AGAMES 討論區

標題: 童話我頂你肺呀 [打印本頁]

作者: karol233    時間: 2012-4-23 20:54:48     標題: 童話我頂你肺呀

冇能野呀? 你係娃娃機度加雜魚x20?
食水洗唔洗咁深呀 卜街仲好意思話大回饋  回條毛呀

仆.你.個.街  搞埋哂d濕9 星星活動
搞度6個ser都爆哂 而家真正想玩既玩又玩唔到
俾d幾廿開既仆.街霸住哂個ser
你點能做野架 想要流量都唔洗咁下話
你想童話汁笠就做低個ser佢啦 ON.9

作者: GentlemanBeard    時間: 2012-4-23 21:02:00

所有意見及批評都歡迎發表,但請謹記良性討論。

伺服器流量方面已經交由工程師調整當中,所以請各位暫時忍耐。
然後,幸運星活動是原廠方面推出的九週年紀念活動。目的是與眾同樂。
如有更多意見歡迎繼續提供,我定必盡所能為大家服務。亦請各位對我的不足多多包涵!
作者: 長信乂    時間: 2012-4-23 21:11:32

塞哂-.-....................
作者: karol233    時間: 2012-4-23 21:14:37

與眾同樂? 你地咁樣做法姐係不停咁印銀紙 搞到d物價不停咁升呀
簡單d黎講成個活動完左之後如果有新玩家入到黎佢地係完全生存唔到呀 死愚
作者: mm11220025    時間: 2012-4-23 21:18:49

今次活動
搞到好多基層新玩玩家多左一筆錢
自然少左好多人去打家卡 幻營等物品

作者: yys~    時間: 2012-4-23 21:58:54

我覺得應該改成打怪出

例如:

紅色星 --> 紅瓢蟲

綠色星 --> 拾木鼠

藍色星 --> 水蜘蛛

黃色星 --> 窩捲蟲
作者: karol233    時間: 2012-4-23 21:59:17

好心諗活動出黎個班友醒水少少啦  整D有意義D既野好冇?
作者: 幻乂魂    時間: 2012-4-23 22:04:47

最好笑係佢跟台灣出....
台灣果個死城黎~冇咩玩家玩梗係可以咁做啦~人地仲有2個ser啊!
香港得1個ser~人流又多過台灣~出埋呢個活動搞到想入童話都入唔到
仲要中好寶機率一樣~物品出一樣冇問題~但唔好連機率都一樣啦!
d強糖豆子通街係~alta唔係倒自己米丫嗎?
d糖豆要買包/娃娃機先有得拎~e+狂送....
作者: siU妍    時間: 2012-4-23 23:30:27

少少意見,勿插

但始終有玩既玩家都有禮物:)
人地20開, 你都可以...
物價亂左eg:降左價... 你都可以買平野
強玻..不再是有錢人既玩意。 基層玩家都可以有更平物品升寵(好處, 5止hk戰士玩哂)
總括來說, 你有益時, 大家都有益。

當然會引起不滿, 除左一d 虛寶商人 會蝕本。
大大打擊 幣商。

作者: euroline    時間: 2012-4-23 23:44:27

星星活動應該是官方倒自己米....
新手玩家賣星星搵$得,抽野賣搵$得
+上D野賣到甘平D新手反而易上手左
你幾可見商城制online game 送貴野?
你甘不滿個物價唔通你之前接火棒家下蝕到喊?

作者: siU妍    時間: 2012-4-24 00:03:36

euroline 發表於 2012-4-23 23:44

同意,同意..
樓上蝕本了麼@@?
官方出什麼活動 不需要樓上同意!
粗口不代表什麼~
個活動你5岩玩, 人地都想玩..
你可以OFF至5月2號架^.^

作者: karol233    時間: 2012-4-24 00:27:51

siU妍 發表於 2012-4-23 23:30
少少意見,勿插

但始終有玩既玩家都有禮物:)

點會降左價呀大佬 我指整體物價 唔係單純呢次活動可以抽到既虛寶

你試諗下個活動完左後 如果有新手玩童話會發生咩事?

d物價會高到生存唔到

作者: karol233    時間: 2012-4-24 00:31:02

euroline 發表於 2012-4-23 23:44

呢幾個星期內你呢番說話或者冇錯

但係活動完左之後個物價會變成點 d新手要幾多錢先可以做到你所講可以「上手」?

仲有我講既重點唔係物價 係官方搞活動前冇計算過系統既容量 搞到滴水都入唔到去 ok?
作者: euroline    時間: 2012-4-24 01:22:20

karol233 發表於 2012-4-24 00:27
點會降左價呀大佬 我指整體物價 唔係單純呢次活動可以抽到既虛寶

你試諗下個活動完左後 如果有新手玩童 ...

請解釋點解活動完左D野會升價....
btw...我日日都入到去玩..
作者: karol233    時間: 2012-4-24 09:15:43

可能你琴晚冇登出過唔知 6個ser都 99%
作者: GentlemanBeard    時間: 2012-4-24 09:46:18

有一點其實我是比較不明白的,幾個月前各位在埋怨現在沒有新人加入遊戲。
所以,我自己也有去嘗試體驗一下。結果在遊戲內老手其實都不太願意帶新手。
而且當時的物價新手根本是沒能負擔得起。

現在這個活動不正好可以改變這個「斷層」了?
作者: leung200914    時間: 2012-4-24 12:09:28

呢個活動更係有D人賺 有D人蝕架LA 有D人趁低吸入貨 遲下高放  只係少左人抽娃娃機姐 因為抽娃娃機中5到湯,雞精,水 抽到呢D豆,強玻,糖 可以回本少少.但娃娃機中呢D..依家=冇用
作者: 黑格黑斯    時間: 2012-4-24 16:37:45

karol233 發表於 2012-4-23 21:14
與眾同樂? 你地咁樣做法姐係不停咁印銀紙 搞到d物價不停咁升呀
簡單d黎講成個活動完左之後如果有新玩家入到 ...

佢E+唔係派錢 而係派野比人賣
物價係會降 而唔係升
SUPPY 上升 DEMAND 下降 = 物價下降
你知道嗎^^?
作者: karol233    時間: 2012-4-24 17:19:31

黑格黑斯 發表於 2012-4-24 16:37
佢E+唔係派錢 而係派野比人賣
物價係會降 而唔係升
SUPPY 上升 DEMAND 下降 = 物價下降

突然有一大堆有value既物品無中生有  就好似印銀紙咁

所有人既財產都増加 消費自然增加 導致總需求上升 而物價同時上升
你知道嗎?

不過童話係虛構世界  所有野都係無中生有  資源亦都係無限 所以講咩demand supply都係哂氣

作者: karol233    時間: 2012-4-24 17:22:21

GentlemanBeard 發表於 2012-4-24 09:46
有一點其實我是比較不明白的,幾個月前各位在埋怨現在沒有新人加入遊戲。
所以,我自己也有去嘗試體驗一下 ...

請你留意呢個活動時段絕對可以吸引新手 因為只要上線就有錢賺 可以不勞而獲

但係活動結束之後物價就會慢慢升上去, 難道到時你地又不停咁搞呢D派錢活動去吸引個D冇法負擔既玩家?
童話成立左9年都未消失 證明佢有佢存在價值  但係最大問係題自07你地再冇出過新地區新任務  只係識得出d新道具 同埋重覆又重覆懶係有新活動既雙經時段 試問又點吸引到新玩家?

我亦都唔相信會有好多未玩過童話既朋友會因為聽到「呢隻game 有錢派」而試玩囉..

順帶講多樣野  你話你試玩過 咁唔知你有冇發現多左好多外掛用按鍵精靈去升技升LV?  你又有冇做過野?

作者: 黑格黑斯    時間: 2012-4-24 20:36:23

siU妍 發表於 2012-4-24 00:03
同意,同意..
樓上蝕本了麼@@?
官方出什麼活動 不需要樓上同意!

樓主係講咁因為拉低曬市價
而且一人20幾50開  做到個個ser都爆人
本身無咁玩的人入唔到ser 而已

係呢個層面係 活動影響左人流
唔係話20幾50開有唔岩
但活動本身想得唔周到 係事實

如果因為活動 d人開到其他人入唔到 你叫入唔到的人咪玩

可見你係20幾50開的人 (無20幾都至少有雙開掛星)
係一個自私的人

有無講錯阿 話我天真個位老師?
作者: euroline    時間: 2012-4-24 22:54:02

黑格黑斯 發表於 2012-4-24 20:36
樓主係講咁因為拉低曬市價
而且一人20幾50開  做到個個ser都爆人
本身無咁玩的人入唔到ser 而已

其實官方已經set左12/4前D ac先有,如果唔係真係人人100開
只係官方估唔到D人會有有50個AC
作者: 幻乂魂    時間: 2012-4-24 23:27:57

euroline 發表於 2012-4-24 22:54
其實官方已經set左12/4前D ac先有,如果唔係真係人人100開
只係官方估唔到D人會有有50個AC ...

係香港跟台灣出
而台灣既人流少(可以用死城黎形容)~香港多勁多倍
再者台灣有2個ser
而香港得1個ser
所以咪搞到咁
作者: GentlemanBeard    時間: 2012-4-25 10:05:55

karol233 發表於 2012-4-24 17:22
請你留意呢個活動時段絕對可以吸引新手 因為只要上線就有錢賺 可以不勞而獲

但係活動結束之後物價就會慢 ...

遊戲物價建基於交易雙方的需求性,即使沒有幸運星活動。祇要賣方認為買方有此需求,任何物品亦可賣天價。

或許您會認為官方人員沒有去處理外掛問題,甚至認為使用外掛的玩家破綻很多理應可以瞬間處理。但這些都祇在玩家角色面前而已。在官方人員面前甚至數據資料上,我們必須確實數據並符合程序處理外掛使用者。

新資料片的開發需要一定時間,即使完成開發亦需要專人詳細測試。我不敢保證近期會有新資料片,但童話必定會有新的嘗試供大家享樂。要不然我根本不會在這裡為大家解釋。
作者: 幻乂魂    時間: 2012-4-25 11:02:38

又到停機時間...
唔知會唔會修改d bug+降低抽中好野既機率呢.....
作者: euroline    時間: 2012-4-25 12:08:22

幻乂魂 發表於 2012-4-25 11:02
又到停機時間...
唔知會唔會修改d bug+降低抽中好野既機率呢.....

停機前抽晒野+放晒D黃星走
作者: karol233    時間: 2012-4-25 14:18:09

GentlemanBeard 發表於 2012-4-25 10:05
遊戲物價建基於交易雙方的需求性,即使沒有幸運星活動。祇要賣方認為買方有此需求,任何物品亦可賣天價。 ...

1. 而家每個玩家都多左好多好多錢 我話俾你聽就係呢活動令到需求大左呀
2. 外掛個度  我想講如果你話你試玩個陣真係有周圍睇下 你絕對唔難發現有好多人係地下室掛技 佢地掛技可能掛一段好長既時間  你地只要追蹤呢類玩家絕對唔難捉佢地出黎
3. 請問07年到今日  5年時間你地仲出過d咩新野係值得人去重玩 值得新玩家加入? (唔好話俾我聽強玻/防爆呢d價值連城既有錢人玩意)
作者: euroline    時間: 2012-4-25 16:54:45

karol233 發表於 2012-4-25 14:18
1. 而家每個玩家都多左好多好多錢 我話俾你聽就係呢活動令到需求大左呀
2. 外掛個度  我想講如果你話你試 ...

其實我想講個活動係拉低晒D物價
首先大家都明白好多人賣星,賣中獎ge野搵左$
但D$係邊到黎?
係係個班''好野人''到黎,
一買一賣,D$只係由1個AC轉左去第2個AC
$係無多到
而你見到D野多左係真係平左
好似核心已然去返去岩岩開Ser時個價
香B 2000m趺到家下400m
新手容易左有核心寵同易升到能力好ge寵,拉近返D玩家差距

而童話通脹係因為隻Game打怪係有$,掛技又搵到$,
仲有係官方係D包,娃娃機派$
但可洗$的地方很少
最多只係轉生同抽卡,仲有賭$......
所以D人多左$,D野貴左

同埋講咩需求大都唔知你講咩,又唔講明咩需求大

但我支持你去抗議官方無更新的!!!!!!
作者: karol233    時間: 2012-4-27 12:34:10

另外仲有一個大問煩請GentlemanBeard轉達

就係好多用window7玩童話既朋友lag得好緊要

我係其中一個例子 玩win7玩lag到冇辦法唔開大家都不見

係你地系統個邊冇更新到相容win7既程式定係有其他方法可以解決?
作者: lfojulian    時間: 2012-4-27 14:56:01

都唔湄咁火 佢學台浰都佔到..
作者: lfojulian    時間: 2012-4-27 14:56:17

有諗過都唔會咁出啦 係咪先

作者: hintsui    時間: 2012-4-27 15:28:42

其實送野唔係唔有....但D野送太易出啦-_-
作者: ghost623    時間: 2012-4-27 16:15:43

s1 100%入到都冇用 lag死
6個s好采少少咪有d98-99%都仲入到..
但唔通下下都lag都爆咩...成個幾星期冇咩點玩..只係掛機..太lag了
作者: GentlemanBeard    時間: 2012-4-27 16:18:16

karol233 發表於 2012-4-27 12:34
另外仲有一個大問煩請GentlemanBeard轉達

就係好多用window7玩童話既朋友lag得好緊要

其實我自己也是用WIN7玩的,我也有這個煩惱。也有向廠方講過這個問題了。要等他們寫修正檔。
作者: climbx55248    時間: 2012-4-27 17:34:43

懇請加活動期間加多兩個ser..
作者: whatthehelps    時間: 2012-4-27 17:44:18

GM快啲出新地圖 / 提升某一個地區D怪既等級啦 (例如:開個130LV以上夢地)
E家打怪最高都係升到166 但係 冰洞, 凍原 又少經 , 冰2又難秒 (一場最場就得四隻....
當166後 又要入次元
次元個個用外掛入 好難入 根本無得升LV

作者: w.uwants    時間: 2012-4-27 18:21:30

win7玩lag到喊 同埋可唔可以整埋 32元彩都玩到 唔洗轉16彩
作者: himkentim    時間: 2012-4-27 19:11:31

咁妳地未叫d新手去買點囉!妳都唔想個個人都買點嫁,
如果冇呢d新手老手都玩得o既活動咁d新手重點玩落妳丫。
作者: tmp240981y    時間: 2012-4-27 19:25:30

成日上5到條頻=.= 說真過9000人 應該系D玩家開晒D分早
作者: aesopp74424    時間: 2012-4-27 21:48:10

E+入SER1至少要10MIN
作者: carman716    時間: 2012-4-27 21:55:52

都係果幾日姐,有乜好嘈呢
作者: akire    時間: 2012-4-28 00:33:29

強玻係消耗品,好快會用曬
作者: 收入    時間: 2012-4-28 03:22:14

我就想佢出100以上既糖    人都有豆子    寵冇
作者: siU妍    時間: 2012-4-28 09:47:14

就快完了
作者: p445aam    時間: 2012-4-28 10:55:58

變掛機online
作者: 收費    時間: 2012-4-28 11:33:19

掛工作咪得
作者: siU妍    時間: 2012-4-28 13:25:42

哈,  有時會5好彩ga
作者: 收回1    時間: 2012-4-29 02:14:26

唔好彩賜下福有冇用呢?
作者: samwong    時間: 2012-4-30 13:08:02

唔錯!1!!
作者: mashing    時間: 2012-5-1 06:15:07

其實打怪至出星星較為公道,長掛出星星確有灰色地帶,鬼叫你5開多D account!
作者: 收購    時間: 2012-5-2 12:00:06

打怪出星1樣掛到    幾年前打老公公果D活動D人1樣掛定某隻老公公重新個座標    你可以點    外掛無處不在
作者: 收到1    時間: 2012-5-3 01:49:00

靠GM做D野
作者: 收集    時間: 2012-5-4 02:19:27

慢慢等啦你
作者: karol233    時間: 2012-5-5 11:56:50

.
作者: yin0730    時間: 2012-5-6 09:29:15

樓主唔洗咁燥 唔玩米得囉
作者: yin0730    時間: 2012-5-6 09:29:16

樓主唔洗咁燥 唔玩米得囉

禁多左下,唔識刪除
作者: aa9061425    時間: 2012-5-12 19:19:20

GentlemanBeard 發表於 2012-4-27 16:18
其實我自己也是用WIN7玩的,我也有這個煩惱。也有向廠方講過這個問題了。要等他們寫修正檔。 ...

成日中bug win7
作者: heoo00987    時間: 2012-5-15 20:32:54

都ok啦...不過難中左d
作者: 啤酒0v0    時間: 2012-5-24 03:49:25

冷靜少少先=0=

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://forum.agames.hk/) Powered by Discuz! X2