AGAMES 討論區

標題: 強烈支持開月費制伺服!!! [打印本頁]

作者: kingarthas    時間: 2012-8-28 21:08:02     標題: 強烈支持開月費制伺服!!!

強烈支持開月費制伺服!!!

本人在九年前公測已玩童話, 如今至工作多年..有時候仍回想昔日遊戲情景
可惜免費制嚴重破壞遊戲完整度,....如今只能再次等侯月費制伺服的出現

作者: tommy824    時間: 2012-8-28 22:35:24

何以見得~~月費SEVER 出現會解決遊戲既完整度先.....
你諗下而家冇收錢都玩成咁 收錢更加唔會多人玩(個人意見)
可能你覺得~~收左錢會少D人玩會 好玩D 能夠令個遊戲為你更完整啦............
作者: GentlemanBeard    時間: 2012-8-29 10:12:16

不用建議了,是會開的。
但確實推出日期現在未定,請密切留意。
作者: GentlemanBeard    時間: 2012-8-29 11:54:17

L童童K 發表於 2012-8-29 11:50
開都係好事
但我怕一年半載後就要合ser = =

月費伺服器的設定是用回舊有機制,與免費伺服器會有衝突。是不會/不適合進行合併的。
作者: 幻乂魂    時間: 2012-8-29 12:24:00

GentlemanBeard 發表於 2012-8-29 11:54
月費伺服器的設定是用回舊有機制,與免費伺服器會有衝突。是不會/不適合進行合併的。 ...

當1個ser出左之後就會慢慢更新去到好似現有ser咁
當年出鴨ser夠話唔會同其他ser合
但到最後呢?
作者: GentlemanBeard    時間: 2012-8-29 12:42:31

幻乂魂 發表於 2012-8-29 12:24
當1個ser出左之後就會慢慢更新去到好似現有ser咁
當年出鴨ser夠話唔會同其他ser合
但到最後呢? ...

這方面祇要我仍在任的話便應該不用顧慮了。
作者: tommy824    時間: 2012-8-29 19:59:52

何謂舊有機制~??
姐係黑洞唔會扣一半敏?   
出招唔會有敏既加乘?   
作者: yanni99    時間: 2012-8-30 09:45:02

wa  那些年的game
作者: Divinaluck    時間: 2012-8-30 15:15:12

GentlemanBeard 發表於 2012-8-29 12:42

支持~GentlemanBeard , 版本可以回復到公測的 美人魚版本嗎?

因為分子, 迷武器那些太屈機, 完全唔洗組隊升級~

舊版本時我還記得一起組隊打哈秋島的情景~

還有~現在那個藍色版面太老肚了~以前那個綠色植物版面真的很合乎童話風格~
作者: 無翔=]    時間: 2012-8-30 17:58:02

支持 最好回復人魚傳說mo :D
作者: GentlemanBeard    時間: 2012-8-30 18:37:38

趁現在說一下大家喜歡的版本吧,叫遊戲內的朋友也看一下。或者您們發個投票帖吧。
作者: kitkit001    時間: 2012-8-30 19:33:54

我就覺得分子呢d唔少得
如果唔開之後d地圖好快會悶
開左冇開子又唔夠打/修士玩晒
作者: climbw23598    時間: 2012-8-30 19:47:53

GentlemanBeard 發表於 2012-8-30 18:37
趁現在說一下大家喜歡的版本吧,叫遊戲內的朋友也看一下。或者您們發個投票帖吧。 ...

希望可以大幅削弱/刪除全體技,如獸神,白金,咁樣可以令比錢帶升既情況減少,各個職業升lv亦可互相依靠,要有番之前童話果陣感覺,呢樣係非常重要
作者: Divinaluck    時間: 2012-8-31 00:03:23

L童童K 發表於 2012-8-30 17:06
我有D擔心會唔會好小人玩

現在的遊戲都是短抄, 很難得有一隻遊戲可以生存10年, 相信有玩過網上遊戲都會聽過"童話"

你知道嗎? 童話1/2時, 很少人玩, 是因為童話1/2本身受到免費伺服器的設定的關係, 令其他人不感興趣。

如果回到公測版本, 應該有很多舊玩家回鍋~
作者: kitkit001    時間: 2012-8-31 00:59:13

我都諗過可以改弱d怪..但香港方面連出活動都要問過台灣...好難做架
要台灣果邊做就.....

作者: kitkit001    時間: 2012-8-31 01:00:19

仲有...可唔可以搬d角色過去...升技好辛苦=.=
唔搬$同物品..要技能ok啦=.=
作者: aesopf29893    時間: 2012-8-31 06:49:13

支持支持   就算收五百蚊一個月都照玩!!!!!!!
希望可以開埋六點數一個鍾果個模式
作者: GentlemanBeard    時間: 2012-8-31 12:39:58

kitkit001 發表於 2012-8-31 00:59
我都諗過可以改弱d怪..但香港方面連出活動都要問過台灣...好難做架
要台灣果邊做就.....
...

我要求當然會困難,但若聲音出自您們,他們便不能不做。
作者: kingarthas    時間: 2012-9-2 16:59:41

tommy824 發表於 2012-8-28 22:35
何以見得~~月費SEVER 出現會解決遊戲既完整度先.....
你諗下而家冇收錢都玩成咁 收錢更 ...

自從玩童話後,我也有玩不同免費制遊戲

1. 很多功能也強制玩家用遊戲幣才可開, 甚至基本像背包空間也用來坑錢, 錢是小事, 感覺是被坑才難受. 遊戲完整性早已無存, 給錢便完整,

2. 免費遊戲商城系統強大,有錢可使鬼推磨,遊戲公司為了想玩家充值,往往遊戲有官方人員競爭,間接怔引誘玩家充值變強, 很多玩家做了水魚都最後才知道, 原來一直搶排名是官方人員

3. 免費好像很多人玩, 實質假象, 很多角色也是分身,間接增加伺服負擔和提倡開分身做幣商, 因為一切帳號不用錢.  有些玩是為了活動(像等級送FB幣), 玩家幾乎沒歸屬感,不玩便不玩,不斷換遊戲

4. 說是免費,實際收費更重, MYCARD 1000點265元,卻買不了甚麼. 先別說神兵利器, 最基本的背包, 道具已需要點數來買

暴風雪魔獸世界用月費制,遊戲完整性100%,才一直那麼受歡迎, 即使現在D3也不會這樣免費用商城, 因為這不是長遠的市場策略

作者: kingarthas    時間: 2012-9-2 17:00:54

GentlemanBeard 發表於 2012-8-29 12:42

十萬個支持!!!

如果開服,請公開

我和哥哥,朋友, 至少幾個人一定支持!!!
作者: Divinaluck    時間: 2012-9-2 20:15:06

kingarthas 發表於 2012-9-2 16:59
自從玩童話後,我也有玩不同免費制遊戲

1. 很多功能也強制玩家用遊戲幣才可開, 甚至基本像背包空間也用來 ...

同意~月費就可以排除分身/減少外掛, 背包 裝備等等都可以公平取得, 這世界不是有錢就是大權力! 我們要平反~
作者: luke5710    時間: 2012-9-3 01:26:06

Divinaluck 發表於 2012-9-2 20:15
同意~月費就可以排除分身/減少外掛, 背包 裝備等等都可以公平取得, 這世界不是有錢就是大權力! 我們要平 ...

彩虹氣泡就係一個例子
直情搞臭左童話個名
作者: Divinaluck    時間: 2012-9-3 02:21:04

luke5710 發表於 2012-9-3 01:26
彩虹氣泡就係一個例子
直情搞臭左童話個名

名為童話2 的彩虹氣泡在好段時間內結束, 是系統太複雜? 沒有新鮮感?

現時的遊戲大部都是短抄, 不到3個月就水靜鵝飛要合服, 每星期就不斷出新項目, 跟本吸引不到新手加入, 又留不到舊玩家, 沒有歸屬感。

相比之下童話樹立不倒10年了, 靠的不是新鮮, 不是千其百樣的系統項目, 不是日日更新的活動, 而是基礎做得好。

作者: brad    時間: 2012-9-3 09:30:26

童話2 的彩虹氣泡沒用2D 童話簡易美的大優勢。創造一個"世界"要擊中好多元素才行。

收費SER 難免與空城有直接關係,市場的確係"唔試唔知"

每個AC 一個月費計,腦一算就清楚。

$10宣傳點數包若欠,人從何來。

感謝童話!

作者: luke5710    時間: 2012-9-3 13:33:10

brad 發表於 2012-9-3 09:30
童話2 的彩虹氣泡沒用2D 童話簡易美的大優勢。創造一個"世界"要擊中好多元素才行。

收費SER 難免與空城有 ...

創造一個"世界"要擊中好多元素才行。

冇錯...我諗整GAME果班連"世界"呢樣野係咩都唔知
短炒就叻
作者: *緋雪夜*    時間: 2012-9-3 21:02:10

支持支持~!睡美人SER舊玩家上水支持
作者: Divinaluck    時間: 2012-9-4 14:55:21

L童童K 發表於 2012-9-3 16:34
開左新ser唔該搵人管理下
家下雪ser
用外掛唔理都算

外掛難CHECK

加速應該會很快封, 系統可以CHECK到
作者: kitkit001    時間: 2012-9-4 15:20:11

開收$ ser應該有返d節日活動啦掛...冇就真係.....................唔合理
作者: luke5710    時間: 2012-9-4 15:37:44

Divinaluck 發表於 2012-9-4 14:55
外掛難CHECK

加速應該會很快封, 系統可以CHECK到

其實收費GAME最基本既野就係唔可以有外掛
希望GM果邊搞得掂啦
作者: fkyfky12    時間: 2012-9-8 21:33:51

支持 最好回復人魚傳說
作者: desmonddx    時間: 2012-9-8 21:35:42

不用建議了,是會開的。
作者: ckp9505    時間: 2012-9-9 00:55:45

月費好事黎既=]

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://forum.agames.hk/) Powered by Discuz! X2