曙光的人越來越少的十一大原因

1.有錢者谷起物價及某些人bug錢(感謝小程xdd提供)令物價上升,玩唔起
   結果:只有有錢人玩曙光
   影響:玩曙光的人越來越少

2.出左好耐
  後:人開始高lv(以前個個都係10-30lv)
  之後:難升
  後來:離開曙光
  結果:玩曙光的人越來越少

3.多人用外x
  之後:有掛者越來越高lv,GM又唔捉人(以前用掛會俾人唱)
  後來:冇掛者覺得對自己唔公平/悶(d人全用外掛,冇人陪玩)
  及後:離開曙光

4.漫無目的升lv
  之後:覺得無聊,浪費時間(GM又唔搞活動)

5.其他Online game可能比曙光更好玩
  之後:轉game

6.GM不理會玩家訴求只顧賺錢
   之後:有問題玩家得不到幫助
   其後:玩家覺得在自己的遊戲中利益受損

7.有錢人壟斷
   之後:普通人受剝削

8.昆狗猖獗 (感謝妖樂提供)
   之後:多人被騙(GM不出手相助)
   後來:被昆者離開曙光

9.玩家質素下降(感謝喜歡淡淡愛提供)
   之後:出現霸道行為
   然後:新手/低lv被欺壓(甚至欺騙)

10.點野
   之後:某些人買唔起(佢地買得起一張,第二張....二十張....一百張咩?)
   然後:不公平情況出現

11.經常斷ser(感謝一眾玩家提供)
   之後:造成玩家經驗值損失
   後來:某些玩家為減少損失用點買大量復活工具(間接令GM賺錢)[有時此step可省略]
   然後:玩家忍無可忍(感謝飄風小豪提供)
     p.s.GM是否在自編自導斷ser?

結論:曙光剩番x機者,昆狗(推斷)及多錢既人玩及變成小圈子(感謝r147907提供)

推斷:這一切絕對不是一朝一夕而成的,昆狗猖獗是因為物價上升,有錢人壟斷!為甚麼以前沒有昆狗?以前物價便宜,每人資產相等,昆狗便不會四處騙人!反對曙光GM,他們才是真正的昆狗!

作者: 小淫牛    時間: 2010-5-22 16:08:45

話時話,GM都5想理個曙光呢:funk:
作者: 小程xdd    時間: 2010-5-22 18:28:09

我想講第1個 既原因係咁 因為有d人bug錢 攪到d價上升 唔係有錢人攪到d價上升 (只係個人認為)
作者: 〝龍﹏龍〞    時間: 2010-5-22 18:33:12

最主要係曙光GM,完全冇體會過玩家訴求!
(對比一下劍狐ge討論區便知道)
別說他的,就僅是拿取這點來看看
經常斷ser,毫無改善!
完全冇體諒過難升/扣n多經後果
佢目的只係為左錢,斷得多,就越多人幫襯佢買鈴鐺
日積月累,一定好多玩家離開,包括我在內
畢竟,玩家的忍耐力是有限的

眼見曙光落得如此下埸,只好嘆息一聲
為我,為所有曾經深愛過曙光2的玩家們,而感到惋惜!
作者: kennykin6280    時間: 2010-5-22 18:34:58

難道你唔用程式升-_-?
作者: 1001997    時間: 2010-5-22 18:52:20

原帖由 kennykin6280 於 2010-5-22 18:34 發表
難道你唔用程式升-_-?

你估全世界都有「程式」架?;P自問對曙光絕對忠誠的七八成係我以上講"嗰d"人

作者: 利是風    時間: 2010-5-22 21:27:33

4.漫無目的升lv

之後:覺得無聊,浪費時間(GM又唔搞活動)

我有同感-.-
作者: 1001997    時間: 2010-5-22 21:53:47

GM唔理曙光可能係認為曙光已經冇希望.....GM係咪=alta:em800_08:

作者: SuMGoR    時間: 2010-5-23 00:01:15

原帖由 1001997 於 2010-5-22 21:53 發表
GM唔理曙光可能係認為曙光已經冇希望.....GM係咪=alta:em800_08:

alta 請既
唔代表係alta
作者: 邀月    時間: 2010-5-23 14:35:46

完全有同感~
我依家玩緊ge game活動多到數唔晒~
日日有活動~
基本上你玩晒d活動都升唔少~
人地都唔洗搞咩雙經都可以好多人玩~
作者: 利是風    時間: 2010-5-23 22:28:43

咩GAME黎@@
我大考完又想玩._______________________________.
作者: 邀月    時間: 2010-5-25 15:05:07

原帖由 利是風 於 2010-5-23 22:28 發表
咩GAME黎@@
我大考完又想玩._______________________________.

武林群俠傳
其實我覺得中華網龍d game好玩d~
作者: sinson    時間: 2010-5-26 19:24:45

4.漫無目的升lv
日日都係咁,又悶又慢又慢機又傷機-.-,升幾個月都係升得一lv,同前一lv冇大分別個隻,
升黎都冇用- -
作者: 利是風    時間: 2010-5-26 23:38:53

原帖由 邀月 於 2010-5-25 15:05 發表

武林群俠傳
其實我覺得中華網龍d game好玩d~

我大考完如果得閒(唔洗溫書的話)
我又玩~
作者: 邀月    時間: 2010-5-27 14:54:53

原帖由 利是風 於 2010-5-26 23:38 發表

我大考完如果得閒(唔洗溫書的話)
我又玩~

好呀~
雖然我都仲係好低級,
但最緊要係入面玩得開心~
升慢d都冇咩所謂
作者: 1001997    時間: 2010-5-28 13:16:39

原帖由 SuMGoR 於 2010-5-23 00:01 發表

alta 請既
唔代表係alta

根本上就係佢自己下嘅惡果(幾時我就唔知啦,09年8月-10年2月我都冇玩)...Alta知道曙光已經冇空間發展,唯有唔理佢,等佢滅亡 or 斷Ser自己賺$....俾心機搞好其他Online仲好啦.....:funk:

致GM: 其實曙光(計理1)都出左5年半啦,唔計1都出左差唔多4年,一係出曙光3,唔使咁呀?!

作者: 邀月    時間: 2010-5-28 13:20:30

原帖由 1001997 於 2010-5-28 13:16 發表

根本就係一早種下嘅惡果...Alta知道曙光已經冇空間發展,唯有唔理佢,等佢滅亡 or 斷Ser自己賺$....俾

心機搞好其他Online仲好啦.....:funk:

致GM: 其實曙光(計理1)都出左5年半啦,唔計1都出左差唔多4年,一係出曙 ...

我諗如果真係出曙光3有冇人玩...
就算好玩好多,
可能有d人一聽個名都唔想玩...
作者: 小程xdd    時間: 2010-5-28 19:28:24

原帖由 邀月 於 2010-5-28 13:20 發表

我諗如果真係出曙光3有冇人玩...
就算好玩好多,
可能有d人一聽個名都唔想玩...

我有小小同感
作者: 1001997    時間: 2010-5-28 21:45:58

原帖由 小程xdd 於 2010-5-28 19:28 發表

我有小小同感

我相信一切重新開始+GM改進自己一d:thumb: 既行為,曙光一定有得發圍...
作者: 大頭鬼    時間: 2010-5-28 22:10:49

嘩!樓主講中曬我心諗果d野!

p.s.我都半放棄左曙光
作者: 1001997    時間: 2010-5-29 14:29:15

聽人講,夜光卡e+已經開唔到...GM又5關閉領獎兌換處,可見佢e+冇理過曙光....
作者: tobyyeung327    時間: 2010-5-29 17:53:23

差d想買卡tim = =好彩...
作者: 二打六~~    時間: 2010-5-29 19:22:17

睇黎大家既留言.......
gm直頭放棄左曙光呢隻game
作者: 1001997    時間: 2010-5-29 19:28:05

原帖由 tobyyeung327 於 2010-5-29 17:53 發表
差d想買卡tim = =好彩...

夜光卡得番幾個賣點渣wo.......依家冇哂咁滯...我07年個陣儲落好多張.......其中一張係元神(閃):call:

p.s.講番正題先.......GM都冇乜點出動( GM001, GM002, GM003, GM004 and GM005 )LA....

作者: O﹏貓影淚    時間: 2010-5-29 21:57:20

alta出架勢既,我唸就係劍狐傳奇= =
作者: 邀月    時間: 2010-5-30 14:06:23

原帖由 1001997 於 2010-5-28 21:45 發表

我相信一切重新開始+GM改進自己一d:thumb: 既行為,曙光一定有得發圍...

但係始終曙光唔夠出名,
邊夠勁舞團呀, 跑呀, 中華英雄等等果d鬥...
我試過向同學講起呢隻game佢地都唔知係咩黎///
作者: 邀月    時間: 2010-5-30 14:08:27

原帖由 二打六~~ 於 2010-5-29 19:22 發表
睇黎大家既留言.......
gm直頭放棄左曙光呢隻game

如果gm放棄左曙光,
點解唔索性關閉隻game...
依家好似係到由得d玩家自生自滅咁...
隻game仲存在係度有咩意思...
作者: 1001997    時間: 2010-5-30 16:25:35

原帖由 邀月 於 2010-5-30 14:08 發表

如果gm放棄左曙光,
點解唔索性關閉隻game...
依家好似係到由得d玩家自生自滅咁...
隻game仲存在係度有咩意思...

D GM 要賺$$嘛...我由07年4月開始玩到依家(斷過兩次,第一次:08年尾-09年初,第二次:09年8月-

10年2月),都唔明點解曙光會落得如此地步,以前d人好講信用,多人玩,唔用x(因為低lv易升),個個一齊組

隊打/冒險,物價低,GM成日出活動....幾正,真係好懷念嗰陣時.....

作者: tobyyeung327    時間: 2010-5-30 17:41:05

原帖由 1001997 於 2010-5-30 16:25 發表

D GM 要賺$$嘛...我由07年4月開始玩到依家(斷過兩次,第一次:08年尾-09年初,第二次:09年8月-

10年2月),都唔明點解曙光會落得如此地步,以前d人好講信用,多人玩,唔用x(因為低lv易升),個個一齊組

隊打/冒險,物價低, ...

我仲記得...GM係攤區放BOSS[古靈聖光鳥]...好多人係度搶打...不知幾開心..

作者: 1001997    時間: 2010-5-30 17:59:21

原帖由 tobyyeung327 於 2010-5-30 17:41 發表

我仲記得...GM係攤區放BOSS[古靈聖光鳥]...好多人係度搶打...不知幾開心..

幾時既事????
邀月:其實曙光喺07年係幾hit的,係曙光最光輝既時期....:bowdown: 你喺Yahoo!知識+試下打曙光2,會發現大

部分問題都喺07年問.我早在05年已聽過曙光,但係嗰陣我都唔知咩叫做Online Game...

p.s.講番正題:聽朋友講原來曙光d GM同某d多錢+有權勢既玩家幾熟下架:o ,加上GM都唔理曙光了,唔

怪之得GM唔捉人啦!:@好多人都諗住放AC了..........仲有,E+既GM,悲哀...直頭要d玩家自己搞活

動!!!可惡的香港曙光GM...:'(

作者: tobyyeung327    時間: 2010-5-30 19:04:28

原帖由 1001997 於 2010-5-30 17:59 發表

幾時既事????
邀月:其實曙光喺07年係幾hit的,係曙光最光輝既時期....:bowdown: 你喺Yahoo!知識+試下打曙光2,會發現大

部分問題都喺07年問.我早在05年已聽過曙光,但係嗰陣我都唔知咩叫做Online Game...

p.s.講番 ...

唉...曙光2其實係度好game...點解會搞成咁呢:'(
作者: 邀月    時間: 2010-5-31 14:42:25

原帖由 tobyyeung327 於 2010-5-30 17:41 發表

可惜呢d已經成為回憶...
係咪果陣出寵物的時候有鳥打呀??
我都記得有呢件事...

作者: 邀月    時間: 2010-5-31 14:44:57

原帖由 1001997 於 2010-5-30 17:59 發表

幾時既事????

p.s.講番 ...

哈~我都知yahoo知識好多人問過曙光問題,
因為有部分我有份解答的...
依家的確少左好多人問野...
曙光1,2我都有玩....
不過算啦..曙光的光輝時刻已成過去...
作者: 小夏1226    時間: 2010-5-31 15:20:22

其實我想知好耐..
曙光1係點的...
同埋曙光1點解要變做曙光2.?
我係出左曙光2之後幾個月先玩的.
=口=
估唔到雲玩左甘耐=口=
係攤放王都記得= =

作者: 1001997    時間: 2010-5-31 17:25:27

原帖由 小夏1226 於 2010-5-31 15:20 發表
其實我想知好耐..
曙光1係點的...
同埋曙光1點解要變做曙光2.?
我係出左曙光2之後幾個月先玩的.
=口=
估唔到雲玩左甘耐=口=
都係攤放王記得= =

曙光1隻碟喺05年初周街派....依家仲喺到呀........

仲有,係攤放王幾時姐???

作者: 邀月    時間: 2010-6-1 14:14:09

原帖由 1001997 於 2010-5-31 17:25 發表

曙光1隻碟喺05年初周街派....依家仲喺到呀........:call:

仲有,係攤放王幾時姐???

確實時間唔記得...
好似係咪初出"古靈塔"打寵之後就有呢個活動??
果陣時我仲記得攤果到多人到lag晒機...=.=
個個搶住打...
作者: 5632    時間: 2010-6-4 16:10:10

AC貶值,玩家越來越少,GM唔理,大家覺曙光仲捱得住幾耐?
作者: 邀月    時間: 2010-6-4 18:31:35

原帖由 5632 於 2010-6-4 16:10 發表
AC貶值,玩家越來越少,GM唔理,大家覺曙光仲捱得住幾耐?

曙光應該只會愈少人玩,
至於關閉應該未必.
好似好少聽聞有game會結束...
作者: 1001997    時間: 2010-6-4 22:39:44

07年d人多數係喺星末,吹林等組升...掛住嗰陣,依家既曙光只講兩個字:"利

益",完全冇友誼可言!:@ 曙光2令我覺得我好似喺一個腐敗的國家,予盾嚴重,豪強欺壓平民....

作者: 5632    時間: 2010-6-4 22:58:13

原帖由 1001997 於 2010-6-4 22:39 發表
07年d人多數係喺星末,吹林等組升...掛住嗰陣,依家既曙光只講兩個字:"利

益",完全冇友誼可言!:@ 腐敗既曙光2令我覺得我好似喺一個腐敗的國家,

予盾嚴重,豪強欺壓平民.... ...

樓上講得好岩....

其實老實講句,曙光2執粒未嘗唔係一件好事...曙光2選擇係呢個時候執粒係明智的.其實依家已經有不少玩家對曙光不滿...執咗佢,之後將成個曙光改革.唔肯定會唔會回到三年前的時光....如果改革失敗或不受玩家歡迎,執咗佢吧,無謂再喺度死撐...GM搞d活動幾個月甚至成年先出一次,有時直頭唔出,d活動又冇黎新意,真無恥...曙光現在的局面只會促使它走向滅亡...曙光本以最可愛的online game自居,依家搞到........對外宣稱好可愛,但內情卻是...相信大家心知肚明...:(
作者: 邀月    時間: 2010-6-5 14:32:34

原帖由 5632 於 2010-6-4 22:58 發表

樓上講得好岩....

其實老實講句,曙光2執粒未嘗唔係一件好事...曙光2選擇係呢個時候執粒係明智的.其實依家已經有不少玩家對曙光不滿...執咗佢,之後將成個曙光改革.唔肯定會唔會回到三年前的時光....如果改革失敗或 ...

完全好同意你的講法...
不過曙光死都唔肯結束...
冇辦法...
作者: tobyyeung327    時間: 2010-6-5 19:03:44

寧願無左個ac令曙光重革就好啦...咁樣可能會返返之前好多人玩同好hit的game[有可能嗎?]
作者: 邀月    時間: 2010-6-6 14:32:08

原帖由 tobyyeung327 於 2010-6-5 19:03 發表
寧願無左個ac令曙光重革就好啦...咁樣可能會返返之前好多人玩同好hit的game[有可能嗎?]

其實就算改革我都未必會玩番...
香港咁多online game,
我自己通常唔會翻玩以前玩過的game...
作者: 1001997    時間: 2010-6-6 15:21:02

原帖由 邀月 於 2010-6-6 14:32 發表

其實就算改革我都未必會玩番...
香港咁多online game,
我自己通常唔會翻玩以前玩過的game...

記得你話過你有玩曙光1架wo...你又會玩番2?
作者: 邀月    時間: 2010-6-7 19:17:43

原帖由 1001997 於 2010-6-6 15:21 發表

記得你話過你有玩曙光1架wo...你又會玩番2?

應該係話果陣時仲未玩厭,
咪繼續玩埋佢...

作者: 5632    時間: 2010-6-13 15:01:31

原帖由 tobyyeung327 於 2010-6-5 19:03 發表

20%機會...最好暑假出,唔係汁啦...
作者: 1001997    時間: 2010-6-14 14:22:32

原帖由 5632 於 2010-6-13 15:01 發表

20%機會...最好暑假出,唔係汁啦...

曙光2死都唔汁囉...依家係出新版既最好時機....強烈要求出曙光3!

作者: 5632    時間: 2010-6-15 11:07:58

冇錯!GM無恥!各位請支持罷玩曙光!

作者: 邀月    時間: 2010-6-15 15:02:46

原帖由 5632 於 2010-6-15 11:07 發表
冇錯!GM性無能!收皮啦曙元GM!

各位請支持罷玩曙光!

罷玩中...@v@
作者: 1001997    時間: 2010-6-15 18:13:33

原帖由 5632 於 2010-6-15 11:07 發表
冇錯!GM性無能!收皮啦曙元GM!

各位請支持罷玩曙光!

其實閣下無需咁激動既,佢地遲早都會收架啦...

同劍狐d GM相比之下曙光GM簡直係垃圾之中既垃圾:@
作者: 5632    時間: 2010-6-15 18:16:40

哈哈,唔好意思粗俗左少少,我會改番...
p.s.我想攞番粒GP幣= =31/5唔小心錯左= =都係算啦....
作者: 妖樂    時間: 2010-6-15 21:45:55

說得對 說得好 說得妙 完全符合晒我一直以黎想講的東西... 如果玩曙光戈陣唔係有成班好好ge fd 陪吹水._. 我想我會一早便退了曙光 55
作者: 妖樂    時間: 2010-6-15 21:46:55     標題: 回覆 51樓 1001997 的帖子

當然~.~ 其實玩跑呢隻算係抵能的game 都可以話好玩過曙光 轉玩夢古 haha

請善用編輯功能,切勿連帖

作者: 邀月    時間: 2010-6-16 14:44:48

原帖由 妖樂 於 2010-6-15 21:45 發表
說得對 說得好 說得妙 完全符合晒我一直以黎想講的東西... 如果玩曙光戈陣唔係有成班好好ge fd 陪吹水._. 我想我會一早便退了曙光 55

我玩玩下已經發覺愈少fd on了...
咁我都於是唔玩算了...
作者: 1001997    時間: 2010-6-16 15:53:47

小四嗰陣差唔多半班玩,依家知名度低左好多,中一(E+)我問同學有冇聽過

曙光,有d人聽都未聽過...
作者: 1001997    時間: 2010-6-16 16:56:28

大家覺得仲有咩原因引致玩曙光既人越來越少呢?歡迎各位提出:)
作者: 妖樂    時間: 2010-6-16 16:58:40

._. 悶die._. 以我小學雞頭腦想不到-w-"
作者: 小淫牛    時間: 2010-6-16 18:00:31

以你小學雞既程度,頭腦既思想也太成熟了呱:funk:
完全5岩對比:em800_35:
作者: 1001997    時間: 2010-6-17 12:07:59

大家提出既意見我會擺係樓主,當然要感謝提供者啦:time:

等我同班賤人(GM)反映一下嘛:@
作者: 妖樂    時間: 2010-6-17 16:23:54     標題: 回覆 60樓 小淫牛 的帖子

u 收X la\口/ 咁你唸唔唸到-_-
仲有就算你同佢地點講有咩問題都唔會理你-.- (唔知係咪:P )

請注意用詞

作者: 5632    時間: 2010-6-18 14:22:06

多昆狗囉...GM乜都唔做,kiu埋對手...聽講d GM同曙光既豪強有交情ga...
係度官商勾結,欺壓玩家.GM收X啦

請注意用詞

作者: 1001997    時間: 2010-6-19 14:36:42

我決定寄封信俾曙光既GM!

P.S.從AGAMES既回覆就睇得出曙光既( ):P
作者: r147909    時間: 2010-6-19 18:33:00

原帖由 1001997 於 2010-5-22 15:29 發表
1.有錢者谷起物價令物價上升,窮人玩唔起

結果:只有有錢人玩曙光

影響:玩曙光的人越來越少

2.出左好耐

後:人開始高lv(以前個個都係10-30lv)

之後:難升

後來:離開曙光

結果:玩曙光的人越來越少 ...

哈哈睇完我d野加多幾樣
勁野,如果想[曙光]再不一樣
就快d出去主題搵個叫[如果有第2個曙光玩]
睇完記得寫下你對曙光既感受
同對第2個曙光既意見呀
作者: 1001997    時間: 2010-6-20 00:07:22

原帖由 r147909 於 2010-6-19 18:33 發表

哈哈睇完我d野加多幾樣
勁野,如果想[曙光]再不一樣
就快d出去主題搵個叫[如果有第2個曙光玩]
睇完記得寫下你對曙光既感受
同對第2個曙光既意見呀 ...

我地既回應點令曙光再不一樣?

作者: r147909    時間: 2010-6-20 10:53:42

係呀係呀快去去回啦
曙光即將進入光輝既1天啦
作者: 5632    時間: 2010-6-20 22:13:22

人地問你點令曙光再不一樣,你冇講到
P.S.講番正題先
作者: r147909    時間: 2010-6-21 11:05:33

個post有講自己睇0.0
作者: 1001997    時間: 2010-6-21 11:47:17

希望GM可以改善一下佢地既態度及消除曙光2的弊端,創造出曙光3!
作者: 1001997    時間: 2010-6-21 11:53:48

sorry我連左帖....

我宣傳下我張投票帖先...大家覺得曙光2幾時玩完?請踴躍投票:)

To:GM
      其實曙光本身係一個好Game來的,請懸崖勒馬,不要一而再再而三的  辜負曙光玩家的期望了,白白浪費了這個Game...

作者: 妖樂    時間: 2010-6-21 16:21:55     標題: 回覆 71樓 1001997 的帖子

我覺得不足1年A_A 09年戈陣新玩戈時條條友仔都話會汁-___- 但捱了一年 現在 死唔去 但一定會瓜的t_t
作者: 1001997    時間: 2010-6-21 17:29:34

原帖由 妖樂 於 2010-6-21 16:21 發表
我覺得不足1年A_A 09年戈陣新玩戈時條條友仔都話會汁-___- 但捱了一年 現在 死唔去 但一定會瓜的t_t

我2007年4月開始玩,嗰陣曙光不知幾好,現在...只能懷緬...往事只能回味....

在那些原因下,曙光只會流失玩家.....好難長久存在落去:em800_27:

p.s.你仲有冇玩?
作者: 妖樂    時間: 2010-6-22 16:16:44     標題: 回覆 73樓 1001997 的帖子

冇玩了-.- 玩跑同夢古=.=(no夢夢) u有冇玩-.- no搞gag 認真-.-(希望你明我打乜-_-)
作者: 1001997    時間: 2010-6-22 16:40:12     標題: 回覆 74樓 妖樂 的帖子

我都諗緊轉其他game.....:)

請勿離題

作者: 妖樂    時間: 2010-6-22 22:19:33

玩跑啦=.= 對我黎講唔錯=.=

請勿離題

作者: 1001997    時間: 2010-6-24 12:02:48

劍狐都好好玩:) 諗緊轉玩劍狐....

請勿離題

作者: 妖樂    時間: 2010-6-24 16:19:32

劍狐? 我都玩過 其實係好玩 但唔係我鍾意玩的類型╟╫╓╖

請勿離題

作者: 1001997    時間: 2010-6-24 16:43:57

原帖由 妖樂 於 2010-6-24 16:19 發表
劍狐? 我都玩過 其實係好玩 但唔係我鍾意玩的類型╟╫╓╖

起碼好玩過曙光啦係咪:) ?
作者: 妖樂    時間: 2010-6-24 19:37:50     標題: 回覆 79樓 1001997 的帖子

.v. 冇錯=.= 曙光真的太悶了 升死人 好似有班fd陪我:em800_52:  唔係一早閃左:em800_47:   有陣時行黎行去又真係幾煩:em800_101:  令人頭都大埋=.=:em800_82:
作者: 小淫牛    時間: 2010-6-24 20:52:14

原帖由 妖樂 於 2010-6-24 19:37 發表
.v. 冇錯=.= 曙光真的太悶了 升死人 好似有班fd陪我:em800_52:  唔係一早閃左:em800_47:   有陣時行黎行去又真係幾煩:em800_101:  令人頭都大埋=.=:em800_82:

5怪之得以家搞到你矒下矒下:em800_35:
作者: 妖樂    時間: 2010-6-24 21:10:13     標題: 回覆 81樓 小淫牛 的帖子

:thumb: 傻仔海明鬥串 玩跑同我抽場:call:  甘拜下瘋啦你

請勿離題

作者: 5632    時間: 2010-6-28 16:35:50

推推推------!!!

p.s.有冇人教我點寄信比GM?
作者: tobyyeung327    時間: 2010-6-29 21:17:36

我而家都退啦X_X
頂唔順昆狗- - 多到...
作者: 風樹x喵    時間: 2010-7-2 12:19:29

=="玩拉 我都知好悶  但係吾玩 就冇人陪我玩嫁拉T^T
作者: 妖樂    時間: 2010-7-2 13:44:29     標題: 回覆 85樓 風樹x喵 的帖子

我叫靚女陪你:lol :lol :lol
作者: 1001997    時間: 2010-7-2 17:58:45

原帖由 風樹x喵 於 2010-7-2 12:19 發表
=="玩拉 我都知好悶  但係吾玩 就冇人陪我玩嫁拉T^T

唔係剩係曙光D人先可以陪你嫁....曙光人d人品又唔係超好....
作者: johnnylaw524    時間: 2010-7-4 01:31:01

原帖由 1001997 於 2010-7-2 17:58 發表

唔係剩係曙光D人先可以陪你嫁....曙光人d人品又唔係超好....

咪係lo....有d人恰新手....
作者: 小夏1226    時間: 2010-7-4 20:27:34

依加玩曙光都玩到好悶...
又冇咩好玩..
有d咩好玩..
作者: 林友德    時間: 2010-7-5 10:00:00

除左第3點 請問有咩game唔係好似樓主所講咁
作者: 妖樂    時間: 2010-7-5 14:15:48     標題: 回覆 90樓 林友德 的帖子

宜家講緊曙光:lol :lol  你講其他game;P ;P  真好野:time: :time: :time:
作者: 1001997    時間: 2010-7-5 16:46:49

原帖由 妖樂 於 2010-7-5 14:15 發表
宜家講緊曙光:lol :lol  你講其他game;P ;P  真好野:time: :time: :time:

我放得低曙光啦,:time:

曙光都浪費左我幾多光陰下.....
作者: 妖樂    時間: 2010-7-5 17:37:28     標題: 回覆 92樓 1001997 的帖子

弓喜;P ;P ;P  玩其他game55
作者: 5632    時間: 2010-7-5 18:11:58

原帖由 妖樂 於 2010-7-5 17:37 發表
弓喜;P ;P ;P  玩其他game55

認真,曙光呢個game依家好垃圾,嘥錢,最重要係嘥時間:@ :@ !!
我真係好後悔當初點解玩曙光!啱啱玩嗰陣好地地,依家...
論GM,只能說rubbish!!!管理咁差(下文),做GM?
論昆狗,話明叫「狗」,有名你叫....其他game俾人昆GM立即解決,曙光???昆當平常事-.-
論升lv,難升至極....前一排見agames有人親自試升50lv嘛,1小時人手不斷升=1%!!!50小時先升1lv!!!每日玩5小時(不斷)都要10日先升..........
論物價,曙光真係....元氣鋪d野貴到咁,GM利用佢黎賺$$???有d野又要抽,抽又唔係易....bug錢搞到d人點都追唔上個價位!!!
論朋友,某程度上老手既話算係咁啦(雖然大部分都走哂,僅存老手都悶呀依家= =),但新手呢?老手恰新手,甚至昆佢地!!!個個走哂去X機,冇朋友冇組冇人同佢地傾,仲唔悶爆???新手點攞X?
論server,每日斷幾次!!!-.-斷完又死再死....GM話,用$$買0%囉,GM,用呢種方法賺錢,泡沫會唔會形成呢???
真係唔明,點解有d人仲迷戀係曙光2既世界裡面......曙光有咩咁吸引要你地為佢死心塌地....
p.s.妖樂:你唔玩曙光之後有冇覺得好左?
樓主,恭喜你正式放得低呢個"遊戲"....以上是我對樓主頭帖的看法....

作者: 妖樂    時間: 2010-7-5 18:31:53     標題: 回覆 94樓 5632 的帖子

覺得當然好左 最多係放唔抵朋友:o :o :o  其他全部同意:lol :lol
我一開始玩個陣 都算己經係多昆狗 個陣我非常抵能 人講乜我信乜 唸起番都覺得超0n X+X  0%?;P ;P ;P  講真一句冇買過:lol :lol  我雖然都有升lv 但悶到我傻左 邊到有人 就同佢吹水 都好傻仔的個陣:victory: :victory: :victory: :victory: :victory:  咁其實如果出左曙光3 我一定玩! 唔通咩都冇改過 只係改左個名 曙光3?;P ;P  論人氣 愈黎愈小 愈朋友 可能你是但身邊都有個~.~:time: :time: :time:  我比過朋友出賣 :dump: :dump: :dump:  昆左我1個30+3 :call: :call:  可悲曙光 可悲玩緊既玩家 可悲GM 可悲昆狗:em800_137:  :machine: :machine: :machine: :machine: 曙光2:machine: :machine:  射曙光a_a"

作者: johnnylaw524    時間: 2010-7-6 12:35:57     標題: 作首曙光既七言絕詩~~~

曙光廢係人都知,:thumb:
變身系統懶得意,:band:
狂暴系統最白痴,:P
輔助幫手勁弱智.:Q
~構思自1001997頭帖~~~~
作者: 邀月    時間: 2010-7-6 14:17:01

原帖由 johnnylaw524 於 2010-7-6 12:35 發表
曙光廢係人都知,:thumb:
變身系統懶得意,:band:
狂暴系統最白痴,:P
輔助幫手勁弱智.:Q

果然有文才!!
講得好呀!!
作者: 邀月    時間: 2010-7-6 14:18:50

原帖由 5632 於 2010-7-5 18:11 發表

認真,曙光呢個game依家好垃圾,嘥錢,最重要係嘥時間:@ :@ !!
我真係好後悔當初點解玩曙光!啱啱玩嗰陣好地地,依家...
論GM,只能說rubbish!!!管理咁差(下文),做GM?
論昆狗,話明叫「狗」,有名你叫....其他game俾人昆GM ...

諗番轉頭真係唔知點解會玩曙光...
枉我仲用左$150買點...(雖然可能有多人買點都唔止呢個數...但係150對我黎講係好多錢了...)
作者: 1001997    時間: 2010-7-6 15:00:20

原帖由 邀月 於 2010-7-6 14:18 發表

諗番轉頭真係唔知點解會玩曙光...
枉我仲用左$150買點...(雖然可能有多人買點都唔止呢個數...但係150對我黎講係好多錢了...)

5632:講得好,我憎人嘥時間!仲,曙光仲浪費埋我地既心機!(下)

邀月:我上年暑假俾人爆左我由07年4月人手升既ac,用哂我d點,人仔都删埋.............就係因為咁退曙,退

左大半年...付出左咁多,換來的卻是被爆ac......

係曙光俾人昆,爆ac等,GM竟然可以置之不理....所以只係玩過曙光d玩家見識真係少,原諒我咁直-.-

佢地連GM基本要做既本份(幫玩家解決問題)都唔知,憑咩收人工?

作者: 1001997    時間: 2010-7-6 15:06:51

原帖由 妖樂 於 2010-7-5 18:31 發表
覺得當然好左 最多係放唔抵朋友:o :o :o  其他全部同意:lol :lol
我一開始玩個陣 都算己經係多昆狗 個陣我非常抵能 人講乜我信乜 唸起番都覺得超0n X+X  0%?;P ;P ;P  講真一句冇買過:lol :lol  我雖然都有升lv 但 ...

朋友可以再認識過......曙光d人笑裏藏刀,交易個陣就各懷鬼胎...

曙光d人,信佢一成,雙目失明....:Q

作者: johnnylaw524    時間: 2010-7-6 15:35:39     標題: 再多一首~~

曙光昆狗係最多,:@
kai兜寵物一籮籮.:P
GM返工等出糧,:@
活動等到頸都長.:(

請注意用詞

作者: johnnylaw524    時間: 2010-7-6 15:46:02     標題: 又黎~~

曙光幫幫多人用,
GM管理太放鬆.
手升慘過浸豬籠,
金丹買到人都窮.

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://forum.agames.hk/) Powered by Discuz! X2