AGAMES 討論區

標題: 《童話》新的幻獸,由您設計 - 投票階段 [打印本頁]

作者: GentlemanBeard    時間: 2012-5-4 10:55:43     標題: 《童話》新的幻獸,由您設計 - 投票階段

投票時間:

20125414:00 201251114:00

投票限制:

1.本帖閱讀權限已設定為20

2.Agames帳戶祇能投票1個項目。

獲獎資格:

投票結束後,官方會再進行評審。屆時另行公告宣布10名得獎者。

獎品:

大獎(1):

童話專用點數1000

武器防爆降級塗料X3

防具防爆降級塗料X3

優秀獎(9):

武器防爆降級塗料X3

防具防爆降級塗料X3

注意事項:

1.投票之結果屬整體評分之一部份,作品另外由官方及原廠方之幻獸設計師評審。

2.評分標準:50%造型、創意、可行性,50%玩家投票。

3.官方將負責最後評審並決定得獎者,參加者不得異議。

4.獲得大獎之幻獸,將有機會被製作成為遊戲內的新幻獸,唯製作時程將由原廠決定。

5.參加作品不得包含粗穢語言或淫褻內容,否則將被取消資格。

6.參加者須擁有參加作品之版權。如作品有違反版權條例,所涉及之法律責任皆由參加者承擔,童話官方概不負責。

7.參加者須同意將參加作品版權免費提供予童話官方作遊戲內容製作、公開展覽、結集出版及進行其他宣傳和推廣活動。

8.最後被採用之作品,可能會被官方調整或修改,與原作可能有所不同。

9.官方保留隨時增修活動條款及內容之權利。如有任何爭議,均以Alta Multimedia 之解釋及決定為準。

作者: GentlemanBeard    時間: 2012-5-4 13:29:58

投票項目圖片閱覽:

1.  包子狸 (作者:AnnaQQ)

2.  鯊劍客 (作者:AnnaQQ)

3.  小貍貓 (作者:Arigatou)

4.  迷幻蛋 (作者:sofunfan)

5.  龜仙人 (作者:三明)

6.  滑浪小鯊 (作者:小夜o)

7.  仙人掌小子 (作者:小綿糖)

8.  木乃伊 (作者:屮惡鴉屮)

9.  復活蛋 (作者:屮惡鴉屮)

10.  寄居小龍蝦 (作者:太空星雲)

11.  埃及法人 (作者:失去了)

12.  精靈女王 (作者:失去了)

13.  小紅帽 (作者:米娜)

14.  騎士 (作者:巫乂恆)

15.  美人魚 (作者:孤月兒)

16.  刺蝟 (作者:昊宇)

17.  小魚仙 (作者:雨璇)

18.  小紅帽 (作者:星藍乂絕)

19.  水色人魚 (作者:柏崎星奈)

20.  妮可 (作者:神風之女o敏o)

21.  快樂的羊駝 (作者:貧血少女)

22.  豌豆精靈 (作者:雪泉諾&)

23.  靴子貓 (作者:寒寶)

24.  怪盜蟲爺爺 (作者:新井水城)

25.  綿花糖 (作者:愿嚀)

26.  甜品小子 (作者:總會來的)

27.  精靈女王 (作者:戀子&)

28.  睡美人 (作者:靈乂雪)

作者: 黑格黑斯    時間: 2012-5-4 14:23:48

其實- - 你地唔怕有人招打手嫁咩-,-"?
作者: sing2505    時間: 2012-5-4 14:29:36

依樣預左架啦..所以有時投票真係未必公平
作者: GentlemanBeard    時間: 2012-5-4 15:03:30

所以設定了閱讀權限為20了。
作者: mm11220025    時間: 2012-5-4 15:09:19

快樂的羊駝 (作者:貧血少女)   即係草泥馬?
作者: cin0308    時間: 2012-5-4 15:27:17

投了草泥馬一票WWW
作者: miller1117    時間: 2012-5-4 15:30:45

20同21都想投>.<
作者: KissTheRain    時間: 2012-5-4 15:51:52

草泥馬
but, 有D都好似唔多原創..
我都係投NO.1
原創+畫功好~

作者: theeyy    時間: 2012-5-4 15:53:06

小學生畫展
不過佢地畫得好過我
作者: chylove01    時間: 2012-5-4 16:16:52

20 好令 又qute

作者: bbpopo    時間: 2012-5-4 16:18:10

上次LOGO個比賽都可以揀個咁差既-.-
依家依個都唔方好得去邊
作者: yEeeeee    時間: 2012-5-4 16:20:22

老老實實 0.0 隻妮可20號
同史迪仔個女朋友angel
有d似樣
作者: mayday823    時間: 2012-5-4 16:24:05

cin0308 發表於 2012-5-4 15:27
投了草泥馬一票WWW

thank you!!
作者: ding2222    時間: 2012-5-4 16:54:44

no.7
作者: leung200914    時間: 2012-5-4 16:56:05

好多都畫得好好..5知投比邊個好呢~.~
作者: w.uwants    時間: 2012-5-4 16:57:09

19.  水色人魚 (作者:柏崎星奈) 直接copy扮自畫
強烈要求取消其資格,以視公平。

直copy扮自畫http://nemuto.jugem.jp/?month=201202

作者: KissTheRain    時間: 2012-5-4 17:14:35

w.uwants 發表於 2012-5-4 16:57
19.  水色人魚 (作者:柏崎星奈) 直接copy扮自畫
強烈要求取消其資格,以視公平。

WO...咁都得..
作者: leung200914    時間: 2012-5-4 18:02:11

= =COPY!!5公平!!!
作者: QQ明    時間: 2012-5-4 18:18:45

20個張大耳
放大去睇就見到個邊位起格,邊位深淺不一
個樣又熟口熟面
懷疑是COPY
作者: kookoo927    時間: 2012-5-4 18:22:16

20個張大耳勁似數馬暴4的大耳獸進化版--
作者: starmine    時間: 2012-5-4 18:55:32

其實你地係真心定打手=3=
作者: 幻紫    時間: 2012-5-4 18:58:05

好彩我冇玩ja =3=

作者: 紅綠茶    時間: 2012-5-4 18:59:35

好似水準唔係幾好 唔夠可愛
作者: 沐之晴    時間: 2012-5-4 19:02:25

畫得多真係有好處咩 ?? @@

作者: 橙色生死戀    時間: 2012-5-4 19:09:14

4號果個係有d 可愛 不過...
原來蛋都唔少人draw
5號果個係唔係來源自龍珠

作者: nanayan    時間: 2012-5-4 19:56:36

kookoo927 發表於 2012-5-4 18:22
20個張大耳勁似數馬暴4的大耳獸進化版--

唔係似個隻呀~
係應該似呢隻.. 差不多娃娃大耳版

穿靴貓就似呢隻起司貓改版...

作者: 淡x霞    時間: 2012-5-4 20:05:40

好傷心/.\
我真的失敗了
不過覺得有D重複.
作者: siU妍    時間: 2012-5-4 21:49:13

GentlemanBeard 發表於 2012-5-4 15:03
所以設定了閱讀權限為20了。

限權20, 一下子就洗出來拉...
即使限權30 都只是洗耐一會兒
作用不大><
作者: siU妍    時間: 2012-5-4 21:52:55

20號 果隻我應該上網睇過,
但仲finding 個網頁~~ 所以5確定是否抄
作者: QQ明    時間: 2012-5-4 22:23:40

siU妍 發表於 2012-5-4 21:52
20號 果隻我應該上網睇過,
但仲finding 個網頁~~ 所以5確定是否抄

講真,放大睇個邊真係好有COPY GE FEEL...
作者: 061180    時間: 2012-5-4 23:18:42

點解我email 左但冇份/~\
明明11:57pm send!!
作者: siU妍    時間: 2012-5-5 00:30:40

061180 發表於 2012-5-4 23:18
點解我email 左但冇份/~\
明明11:57pm send!!

5系所有人都會 有份
應該要入圍先得@@
作者: annaqin2    時間: 2012-5-5 04:51:55

KissTheRain 發表於 2012-5-4 15:51
草泥馬
but, 有D都好似唔多原創..
我都係投NO.1

^^多謝支持~!!
果幅畫得好趕岩岩11:59交到,
塊面冇畫精細不過我好鐘意果圈包LOL

我都好鐘意果隻草泥馬
顏色用得好靚 :)
作者: 屮惡鴉屮    時間: 2012-5-5 08:09:47

頂 原來咁多人投稿 仲都幾多高手
仲等我以為得幾丁友玩 畫幾隻博拎安慰獎。。。變左自暴其短獻醜orzlll

btw, 我投左1號~~~好可愛
另一隻狸貓都好得意 草泥都幾鍾意 可惜得1栗

作者: 黑格黑斯    時間: 2012-5-5 10:24:13

講真, 21邊有咁好?
我極度懷疑有人已經請左打手
作者: mayday823    時間: 2012-5-5 13:32:18

黑格黑斯 發表於 2012-5-5 10:24
講真, 21邊有咁好?
我極度懷疑有人已經請左打手

你好,我係21既作者 :)
首先,多謝你意見,我都知我畫得唔夠好,但請你體諒我唔係專業畫圖同冇讀過art,我亦知道仲有好大進步空間,之所以係度獻醜係因為想自己鍾意既幻獸有機會同大家見面。
對於我既作品得到大家既支持我表示非常感激!係度同投左我票既朋友講聲多謝支持!
至於打手既問題,由於各下既懷疑我係度利申一下先 :D
我只係個冇財冇勢既小人物,冇能力去請打手,我亦相信係冇好處既情況下冇人會傻到開新號洗閱權去幫我投票,因此我相信投我票既朋友都係真心鍾意同支持我先會選擇投票比我。我唔否認我有係朋友之間拉過票,當然投唔投就佢地自己既選擇,我亦唔會知佢地有冇投,但打手就一定冇請過 :)
希望可以解答到你既疑惑,多謝你既留意 :)
作者: 晴哥    時間: 2012-5-5 16:05:28

5個作品無一入圍
sosad...
作者: 晴哥    時間: 2012-5-5 16:13:11

望一望,
alta唔洗諗咁多喇
就3號作品啦
模組直接問facebook入面既網頁game : 快打之王

作者: 孫明明    時間: 2012-5-5 20:18:19

對於上次FACEBOOK果個比賽已經好不滿- - 好彩今次無參加

其實我幾鍾意1,2,8,15,16既畫風
不過如果要我揀童話入面多隻寵物,我會揀草泥馬~_~
因為我幾鍾意草泥馬本身

P.S. 我吾係因為張畫畫得靚而揀-0-
作者: 天天開心    時間: 2012-5-6 13:34:02

草泥馬好可愛
作者: oolongtea    時間: 2012-5-6 13:44:44

我覺得27 好正囉 睇好你
作者: siU妍    時間: 2012-5-6 15:04:18

草泥馬得意...
如果加D特色 會好D...
作者: crystalzzz_l0ve    時間: 2012-5-6 20:22:02

好多都好靚>v< 好難揀haha
作者: titanxxx789    時間: 2012-5-7 13:04:13

21.  快樂的羊駝()  D個作品好,草泥馬
作者: 戀子    時間: 2012-5-7 13:44:08

oolongtea 發表於 2012-5-6 13:44
我覺得27 好正囉 睇好你

多謝你既支持
題外話: 招海量奴隸獸、出氣袋
有意密/鴿 戀子&

作者: 幻乂魂    時間: 2012-5-7 16:41:50

官方出投票only限 閱讀權限 20
有鬼用啊?
知唔知咩叫種票?J你地d官方冇睇新聞?
果20權限 洗幾洗就過左啦~要投有幾難?
好心你就設定埋限左某日開既ac先比投啦~
作者: NAOKI    時間: 2012-5-7 17:07:50

草泥馬唔係唔好 , 但係佢都係基於外間有既野 再投放落童話到 都唔算係新設計WO....

例如 滑鯊小子 同 27個作品都幾創新呀

係真係新創嘛...
作者: SIU`MEI    時間: 2012-5-7 17:10:34

剛剛先知道有呢個比賽咋!!好多作品都好好
作者: mayday823    時間: 2012-5-7 17:47:40

NAOKI 發表於 2012-5-7 17:07
草泥馬唔係唔好 , 但係佢都係基於外間有既野 再投放落童話到 都唔算係新設計WO....

例如 滑鯊小子 同 27個 ...

哈哈,因為本人其實幾鍾意草泥馬所以先參加尼個比賽等草泥馬有機會出現

作者: nanayan    時間: 2012-5-7 19:06:05

如果d人甘有心為左win個獎種票既都抵佢啦` 24hr先開得1個ac 洗到可以有30票真係幾有心機.
好彩童話今次好左小小. 係50%童方人員比分. 50%投票 希望唔會好似上次facebook logo咁【詞語過濾】9啦
作者: siU妍    時間: 2012-5-7 19:06:39

27號... 如果出左lee 隻寵; 我del童話:)
作者: 戀子    時間: 2012-5-7 19:18:16

siU妍 發表於 2012-5-7 19:06

咁我祝你早日del童話
作者: siU妍    時間: 2012-5-7 19:23:10

戀子 發表於 2012-5-7 19:18
咁我祝你早日del童話

乜你以為搵左打手. 搵到人投你 就出?
官方只系用作參考 5一定系你
你民意咁差 就應該知咩事:)
畫到咁7 都要參賽
唉~
作者: 戀子    時間: 2012-5-7 19:26:13

siU妍 發表於 2012-5-7 19:23

真係贏佐先講啦-,- 好心
你自己話真係出佐就del童話0.0
我祝你早日del童話= 祝我自己贏而且
我唔明有咩問題
作者: siU妍    時間: 2012-5-7 19:28:03

戀子 發表於 2012-5-7 19:26
真係贏佐先講啦-,- 好心
你自己話真係出佐就del童話0.0
我祝你早日del童話= 祝我自己贏而且

哦, 枉你咁有自信^^
作者: 戀子    時間: 2012-5-7 19:33:10

siU妍 發表於 2012-5-7 19:28
哦, 枉你咁有自信^^

首先 參加得比賽 冇得分勝負仲係比賽?
畫呢d有人中意有人討厭預佐
但是 你認真呢d叫自信 ? 自己連想贏既心都冇 點解要參加比賽

作者: nanayan    時間: 2012-5-7 19:35:29

siU妍 發表於 2012-5-7 19:06

其實隻27號同童話入數隻女神無咩分別==草泥馬多人投都叫做正常.
隻龜仙人同呢隻27號都多票真係O咀

不過你原諒人地咁有心開甘多AC洗票啦
作者: nanayan    時間: 2012-5-7 19:38:02

補充返 我o咀既意思唔係畫功問題 而係隻野既問題-.- 龜仙人本身game入面都有隻差唔多既npc 27號同女神差5多無需要特登再整1隻
作者: 戀子    時間: 2012-5-7 19:38:11

你中意點講就點講啦 - -
冇你地咁好氣
清者自清 ~_________~
作者: 戀子    時間: 2012-5-7 19:40:38

nanayan 發表於 2012-5-7 19:38
補充返 我o咀既意思唔係畫功問題 而係隻野既問題-.- 龜仙人本身game入面都有隻差唔多既npc 27號同女神差5多 ...

真係似女神= = ... ?
我5識畫佢對手 -_- 所以想搵對翼姐住-_-
真係聰明反被聰明誤
作者: siU妍    時間: 2012-5-7 19:43:41

我相信官方 及 台灣果邊 有眼睇
出左lee隻野 台灣人流會下降到0
太7... 7到5想玩
又膠 又肥, 5官完全有問題
正常人,有眼既都5會投拉^^!
證明左d人洗票~

作者: 戀子    時間: 2012-5-7 19:45:21

siU妍 發表於 2012-5-7 19:43
太7... 7到5想玩

你中意點講就點講啦-,-
冇眼睇你 --...
作者: NAOKI    時間: 2012-5-7 20:24:26

siU妍 發表於 2012-5-7 19:43
太7... 7到5想玩

請你地尊重下人、亦尊重一下你地自己,
你地自己可能都有參加童話推出既其他比賽,
試設身處地咁想想,人地咁樣踩你既作品,你自己係咩感受。

你篇文夠屎啦,都唔知你寫乜,段落又唔係齊全,又無銜接性,字詞又唔豐富,成個小學生作文,
如果比其他online game啲人睇到你篇文,真係以為童話個個都係弱智,作埋呢啲咁既爛文,
真係以為玩親童話中文文筆差到咁,人流下降到零,太膠膠到唔想玩,如果你篇文贏到雞精,我第一個del童話。

試想想你地自己有咩感受?

每個人都有參加既權利,當然每個人亦能夠有批評及建議既權利,但唔需要有呢種咁侮辱性既字詞,
起碼佢既作品係真係自己設計,如有雷同,實屬巧合,佢係一名考生,考前期間根本都未接觸到「女神」呢一種寵系,係公告見到有呢個活動就參加左先,
人地自己創作,總好過有人抄襲,或者將其他遊戲既作品換湯不換藥咁轉過黎掛?

請尊重別人,同時尊重自己。

再者,佢既作品只不過未經過修飾,參加者又唔係專業設計師,我相信你既電腦入面都無專業既設計軟件啦?完全手畫,起碼比沒有勇氣參加既人厲害啦,你有無膽畫上黎接受人地批評你既畫功?善事批評建議無問題,但你呢種態度惡劣且具針對性既批評實在令人難以接受

作者: NAOKI    時間: 2012-5-7 20:33:41

我願意以一千萬作為賭注,以上作品,有十五票,甚至十票以上既作品,都係有種票成份於其中。

點解要個別針對一啲你地自己唔喜歡既作品?
呢個活動一推出就知道少公平性可言咖啦,如果你地自己都明知,想贏個一千點,咪參賽囉,何必係到妒忌人地。

成日話人種票種票,以票既多少決定人地係咪種票,會唔會武斷左?朋友既支持係咪都相等於種票先?人地多朋友支持咁點?
起碼都有百分之五十係由ALTA決定,你地咁傷害人為左啲乜?

作者: ISAC鋒    時間: 2012-5-7 20:37:32

NAOKI 發表於 2012-5-7 20:24
請你地尊重下人、亦尊重一下你地自己,
你地自己可能都有參加童話推出既其他比賽,
試設身處地咁想想,人 ...

路過問一下=.= 其實你點知佢係考生,你地係FD黎?
作者: NAOKI    時間: 2012-5-7 20:42:01

ISAC鋒 發表於 2012-5-7 20:37
路過問一下=.= 其實你點知佢係考生,你地係FD黎?

凡事唔好睇表面 , 留意下人地回過D咩post講過D咩啦
作者: ISAC鋒    時間: 2012-5-7 20:46:48

NAOKI 發表於 2012-5-7 20:42
凡事唔好睇表面 , 留意下人地回過D咩post講過D咩啦

我一早已經爬哂文啦,唔見佢有講過佢係一名考生囉
所以咪想問下你點知姐
作者: NAOKI    時間: 2012-5-7 20:49:37

ISAC鋒 發表於 2012-5-7 20:46
我一早已經爬哂文啦,唔見佢有講過佢係一名考生囉
所以咪想問下你點知姐 ...

唔係呢個POST , 佢之前係我既POST入面提過 之後編輯走左
作者: ISAC鋒    時間: 2012-5-7 21:01:48

NAOKI 發表於 2012-5-7 20:49
唔係呢個POST , 佢之前係我既POST入面提過 之後編輯走左

原來係咁炸嘛= =
作者: mayday823    時間: 2012-5-7 21:02:02

點解我個陣比人話冇人企出黎幫我講野
無辜辜中箭
作者: ISAC鋒    時間: 2012-5-7 21:09:35

mayday823 發表於 2012-5-7 21:02
無辜辜中箭

你同佢都唔係fd  你有無搵fd撐你場先?
其實我都幾鍾意草泥馬
作者: 戀子    時間: 2012-5-7 21:11:49

無辜辜中箭

別哭了 -_- 我宜家咪陪你中箭囉= =夠老友未-_-

作者: mayday823    時間: 2012-5-7 21:22:45

ISAC鋒 發表於 2012-5-7 21:09
你同佢都唔係fd  你有無搵fd撐你場先?
其實我都幾鍾意草泥馬

如果我話冇同過FD講參加左就係呃你
不過有幾多個真係投左我就唔知喇....
但係睇我上次比人話都冇人幫就應該..........心照喇
作者: 0230    時間: 2012-5-7 21:24:00

NAOKI 狗公到出哂面 護主手法低劣
簡快樂的羊駝可以係鐘意草泥草
簡龜仙人都可以鐘意龍珠
話人種票都有

作者: 戀子    時間: 2012-5-7 21:24:23

mayday823 發表於 2012-5-7 21:22
如果我話冇同過FD講參加左就係呃你
不過有幾多個真係投左我就唔知喇....
但係睇我上次比人話都冇人幫就應 ...

你試下比人話一版
應該有人幫你
作者: NAOKI    時間: 2012-5-7 21:27:39

無辜辜中箭

你無比人插得咁嚴重呀嘛-_-
作者: NAOKI    時間: 2012-5-7 21:29:52

0230 發表於 2012-5-7 21:24
NAOKI 狗公到出哂面 護主手法低劣
簡快樂的羊駝可以係鐘意草泥草
簡龜仙人都可以 ...

我出黎講番句人話 , 就話我係狗公 , 你係男人有賓周就唔好用埋D岩岩開既AC出聲啦 , 你怕咩姐?
你都識講 揀得個兩樣都係基於原有既事實 , 而唔係全新一種創作 ,

再者 , 我話有種票成份 , 唔係話全部都係種票, 當然有朋友既支持

你棚牙係人類牙齒 , 你隻手係人類手指
講番D人話 或者 打番字係人打既字啦 淆底獸
作者: 0230    時間: 2012-5-7 21:32:28

NAOKI 發表於 2012-5-7 21:29
我出黎講番句人話 , 就話我係狗公 , 你係男人有賓周就唔好用埋D岩岩開既AC出聲啦 , 你怕咩姐?
你都識講  ...

無玩開agame 都要申請個ac入黎話下你又唔比 唔好咁獨裁啦hihi
又話我有賓周唔好用d岩岩開既ac, 你估我好似你咁毒咩2009年ac 巧威威

作者: 0230    時間: 2012-5-7 21:39:24

-close
作者: NAOKI    時間: 2012-5-7 21:39:24

0230 發表於 2012-5-7 21:32
無玩開agame 都要申請個ac入黎話下你又唔比 唔好咁獨裁啦hihi
又話我有賓周唔好用d岩岩開 ...

我唔向左走向右走止09年添 , 咁都叫毒 , 你不如唔好用玩添啦hi auntie
hihi 仔特別多藉口咖 , 估向左走向右走你啦
作者: 0230    時間: 2012-5-7 21:39:55

"再者 , 我話有種票成份 , 唔係話全部都係種票, 當然有朋友既支持" 引用於NAOKI #78樓

你知唔知你自己講過o的咩

引用於NAOKI #65樓

我願意以一千萬作為賭注,以上作品,有十五票,甚至十票以上既作品,都係有種票成份於其中。 <你都1999又矛盾

點解要個別針對一啲你地自己唔喜歡既作品?
呢個活動一推出就知道少公平性可言咖啦,如果你地自己都明知,想贏個一千點,咪參賽囉,何必係到妒忌人地。

成日話人種票種票,以票既多少決定人地係咪種票,會唔會武斷左?朋友既支持係咪都相等於種票先?人地多朋友支持咁點?
起碼都有百分之五十係由ALTA決定,你地咁傷害人為左啲乜?

種票定義 zh.wikipedia.org/wiki/%E7%A8%AE%E7%A5%A8#.E7.A8.AE.E7.A5.A8
做票為選舉舞弊行為之一,在投開票過程中,利用不正當手段使特定候選人之得票增加或減少,進而改變投票結果的行為。其中種票是做票的一種,出術者在選區安插額外鐵票選民,令指定候選人增加勝算機會。

讀多幾年書先講野啦ching
總結: NAOKI 幫(女性)朋友幫到上哂腦

作者: Beryl    時間: 2012-5-7 21:42:49

有得投了 *o*?我來了

作者: 戀子    時間: 2012-5-7 21:50:08

OMG.
GM自己揀有人話
投票又有人話
咩方法都有人話~______~
反正點都有人話
叫GM取消比賽
唔好搞算啦
搞一次傷一次感情
作者: funfun03    時間: 2012-5-7 21:58:53

如果清者自清既就收左真係聲拉
何必要叫朋友出來幫口姐...
怕人言可畏...就怕人言可畏
大家吾出聲咪吾傷感情囉..
大家收聲拉,,,嘈咩姐..
作者: ISAC鋒    時間: 2012-5-7 22:17:09

其實我都覺得唔應該用一d吾恰當既言詞去批評人地既作品
人地既作品係自己創作都總好過係抄人

不過其實講真  有大把作品既畫功仲差過以上比人針對批評既作品啦
但點解d人又唔會去批評佢地呢?
並唔係佢地唔鍾意件作品
而係見到件作品並唔係話十分優秀  但又有咁多票  只係dislike佢地種票既行為而已

作為評論人地 未必係妒忌人
可能只係基於公平性既問題而作出批評
就好似上次facebook logo比賽咁
有張就咁cut d online game圖整出黎既作品贏左 大家都覺得唔合理先去評論
當另一張合理既logo 即係而加童話facebook專頁既logo轉左既果張
大家都覺得好合理 自然就唔會去批評 反而去讚好

其實好多人都有大把朋友 只不過係佢地唔叫佢地黎投姐
一張好既作品唔洗叫fd黎投都大把人黎投啦 係咪先?
作者: mayday823    時間: 2012-5-7 22:22:08

ISAC鋒 發表於 2012-5-7 22:17
其實我都覺得唔應該用一d吾恰當既言詞去批評人地既作品
人地既作品係自己創作都總好過係抄人

我欣賞你
作者: Beryl    時間: 2012-5-7 22:32:52

哇,好精彩既對戰!!!!!!!
為佐食花生等睇戲 :-)
戀子我投定你啦o3o
作者: siU妍    時間: 2012-5-7 22:39:04

NAOKI 發表於 2012-5-7 21:29
你都識講  ...

其實,何以見得你會尊重他人及自己呢?
同樣粗口爛舌。 一D都無尊重人~
係既,每個人對於自己都有一套道理。
但我地往往見5到自己眼中既樑木。
既然你都5系好好, 試問你又如何以德服眾呢?

你話人因妒忌而批評人,試問一副咁既圖 真系會得到人認同?
理由何在?

5系所有人都有玩LEE個論壇。因為今次9周年認識既人 大有人在。
你以為自己2009-8-05 既AC好矜貴? 完全5先得囉!
人地又5系開AC洗分、投票。
不像那個戀子自己投票啦。

作者: 0230    時間: 2012-5-7 22:56:13

Beryl 發表於 2012-5-7 22:32
哇,好精彩既對戰!!!!!!!
為佐食花生等睇戲 :-)
戀子我投定你啦o3o

開分身自hi做咩 頭先見到你未修改之前篇文了btw, 祝你入圍

作者: nanayan    時間: 2012-5-7 23:56:36

GM應該檢查埋投票AC的IP
作者: siU妍    時間: 2012-5-8 00:04:49

其一方法,但成效可疑
作者: devil0078    時間: 2012-5-8 00:15:19

雖然係個好方法旦我覺得行政成本會大過Check ip 既得益,所以gm未必會肯做.....

作者: 紫靈月    時間: 2012-5-8 10:16:55

siU妍 發表於 2012-5-7 19:23

你話人畫得樣衰...
甘你果副應該畫得好靚嫁 ...
邊張系你嫁 ?
講個NUMBER 來聽聽
作者: 晴哥    時間: 2012-5-8 10:34:22

3號作品比埋圖你
明抄第二隻game既寵
仲可以參加?_?
作者: 屮惡鴉屮    時間: 2012-5-8 17:06:02

可以玩個正字遊戲嗎??
一大堆1999+半火星文令人爬文食花生爬得好苦

投得稿當然想可以入到圍比人公投
咁就實預左有人buy有人hi喇
如果係覺得自己問心無愧
大可以自己澄清一次
之後咪唔好理佢地囉
如果覺得係比人要惡意針對嘅
愈反駁愈搵fd幫咪只會令佢地更反感

作者: 黑格黑斯    時間: 2012-5-8 20:16:20

紫靈月 發表於 2012-5-8 10:16
你話人畫得樣衰...
甘你果副應該畫得好靚嫁 ...
邊張系你嫁 ?

姐係只要你做得好唔過人 咁就唔可以話個個人?
我諗行政長官 都無咩人有"資格"插佢了
作者: nanayan    時間: 2012-5-8 20:44:21

其實大家投之前有無幻想埋隻公仔到最後入到GAME會係咩樣--
雖然我知好多人鐘意草泥馬 想個GAME入面有草泥馬
但係入到GAME有可能會比GM改到變左好似GAME入面隻駱駝咁= =變到1 D 都唔可愛....
作者: siU妍    時間: 2012-5-8 20:59:33

nanayan 發表於 2012-5-8 20:44
其實大家投之前有無幻想埋隻公仔到最後入到GAME會係咩樣--
雖然我知好多人鐘意草泥馬 想個GAME入面有草泥馬 ...

我相信官方都會設計得佢得意d :)

作者: 紫靈月    時間: 2012-5-9 06:03:23

黑格黑斯 發表於 2012-5-8 20:16
姐係只要你做得好唔過人 咁就唔可以話個個人?
我諗行政長官 都無咩人有"資格"插佢了 ...

我想講呢 就算你畫得唔好都唔應該話人地
人地都系 用時間畫嫁囉
比著你 你花時間去做好一樣野
結果呢 比人狂話 呢樣唔好果樣唔好 你有咩FEEL先 ?
我系想 你地話人作品之前 林下如果同樣既事發生系你身上會點
唔系話 做得好過人就可以"插人"

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://forum.agames.hk/) Powered by Discuz! X2